Delano Weltevreden – Scholte mag spullen ophalen + Redactie DHA – Scholte mag huisraad zonder betalen ophalen

Scholte mag spullen ophalen

Rob Scholte mag zijn inboedel meenemen zonder dat hij meteen de opslagkosten van 60.000 euro hoeft te betalen.

Dat voorstel heeft de gemeente hem woensdag gedaan. Over de 60.000 euro moet in de rechtszaak worden beslist.

Verantwoordelijk wethouder Michiel Wouters: “Met deze geste doen we een poging om de situatie te de-escaleren. We proberen op een normale manier met elkaar om te gaan.”

Een alternatief is, dat de kunstenaar het contract overneemt en zelf de maandelijkse opslagkosten van 8000 euro betaalt. “Wij willen van die kosten af. Het is allemaal belastinggeld”, zegt Wouters.

De spullen, onder meer de huisraad van Scholte, zijn bij de ontruiming van het Rob Scholte Museum meegenomen. De kunst wordt elders bewaard.

De kunstenaar heeft vorige week beslag gelegd op de spullen om te voorkomen, dat zij openbaar werden verkocht en of vernietigd. Als Scholte de twee opties afwijst, vraagt de gemeente de rechtbank om het beslag op te heffen en worden de spullen alsnog verkocht.

Noordhollands Dagblad, 3 oktober 2018, 13:54

Reacties:

Bert de Groot
O

Ruud Van de Kerkhof
Gaan we een beetje bang worden Heren B&W

Harmanus J Johansen Jr.
Een rare en onhandige manier om de zaak op te lossen,er is vast geen overleg met de advocaat van de heer Scholte geweest over hoe nu verder?

Andre Partizan
word dure huisraad voor scholte

Ruud Van de Kerkhof
Andre Partizan Ik denk dat wordt een dure opslag voor de gemeente

Ceesenjannie Vanderwal
Misschien begon het in de opslag te veel stinken met die huisraad .

Jaap Holtzapffel
COLLEGE B&W WEET: WE GAAN DEZE ZAAK VERLIEZEN!

John Ekkebus
Dat is een feit

Fred Amstelveen
De gemeente weet inmiddels dat ze dit nooit hadden moeten doen , mogen doen , en dat Rob zijn spullen echt niet op gaat halen ,,,,om ze in het vliegen bos te zetten ,( hij is onterecht uit huis gezet ,,,, de gemeente moet de sleutel halen bij Tuin die samen met de gemeente bewust deze stap heb gezet ,,,lll ,,, en alles in de oude staat terug brengen .. Het museum gaat weer open . ( alleen gaat het de gemeente veel geld kosten … En Tuin weet dit wist dit heb gewoon mee gedaan met deze Trieste zaak schandalig .. ) belasting geld zoals de wethouder zegt ( maar waar is de gemeente Raad ? ( Ambtanaren die de baas zijn )

Ruud Van de Kerkhof
Wethouder Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur / Beter Voor Den Helder was een voorstander van het Scholte museum . En laat zich nu gebruiken door het Gemeente Kartel .
Is hij veranderd om dat hij nu Wethouder voor BVDH is .
Of spelen hier anderen belangen een rol .
En waar staan BVDH en Seniorenpartij en de CU in deze zaak .
Vroeger zongen wij altijd een liedje Het is stil aan de overkant en dat is ook nu van toepassing voor deze drie partijen .
Ze zijn muisstil .
Maar ja het PLUCH zit zo lekker en de maandelijkse vergoeding is ook lekker .

Andre Verkeersregelaars
Zie je nou wel, ze krijgen eerst ruimte en krijgen dan de opleiding van de oude garde

Andre Verkeersregelaars
Doet mij dat ergens aan denken..
Klinkt als een soort afkoop want accepteert hij deze weg dan is hij gelijk ook alle andere rechten kwijt.
Den Helder een museum minder en een illusie rijker.
Wij bewoners kunnen hier allemaal onze mening plaatsen maar het ambtenaren gebeuren zullen wij in Den Helder nooit begrijpen of je moet er een speciale opleiding krijgen voor bedrog en misgunnen.

Roy ML
Inderdaad waar hebben we dit eerder gehoord, komt me heel bekend voor dit. Eerst een grote bek hebben en vervolgens met hangende pootjes afdruipen. Volgens mij was het met 1 of andere gerestaureerde toren in den helder. Kan dit kloppen?

Theo Teerenstra
Schuld van de gemeente dat de boel opgeslagen is, en dat ophalen, laten ze het maar netjes terugbrengen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/scholte-mag-spullen-ophalen

Scholte mag huisraad zonder betalen ophalen

Den Helder – Rob Scholte mag zijn huisraad ophalen en hoeft er nu niet voor te betalen. Dat heeft de gemeente besloten, omdat zij niet langer de kosten en verantwoordelijkheid wil dragen voor de opslag. “Het college wil de situatie in alle redelijkheid oplossen” en zag en ziet geen heil in een openbare veiling, zo meldt zij aan de gemeenteraad.

Hieronder de brief aan de gemeenteraad:

Op 4 september had het college besloten om de opslag van zijn huisraad te beëindigen per 1 november 2018. De heer Scholte had tot 1 oktober 2018 de gelegenheid om zijn huisraad op te halen, tegen betaling van de gemaakte opslagkosten. De heer Scholte heeft hier geen gebruik van gemaakt, ondanks dat hem hier ruim de gelegenheid voor is geboden. Ook vóór het collegebesluit van 4 september was het voor de heer Scholte al mogelijk om zijn huisraad op te halen: de gemeente had geen beslag op zijn huisraad gelegd, maar de spullen enkel als zaakwaarnemer in bewaring genomen.

Sinds de ontruiming van het voormalig postkantoor zijn er inmiddels ruim vijf maanden verstreken. Het doel van zaakwaarneming is om diegene wiens zaken worden waargenomen in de gelegenheid te stellen om zijn eigendommen alsnog veilig te stellen. De gemeente heeft de zaakwaarneming dan ook ingezet omdat de heer Scholte zijn huisraad, ten tijde van de ontruiming, niet had verwijderd en/of opgeslagen en de deurwaarder de huisraad anders op straat had gezet met alle gevolgen van dien.

De heer Scholte was al geruime tijd op de hoogte van het feit dat de gemeente zou gaan ontruimen en had desondanks zijn spullen niet elders ondergebracht. De gemeente heeft met deze zaakwaarneming verantwoording voor de huisraad van de heer Scholte genomen en hem zodoende in de gelegenheid gesteld alsnog zijn zaken te regelen. Van de gemeente kan echter niet verwacht worden dat zij de door haar ingezette zaakwaarneming nog langer en tegen hoge kosten blijft voortzetten.

Veiling

De verkoop van de huisraad door middel van een veiling is voor niemand wenselijk en geldt van meet af aan als laatste optie. Dat ook de heer Scholte geen veiling wil, blijkt wel uit het feit dat hij vorige week beslag heeft laten leggen op zijn eigen inboedel. Deze beslaglegging verandert echter niets aan de wens van het college om de opslag van de huisraad te beëindigen.

Het college wil de situatie in alle redelijkheid oplossen en overwoog al voor de beslaglegging door de heer Scholte om hem aan te bieden de huisraad op te halen, zonder betaling van de tot nu toe gemaakte opslagkosten. De opslagkosten worden echter wel gevorderd in de bodemprocedure.

Het college heeft dinsdag 2 oktober 2018 besloten om de heer Scholte aan te bieden alle huisraad binnen zeven dagen, vanaf woensdag 3 oktober 2018, af te halen of het contract van de opslag over te nemen, zonder dat hij nu al de gemaakte opslagkosten moet betalen.

Opslagkosten
Nu de heer Scholte zijn spullen mag ophalen zonder dat hij nu de opslagkosten hoeft te voldoen, is er geen enkele reden meer waarom hij de gemeente Den Helder en haar inwoners nog langer laat opdraaien voor de forse opslagkosten. Het college gaat er dan ook vanuit dat hij zijn spullen komt halen, dan wel de opslagovereenkomst overneemt.

Mocht de heer Scholte óók dit aanbod niet accepteren, dan zullen de voorbereidingen voor een veiling en/of vernietiging van de huisraad alsnog opgestart worden. Hierbij dient de gemeente jammer genoeg echter wel een kort geding procedure te voeren om de beslaglegging die de heer Scholte heeft gelegd op de huisraad op te heffen.

Den Helder Actueel, 3 oktober 2018 – 15:29

Reacties:

Dick Berts
3 oktober 2018 at 15:52
De gemeente Den Helder wordt bang. Wethouder Michiel Wouters: ,,Met deze geste doen we een poging om de situatie te de-escaleren. We proberen op een normale manier met elkaar om te gaan.’’
EEN GESTE??? Normaal met elkaar omgaan?? Waar haalt Wouters de gore moed vandaan om dit opnieuw zwaar criminele gedrag van de gemeente zo te noemen?? Eerst pleur je een vent zonder benen met zijn complete gezin illegaal de straat op (Scholte had met toestemming van de gemeente ook een woonhuis in het oude postkantoor)en neem je al zijn spullen in beslag en dan roep je tegen degene die je dakloos hebt gemaakt; kom je uitgebreide inboedel maar ophalen. Zet die inboedel maar naast je op straat in de regen…..
De gemeente kan dit aanbod pas op een fatsoenlijke wijze doen, als Rob Scholte weer de sleutel van het museum terug heeft gekregen en had op zijn minst de komende rechtszaak daarover moeten afwachten.
Ik heb Michiel Wouters beslist niet als een rat leren kennen, maar ook hij begaat nu rattenstreken. Kennelijk ook totaal onder de plak van Koen Schuiling. DOODENG!!

Hans
4 oktober 2018 at 00:41
Goh ik wil ook wel ergens wonen en niks betalen dan vouw ik wel hoedjes van papier als zijnde kunst. Waar meld ik mij aan ?
Die kladloper moet buiten Den Helder blijven.

