Delano Weltevreden – Stadspartij Den Helder raakt wethouder kwijt + Redactie DHA – Wethouder Van Dongen vertrekt naar Zwijndrecht

Stadspartij Den Helder raakt wethouder kwijt

Den Helder – De Stadspartij is wethouder Jacqueline van Dongen kwijtgeraakt. Zij heeft een baan als wethouder geaccepteerd in de gemeente Zwijndrecht.

Het aangekondigde vertrek heeft de Stadspartij onaangenaam verrast. ,,Het is een teleurstelling dat zij vertrekt’’, zegt fractievoorzitter Peter Reenders. ,,Wij zijn erg blij met haar. Ze heeft een heleboel bereikt en een aantal zaken op de rit gezet. Zo heeft zij ervoor gezorgd dat veel meer naar de burgers wordt geluisterd. Bijvoorbeeld in de Van Galenbuurt. Het nauwer betrekken van de burgers is een van onze speerpunten. Van het scheiden van huisvuil, een eeuwig probleem, heeft zij ook werk gemaakt. Zonde voor de stad dat zij weggaat. Voor ons is het even slikken. Wij weten nog niet of we een nieuwe wethouder benoemen. We gaan dat eerst bespreken’’, zegt Reenders. In Zwijndrecht wordt Van Dongen wethouder voor Algemeen Belang Zwijndrecht, een lokale partij met vijf zetels in de gemeenteraad. Zij volgt Henk Mirck op die plotseling vertrok. Van Dongen komt uit Dordrecht en keert dus terug naar haar oude omgeving.

Fractievoorzitter Fred Loos van ABZ is blij met de komst van de Helderse wethouder. ,,Het is niet leuk om een wethouder elders weg te kapen, omdat je weet dat je daar een probleem creëert. Maar als zij nu niet deze kant op was gekomen, zou dat later zeker zijn gebeurd, omdat de kwaliteit van Jacqueline in de Drechtsteden is opgevallen. Dat haar man en zoon hier nog steeds wonen, heeft zeker meegespeeld. Zij is, sinds zij in Den Helder woont, hier nauwelijks geweest. Haar man is vaker naar Den Helder gereisd.’’

NHD, 4-10-2016, 19:48 (Update 4-10-2016, 19:48)

Reacties:

Rob Willemsen · LKW Fahrer bij Schuster KG Fachgroßhandel für Haustechnik
Weer een reden om wethouders en burgemeesters uit de stad te benoemen(het kiefst kiezen) en niet een avonturier van elders.

Fred Kwast
Reenders , onaangenaam verrast door het onverwacht vertrek van V Dongen. Als alles koek en ei is binnen een partij, dan praat men hier van te voren over . Dat dit hier niet is gebeurd, is duidelijk aan de reactie van Reenders te zien. Zoiets als dit komt niet zomaar uit de lucht vallen. Hier gaan gesprekken aan vooraf , dus is er duidelijk achter ruggen om gewerkt. Het lijkt mij ook sterk, dat het college hier niets vanaf wist.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Het is wel een zooitje bij die Stadspartij .
1 Wedhouder weggestuurd .
1 Wedhouder laat de boel barsten .
5 Raadsleden weggetrapt .
Coalitie partners via een email afgeserveerd .
1 Onbetrouwbare fractieleider .
Een stelletje meelopers die amper kunnen lezen of schrijven en die alleen maar voor de poen daar zitten ..
Ze hebben niets gepresteerd .
Eens was ik trots dat we de grootste partij van Den Helder waren maar daar is helaas niets meer van over .
Ze kunnen beter de partij op heffen .

