Delano Weltevreden – Seniorenpartij opgeslokt door Beter voor Den Helder: ’Gevaarlijke ontwikkeling’, zegt afgeserveerd commissielid Vermooten

Den Helder – Beter voor Den Helder slokt de Seniorenpartij op. Vanaf komende maandag voert fractievoorzitter Carlo Assorgia van BvDH het woord namens de twee fracties.

Het plan is achter de schermen voorbereid.

Marinus Vermooten, die komende maandag door de Seniorenpartij wordt gewipt als commissielid, vindt de samenvoeging van beide fracties ’een gevaarlijke ontwikkeling’: “De identiteit van de Seniorenpartij gaat verloren. Jezelf verkopen aan een andere partij is zonder meer kiezersbedrog. De Seniorenpartij is een paar jaar oud, kiezers hebben specifiek op die partij gestemd. Ik vind het ook zwak, dat er blijkbaar niemand is binnen de fractie, die zelf het woord kan voeren. Ik heb niets tegen Carlo, die doet het goed als fractievoorzitter. Maar het betekent wel, dat de Seniorenpartij zich niet meer kan profileren, omdat de partij om zeep is geholpen.

Carlo Assorgia zegt, dat er geen sprake van is, dat de Seniorenpartij wordt opgeslokt, of dat de partijen fuseren. “Ik doe wel de woordvoering namens de twee fracties, maar de Seniorenpartij blijft de Seniorenpartij. We gaan intensiever samenwerken, want we zitten vrijwel op één lijn. Als er op een bepaald onderwerp een verschil van mening bestaat, wat ik niet denk, dan zal dat wel blijken. Bij ons heeft niemand een spreekverbod.

Fractievoorzitter Carla van Driesten van de Seniorenpartij zit al enkele maanden ziek thuis en staat op de drempel van een intensief behandelingstraject. Dat speelt op de achtergrond mee, laat Assorgia doorschemeren. “Carla heeft nu wat anders aan haar hoofd. En haar fractiegenoot Ilse Kootkar zit pas een jaar in de gemeenteraad.

Om die reden heeft de eveneens door de Seniorenpartij afgeserveerde Dirk Gorter er ’wel begrip voor,’ dat de twee fracties intensief gaan samenwerken. “De lijntjes tussen die twee partijen waren altijd al heel kort.

Remco Duijnker, wethouder namens de Seniorenpartij, fractievoorzitter, Carla van Driesten en raadslid Ilse Kootkar waren nog niet voor commentaar bereikbaar.

Helderse Courant, 1 mei 2019, 12:53

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190501_77183926/seniorenpartij-opgeslokt-door-beter-voor-den-helder-gevaarlijke-ontwikkeling-zegt-afgeserveerd-commissielid-vermooten

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Seniorenpartij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Beter+voor+Den+Helder

1 Comment

  1. Stemmen dient nog maar twee doelen; De maffia een schijn van legitimiteit verlenen, of een stel ongelofelijke meelopers aan een overbetaald bijbaantje helpen. Invloed hebben kiezers allang niet meer. TOTAAL onvoorspelbaar geworden wat er uiteindelijk met hun stem gebeurt…..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image