Monique_K
4 oktober 2018 at 09:23
Beste Hans, u zou toch echt eens de beslissing van de echter na moeten lezen. Scholte heeft het equivalent van ‘huur’, namelijk het houden van tentoonstellingen, tot op het eind toe betaald!
Hij heeft zijn energierekening vanaf een bepaald moment niet meer betaald, dat klopt, maar waarom was dat? Zou dat soms komen omdat de gemeente, ondanks een contractuele verplichting hiertoe, hem al die jaren en ondanks herhaalde verzoeken geen jaarafrekening heeft gestuurd? Een jaarafrekening die hij nodig had voor het opstellen van het door de gemeente gevraagde businessplan, want zonder zo’n plan geen verkoop van het pand aan Scholte!

Dick Berts
3 oktober 2018 at 15:58
En zo is dit complete dossier een grote serie rattenstreken van Koen Schuiling! Ook de kort geding rechter heeft hij in een haast procedure waarin geen getuigen kunnen worden gehoord op het verkeerde been gezet. Maar wacht maar. Dit gaat de burgers van Den Helder uiteindelijk 8 miljoen kosten! Dat is de prijs voor lafheid, vriendjespolitiek en wegkijken zelfs bij de allerergste vorm van onmenselijkheid een vent zonder benen illegaal de straat op pleuren, waardoor hij dakloos wordt.

Dick Berts
3 oktober 2018 at 16:09
10-10-2018 Kort geding van Rob Scholte tegen aannemer Tuin. En terecht!

Andrea
3 oktober 2018 at 16:17
Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur/Beter voor Den Helder, was altijd voorstander van het museum van Scholte. Dit kun je ook hier op Den Helder Actueel nalezen. Echter begrijp ik zijn huidige houding tegenover Scholte niet. Hij doet een geste om binnen 7 dagen van ruim 800m3 op te halen. Hoelang heeft de gemeente er over gedaan om het op de locatie te zetten waar het nu staat? vast veel langer dan 7 dagen….
Als Michiel Wouters echt een geste had willen doen, dan had hij Scholte of zijn advocaten gebeld om te praten voor een oplossing. Nu graven beide partijen zich steeds meer in, en zal de huur van de opslag in het niet vallen bij de juridische kosten.
Is Michiel Wouter van Behoorlijk Bestuur veranderd door zijn overstap naar Beter voor Den Helder? Komt dit door de belangen die de pizzabakker heeft bij het postkantoor als mogelijke koper/huurder? Of heeft hij inmiddels zijn ziel moeten verkopen aan Koen Schuiling?

RB
3 oktober 2018 at 16:47
800 M3 huisraad, wat heeft die goser in godsnaam voor hoeveelheid aan huisraad als het overeen komt met ongeveer 1000 wasmachines of 12 zeecontainers, ik verzamel ook best wel wat spullen maar om nou 12 zeecontainers te vullen met alleen huisraad dat ga ik nooit redden,

Dick Berts
3 oktober 2018 at 16:55
Het recht op bescherming van de persoonlijke levenssfeer is niet alleen in onze Grondwet maar ook in het Europees Mensenrechten verdrag vastgelegd. Het gaat ons geen donder aan hoe groot de omvang van Rob Scholtes huisraad, atelier, werkplaats enz. enz. is. Het is een bloedschande dat deze prive zaken -tot aan de schoolboeken van Robs kinderen toe- illegaal door de gemeente Den Helder gegijzeld zijn. Maar daar zul je RB niet over horen. Zie hoe diep hij moet zinken om toch Rob Scholte die zonder benen op straat ligt nog een trap na te kunnen geven. Overdreven emotioneel geformuleerd?? Heeft u wel gevoel? Rob heeft nog steeds geen aangepaste woning kunnen vinden en kampeert ergens, waar hij zijn handicap extra voelt. Te triest voor woorden. En vrijwel alle inwoners van Den Helder hebben dit gepikt…..

RB
3 oktober 2018 at 17:05
moet hij z’n paspoort wegsmijten krijgt hij meteen een geschikte woning ingericht en al…..

Simon.H
6 oktober 2018 at 21:08
Lijkt mij eerder dat Wouters in tegenstelling tot Scholte wel aan regels en wetten gebonden is
Het is mij niet geheel duidelijk waarom Asorgia erbij betrokken word hij heeft duidelijk aangegeven geen interesse tehbben in het postkantoor gevalletje jaloezie?

Andrea
6 oktober 2018 at 22:08
25 augustus is er in de Helderse krant een artikel verschenen met de titel; “Eten in doorzichtig restaurant”, waar Assorgia zijn interesse heeft getoond voor zijn restaurant in het oude postkantoor.
Hij heeft zelfs contact gehad met de architect en hij zei; “die tekeningen zagen er goed uit en bevielen mij wel”
Er heeft nog nergens in een krant gestaan, dat hij zijn woorden uit dit krantenbericht heeft terug getrokken… Misschien dat hij dit alleen intern heeft gezegd binnen Beter voor Den Helder?

Judge X
7 oktober 2018 at 01:13
Ja inderdaad, als je exact onder die titel googled, dan kun je hem terug vinden op de site van het Rob Scholte Museum.
Dank Andrea, die had ik effe gemist.

Paul Koopman
3 oktober 2018 at 16:19
Bedank Dick , ik kan het niet beter verwoorden! 10x meneer Scholte, bah!? Ik heb de afgelopen 8 jaar in de raad meegemaakt en gezien hoe de top de kunst beoefent !

e
3 oktober 2018 at 16:34
Eerst zijn inboedel gijzelen,( Hij kon het pas terugkrijgen , als hij ALLE kosten betaalde ) en nu, zich bij hun , het dun hun door de broek loopt , zich opwerpen als zaakwaarnemer. Hoe hypocriet wil je het hebben. Ik kan mij voorstellen , dat Scholte zich wel andere “”zaakwaarnemers”” kan indenken, dan dit hypocriete zooitje. Dan nog stellen dat hij het zonder te betalen op mag halen, maar dat de kosten toch in een bodemprocedure opgeeist zullen worden. Dus hoe dan ook , ze houden aan hun standpunt vast ,van betalen zal je En dan ook nog , de publieke opinie beinvloeden , door te zeggen , we kunnen de Helderse bevolking niet langer voor de onkosten laten opdraaien. De opdracht gever betaald. Nog Scholte , nog de Helderse bevolking , heeft opdracht gegeven tot het opslaan van de inboedel.

Pascal
3 oktober 2018 at 16:51
Dit hele verhaal begint steeds lachwekkender te worden, ware het niet dat er alleen maar verliezers zijn. In eerste instantie de familie Scholte, alsmede de burgers van Den Helder. Het is een schaamteloze vertoning van de kant van de gemeente en in het bijzonder van Koentje. Ik hoop dat Scholte de zaak wint, ook al kost het ons als inwoners een hoop geld. Het wordt tijd dat de mensen die hier voor verantwoordelijk zijn hun conclusies trekken en doen wat ze zouden moeten doen: wegwezen uit onze prachtige stad.

Dutch
3 oktober 2018 at 17:11
Ik zeg…..Trumpiaanse toestanden hier aan de kust!

simon scholtens
3 oktober 2018 at 17:29
de kosten verhalen bij de burgermeester en wethouders op hun eigen inkomsten en niet die van de gemeentschap

Marinus Vermooten
3 oktober 2018 at 17:38
Tja dat ging in de grijze oudheid wel wat gemakkelijker, sprekend over de begin jaren vijftig. Je huurde een bakfiets van Lafeber voor een piek en karren maar met de toen nog bescheiden inboedel (tafel, stoepjes, beddengoed, schemerlamp, wat servies,) Een paar keer heen en weer als de woning in de buurt was en het karwei was geklaard. Alleen ja er moest natuurlijk nog wel een dak boven je hoofd zijn. Tijden staan niet stil, dat is duidelijk. Hopelijk komen de volwassen kerels tot een aanvaardbare oplossing waar de belastingbetaler niet nog meer de dupe van wordt. Ook de overheid moet zuinig met de euro’s omgaan.

Dick Berts
3 oktober 2018 at 17:41
Je maakt een vent zonder benen illegaal dakloos, brodeloos -Rob kan niet eens meer een tentoonstelling organiseren omdat al zijn kunst gegijzeld wordt door Schuiling- je sloopt een internationaal top museum in de dop en wat doe je dan als gemeentebestuur nadat je juridisch klemgezet werd? Je werpt Scholte bij wie je een miljoenenschade hebt aangericht, met een groots gebaar een graatje van spierinkje toe… Eentje die automatisch dwars gaat zitten in je keel. En dan denk je ook nog dat hij hapt…… Wat een miezerigheid. De burgerlijke bekrompenheid van onze bestuurders vormt de kern van alle problemen rondom het Rob Scholte Museum.

Dwlag
3 oktober 2018 at 18:21
Van de 13 reacties op dit bericht zijn er 4 geplaatst door jou. Je heb je punt wel gemaakt Dick. Overdrijven kan ook. Uiteindelijk zal Scholte als de winnaar uit de bus komen na alle rechtszaken. Dat weet jij en ik. Maar je provoceert op deze manier alleen maar. Wat schiet je er mee op?

Dick Berts
3 oktober 2018 at 18:31
Ik kan niet tegen extreem onrecht. Jij telt alleen reacties en wil de brenger van het slechte nieuws onthoofden. Je stem fors verheffen tegen extreem onrecht noem je provoceren. Dat zegt genoeg…

Ad
3 oktober 2018 at 20:55
ik kan niet tegen het om maaaanden lang dezelfde zeurkous berichten te moeten doorspitten. iedere keer hetzelfde jankverhaaltje.
man man…..
nogmaals, er deugd niets aan deze stad… alles zit je af te branden…wat doe je hier nog in godsnaam.