Harrie Dongen Van · Werkt bij Marinebedrijf Den Helder
Wat de heer vd Kerkhof zijn mening is weten wij ondertussen wel, maar als je mensen ergens van beticht zonder te weten waar je het over hebt is het misschien beter als je voortaan eerst even je eigen berichtje terugleest voor dat je het plaatst.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Hoe sjiek is het trouwens van die Zwijndrechtse partij om hier een zittende wethouder weg te halen? Die hier op haar plek zit dank zij de kiezers van een partij hier, niet van een partij daar? Oncollegiaal, geen respect voor de kiezer hier.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28592525.ece/Stadspartij-Den-Helder-raakt-wethouder-kwijt_

Wethouder Van Dongen vertrekt naar Zwijndrecht

Den Helder – De Helderse wethouder Jacqueline van Dongen wordt wethouder in Zwijndrecht. Zij is daarvoor gevraagd door de lokale partij Algemeen Belang Zwijndrecht. Ook wordt ze bestuurslid van de Drechtsteden: het intensieve samenwerkingsverband van zes gemeenten in die regio.

Voordat Van Dongen naar Den Helder kwam, was zij gemeenteraadslid in Dordrecht en fractieleider van de samenwerkende lokale partijen in Drechtsteden, waar ook Zwijndrecht deel van uitmaakt. Zij krijgt in Zwijndrecht onder meer de portefeuilles Leefklimaat, Natuur, Duurzaamheid en Dienstverlening. Ook in de regio wordt Duurzaamheid een van haar belangrijkste onderwerpen.

Wethouder van Dongen: “Ik ben intens van het stoere karakter van Den Helder gaan houden en zal dat altijd blijven doen. Toen ik voor deze functie gevraagd werd, heb ik zorgvuldig alle afwegingen op een rij gezet. Het sterke accent op duurzaamheid en het feit dat ik voor een zeer stevige regionale samenwerking mag gaan werken, gaven bij mij de doorslag.”

Van Dongen heeft dinsdagmorgen haar ontslagbrief aan het college en de gemeenteraad van Den Helder ingediend. Maandag heeft ze de fractievoorzitter van de Stadspartij Den Helder ingelicht, de partij namens wie ze in het college zat. Ze blijft nog een maand in dienst als wethouder in Den Helder, om lopende zaken goed over te dragen.

Den Helder Actueel, 4 oktober 2016 – 09:45

Reacties:

Judge X
4 oktober 2016 at 10:37
Interessant,ik vind dit een aderlating voor de gemeente Den helder en een lont in het kruitvat van de coalitie en de Stadspartij; let op het gaat weer roken !
Reply

Fred
4 oktober 2016 at 11:08
Zwarte of witte rook ? Eh, Doe maar geen rook , dat kwam er van de week al genoeg uit het gemeentehuis.

Fred
4 oktober 2016 at 11:04
Wie volgt haar op ? Tot de verkiezing ? Een toekomstige wachtgeldtrekker ?

Kees Jan
4 oktober 2016 at 11:29
Het is wel te hopen dat de gemeenteraad en het College van Burgemeester en Wethouders, Mevrouw van Dongen een papiertje laat tekenen dat ze afziet van wachtgeld uit Den Helder. Anders kunnen we nog voor haar gaan betalen als ze na 3 maanden bij de gemeente Zwijndrecht er uit geflikkerd word omdat ze niet geschikt blijkt te zijn.

Kees Jan
4 oktober 2016 at 11:27
Niemand gaat deze wethouder missen. Misschien gaat ze wel als domste wethouder de boeken in…
Op twitter was ze het ergst, daar ging het alleen om der katten en der afval…
Ze is alleen wel slim genoeg om het zinkende schip voortijdig te verlaten.
.Nu de rest van het college van Burgemeester en Wethouders nog een ander baantje en de stad kan weer gaan leven.

Fred
4 oktober 2016 at 11:38
Juist, dan krijgt de stad weer lucht. Want dit college werkt verstikkend.

Rasjutter
4 oktober 2016 at 11:42
De ratten verlaten het schip (Den Helder) dus er is veel onheil op komst.

Jonathan
4 oktober 2016 at 12:18
Heel verstandig van haar, die vlucht naar voren. In Den Helder stemt niemand meer op de Stadspartij dus haar spoor liep gewoon dood. Den Helder als opstapje voor een carrière, je moet er maar opkomen. Nu kan Peter Reenders zelf wethouder worden, we laten ons verrassen.

