Delano Weltevreden – Stadspartij Den Helder maakt verkering met coalitiegenoten per sms uit

DEN HELDER – De Stadspartij heeft de coalitiegenoten per sms laten weten dat hij samenwerking met hen niet meer ziet zitten.

Marinus Vermooten van Fractie Vermooten vindt het ‘laag bij de grond’. ,,Ik ben écht geschokt. Hij vond het niet eens nodig om ons in een persoonlijk gesprek te informeren. Ik ben erg kwaad en teleurgesteld.”

Tjitstke Biersteker (CU) verkeert nog in shock, zoals ze het zelf zegt. ,,Zo kinderachtig. Zoiets doe je toch in een fatsoenlijk gesprek? Iedereen is verbijsterd over deze gang van zaken. We hebben voortdurend aan Peter Reenders gevraagd of hij met andere partijen bezig was, maar dat is steeds ontkend.”

Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur vindt dat de coalitiegenoten ‘ontzettend voor het lapje’ zijn gehouden door Reenders. ,,We hebben steeds gevraagd of hij het nog zag zitten. Dat was het geval, zei hij. Alleen moesten ze na de breuk met vijf fractiegenoten de stukken bij elkaar vegen. Dit is erg betreurenswaardig. Het is vooral erg voor de stad.”

DHA, 3-9-2015, 15:27 (Update 3-9-2015, 15:28)

Reacties:

Kees Jan van Velsen
Alle boze leden van de stadspartij moeten wachten met opzeggen van hun lidmaatschap tot na de ledenvergadering! En dan Reenders en zijn matrozen regelrecht het Marsdiep in sturen!

Hoe respectloos ben je als je een sms stuurt om de coalitie te laten vallen. De breuk van de stadspartij is alleen gedaan om de schuld in iemand anders zijn/haar schoenen te schuiven. Reenders heeft de gehele zomer besteed aan de val van deze coalitie.

Communiceren kan Reenders in ieder geval niet. Er zou toch geen enkele partij meer met deze partij willen samenwerken? Als hij straks met VVD, D66 en CDA in een coalitie zit laat hij deze rustig vallen via een twitterberichtje?

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Dhr Reenders c.s. zijn zwaar door de mand gevallen. Maar ja, als je niet op korte termijn de leden informatie en zeggenschap geeft in een ledenvergadering, met een bewijsstuk zwaait dat geen bewijsstuk is, geen hoor en wederhoor biedt, en je kiezers vergeet, dan kan dit niveau niet meer verbazen, toch?

Sjoerd Hansum · Johannes College Den Helder
Ach, Reenders had z’n verkeerde bril opgezet toen hij nog alles suste. Vrijwel overal zijn stadspartijen zwalkers en belazeren hun kiezers vanaf dag 1 dat ze op het pluche zitten. Oorzaak: nog minder kwaliteit, nog meer machtswellustelingen en gebrek aan enig inlevingsvermogen dan bij de gevestigde partijen. Het is ‘ik, ik, ik en nog eens ik’.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Ongelofelijk dit is puur ASOCIAAL gedrag van de Stadspartij als je op deze manier met mensen omgaat .
Dan ben je ONMAATSCHAPPELIJK en toon je geen FATSOEN en ben je zeker niet SOCIAAL en hou je totaal geen rekening met gevoelens van anderen mensen en heb je een niveau van een SPRUITJE .
Ik ben benieuwd of de heer Harrie Dongen Van ook achter dit beleid staat en als dat zo is dan moet hij zich diep SCHAMEN .

Klaas Otten · Den Helder
Makkers van de stadspartij staakt u wild geraas, binnenkort zijn @PiaBruin, @kees_visser,@suzannedendulk,@WiltrudeTvdB weer de baas!

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27492447.ece/Stadspartij-Den-Helder-maakt-verkering-met-coalitiegenoten-per-sms-uit?lref=SR_3