Monique_K
4 oktober 2018 at 09:28
Hetgeen ieder normaal mens doet in zo’n situatie, niet weglopen als een lafaard maar proberen de situatie te veranderen voor de komende generaties!

Dick Berts
4 oktober 2018 at 09:50
Te MOETEN doorspitten…Kritiek? Dan de N9! Schuiling mag Scholte jarenlang kapot procederen op onze kosten, maar ik mag slechts een keer reageren anders verveelt meneer zich…

HZdwg
7 oktober 2018 at 14:49
Als het je niet bevalt, dan donder je maar op, zelfde argument dat de Spaanse koning ook kon gebruiken tegen onze voorvaderen, toen die de tachtigjarige oorlog begonnen. Toch maar goed dat ze niet gegaan zijn…

Sigmund
3 oktober 2018 at 18:25
Nogal goedkoop en dom om Michiel Wouters a priori PERSOONLIJK verantwoordelijk te houden voor een COLLEGE besluit, temeer als dat werd genomen nog vóór Michiel Wouters daarvan deel uitmaakte.

Dick Berts
3 oktober 2018 at 18:36
Doe eerst je huiswerk voordat je anoniem iets gaat brullen. Ik val Wouters aan op een besluit dat hij als eerstverantwoordelijk wethouder NU zelf neemt en in de media staat te verdedigen. Mocht je geen weerwoord meer hebben, tel het aantal van mijn reacties of zoek een spelfout.

Gekke Henkie
3 oktober 2018 at 18:49
Mijnheer Berts, had u verwacht dat de heer Wouters het voortbestaan van het college, en zijn eigen wethouderschap, op het spel zou zetten om een lans te breken voor ‘een man zonder benen’, zoals u Rob Scholte steevast bestempelt? Dat is een beetje naïef en getuigt van een te groot vertrouwen in de politiek. U begrijpt toch wel dat een man als Wouters, en een vrouw als Tjitske Biersteker, die jarenlang in de oppositie hebben gezeten, dolblij zijn dat ze eindelijk zijn toegetreden tot het college en het bijbehorende vorstelijke honorarium in ontvangst mogen nemen? Denkt u nu echt dat ze bereid zijn om deze verworvenheden op te geven? U loopt vast lang genoeg mee om te weten hoe de hazen lopen…..

Dick Berts
3 oktober 2018 at 18:56
Hoi Henk, wat heerlijk om hier eens tot naief te worden bestempeld. En misschien heb je wel gelijk. Ik had Michiel Wouters -met een enorm goede reputatie bij de marine- en Tjitske Biersteker -waarvan ik dacht dat ze echt in iets heel dieps geloofde- allebei heel hoog zitten. Enorme twijfel nu. En ook droefheid daarover. Misschien reageer ik af en toe wat fel, maar dat komt ook omdat ik met eigen ogen kan zien wat een diep menselijke ellende er bij het gezin Scholte wordt aangericht….

Sjoerd
3 oktober 2018 at 19:12
Tjitske gelooft wel, maar geloven in God is toch echt wat anders dan geloven in Rob Scholte.

Gekke Henkie
3 oktober 2018 at 19:36
U bedoelt de God, die haar op de proef stelt door haar bloot te stellen aan de verleidingen van Mammon…?

Andrea
3 oktober 2018 at 20:06
Gekke Henkie, Natuurlijk zijn Tjitske Biersteker (CU), Michiel Wouters (BehoorlijkBestuur) en ook Remco Duijnker (seniorenpartij) blij met hun nieuwe functie als Wethouder, na jarenlang oppositie voeren.
Het is alleen vreemd om te zien dat principes bij dit soort baantjes meteen aan de kant worden geschoven, vanwege een salaris die ze nu ontvangen.
Principes veranderen normaliter niet. Als je voor de vrede bent, ga je ook niet oorlog voeren.

Judge X
3 oktober 2018 at 20:30
Het gaat m.i. niet nu niet om principes, maar om procedures, het voortbestaan van de coalitie en de grip daar op.
Op enig moment zal Koen Schuiling van het toneel moeten verdwijnen en niet de nu genoemde wethouders – met hún principes zit het (in mijn opinie) echt wel goed.

Gekke Henkie
3 oktober 2018 at 20:49
Het lijkt op: wiens brood men eet, wiens taal men spreekt.
Een behendig politicus weet wel raad met principes: op het moment dat ze gaan hinderen of knellen, worden ze net zo makkelijk overboord gezet. Dat is bijvoorbeeld het geval als ze een goed betaald wethouderschap kunnen binnenslepen.
Het zal u toch bekend zijn dat gemeenteraadsleden er geen moeite mee hebben om het volk in de verkiezingstijd te paaien met fraaie beloften, waarvan ze weten dat ze die nooit kunnen waarmaken, omdat de coalitievorming, zo zeggen ze dan naderhand, nu eenmaal offers vergt…
Het moge duidelijk zijn: van politici kun je beter niet teveel verwachten. En dus ook niet dat ze hun principes – als ze die al hebben – blijven aanhangen. Het is helaas niet anders.
Waarom denkt u dat Den Helder zeven wethouders telt? Voor uw en mijn heil? In het belang van de gemeente? Nou, vergeet het maar. Is het niet de status dan is het het wel het wethouderssalaris waar ze op uit zijn. Wij spelen slechts een faciliterende rol. Een stem uitbrengen, dat mogen wij. En op een forum als dit ons ongenoegen uiten.

Sigmund
3 oktober 2018 at 20:27
Een ‘verantwoordelijk wethouder’ die het niet eens is met het beleid van een college is nu eenmaal gehouden dit te verdedigen, óók al is hij of zij het als persoon daar nog zo mee oneens.
Het enige alternatief zou zijn om uit het college te stappen maar dan rijst de vraag in hoeverre dat in het belang is van de gemeente Den Helder. Er zijn helaas meer problemen dan de kwestie Scholte.
Waarom mijn vorige bijdrage aan de discussie de kwalificatie “brullen” verdient ontgaat mij overigens.

Judge X
3 oktober 2018 at 20:33
Exact Sigmund, niets aan toe te voegen.

Rasjutter
3 oktober 2018 at 18:37
Leg mij eens uit dat een internationaal kunstenaar en volgens hele veel hier een multimiljonair het zo ver heeft laten komen dat hij alleen nog naar een stad wil waar bijna niemand hem meer wil. Hij is volgens zeggen de beste kunstenaar nog in leven van Nederland en hij wil alleen maar naar Den Helder. Waarom heeft de culture hoofdstad Amsterdam deze man nooit een plek aangeboden? Zou het dan toch echt zo wezen dat hij niet zo’n grote kunstenaar is en dat niemand op hem zit te wachten, en dat hij stiekem aast op een GRATIS plekje voor onderdak? En Dick kan wel roepen hij heeft geen benen meer, maar er zijn ergere dingen in de wereld, ga maar eens kijken ok de kankerafdeling van het Emma Kinderziekenhuis. Scholte haal je troep op en maken dat je wegkomt, maar het is je een geld kwestie geworden omdat je geen nagel aan je reet je krabben hebt, nou dat gaat Den Helder niet voor je betalen.

Monique_K
4 oktober 2018 at 09:45
Hoe komt u aan het idee dat bijna niemand hem meer wil? Als ik kijk naar de reacties in diverse media lijkt het er meer op dat een meerderheid graag wil dat hij terug komt.
En hou nog toch eens op met dat GRATIS, Scholte wil dat pand (met een negatieve waarde!) al kopen vanaf het moment dat duidelijk werd dat het stadhuis op die plek niet door zou gaan. Wat Amsterdam betreft zou u aan Amsterdam moeten vragen, en niet misbruiken als retorische vraag om zo de kunst van Scholte te kunnen degraderen tot waardeloos en ongewenst!

Dick Berts
4 oktober 2018 at 10:02
@ Rasjutter. Dit is een van de schofterigste en laaghartigste reacties die ik ooit gelezen heb. En hier laat ik het beslist bij.

Dutch
3 oktober 2018 at 19:24
…ik heb zo een vermoeden dat hier iemand een listig kunstje wordt geflikt. Nu maar hopen dat de weegschaal van Vrouwe Justitia ten faveure van de heer Scholte zal werken. In dat geval kan de gemeente DH de voorgenomen subsidie aan het theater maar beter intrekken om zodoende de eerste Euro’s maar direct in het ‘calamiteitenfonds’ te deponeren….
Ben zo maar bang dat Den Haag binnenkort zal overgaan tot een ondercuratelestelling (art.12-status)
van de Gemeente Den Helder. Gelet op het aantal rechtszaken die lopende zijn en de exorbitante bedragen die daarmee gepaard gaan. De huidige coalitie geeft, mij in ieder geval, niet het vertrouwen dat er gesproken kan worden van een stabiele samenwerking tussen kundige ‘politici’ de komende jaren. Uiteraard ben ik mij bewust dat een en ander een jammerlijk voortvloeisel is van het beleid dat mede werd bepaald door de vorige coalitie. Schaamteloos is het dan ook om te zien dat de zittende coalitie gewoon doorgaat met het verkwanselen van gemeenschapsgelden.
Deze coalitie, die zo rucksichtslos decreten uitvaardigt en ongefundeerde beslissingen neemt verdient het, naar mijn mening, ook niet om geheel zelfstandig de inkomsten en uitgaven te beheren, het is zelfs zeer onverantwoord te noemen. Elke Euro kan per slot van rekening maar 1 keer over de spreekwoordelijke beting gesmeten worden.

JB
3 oktober 2018 at 19:28
Waar haalt de gemeente de arrogantie vandaan om iets wat ze zelf hebben veroorzaakt te verhalen op Rob Scholte. Onvoorstelbaar, wat een ongelofelijke sukkels. En dan nog zeggen een geste te doen ! Hij mag het contract overnemen of de spullen ophalen. Werkelijk Gemeente, iets anders kunnen jullie niet verzinnen.