Klaas Otten
4 oktober 2016 at 12:54
Het blijkt maar weer dat Van Dongen niets heeft met Den Helder! In de begin tijd dat zij haar wethouderhouderschap begon mijmerde zij altijd op twittter over Dort! (Dortrecht).
Nu rijst er de vraag “wie moet haar opvolgen? ” dat is niet zo moeilijk: vraag haar voorganger weer terug! Zij heeft het wethouderschap wel naar behoren uitgevoerd. Zij houdt van Den Helder, zij is hier geboren en getogen en zij had het lef om veel goede dingen te doen voor Den Helder, maar zij is helaas er op af geschoten! onterecht uiteraard. Overigens was zij tevens locoburgemeester op verzoek van Koen Schuiling en heeft zj met veel toewijding en plezier vervult!
Overigens is het nog maar de vraag of zij wil erug komen…
En dat Van Dongen iets heeft met duurzaamheid. laat , mij niet lachen! een aantal weken terug maakt zij de ruiten van auto’ schoon op de milieuw straat. Niet met een emmer, spons en wat sop, nee lekker onduurzaam met een flesje glassex. dat zegt genoeg!

George
4 oktober 2016 at 16:33
Auto(ruiten) schoon maken met een spons en een emmertje sop is meer voor andere “dames” weg gelegd.
En dat mag je van een wethouder toch niet verwachten. Ofschoon, glas sex heeft ook wel wat.

Fred
4 oktober 2016 at 14:49
Jij bedoeld Pia Bruin ? Zelf zeg je dat ze hier is afgeschoten. Die palenramster moet eerst nog maar eens zien dat zij verkozen wordt. Wat jij als “”heldendaden”””van haar ziet , zag de kiezer toch wel even anders . Madam is door de achterdeur de politiek uitgeloost.

Jonathan
4 oktober 2016 at 15:13
Binnenkort begint de dans om het gouden kalf. De Stadspartij zal een tweede wethouder eisen, en de landelijke partijen zullen die de Stadspartij niet willen geven. Ik ben benieuwd wie hierin aan het langste eind gaat trekken.

Nanda
4 oktober 2016 at 16:35
Geloof het of niet, deze optie’s had ze bij haar aantreden als wethouder in Den Helder al in haar rugzakje! Een bestuurlijk zwakke dame die tijdens vergaderingen door Schuiling met regelmaat uit de wind werd gehouden. Tjonge, jonge Reenders hadden jij en je club niet zorgvulgdiger in je keuze kunnen zijn. Als je je vakmanschap als opticien beter zou hebben benut had je dit optisch bedrog kunnen voorkomen.

Rasjutter
4 oktober 2016 at 22:06
Nanda, ik heb ook zo’n bril bij hem vandaan, als je hem een uurtje op hebt ben je kotsmisselijk.

Fred
4 oktober 2016 at 17:53
Wie volgt ? Kos ? Die heeft van het begin af aan aangekondigd alleen deze vierjaar mee te willen spelen.

Dick Berts
4 oktober 2016 at 18:58
Zakkenvullers en baantjesjagers zonder ook maar het minste hart voor de stad Den Helder. Opdonderen!

Fred
4 oktober 2016 at 19:07
Ik heb mij eens laten vertellen, dat een wethouder in Den-Helder zo’n kleine 7 à 8000 euro in de maand krijgt. Ik zeg duidelijk KRIJGT. Verdienen is wat anders.

Dick Berts
4 oktober 2016 at 19:22
Ja en dat maandinkomen is van Dongen duizend maal liever, dan continuiteit in het bestuur, haar zogenaamde missie afmaken, of alle andere bullshit die ze ons wijs heeft gemaakt. De bestuurscultuur in dit land wordt bij de dag zieker.

