Delano Weltevreden – Stadhuis wordt na werktijd verbouwd

Den Helder – Coare Architectuur wil ook ’s avonds en in het weekend werken aan de verbouwing van het stadhuis. Dat zegt Rob Oomen, ’realisatiemanager’ van het Amsterdamse bureau. Wie de klus mag uitvoeren is nog lang niet bekend, maar Oomen wil best vertellen hoe zijn bureau te werk wil gaan.

,,We willen gefaseerd verbouwen. Als hier wordt gewerkt, hoeft er geen hak- en breekwerk gedaan te worden.’’ Coare heeft al zo’n acht stadhuizen in Nederland gerenoveerd. ,,Voor de gemeente Leiden maken we nu een voorstel’’, aldus Oomen. Gemeentesecretaris Robert Reus wijst hem erop dat het Helderse stadhuis geen doorsnee gemeentehuis is. In serviceflat Zuyder-Horn, dat vastzit aan het stadhuis, wonen namelijk mensen die dat hak- en breekwerk ’s avonds en in het weekend ongetwijfeld niet op prijs zullen stellen.

Onderdeel van de renovatie is het maken van twee vides. Daarvoor moeten delen uit de betonnen vloeren worden gezaagd om meer daglicht in het gebouw te krijgen. ,,Heeft u enig idee wat dat voor overlast met zich meebrengt?’’, vraagt ambtenaar Nejib Benzerti. ,,Als iemand op de derde verdieping van het stadhuis met een boor aan de gang gaat, heb je daar op de begane grond last van.’’ Maar volgens Oomen is enige mate van overlast onvermijdelijk en zal het bedrijf alle wettelijke eisen in acht nemen als Coare de klus krijgt. Het bedrijf heeft ook al ideeën voor het invullen van de duurzaamheidseis van de gemeenteraad. ,,Voor de nieuwe verlichting gaan we led-lampen gebruiken. Verder komen er overal bewegingssensoren, waardoor er alleen maar licht brandt op plekken waar mensen aanwezig zijn. Overal zullen we waterbesparende kranen gebruiken. In wc’s komen waterbesparende spoelsystemen. En er komt een luchtventilatiesysteem met warmteterugwinning.’’

NHD, 21-11-2016, 6:31 (Update 21-11-2016, 6:31)

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Geen slecht idee doen ze in het buitenland ook gewoon in ploegen dienst

Klaas Otten · Ingenieur bij Multec
Daar ben je mooi klaar mee als je in Zuyderhorn woont! In de avond uren en in het weekend geen rust meer door het geluid van sloophamers, boorhamers.

Fred Kwast
De Helderse bevolking ligt al jaren wakker van dat nieuwe stadhuis doorgedram van met name D66 en cs. Het verbouwingsplan zal en moet onderuit gehaald worden. Nu halen ze zelfs de te verwachten geluidsoverlast voor een paar bewoners er bij. Leggen jullie je er nu eens bij neer , dat het overgrote deel van de bevolking , bij stem , gèèn nieuw stadhuis wil .

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28773446.ece/Stadhuis-wordt-na-werktijd-verbouwd_?lref=SR_2

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image