Jaco Batenburg
3 oktober 2018 at 19:32
Rob, houd je poot stijf

RB
3 oktober 2018 at 19:37
beetje lullige reactie….

Dick Berts
3 oktober 2018 at 19:46
Voor het eerst ben ik echt blij met een reactie van RB. De laaghartige uiting van Jaco Batenburg is kenmerkend voor de manier waarop er in deze gemeente met Rob Scholte wordt omgegaan.

Jaco Batenburg
5 oktober 2018 at 20:32
Beetje galgenhumor misschien
Overigens ben ik voor het Rob Scholte museum

menneke
4 oktober 2018 at 11:08
beste reactie hier :p

Peter
3 oktober 2018 at 19:52
Dick, je schrijft 10-10 een kort geding Scholte versus Tuin. Wat is de inzet? Heb er nl. nog niets over gelezen.

Dick Berts
3 oktober 2018 at 20:04
Komt nog. Rob eist van de Tuin de sleutels op van het Rob Scholte Museum omdat de rechtbank heeft uitgesproken dat hij de huurder is van het gebouw. Ik ken het dossier redelijk. Rob gaat dit winnen. Ik zie alleen nog een mogelijke valkuil. Als er een wat onervaren kort-geding rechter zou zitten die dit -door de gemeente bewust complex gemaakte dossier- niet in een oogopslag kan overzien. Dat zou een reden kunnen zijn om het verzoek van Rob heel eventjes af te wijzen. En mijn God wat zal er dan een gejuich en een complete anti Scholte PR oorlog in het stadhuis losbarsten. Volstrekt ten onrechte. De bodemprocedure waarin alles rustig bekeken kan worden en waarin er getuigen kunnen worden gehoord (kan niet in kort-geding) gaat Scholte zeker winnen. In kort geding geef ik hem 90% kans tegen Tuin, in de daarop eventueel volgende bodemprocedure 99%.

Peter
3 oktober 2018 at 20:22
Bedankt voor je info Dick. Ik zie die valkuil niet hoor. Kort geding rechter zal alleen naar de uitspraak Rechtbank kijken om vervolgens Tuin te veroordelen Scholte de sleutels te overhandigen. Die gaat niet het gehele dossier doornemen, is niet relevant op het enkele verzoek van Scholte. Ik denk dat zijn kans 100% is. Valt je het ook niet op dat Koen zwijgt in alle talen? Doet hij wel vaker als het heet onder zijn voeten wordt overigens.

Judge X
3 oktober 2018 at 20:02
“Het kort geding om het beslag op te heffen gaat de gemeente verliezen, alleen al op grond van de laatste uitspraak van de rechtbank Alkmaar van 13 september j.l.”. 🙂

e
3 oktober 2018 at 20:54
Schuiling , zegt of verklaard zelf niets. Hij laat voor zich spreken !. In alle zaken , heeft Schuiling nog nooit gesproken

HZdwg
6 oktober 2018 at 16:18
Het is wel de man die onder in die poppenkast zit.

e
6 oktober 2018 at 16:44
Zoiets, van achter het scherm aan de touwtjes trekken.?

Jahoor
3 oktober 2018 at 21:36
Hopelijk komt ie ze spullen snel halen en gaat de profiteur lekker ergens anders heen.
Als ze kunst zo goed is dan was ze museum druk bezocht en kon hij zoals elke andere Nederlander netjes ze rekeningen betalen.
De gemeente is fout bezig maar de heer scholte net zo goed!

Marinus Vermooten
3 oktober 2018 at 23:42
Over de in mijn beleving vorstelijke salarissen van gemeentebestuurders en raadsleden, gekoppeld aan de jaarlijkse uitjes, etentjes enz. heb ik wel een mening maar doet er nu even niet toe. Van belang is momenteel dat het verantwoordelijke college de realiteit m.b.t. het Scholte drama moet inzien en de knoop moet doorhakken voor er meer bezuinigen op ons afkomen.

Hans
4 oktober 2018 at 00:37
De heelzooi gewoon in de kliko flikkeren.

Loes Vermeer-Lagerveld
4 oktober 2018 at 01:17
De hele ontruiming had niet hoeven plaatsvinden. De gemeente had de deurwaarder opdracht moeten geven (daar ze perse wilden ontruimen op een voorlopig vonnis!!!! ) de gewone huisraad en het werkmateriaal uit het pand te halen met het gezin en AL HET OVERIGE gezien de hoeveelheid aan kunst en werkatelier in het pand moeten laten met desnoods een nieuw slot erop. Dan waren er geen dure opslagkosten gemaakt , deze kunnen echt Rob niet aangerekend worden. Ik heb het al eerder gemeld: alle kosten kunnen Rob niet aangerekend worden Waar het College hopelijk het eigen belang ondergeschikt maakt aan het algemeen belang is het van het grootste belang dat alle zaken op kosten van de gemeente zo snel mogelijk worden teruggebracht naar het museum. De gemeente mag en kan niet anders doen daar aan te voldoen, zij denken maar ongelimiteerd door te kunnen gaan met geld van de burgers uit te geven. ten faveure van het persoonlijk belang van Schuiling……

cornelis pieter
5 oktober 2018 at 01:07
Het is triest te moeten constateren dat de Kop van Noord Holland geteisterd wordt door VVD burgemeesters die hun persoonlijke belang boven het algemeen belang stellen Loes. In Den Helder huist Schuiling, Hollands Kroon is voorzien van Nawijn. Beide blinken ze uit in waarden-loosheid qua handelen richting ondernemers die hun rechten trachten te verdedigen, of hun recht te halen. De rekening daarvan wordt afgewenteld op de samenleving.

simon scholtens
4 oktober 2018 at 02:08
Loes kunnen ze de kosten niet bij Schuiling verhalen want die doet maar en doet maar

Judge X
4 oktober 2018 at 04:53
Tuin is door koop de nieuwe verhuurder geworden en de gemeente Den Helder is en blijft daarmee verantwoordelijk voor de opgeslagen goederen, totdat deze weer zijn teruggebracht bij de huurder in het gehuurde pand.
Its as simpel as that ! 🙂

e
4 oktober 2018 at 12:57
Wat nu , als Tuin , bij de verkoop heeft bedongen, leeg op te leveren door de verkoper ? Dan heeft de Gemeente aan deze voorwaarde voldaan. Pas later , is door rechtzaak vastkomen te staan, dat Scholte huurder is/was. In dat geval, denk ik dat Tuin , Scholte niet als huurder hoeft te aanvaarden. (Tuin heeft Scholte er immers niet uit gezet) En zit de Gemeente , met een heel groot probleem. Namelijk een huurder onterecht uitgezet, en dus nu voor her huisvesting / schadevergoeding voor deze moet zorgen. Vandaar , dat zij nu zoete broodjes met Scholte proberen te bakken, door zijn huisraad opeens kostenloos vrij te geven

Andrea
5 oktober 2018 at 10:33
Tuin zal ongetwijfeld hebben bedongen dat het pand leeg opgeleverd moest zijn. Maar er zijn 2 soorten van leeg opleveren. Dat is in de letterlijke zin, maar ook in juridische zin. In letterlijke zin is het pand leeg. in juridische zin is een pand pas leeg, als de laatste rechter een uitspraak heeft gedaan.
Niemand van ons kan ontkennen dat er nog juridische zaken lopen tussen gemeente Den Helder en Scholte. Immers hebben beide partijen regelmatig de pers opgezocht.
De firma Tuin kan dan ook niet zeggen dat zij van niks weten. Zij hebben dus bewust ervoor gekozen om het pand op hun naam te laten overschrijven, met in het achterhoofd wetende dat Scholte in de zaak tegen de gemeente kon winnen. Daarbij was het algemeen bekend dat de rechtszaak ging om huurrecht.
Waarschijnlijk hebben de firma Tuin en gemeente Den Helder deze koopconstructie samen bedacht om te proberen om Scholte buiten het pand te houden. Alleen is het recht “koop breekt geen huur” zo zwaar dat zowel Tuin als de Gemeente hebben misgegokt. Scholte zal zich kunnen beroepen op huurbescherming, een van de meest verstrekkende rechten in Nederland. Als hij daarbij nog minderjarige kinderen heeft, en de ontruiming illegaal blijkt te zijn moet de Firma Tuin hem als huurder terugnemen.

Judge X
5 oktober 2018 at 11:32
…. Of de koopovereenkomst laten ontbinden.

e
6 oktober 2018 at 11:50
Wie weet, welke bedingingen er in het koopcontract staan. Er bestaat ook nog zoiets ,als leeg en huurders vrij. Misschien, staan er wel ontbindende voorwaarden in het koopcontract. Het is allemaal maar gissen, daar niemand hier weet , wat er allemaal op papier staat. Het is wel opvallend, dat de Firma Tuin , op een reclamebord wat fotostickers en een vlag na , zichtbaar nog niets met pand heeft gedaan. In afwachting van een voor de Gemeente en Tuin negatieve uitspraak ?

