Delano Weltevreden – Stadspartij Den Helder toch achter stadhuisplan + Leendert van Dam – Stadspartij + Dirk Bruin – Willemsoord

Stadspartij Den Helder toch achter stadhuisplan

Den Helder – De Stadspartij stemt in de komende raadsvergadering voor de vestiging van het stadhuis op Willemsoord in Den Helder.

In de commissievergadering van vorige week uitte commissielid Dolf Salverda nog twijfels. Wethouder Pieter Kos van de Stadspartij heeft de leden op een vergadering verzekerd, dat de gemeente er alles aan doet om knelpunten met betrekking tot parkeren en verkeer op te lossen.

Voor de Stadspartij is belangrijk, dat Willemsoord wordt nieuw leven wordt ingeblazen en dat de provincie Noord-Holland wordt betrokken bij het oplossen van problemen, die met de infrastructuur rond het gebied te maken hebben.

’Dit alles getuigt van de wil van ons college om dit tot een goed einde te brengen’, zegt de Stadspartij op de website.

’De Stadspartij Den Helder is van mening, dat we dit college in hun ambitieuze en omvangrijke plan moeten steunen. Het is een plan wat zich gaandeweg zal ontvouwen en van Willemsoord een levendiger stadsdeel zal maken. Daarom kunnen we, alles beschouwd, positief reageren op dit voorstel. Wij willen en zullen actief blijven meedenken.’

Helderse Courant, 12/02/2019 om 15:07

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof
Wat zijn het ook een stelletje vieze RATTEN hoe onbetrouwbaar kun je wezen Alle normen en waarden gooien ze overboord door hun belofte,s naar de kiezers toe te verkwanselen totaal respectloos .
En dat de grootste onbenul van de Stadspartij Dolf Salverda met het verstand van een spruitje nog in een commisie zit is helemaal niet te geloven .
Wat zal deze partij afgeslacht worden tijdens de verkiezingen .
Triest dat zulke lui onze stad besturen maar ja dat zegt genoeg over het politieke niveau in Den Helder .

Henk van Kuijk
De knelpunten: parkeren, niet op te lossen zonder geduw; hinder Texelverkeer, niet op te lossen; 1 brug, niet op te lossen; feitelijke afbraak van twee monumentale gebouwen, vernielen van historisch erfgoed; 25 miljoen besteden dat er helemaal niet is, dus lenen, zeer gevaarlijk spel, net als met de schouwburg; verdringing van Museumhaven, niet op te lossen; aantasting bestemmingsplan “Nautisch Maritiem”, zal bezwaarschriften opleveren; inspraak nul, zal bezwaarschriften opleveren; zo ver mogelijk weg van Julianadorp, zal bezwaarschriften opleveren; geen openheid van financiën en verantwoording door Zeestad, net als bij schouwburg; geen draagvlak bij de bevolking, zal bezwaarschriften opleveren; geen toestemming Rijksbouwmeester; belangenverstrengeling BvDH; en huren van jezelf, rondpompen van geleend geld; negeren verkiezingsuitslag, grote verliezer Kos mocht de hoogste viool spelen. Conclusie: ondoordacht drammen door CDA, VVD en PvdA, en burgemeester, met hulp van totaal ingepakte Stadspartij, Beter voor Den Helder, CU en Seniorenpartij (dit geld gaat ten koste van senioren). Hoe jagen we de burgers de gordijnen in….. reken maar vast op veel weerstand van hen, beste Stadspartij, die toch zo voor de burger zegt op te komen.

Ruud Van de Kerkhof
Henk jij bedoeld zeker. de partij beter voor Carlos Asorgia
Bvdh bestaat niet meer

Monique Kohn
Daar draait het dus om, Willemsoord leven inblazen, niet meer en niet minder. Blijkbaar is dat de enige manier om uit de rode cijfers te komen. En aan het klootjesvolk, diegenen die in het stadhuis moeten komen, burgers en vooral ambtenaren, die de grootste moeite zullen hebben om er te komen, daar hebben ze lak aan. Er komt een oplossing voor het verkeersprobleem zegt ie, ze doen er alles aan om de knelpunten op te lossen. Het lukt al decennia niet om de problemen rond het Texel-verkeer op te lossen, maar nu ineens wel, zomaar eventjes, met een knip van de vingers. Als je nou eerst de Texel-verkeer op te lossen, maar nu ineens wel, zomaar eventjes, met een knip van de vingers. Als je nou eerst de Texel-file oplost, zodat ambtenaren niet gedwongen worden om een groot gedeelte van het jaar ergens in de omgeving te parkeren omdat ze anders niet naar en van hun werk kunnen komen, en zorgt dat er een goede busverbinding is, ook voor de mensn die niet goed ter been zijn? Maar nee, er wordt op basis van los zand en wat vage beloften ‘voor’ gestemd .. hallo Stadspartij, dat de gemeenter ‘er alles aan doet’ betekent niet dat het opgelost is!!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190212_83822967/stadspartij-den-helder-toch-achter-stadhuisplan

Stadspartij

Helderse Courant, 15 februari 2019

Helderse Courant, 15 februari 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Stadspartij (vervolg)

Helderse Courant, 15 februari 2019

Helderse Courant, 15 februari 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Willemsoord

Den Helder – Ik verbaas mij over het beheer van bijvoorbeeld het historische hart van deze stad, de oude marinewerf Willemsoord, door dit college van burgemeester en wethouders. Nu is op Willemsoord door de stichting Nautische Monumenten de zuidoosthoek van het terrein aardig ontwikkeld tot een mooi historisch nautisch gebeuren. Dan komt het moment, waarop men voor de uitwerking van het plan gebouw 72 wil gaan aanschaffen en wordt B&W wakker. Dan moet dat mooie plan getorpedeerd worden, want dat gaat volgens de ambtenaren in het stadhuis te goed, dus moet het anders.

Waar het Helders varend erfgoed zich steeds beter gaat voelen wil men nu een stadhuis maken en, om het gezellig te maken, ook een coffeeshop er bij zetten.

Het meest verbaast mij het feit, dat het creëren van een stadhuis op Willemsoord miljoenen kost, die deze gemeente niet heeft. Het wordt natuurlijk twee keer zo duur dus dan kunnen de B&W in twee mooie gebouwen zitten te genieten van het teloorgaan van ons maritieme hart. Alle evenementen, die in gebouw 66 plaatsvonden, gaan naar De Kampanje. Dan kan de schouwburg aan de bezoekers verdienen met de catering en hebben die ook geen verlies meer.

Als de ambtenaren in gebouw 72 en 66 zitten, dan is het met onze museumwerf gedaan. Dan zal wel blijken dat het stadhuis voor veel mensen moeilijk bereikbaar is en de ambtenaren hun auto’s daar niet goed kwijt kunnen, dus komt er weer een ander stadhuis. Misschien komt er dan in gebouw 73 wat horeca en coffeeshops. Kijk, dan hebben ze het goed gedaan.

Helderse Courant, 16 februari 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadspartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dolf+Salverda
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image