Delano Weltevreden – Stadspartij breekt lans voor taxibedrijf, dat is uitgesloten van WMO vervoer | ’Van ondersteuning van ondernemers lijkt hier geen sprake’

Stadspartij breekt lans voor taxibedrijf, dat is uitgesloten van WMO vervoer | ’Van ondersteuning van ondernemers lijkt hier geen sprake

Den Helder – De Stadspartij wil weten hoeveel taxibedrijven geen Wet Maatschappelijke Ondersteuning vervoer voor de gemeente Den Helder mogen uitvoeren. De fractie vindt, dat de gemeente er alles aan moet doen om te voorkomen, dat taxibedrijven omvallen.

WMO vervoer is bestemd voor onder anderen ouderen en mensen met een beperking. Aanleiding voor schriftelijke vragen van de fractie over het onderwerp is, dat Taxi Den Helder van Marcel Karhof niet tot de aanbesteding is toegelaten. De gemeente zegt, dat het taxibedrijf niet voldoet aan de beschikbaarheid norm van 122 uur per week.

Volgens de Stadspartij heeft Karhof verschillende mogelijkheden aangeven om aan de beschikbaarheid norm te voldoen. Toch is hij uitgesloten van WMO vervoer.

Heel zwaar

Door de Corona Virus crisis heeft ook de taxibranche het heel zwaar, zegt de fractie. Door de weigering van de gemeente om Taxi Den Helder te accepteren, lijkt van ondersteuning van Helderse ondernemers geen sprake te zijn, aldus de fractie.

Sinds vorig jaar voert Taxi Den Helder volgens de Stadspartij WMO vervoer uit ’tot volle tevredenheid van de klanten’.

Op de tocht

Door de uitsluiting zijn uitbreidingsplannen van het taxibedrijf op de tocht komen te staan, weet de fractie. Eigenaar Karhof moest voor financiering van zijn plannen een ondernemingsplan aan de bank voorleggen met voldoende zekerheden. Het WMO vervoer was zo’n zekerheid.

Stadspartij vindt, dat de gemeente in deze moeilijke tijd geen onredelijke eisen mag stellen aan ondernemers. Integendeel moet het gemeentebestuur er alles aan doen om de ondernemers te helpen.

Door Taxi Den Helder toe te laten tot het WMO vervoer, wordt bovendien de keuzevrijheid van klanten vergroot, zegt de fractie.

Helderse Courant, 5 januari 2020, 06:12

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210104_86138801

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Karhof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Taxi+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadspartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=WMO
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wet+Maatschappelijke+Ondersteuning