Judge X
6 oktober 2018 at 15:11
U heeft de zaak duidelijk niet gevolgd ….
Als u echt geïnteresseerd bent, dan kunt u rechts bovenin deze pagina, in het archief van de publicaties alles terug vinden, in de betreffende artikelen en reacties, succes. 😉

Paul Koopman
4 oktober 2018 at 13:07
Rob heeft al heel veel voor de jeugd gedaan middels kunsteducatie en het tentoonstellen daarvan

Andrea
4 oktober 2018 at 13:22
@Paul Koopman, op twitter staat bij Beter voor Den Helder; “Bij ons is afspraak ook echt afspraak, ook na de verkiezingen!” U kunt hier roepen wat u wil, maar ook u bent onderdeel van Beter voor Den Helder.
Ik las ergens (NHD) dat de pizzabakker opeens huurder/koper wilde worden van het Postkantoor, om zijn restaurant te vestigen. In april houd deze pizzabakker een motie tegen in de gemeenteraad, om de uitzetting van het museum tegen te houden en wil dit onderdeel laten uitmaken van de collegeonderhandelingen. In juni zegt deze pizzabakker in de krant dat het nieuwe college niet gaat praten met Scholte voor een oplossing. En anderhalve maand later zegt de pizzabakker dat hij in het postkantoor wil.
Wat is nu de waarde van “Bij ons is afspraak ook echt afspraak, ook na de verkiezingen!” Het lijkt er sterk op dat de pizzabakker zich alleen aan afspraken wil houden, die hij heeft gemaakt met Burgemeester, Zeestad, Woningstichting en Tuin?

Peter
4 oktober 2018 at 13:45
Goed verwoord. Zo is het inderdaad gegaan. Niets meer over van zijn beloftes. Ik hoor er overigens nog meer niets meer zeggen. Waar is de CU gebleven eigenlijk bijv.? Ook ingelijfd door de gevestigde orde?

Judge X
4 oktober 2018 at 13:56
Ik verwacht dat het binnenkort – ook afhankelijk van de juridische ontwikkelingen – wel op de agenda van de gemeenteraad komt.
Eerstvolgende 15 oktober, of wanneer dringend en dwingend nodig, nog eerder. 😉

Bodelo
9 oktober 2018 at 14:05
Dat is absoluut niet goed verwoord!
Assorgia is als uitbater van een restaurant 1 van de 4 gegadigden om de ruimte in het voormalig Postkantoor te gaan huren.
Niet de zaken uit zijn verband trekken alstublieft.

Andrea
9 oktober 2018 at 14:16
Bodelo, u beschikt blijkbaar over informatie die niet in het openbaar te vinden is?
In een eerdere reactie is vermeld dat op 25 augustus in de Helderse krant een artikel verschenen met de titel; “Eten in doorzichtig restaurant”, waar Assorgia zijn interesse heeft getoond voor zijn restaurant in het oude postkantoor.
Hij heeft zelfs contact gehad met de architect en hij zei; “die tekeningen zagen er goed uit en bevielen mij wel”
Er wordt dus niets uit het verband gerukt, omdat hij dit zelf in de krant heeft verkondigt. En er is nergens vermeld dat hij slechts één van de vier gegadigde was.
voor de rest was de reactie puur gebaseerd op feiten;
In april houd Assorgia een motie tegen die ontruiming moest tegenhouden, want Assorgia wil postkantoor meenemen in de onderhandelingen.
In juni zegt Assorgia dat het nieuwe college niet met Scholte gaat praten over een oplossing.
En in augustus zet Assorgia in de krant dat hij interesse heeft in postkantoor.
Puur feitelijk en te halen uit de diverse media.

Bodelo
9 oktober 2018 at 15:33
U verwijst naar een artikel in het NHD. Kennelijk haalt U daar Uw informatie uit. Daarin staat ook de informatie die ik U zojuist meedeelde.
Selectief lezen?

Andrea
9 oktober 2018 at 15:47
Bodelo, er staat nergens in het krantenknipsel dat het gaat om 4 gegadigden. Bij deze nogmaals de vraag hoe u aan de 4 gegadigden komt.

Judge X
9 oktober 2018 at 20:51
Ja Bodelo onthul ons uw sprookjes ….., of anders de kantoor wetenswaardigheden. 😉

Bodelo
10 oktober 2018 at 10:26
Citaat uit Uw verhaal beste Andrea; “En er is nergens vermeld dat hij slechts één van de vier gegadigde was.”
Dat is niet juist. In het verhaal staat wel degelijk dat er meerdere gegadigden zijn.

Andrea
10 oktober 2018 at 10:33
Bodelo, nogmaals waar haalt u het idee vandaan dat er 4 gegadigden zijn. Er staat niets in het artikel dat er 4 gegadigde zijn. Heb het nu 3 keer nagelezen, en het krantenbericht ligt voor me.
U loopt hier mensen te verdedigen met leugens, en dat valt me vies van u tegen.

Bodelo
10 oktober 2018 at 10:41
Andrea, leid de aandacht niet af.
U schrijft zelf (nogmaals) dat nergens uit blijkt dat er meerdere gegadigden zijn. Terwijl de Hr. Tuin in het stuk duidelijk aangeeft dat er meer gegadigden zijn. Veel meer dan dat er in kunnen.
Dus Uw beschuldiging aan het adres van de Hr. Assorgia begint op laster te lijken?

L.C. Vermeer-Lagervld
4 oktober 2018 at 14:29
Om bij de heer Schuiling alle kosten te verhalen moet er sprake zijn van misbruik van macht. en daar gaat het aardig op lijken met de meelopers aan zijn zijde. Er is in deze geen sprake van enig zorgvuldigheidsbeginsel dat in acht is genomen. Men is gaan executeren na een VOORLOPIGE uitspraak met de wetenschap dat er bodemprocedures zouden komen en ook moesten komen. Dan dient men – doordat geprocedeerd wordt met gemeenschapsgelden- de hoogste zorgvuldigheid in acht te nemen en neemt dan totaal geen risico. In deze lijkt het qua Schuiling op een persoonlijke vete tussen Schuiling en Rob Scholte en heeft de heer Schuiling kennelijk een waas voor ogen gekregen en moest er -koste wat kost- geecexuteerd worden met alle financiële gevolgen van dien. Geen enkel kostenplaatje kan bij Rob in rekening worden gebracht. De meest goedkope oplossing is de zaken met de meeste spoed en op kosten van de gemeente terugbrengen naar het museum . Dan pas is men bezig in het belang van de Helderse burgers die al te veel qua procedures op hun bord hebben gekregen, met alle financiële toestanden daaraan verbonden. Ik noem er slechts enkele, te weten: het zwembad, de haven, het vonnis in de zaak van de onkruidbestrijding, de watertoren, de schouwburg etc.. etc..
Neemt men deze beslissing niet, is men willens en wetens op zijn minst onzorgvuldig bezig, om maar niet te spreken over moedwilligheid.. Bovendien bezig voor zichzelf en niet voor het algemeen belang, dan ook maar de kosten privé voor eigen rekening nemen, Heer Schuiling !!, procederen is risico nemen, dat risico heeft u genomen, dus ook de kosten richting u…….

Bodelo
9 oktober 2018 at 14:08
Over het algemeen ben ik het wel eens met Uw reacties. Maar hier laat U zich toch behoorlijk gaan.
Hoezo zou burgemeester Schuiling hoofdelijk aansprakelijk zijn? Kolder!
Het lijkt mij dat de stadsadvocaat een veel belangrijkere rol in de beslissingen rond het voormalig Postkantoor heeft.

Andrea
9 oktober 2018 at 14:23
Wie geeft een stadsadvocaat een opdracht? Dat moet iemand zijn uit het college, een advocaat handelt nooit zonder mandaat. Of bent u van mening dat een advocaat niet hoeft te luisteren naar zijn/haar client?

e
10 oktober 2018 at 11:10
Bodelo, Mevrouw Vermeer , geeft aan ! onder welke omstandigheden de kosten op de burgemeester verhaald kunnen worden. Even beter lezen dan weet je het . En de rest van je betoog, Zie het antwoord van Andrea. Die heeft namelijk gelijk. Geen enkele Advocaat ,zal uit eigen beslissingen werken, doch uitsluitend in opdracht en uit naam van de opdrachtgever.

Andrea
12 oktober 2018 at 15:00
Bodelo is wel erg stil… Hij geeft geen antwoord over de mandaat van advocaten. En hij geeft bij een andere reactie ook geen antwoord op de 4 gegadigden.

RB
5 oktober 2018 at 08:19
weet iemand of Scholte nu van plan is om de huisraad op te halen?
hij heeft maar 7 dagen staat er in het stukje daarna gaat de gemeente het (na een kort geding?) veilen of vernietigen, dan komt hij toch van de regen in de drup?

Andrea
5 oktober 2018 at 10:49
De gemeente zal na 7 dagen eerst een kort geding moeten starten om het beslag van de huisraad af te halen. Alleen staat gemeente Den Helder niet sterk. Immers hebben zij de rechtszaak verloren als het gaat om huurrecht. De rechter heeft besloten dat Scholte een huurcontract heeft. De gemeente zal bij een kort geding wel proberen om het beslag er af te halen, alleen zal een rechter in zijn besluit meenemen dat Scholte door een huurcontract onrechtmatig is ontruimt. Ik vermoed dat de rechter het beslag op de huisraad in tact zal laten. Als bij alle komende uitspraken het huurcontract overeind blijft staan, en de gemeente Den Helder de persoonlijke spullen van de familie Scholte toch vernietigd, zal de schadeclaim ongekend zijn. Immers vernietigd gemeente Den Helder dan ten onrechte de privéspullen. En emotionele schade is dan niet meer in geld uit te drukken.
De “Geste” die gemeente Den Helder doet, slaat werkelijk nergens op. Ik denk dat wij inwoners (56.0000 liever € 0.15 per persoon per maand betalen om Scholte zijn privéspullen langer op te slaan dan straks € 142,85 per persoon moeten neerleggen voor de schadeclaim van 8 miljoen die Scholte krijgt als hij de zaken wint. (8 miljoen aan schadeclaim wordt door veel mensen genoemd in de reacties, maar ook door een aantal politieke partijen)

ED
5 oktober 2018 at 21:06
Kromme tenen krijg ik van dit hele dossier. Beide partijen maken deze casus zo ingewikkeld. Dat over en weer gedoe. En een ieder (lees notabelen) heeft een mening. Zij houdt elkaar in stand. Deze kwestie is uitgegroeid tot de Helderse hobby van ongeveer 250 personen… Aan hen wil ik het volgende zeggen: “Wie zijn jullie, 250 personen, om dit Den Helder aan te doen? En ons ook vooral op te zadelen met de gevolgen”?