Wim van Pelt
4 oktober 2016 at 20:33
Ik lees heel diverse dingen over haar. Kan iemand me gewoon neutraal vertellen waar ze goed en waar ze niet goed in is. Eenzijdige antwoorden worden niet serieus genomen. Ik ben inwoner en kolumnist in Zwijndrecht.

Sjaak
5 oktober 2016 at 12:00
Ik denk dat ze ok is voor Zwijndrecht. In de harde op de persoon gerichte afrekencultuur van Den Helder was ze minder op haar plaats. Zowel voor Zwijndrecht als voor Den Helder is haar vertrek een goede zaak.

Judge X
5 oktober 2016 at 12:30
@ Wim van Pelt; mijn neutrale reactie is zojuist door de keuring gekomen en kunt u hier iets verder naar beneden lezen; excuses voor het ongemak.

Fred
4 oktober 2016 at 21:41
Oei, nu wordt het link. Ze gaan info over haar vragen, dus zeg nu niet teveel ,anders raken we haar niet kwijt.

scherpe ogen en oren
4 oktober 2016 at 22:09
Erg jammer dat DEZE wethouder vertrekt want wat mij betreft had het gehele college wel mogen vertrekken naar Zwijndrecht. Ik denk dat de PVDA de positie zal opeisen en ik vermoed dat dit de Burgemeester ook wel wil, dit omdat hij in diversen dossiers de extra stem van de heer Pruiksma wel kan gebruiken. geachte heer Kossen uw optie lijkt mij duidelijk cynisch bedoeld. Toch?????

Rasjutter
4 oktober 2016 at 22:05
Gelukkig we zijn niet de enige gemeente die dom is, Zwijndrecht weet dus ook niet waar ze aan beginnen.
Ervaar het maar, dat moesten wij ook.

Mandy Seinstra
4 oktober 2016 at 23:39
“Het aangekondigde vertrek heeft de Stadspartij onaangenaam verrast. ,,Het is een teleurstelling dat zij vertrekt’’, zegt fractievoorzitter Peter Reenders ,,Wij zijn erg blij met haar. Ze heeft een heleboel bereikt en een aantal zaken op de rit gezet.
Een citaat dat er niet om liegt. Niet zo lang geleden heeft Olaf Tulen de Stadspartij geadviseerd, de stekker uit de coalitie te trekken. Mevrouw van Dongen heeft daar de consequenties van getrokken. Meneer Kos zal ook wel een aanbod krijgen dat ‘hij niet af kan slaan.’ Hiermee kan de Stadspartij aan de oproep van Olaf Tulen voldoen, uit de coalitie stappen en in de verkiezingen van 2018 met een redelijk aantal zetels terugkeren. Ze zijn naïef genoeg om zich aan deze strohalm vast te klampen. Geen enkele zich serieus noemende bestuurder, zal zich compromitteren aan deze totaal onbetrouwbare fractievoorzitter van een partij die bol staat van onbenul en zich mee laten sleuren in de val van non-valeurs partij….

strandloper
5 oktober 2016 at 01:38
De Stadspartij, wat een treurnis. De Stadspartij is een verzameling losers. Een wethouder weggestuurd, een wethouder die gewoon weggaat, vijf raadsleden weggetrapt, haar coalitiepartners per email afgeserveerd, een onbetrouwbare fractieleider. Wat nu nog is overgebleven van de Stadspartij is absoluut een stelletje losers. Zij hebben helemaal niets gepresteerd. Dat is dan nog wel logisch als je niet kunt lezen en schrijven. Het enige wat nu nog rest voor de Stadspartij, is dat zij zo spoedig mogelijk euthanasie plegen. Daar hoeft geen enkele arts of procedure aan te pas komen. Als de verzameling losers niet weet hoe dat moet, kom ik ze daar wel bij helpen.

