Delano Weltevreden – Stadspartij gaat Hotel op Willemsoord blokkeren | Aannemer Tuin weinig zorgen: ’Plan goed voor Den Helder’ + Twee kapiteins op een schip werkt prima

Kees Jan Tuin, die het Postkantoor gegund kreeg door gemeente Den Helder, waardoor Rob Scholte, zijn familie en RSMuseum op straat kwamen te staan (foto NHD)
Ondanks alle bravoure en plannen, zie hier boven, staat drie jaar na verkoop aan Bouwbedrijf Tuin het Postkantoor, grotendeels gesloopt en dichtgetimmerd, te wachten op een uitspraak van de rechter (foto Aannemersbedrijf A bedrijf Tuin)

De bouwvakkers van Bouwbedrijf A Tuin (foto Aannemersbedrijf A Tuin)

Bouwbedrijf A Tuin is op zoek naar U en mij (foto Aannemersbedrijf A Tuin)

Dromen worden werkelijkheid bij Bouwbedrijf A Tuin Den Helder BV (foto Bouwbedrijf Tuin)

De Stadspartij gaat proberen het Hotel Plan op Willemsoord in de gemeenteraad te blokkeren, Aannemer Tuin maakt zich weinig zorgen: ’Dit plan is goed voor Den Helder

Den Helder – Stadspartij gaat in de gemeenteraad proberen het Plan De Kleine Werf op Willemsoord tegen te houden. Of dat lukt is onwaarschijnlijk. In de Coalitie (21 zetels) staat de twee leden tellende Fractie vooralsnog alleen.

De Kleine Werf moet er in 2025 staan. Het Plan omvat een Hotel (55 kamers) met Wellness en Vergaderfaciliteiten, een acht verdiepingen hoog Appartementen complex (40 kamers) met Skybar en drie Restaurants. Bouwbedrijf A Tuin gaat het voor eigen rekening en risico ontwikkelen, zegt Wethouder Michiel Wouter. Het bedrijf heeft voor de exploitatie van de nieuwe bedrijven al gegadigden op het oog.

In de oppositie heeft alleen PVV geen bezwaar tegen het plan. Coalitiepartij ChristenUnie heeft zich er nog niet over uitgesproken.

Zwaar getroffen

Fractievoorzitter Harrie van Dongen van de Stadspartij vindt, dat het plan moet worden afgeblazen. “Horeca Gelegenheden en Hotels zijn zwaar getroffen door de Corona Virus Crisis. Daarnaast kan Willemsoord de parkeerdruk niet aan. Het Stadhuis was een lastig punt en we hebben daar destijds uitvoerig over gesproken. Met de komst van het Stadhuis kon het allemaal net aan. Nu stampen we deze Postzegel helemaal vol. Met een Hotel, een Short Stay gebouw en nóg meer Horeca wordt de druk op dat gebied onevenredig groot. Als je knelpunten stapelt, worden deze onacceptabel groot.”

Van Dongen vindt, dat het College, de Coalitie en Zeestad zich ’achter voor ons onbekende Rapporten en de bejubelde Marktwerking verschuilen’. “Maar wij hebben het gevoel, dat we hier in gerommeld worden. De Inwoners lijken al helemaal buitenspel te staan. Natuurlijk krijgen we keurig netjes steeds voorlichting, maar een formeel debat lijkt niet aan de orde te zijn. Wij hebben van het begin af aan onze bedenkingen over dit plan geuit dus men kan niet verrast zijn over ons standpunt.’’

Kees Jan Tuin, directeur van het Bouwbedrijf, dat het plan gaat ontwikkelen, verbaast zich over de commotie over De Kleine Werf. ,,Hier wordt al jaren over gepraat, al voordat de Horeca van de Koningstraat naar Willemsoord zou gaan. Het Plan is ook al verschillende keren met de raad gedeeld.’’

Continu

Wat er aan nieuwe zaken komt, moet iets toevoegen aan wat er al is, vindt hij. “Het verandert continu. Club 7 is weg. Daar moeten we op inspelen.” Afhankelijk van de grootte van de nieuwe zaken, komen er twee of drie nieuwe Horeca zaken. De invulling van die ruimtes is volgens hem ’geen enkel probleem’.

Voor het Hotel en het Appartementencomplex (Short Stay) is Tuin in gesprek met gegadigden van buiten Den Helder. “Dan moet je niet denken aan grote ketens als Van der Valk en Hilton, maar aan familiebedrijven, die iets zien in een Hotel op deze mooie locatie.”

De ondernemer gaat er van uit, dat de toekomstige exploitant van het Hotel en de Short Stay Accommodatie eigen ideeën heeft voor wat er aan faciliteiten in die gebouwen moet komen. “Wij gaan uit van 500 vierkante meter Wellness. Maar de ene exploitant wil meer van dit, een andere wil meer van dat. Maar wij willen een bepaalde kwaliteit. Het moeten geen gebouwen worden met alleen maar Hotel kamertjes, die worden verhuurd.’’

Tuin vindt dat het project goed is voor de stad. “Als we het niet doen, wordt straks geklaagd over lege pleinen. Wij willen stappen maken om deze stad tot wasdom te laten komen.”

Tim Petter

Tim Petter van Grand Hotel Beatrix in Huisduinen (foto NHD)

Hotelier Tim Petter van Grand Hotel Beatrix heeft een beroep gedaan op de gemeenteraad om het plan af te blazen. Horeca ondernemers hebben tijd nodig om de zakelijke wonden te laten helen, die zij in de Corona Virus crisis hebben opgelopen. Tuin zegt, dat hij zeker gevoelig is voor het pleidooi van Petter. “Maar dat project wordt niet over een of twee maanden uitgevoerd, het duurt nog zeker drie jaar. Dan leven we in andere tijden en draait de horeca waarschijnlijk weer beter.”

Wat Kees Jan Tuin betreft krijgt Hotelier Petter als eerste de kans om het nieuwe Hotel op Willemsoord te runnen. “Hij is benaderd, maar heeft toen niet gereageerd.”

Helderse Courant, 29 April 2021, 15:00

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210429_41407948

Kees Jan Tuin architect van groei Bouwbedrijf A Tuin: Twee kapiteins op een schip werkt prima

Delano Weltevreden – Twee kapiteins op een schip werkt prima, Helderse Courant, 18 maart 2014

Helderse Courant, 18 maart 2014

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Aannemersbedrijf+A+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hotel+Willemsoord

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image