Dick Berts
5 oktober 2018 at 23:38
250 = 1.

Judge X
5 oktober 2018 at 23:49
Ik kan het verhaal niet helemaal volgen Ed, kunt u misschien wat namen uit uw kromme tenen goochelen.

Andrea
6 oktober 2018 at 10:28
ED, dat beide partijen deze casus zo ingewikkeld maken is natuurlijk niet helemaal juist. Ik denk dat een burger over het algemeen niet zit te wachten op rechtszaken tegen een gemeente. Vind het zelfs van een aantal mensen knap dat ze het volhouden om hun recht te halen. Deze rechtszaken die de gemeente tegen Scholte is begonnen loopt denk ik al in de tonnen. Scholte heeft inmiddels van de rechter te horen gekregen dat hij een huurcontract heeft, en de gemeente blijft tegen beter weten in rechtszaken voeren.. Dat heet burgertje pesten…
Maar Scholte staat hierin niet alleen. Ook Dhr. Marinus uit Huisduinen heeft een conflict met de gemeente die bij de rechter wordt uitgevochten. Ook deze meneer is handen vol geld kwijt aan juridische kosten, en ook in deze zaak blijft de gemeente maar procederen. En wat dacht je van een onkruidbestrijder die een gerechtelijke uitspraak in handen heeft, waar zij 2,5 miljoen schadevergoeding krijgen van de gemeente. Ook hier blijft de gemeente maar procederen.
Er zit bij de gemeente een zeer kleine groep mensen, die over de ruggen van de burgers geld uitgeven omdat ze hun ongelijk niet willen toegeven. Bij de burgemeester is er zelfs sprake van pure rancune naar Scholte.
In bovenstaande casus is er maar één oplossing…. Praten.. Anders gaat deze zaak nog jaren door waarbij de gemeente altijd gaat verliezen… En dat geldt eigenlijk ook voor de zaken Marinus en de onkruidbestrijder.

ED
6 oktober 2018 at 14:35
Ach Andrea, wellicht heeft u gelijk. Ik ga altijd uit van de beste intenties bij mijn medemensen (wat ook lastige, niet gewenste en zelfs zeer kwetsende beslissingen kan inhouden) en misschien is dat naïef. Persoonlijk houd ik niet zo van kunst (tenzij het de kunst van Techniek is) maar ik reis ook nooit met de bus en het is goed dat die er is. Van mij had dit museum best mogen blijven. Laat dat duidelijk zijn. Het is zo jammer dat deze kwestie zo veel geld en negatieve energie kost. Had zo goed anders besteed kunnen worden. Ik kan me hetgeen u beschrijft in uw één na laatste alinea gewoon niet voorstellen. Maar nogmaals; ik zal naïef zijn.

Andrea
6 oktober 2018 at 21:52
ED het is ook onbegrijpelijk. maar vanmiddag zij een vriend van me, dat deze zaak kansloos is voor de gemeente. Maar ook kansloos voor aannemer Tuin.
Hij zei dat als hij in zijn werk (vastgoedsector) dit soort zaken zou tegen komen, dan neemt hij zijn verlies. Tegen huurrechten is namelijk niet te vechten, zeker als het gaat om vastgoed waar een woonbestemming op zit. Een rechter zal in 99,99% van de gevallen, altijd rechtspreken in het voordeel van de huurder (Scholte). Als verhuurder ben je gewoon de sigaar, en als je dan je verlies niet neemt word je eigen schade alleen maar groter vanwege schadeclaims.
De Burgemeester weet dat, want deze meneer heeft ook rechten gestudeerd. Toch blijft hij door procederen, dat doe je als “gemeente” alleen maar zodat de tegenpartij het financieel moet opgeven. Ik weet niet wie er allemaal achter Scholte staat, maar er moeten al tonnen zijn uitgegeven aan advocaatkosten. Dus Scholte zal zich wel blijven verdedigen en het niet opgeven. En terecht uiteraard.

Judge X
7 oktober 2018 at 00:58
Ja en die woonbestemming (verandering bestemmingsplan) is er gekomen, omdat men het pand per se met ook die bestemming wilde verkopen. 😉

Andrea
7 oktober 2018 at 12:16
De woonbestemming is er al veel eerder opgekomen. In de tijd dat Scholte met zijn gezin in het pand is gaan wonen.

Martin van Exter
5 oktober 2018 at 22:00
Afspraak is afspraak, ook na de verkiezingen, aldus de pizzabakker. Een afspraak nakomen, dat is echter andere pizza. In de 19de eeuw zei het Commanche-opperhoofd het met deze variant: vrede sluiten is gemakkelijk. Vrede handhaven, dat is andere koek (subsidiair: pizza).

Henk
6 oktober 2018 at 18:18
Het Helders systeem is naar mijn mening uit balans, de een mag/ krijgt alles zonder dat hij er recht op heeft en de ander( die eigenlijk recht heeft) wordt als crimineel behandeld en krijgt vervolgens nog een zooitje smaad achter zich aan.
De kunst is dit weer in balans te brengen, dit kan denk ik alleen door alle vriendjespolitiek bedrijvers eruit te werken en alle onrechtmatig verkregen vergunningen terug te trekken want voor elk onrechtmatig verkregen vergunning wordt volgens mij een eerlijke vakkundige ondernemer (die hier eigenlijk recht op heeft) gedupeerd en eindig je met een stad zonder winkels, prutsende bouwbedrijven en slechte horeca.
Ik hoop dan ook dat de zaak Rob Scholte aanleiding zal zijn naar een grootschalig onderzoek hiernaar, wat de uitkomst hiervan ook is en dat de “verantwoordelijken” persoonlijk aansprakelijk zullen worden gesteld, zodat Den Helder terug kan naar een normale situatie waarin het als (binnen)stad kan floreren, zolang deze situatie zich handhaaft zal dat volgens mij niet mogelijk zijn.

Dick Berts
6 oktober 2018 at 18:43
Werkelijk top en exact zoals het is!

Dick Berts
6 oktober 2018 at 21:18
Deze stad moet helaas compleet uitgemest worden. Negatieveling, azijnpisser, verhuis, je valt in herhaling enz. enz. dat zijn de holle kreten van de anonieme vriendenclub die er belang bij heeft dat de beerput in stand blijft.

Judge X
7 oktober 2018 at 00:32
Als de akte is gepasseerd zoals in de concept koopovereenkomst (blz. 683 t/m 703) was vastgelegd, dan is Tuin inderdaad definitief de nieuwe verhuurder.
Bij ondertekening van de akte van levering bij de notaris, vervielen namelijk de in het concept genoemde ontbindende voorwaarden.
https://drive.google.com/file/d/0BykV0aKJd5YJLXlsV3NZdjdadEk/view

Andrea
7 oktober 2018 at 12:14
Judge X, ik ben er niet zo zeker van dat Tuin inderdaad de nieuwe verhuurder is…. Tenminste dat is hij nu wel, maar hij kan nog het contract laten ontbinden. Er zijn namelijk wel ontbindende voorwaarden die nog als een paal boven water staan. In de hieronder aangegeven tekst wordt gesproken over het leeg opleveren van het pand, met de expliciete tekst; “Vrij van aanspraken”. Zolang Scholte aanspraak blijft maken op zijn huurrechten, is het pand niet vrij van aanspraken.
Tekst in contract.
“Deze Overeenkomst is voorts aangegaan onder de ontbindende voorwaarden voor Koper, dat:
a. Verkoper het Verkochte uiterlijk op de Transportdatum vrij van aanspraken tot gebruik en/of huur, leeg en ontruimd aan Koper kan leveren, behoudens eventueel mee verkochte roerende zaken;”

Judge X
7 oktober 2018 at 15:10
Dat wordt door 19.4 en 19.5 overruled (onder voorbehoud dat het concept koopcontract, niet vlak voor de gang naar de notaris is aangepast).

Andrea
8 oktober 2018 at 10:05
U zou met uw punten gelijk kunnen hebben, mits de gemeente heeft gemeld dat er nog aanspraken zijn. Mocht de gemeente dit niet hebben meegedeeld, dan zou dat nog wel eens een juridische staart kunnen krijgen. Maar het hele contract is knip en plakwerk, dus vraag me af of het uiteindelijke koopcontract er niet anders uit ziet. Er zijn namelijk meerdere punten die elkaar tegen spreken.

e
8 oktober 2018 at 11:02
Voor de verkoop , zou de Gemeente het asbest verwijderen. Maar daar is niets van terecht gekomen. Ook dat stond in het concept. Dus is het nog maar de vraag, of alles wat in het concept staat , ook in het verkoopcontract is meegenomen.

Andrea
8 oktober 2018 at 23:27
@E, Er is nog veel meer wat niet klopt. In het biedingsformulier die Tuin heeft ondertekend staat dat hij het pand kan financieren uit eigen middelen. (4e pagina)
http://www.behoorlijkbestuur.nl/wp-content/uploads/2017/12/inschrijving_ID17.05386.pdf
Nu gaat het gerucht, dat Tuin de geboden 650.000,- niet geheel hoeft te betalen, en dat een deel van het bedrag “geleend” is van de gemeente.
Ook woningstichting heeft in de krant gezegd dat zij niets met de bieding te maken hebben. Echter in het document wat hierboven is vermeld staat letterlijk “Dit initiatief wordt ondersteund door Woningstichting Den Helder” (3e pagina)

Henk
7 oktober 2018 at 12:15
Klopt Dick, dat is een oude truc, je bestempelen als defaitist terwijl je letterlijk niet in hun straatje denkt.
Ik weet niet wat ik lachwekkender vindt, het bestempelen of die achterlijke propaganda van ze met al die Mickey Mouse prijzen waar ze zich voor inschrijven.
Kwestie van geduld.