Fred
5 oktober 2016 at 11:10
Inderdaad, Geweldige zelfmoord reclame vlak voor de verkiezing. De “”positieve”” punten stapelen zich op

Judge X
5 oktober 2016 at 10:44
Ze is de vrouwelijke variant van Mr.Bean,2 jaar geleden hier uit de hemel komen vallen,maar nu komt ze terug naar Zwijndrecht/Dordrecht voor leven in de brouwerij.
Hopelijk zult het goed met haar kunnen vinden…..
http://www.dordrecht.net/nieuws/2013-09-24-12189-voorman-perenpartij-zwijndrecht-biedt-hulp-aan-voor-oprichting-poffertjespartij-dordrecht.html

…..maar gezien uw gelijkenissen met onze politicus ‘Geile Geurt’,heb ik daar zo m’n twijfels over.
https://nl-nl.facebook.com/wim.vanpelt.581

khs38
5 oktober 2016 at 11:00
Jacqueline mijn zegen krijg je, maar ga liever vandaag dan morgen.
Veel succes in je nieuwe loopbaan.

niedie
5 oktober 2016 at 16:32
ik ben werkloos, ben niet al te intelligent en heb niks op met den helder.
hierbij solliciteer ik.

strandloper
5 oktober 2016 at 17:08
Bijna. Ik mis nog een paar eigenschappen. Je moet bereid zijn weinig te presteren en je moet ook accepteren, dat je maandinkomen slechts € 10.000 is. Als dat zo is, kun je morgen beginnen.

Fred
5 oktober 2016 at 18:13
Alleen als we de prullebakken terug krijgen.

Anton Hagen.
5 oktober 2016 at 16:48
Laten we eens gek doen in Den helder,(doen ze hier ,,nooit” in het college) zet Rachel Post maar neer voor die 18 maanden 🙂

Judge X
5 oktober 2016 at 18:20
Tja als je na ‘cum laude’ mavo gelijk door kunt stromen naar de Universiteit van Amsterdam,dan is the sky the limit.
https://www.facebook.com/rachel.post.3139

strandloper
6 oktober 2016 at 00:41
Van mavopet tot professormuts?

Fred
5 oktober 2016 at 18:08
Ja, een circus is niet compleet zonder clown. Het is bijna Halloween ,waarom niet !

Marinus Vermooten
6 oktober 2016 at 08:16
klus afmaken is ook een kunst. Overigens veel succes aan het kruispunt van de Oude Maas, Noord en Merwede, op het eiland IJsselmonde. Ik heb er in de zomer van 1978 in de bouwvakvakantie archiefonderzoek gedaan toen ik met mijn studie over Nederlandse Spoorwegstations (station Zwijndrecht) bezig was. Door de sterke bevolkingsaanwas na 1945, met als gevolg flinke uitbreiding van het huizenbestand en de aanleg van nieuwe hoofdverbindingen door de gemeente, voldeed op den duur ook de situering van het tweede station niet meer. Ik begreep van de oud gemeentesecretaris van Zwijndrecht (ik meen P. van Leeuwen) dat het huidig stationsgebouw in novermber 1965 in bedrijf kwam. Ik heb ook de economische betekenis van het station Zwijndrecht beschreven in het boek ‘Spoortocht langs oude en nieuwe stations’ beschreven. Ik heb nog een ecemplaar ban het eerrste deelvan de serie boeken over spoorwegstations over en dan kunt mijn hoofdstuk station Zwijndrecht in je opnemem. Overigens nogmaals veel succes in je toekomstige woon/werkomgeving.

Nanda
11 oktober 2016 at 17:51
Oooh, Ooooh, Vermooten!! Een wethouder die niet de ruggegraat heeft om de klus af te maken wens je succes!?
Kom nou zeg, dat klinkt als geslijm!

Nanda
11 oktober 2016 at 18:08
Oooh, Ooooh, Vermooten! Blijf toch eens bij de kern van het artikel. Tijdens de raadsvergaderingen spreekbeurten heb je er ook al moeite mee. Niemand is geïnteresseerd in de sluikreclame van je boeken of hoe het met je twee katten is gesteld.