Dick Berts
7 oktober 2018 at 12:36
Henk, als je echt van deze stad houdt, dan wil je meehelpen om hem schoon te maken. Bij het benoemen van de mega problemen die hier al jarenlang voortwoekeren, past geen mildheid. Daarmee houd je alleen maar de deksel op de enorme beerput. Bij het schoonmaken zelf past WEL mildheid. Kijk eens naar de fantastische uitgangspunten van de Franse revolutie en wat liep die uiteindelijk gierend uit de hand. Voetje voor voetje -helaas tergend langzaam- krijgen meer Nieuwediepers in de gaten dat er echt iets fundamenteel mis zit in deze stad. En ooit komt er een gigantisch kantelpunt. En dan zullen mensen aan mij vragen, waar is jouw woede en boosheid gebleven. Ik zal dan in alle oprechtheid antwoorden; die is er nooit geweest. Het is de aard van dit beestje om misstanden in felle bewoordingen aan de kaak te stellen, maar niet om mijn medemensen genadeloos af te straffen voor hun gemaakte fouten. Het Bijbelse “Hij die vrij is van zonden werpe de eerste steen” is zo leerzaam…. Zeker voor mij.

Judge X
10 oktober 2018 at 12:17
Vandaag heeft A.Tuin BV – indien er door en aan Tuin, geen uitstel gevraagd en verleend is – de conclusie van antwoord bij de Kantonrechter gedeponeerd.(voor uitstel geldt een termijn van 6 weken)
Daarna volgt “waarschijnlijk” een ronde van repliek (antwoord van Scholte op conclusie Tuin) en dupliek (antwoord van Tuin op repliek van Scholte.

Ik heb overigens weer een interessant ‘dingetje/vermoeden’ in het verkoop proces gevonden, die de advocaten van Scholte in de bodemprocedure niet mogen vergeten mee te nemen, en zal ze deze info binnenkort – beter ten overvloede – naar Rob Scholte toesturen. 😉

Andrea
10 oktober 2018 at 13:29
Judge X, hoelang gaat z’n zaak duren? Is dit geen kort geding?
En kunt u het interessante “dingetje” verklappen of werkt dat dan ten voordelen van Tuin?

Judge X
10 oktober 2018 at 14:33
Nee het is geen kort geding Andrea, maar een ‘normale’ civiele huurrecht procedure.
De duur hangt af van welke beslissingen de Kantonrechter tussentijds gaat nemen.
Vindt deze het een eenvoudige zaak, dan duurt hij kort, maar vindt deze de zaak complex dan kan hij – met een vraag om uitstel van Tuin – zomaar weer 12 weken maar zelfs langer gaan duren.

Gezien de inhoud van de lopende bodemprocedures, de uitspraak daarin van de rechtbank Alkmaar jl. en niet te vergeten het kort geding om de sleutel van het pand (die Scholte blijkbaar heeft opgestart [NHD]), mag je verwachten dat de huurrecht zaak door de Kantonrechter als ‘kraakhelder’ beoordeeld gaat worden en is er natuurlijk ook druk bij deze ontstaan om de zaak voortvarend af te handelen – we gaan het zien.

En nee het “dingetje” laat ik bij Scholte, daar heb ik al meer dingetjes naartoe gebracht die ik later in de zaak terug zag, wat overigens niet zegt dat dit per se van mij afkomstig hoeft te zijn (ik breng het aan voor de zekerheid in de zaak, dat men het niet over het hoofd ziet) 😉

e
10 oktober 2018 at 14:16
Dit is schaken in een mijnenveld geworden. Nooit de zetten van te voren op papier (media) zetten.

Judge X
11 oktober 2018 at 03:29
Ook zijn de 7 dagen inmiddels verstreken; de termijn die ‘zaakwaarnemer’ SSchuiling bij monde van Michiel Wouters stelde, voordat de gemeente zou overgaan tot het aanspannen van een kort geding, om het beslag op de ‘zaak-waargenomen-goederen’ op te heffen.
Citaat: “Mocht de heer Scholte óók dit aanbod niet accepteren, dan zullen de voorbereidingen voor een veiling en/of vernietiging van de huisraad alsnog opgestart worden. Hierbij dient de gemeente jammer genoeg echter wel een kort geding procedure te voeren om de beslaglegging die de heer Scholte heeft gelegd op de huisraad op te heffen.”

Rekening houdend met nog eens “7 schone dagen”, zou ‘het feestje’ dus op maandag 22 oktober kunnen plaats vinden:
https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Noord-Holland/Regels-en-procedures/Paginas/Huisregels-kort-geding.aspx

e
11 oktober 2018 at 09:37
Men moet niet gek gaan kijken, als de gemeente, als het beslag dat Scholte ,op zijn eigen inboedel heeft laten leggen er door de rechter van af is gehaald en de inboedel staat nog steeds in de opslag ,alsnog met de verkoop / vernietiging ervan gaat beginnen. Immers , Scholte heeft beslag laten leggen op zijn eigen inboedel, om verkoop tegen te gaan. De gemeente heeft , omdat er geen rechtmatig beslag van hun zijde is gelegd , de inboedel vrij gegeven en hem de kans gegeven deze kostenloos op te halen. Door dat niet te doen, verspeeld Scholte zijn rechten. Als de gemeente de opslag van de inboedel op zegt, dan zijn de gevolgen voor Scholte, die vanaf die datum de opslag moet gaan betalen. Scholte , is daarvoor gewaarschuwd. Ophalen binnen 7 dagen of het opslag contract overnemen , wij zeggen het na 7 dagen op ., Met ander woorden , de Gemeente heeft de bal bij Scholte neergelegd , en als die niet reageert op het voorstel, dan is de Gemeente van de verantwoording af , en de opslag, kan de inboedel als het ware , op de stoep zetten , omdat er niemand meer voor opslag betaald.

Dick Berts
11 oktober 2018 at 10:10
De gemeente heeft Scholte onrechtmatig ontruimd en op straat gezet. Daardoor zijn ALLE kosten die voortvloeien uit dit onrechtmatig handelen voor de gemeente Den Helder. Stel dat er slechts op drie schilderijen beslag zou zijn gelegd. In dat geval zou je best van Scholte mogen verwachten dat hij die even komt ophalen, maar het gaat in dit geval om vele vrachtwagens vol. De complete inhoud van een museum, atelier, woonhuis enz. enz. Rob is nu dakloos. Van hem kan niet verwacht worden dat hij zijn spullen in de regen op straat zet, of dat hij voor de gevolgen van het wangedrag van de gemeente op gaat draaien door tegen enorme kosten opslagruimte te gaan huren. De bal ligt dus pas weer bij Scholte, als hij de sleutels van het museum annex woonhuis weer krijgt en de gemeente transport en terug verhuizing voor hem regelt en betaalt. Pas dan mag je in redelijkheid van hem verwachten dat hij meewerkt.

e
11 oktober 2018 at 11:14
Volgens mij , praat de Gemeente , over zijn privè ( huisraad) inboedel. Niet over de Museum onboedel. Goed blijven opletten waar nu wel beslag op ligt en waar niet. Ook voor wat het huurcontract betreft dit nu de huur voor het hele pand , of alleen van het privè woon gedeelte. Goed blijven opletten , dat de gemeente daar niet opeens een splitsing in aan brengt.

Dick Berts
11 oktober 2018 at 11:32
Oh ja, daar heb je gelijk in e. Zucht. Er wordt ook zo’n complexe zooi van gemaakt. Alleen maar vanwege de woede van Schuiling, die daardoor de bodemprocedure niet af wilde wachten. Maar toch blijft mijn verhaal redelijk overeind. Ook de prive huisraad is veel te omvangrijk om zomaar eventjes onder je arm mee te nemen. De straat op…..En Scholte hoeft niet op eigen kosten de rampzalige gevolgen van het wangedrag van de gemeente te herstellen.

RB
11 oktober 2018 at 12:00
de titel verraad het al een beetje, huisraad, daarom verbaasde ik me al over de hoeveelheid toen in een reactie hierboven het volume van 800 M3 genoemd werd, ik kan het niet kwijt in m’n woning van 300 M3 en de gemiddelde woonwinkel heeft dit nog niet eens staan, is die Scholte werkelijk zo’n hamster?……

Andrea
11 oktober 2018 at 12:19
E, het gaat om zijn gehele inboedel. Kan me namelijk niet voorstellen dat iemand 800 m3 aan huisraad heeft. Op internet staat dat een gemiddeld gezin met 2 kinderen 45 m3 heeft. Het moet hier dan ook gaan om meer dan huisraad alleen.
Via google; “rechtbank vonnis scholte gemeente den helder middenweg”, vind je het vonnis. Daar is in vermeld dat het om een huurcontract gaat voor onbepaalde tijd en voor het gehele pand. De rechter heeft namelijk de 2 documenten samen als 1 huurcontract beoordeeld.
Splitsen gaat dan ook niet lukken, de gemeente moet zich gewoon aan uitspraak houden.
Snap alleen nog steeds niet waarom de gemeente niet met Scholte gaat praten. Dat is volgens mij veel goedkoper voor beide partijen, dan dat ze blijven procederen.

e
11 oktober 2018 at 14:00
Tussen inboedel ( huisraad) en collectie van een museum zit een wereld van verschil. Ik reageerde , alleen maar, om te waarschuwen, dat advocaten aan beide zijde, nu alles uit de kast zullen moeten halen, om zoals Dick al aanhaalde , de puinhoop die er van gemaakt is tot een goed eind te breien. Denk er maar om , dat alle listen , sluwheden en valkuilen gebruikt zullen worden. Men moet in deze zaak continue bedacht zijn op de addertjes onder het gras. Zoals ik al eerder aanhaalde , deze zaak , is schaken in een mijnenveld geworden waar elke zet terdege moet worden overdacht , daar het je laatste kan zijn .