Marinus Vermooten
12 oktober 2016 at 09:11
Niet alleen mijn katten, maar dierenwelzijn had en heeft mijn (politieke) interesse, waarbij ik onder andere denk aan de sociaal zwakkere gezinnen voor wie een huisdier heel belangrijk is, voor wie hun hoge dierartsenrekening noopt hun dier af te staan, een regeling (zoals in Amsterdam) getroffen kan worden. De opbrengst van mijn boeken gaat na aftrek van de kosten (geef ze zelf uit) naar de uitgave volgende boeken en wat overblijft steek ik al tientallen jaren in andere goede doelen. Ik hoef hier niets aan overhouden. Het boek over Dieren in Den Helder komt buiten de drukkosten enz, geheel ten goede aan dierenwelzijn, zoals ik reeds heb aangegeven. Ik ben nu eenmaal tevreden met een sober bestaan, geen vakantie, fiets als vervoermiddel, gewoon leven als mijn grootouders, zo zit ik nu eenmaal in elkaar, kan hier niets aan veranderen. Overigens voor wat betreft het boek over de spoorwegen dat ik aan de wethouder schenk, heeft niets met sluikreclame te maken. De serie boekwerken over de Nederlandse spoorwegen die ik de jaren tachtig in mijn vrije tijd schreef (werkte overdag in de bouw) zijn reeds uitverkocht en had toevallig nog een exemplaar van een deel over die ik de scheidende wethouder voor haar vertrek uit Den Helder aanbiedt omdat dit deel onder andere de situatie van Dordrecht, Zwijndrecht en omgeving beschrijft. Dus wat dat betreft ook geen rancunes, zoals voorgaande inzendingen, al heb ik tijdens de nota dierenwelzijn andere opvattingen dan Jacqueline en heb ik dit ook tijdens een betoog duidelijk kenbaar gemaakt. Ik wens haar overigens veel voorspoed en wijsheid in haar vroegere omgeving.

Nanda
12 oktober 2016 at 10:18
Ooooh Vermooten, zoals ik al zei, BLIJF BIJ DE KERN!! Het Dierenwelzijn was je verkiezingsstunt om de non voters onder de dierenliefhebbers op je te laten stemmen om toch in de raad te kunnen komen. Als welke andere kleine lokale partij zou hebben gestunt met “onze volledige raadstoelage schenken wij aan de armen en noodlijdende gezinnen” dacht je dan dat die niet het zelfde resultaat zouden hebben bereikt. Stel jezelf de vraag, waar gaat het om in de politiek, waarom zit je daar!?

Nanda
12 oktober 2016 at 11:11
En dan, het zou pas netjes zijn geweest als je op grond van je partijprogramma (dat heb je natuurlijk niet) voldoende stemmen voor en raadszetel zou hebben gehaald. Het zou pas netjes zijn geweest als je, nadat je als raadslid was geïnstalleerd het dan in de raad bekend zou hebben gemaakt dat je jouw volledige raadstoelage aan het dierenwelzijn zou schenken. En niet te vergeten, het zou dan ook sportief naar andere lokale partijen zijn geweest.
Denk met het oog op de in het vooruitzicht liggende Gem. raadverkiezingen daar maar eens over na.

Marinus Vermooten
12 oktober 2016 at 15:22
Op Nanda en andere die hun volledige voor- en achternaam niet (durven) bekend (te) maken reageer ik verder niet meer en doe ik vanaf nu ook niet meer. Kan mijn tijd echt wel beter gebruiken. Op personen die met hun kritiek hun werkelijke voor en achternaam niet prijs durven geven vind ik verdere discussie een verloren zaak.

Nanda
12 oktober 2016 at 15:31
Lekker makkelijk om, terwijl je weet dat het zo zit, je er met een kulsmoes vanaf te maken. De naam is Nanda geboren Vlaming. Op wie gaat u lezer de komende Gemeenteraadverkiezingen uw waardevolle stem uitbrengen?
Wat een prachtige reclame voor uw nieuwe partij!!

http://denhelderactueel.nl/2016/10/wethouder-dongen-vertrekt-naar-zwijndrecht/