Monique_K
12 oktober 2018 at 09:46
Het lijkt erop dat de gemeente ook werkbanken en ander werkmateriaal ziet als inboedel. De huisraad zelf is volgens de advocaat van Scholte juist vrij bescheiden. Ook volgens de woordvoerder van de gemeente zijn de kunstvoorwerpen apart opgeslagen, en is het daarom ‘niet onwaarschijnlijk’ dat er bij de overige inventaris zaken zitten die gebruikt worden voor werkzaamheden. (NHD, 8-9-18, Scholte heeft ‘vrij bescheiden’ huisraad)

RB
12 oktober 2018 at 11:37
de deadline is onderhand verstreken, heeft hij z’n huisraad nu al eens opgehaald?

Judge X
12 oktober 201
Uitgaande van Andrea’s gemiddelde van 45 m3 komt dat waarschijnlijk neer op zo’n €3500,- opslagkosten per jaar.
Dus van deze geringe opslagkosten voor de huisraad zal de burger niet wakker liggen, citaat uit het artikel bij monde van het College Schuiling:
“Opslagkosten”
“Nu de heer Scholte zijn spullen mag ophalen zonder dat hij nu de opslagkosten hoeft te voldoen, is er geen enkele reden meer waarom hij de gemeente Den Helder en haar inwoners nog langer laat opdraaien voor de forse opslagkosten.”

College Schuiling houdt zich op deze manier bezig met goedkope stemmingmakerij; en waar blijft het kort geding …. ?, dan wordt de zaak namelijk nog interessanter. 🙂

Andrea
12 oktober 2018 at 14:56
Het College heeft gegokt en verloren. Het zou veel beter zijn als gemeente met Scholte gaat praten.
Michiel Wouters heeft in een ander interview gezegd dat hij wil de-escaleren. Dat kan alleen als beide partijen om tafel gaan.
Als Wouters iets anders bedoeld, mag hij dat hier publiekelijk komen uitleggen.
Want het is wel erg opvallend dat zowel Wouters, Biersteker en Duijnker sinds hun wethouderschap niet meer ingaan op de dossiers.

Judge X
12 oktober 2018 at 16:23
Zodra de gemeente met Scholte gaat praten, komt de positie van SSchuiling in het geding.
Echter nu in bovenstaand artikel een kort geding wordt aangekondigd, zal deze stap dan ook met voortvarendheid moeten worden gezet, in urgentie wordt er nu immers gewezen naar het belastinggeld van de inwoners van DH.
Hoe verder de juridische processen vorderen, hoe groter de druk op het kaartenhuis van Schuilings College.
Speurend door mijn oude scheepstelescoop zie ik – om in maritieme termen te blijven – het schip steeds meer water maken, maar zitten de bemanningsleden nog niet in de sloepen; ik zie ze echter al wel met de reddingsvesten omsnoerd aan dek staan. 😉

SVB
13 oktober 2018 at 10:51
Vind het overigens erg ongepast om Schuiling continu met SS te typen, dacht eerst nog dat het een tikfout was… laten we wel wezen, je hoeft hem niet aardig te vinden, maar om hem met de SS te vergelijken is een klein beetje debiel.

Dick Berts
13 oktober 2018 at 11:01
Zelfs als mega tegenstander van Schuiling ben ik dat helemaal met u eens. We moeten absoluut van de heer Schuiling af zien te komen. Maar hem demoniseren is gevaarlijk. Kijk eens naar het afschuwelijke nieuws rondom de burgemeester van Haarlem die nu moet onderduiken. De grens tussen forse kritiek en demoniseren is niet altijd exact aan te geven. Maar hem met de SS vergelijken gaat absoluut te ver.

Anton Hagen
12 oktober 2018 at 16:24
Beste Andrea,
Het is in mijn ogen vrij logisch dat de door u genoemde wethouders ,,radiostilte” houden.
De zaak ligt nu bij de rechter en elk woord dat je nu als wethouder zegt of schrijft kan wel eens verkeerd worden opgevat.
De storm zal evengoed wel losbarsten na de uiteindelijke uitspraak.
Ik ben niet deskundig,maar hoop wel dat de heer Scholte uiteindelijk zal winnen,wat nog wel eens erg lang kan gaan duren.

Andrea
12 oktober 2018 at 21:27
Radiostilte kun je het niet noemen. Inmiddels wil Michiel Wouters de zaak verder laten escaleren. Zojuist is gemeld op NHD dat Wouters een nieuwe rechtszaak wil starten. Onlangs wilde Wouters nog de-escaleren, met dit bericht doet hij duidelijk het tegenovergestelde.
Wouters, Biersteker en Duijnker waren mensen die veelvuldig dit forum opzochten om hun mening te geven. Ze zijn inmiddels meningsloos, en doen helemaal niets wat ze voor de verkiezingen voor ogen hadden. En niet alleen in deze zaak, maar ook bij Schouwburg, Coffeeshops, Zeestad, Woningstichting en aannemersbedrijf A. Tuin & van der Wal inzake het zwembad.
Blijkbaar is salaris belangrijker dan je principes volgen…

e
12 oktober 2018 at 21:34
Iets van Marionetten en een poppenspeler die aan de touwtjes trekt ??? …………..( vul maar in )

Dick Berts
12 oktober 2018 at 21:58
Ik las het net ook Andrea. WEER een rechtszaak van Den Helder tegen Rob Scholte. De gemeente probeert hem financieel kapot te krijgen. Scholte is tonnen kwijt aan advocaatkosten. Den Helder kan ons belastinggeld onbeperkt wegsmijten vanwege het gekwetste ego van burgemeester Koen Schuiling… Hoe lang pikken we dit nog??

Andrea
12 oktober 2018 at 22:55
Buiten dat het Scholte veel geld kost, gaat het ons ook weer veel geld kosten. En bij een nieuwe rechtszaak is die € 8.000 per maand voor huur opslag een schijntje. (wat overigens volgens de krant veel te veel is voor de opslag)
Bij het opzoeken van juridische kosten in deze zaak (eerste rechtszaak in 2017 € 182.000 euro zie art 14 nov) van de gemeente kwam ik een aantal interessante stukken tegen uit monde van Michiel Wouters. Zeker als je die uitspraken tegen het licht houd van nu.
26 oktober 2017; Raadsvragen over juridische kosten Rob Scholte
https://denhelderactueel.nl/2017/10/raadsvragen-juridische-kosten-rob-scholte/#
14 november 2017; Nieuwe vragen over kosten ‘zaak postkantoor’
https://denhelderactueel.nl/2017/11/nieuwe-vragen-kosten-zaak-postkantoor/
18 april 2018; Politiek teleurgesteld in besluit tot ontruiming
https://denhelderactueel.nl/2018/04/politiek-teleurgesteld-in-besluit-tot-ontruiming/

Andrea
12 oktober 2018 at 23:05
Dick Berts, buiten deze reactie om komt er nog een reactie aan, waar een aantal linken zijn vermeld. Deze moeten echter nog worden goedgekeurd.
Het grootste probleem is dat een hoop mensen Schuiling niet meer pikken. Alleen wij kunnen niets doen om hem weg te krijgen. Er zijn maar 38 mensen (31 raadsleden en 7 wethouders) die dit wel kunnen doen. maar op een of andere manier zijn ze bang voor Schuiling. Ze zijn wel medeplichtig medeplichtig aan het onnodig belastinggeld wegsmijten. Als ik Judge X goed begrijp, kan Scholte onmogelijk deze zaak verliezen, en zal er net als bij de Watertoren een giga claim komen. En de claim van de watertoren zal een schijntje zijn bij de claim van Scholte.

e
13 oktober 2018 at 07:24
Scholte , Is alleen dat kapitaal aan advocaat en rechtzaken kwijt als hij kapitaal krachtig is.

e
13 oktober 2018 at 07:42
Scholte, is dat kapitaal alleen kwijt , als hij zelf genoeg inkomsten heeft of kapitaal krachtig is, en daardoor niet in aanmerking komt voor gesubsidieerde recht/advocaatkosten. Overigens, deze gemaakte kosten , kan hij in rekening brengen bij de tegenpartij , als hij de tegen hem lopende recht zaken mocht winnen. Mocht Scholte gesubsidieerde rechtsvergoeding krijgen, dan moet hij alleen een voor hem geldende eigen bijdrage betalen. Ook die bijdrage, kan hij bij winst claimen bij de tegenpartij. Dus , in principe, is Scholte, bij gesubsidieerde rechtskosten, aan het procederen op kosten van de staat.

Dick Berts
13 oktober 2018 at 08:40
Dat klopt niet. Idioot genoeg krijg je ook bij een gewonnen proces slechts een deel van je advocaatkosten terug! Bovendien is bij dit onderwerp peperdure expertise nodig van gespecialiseerde advocaten. Anders blijf je niet overeind tegen een complete gemeente met al zijn ambtenaren en advocaten. Bovendien verlies je bij een onophoudelijk bombardement van gemeentelijke procedures wel eens een klein deelgeschil en dat ben je dus helemaal financieel de lul. Scholte is door het beslag van de gemeente ook nog eens beroofd van zijn mogelijkheden om geld te verdienen…

Anton Hagen.
13 oktober 2018 at 08:32
Beste Andrea,citaat uit uw bijdrage van 12-10 om 21.27:Blijkbaar is salaris belangrijker dan je principes volgen.Einde citaat.
Met andere woorden: Wiens brood men eet diens woord men spreekt!!
Of in dit geval,vooral zwijgen!

e
13 oktober 2018 at 10:07
Gemaakte eigen kosten gemaakt, voor het voeren van een rechtzaak ( advocaat, griffierechten, e.d ) kunnen verhaald worden op de tegen partij.( veroordeling tot de kosten van het gevoerde proces aan tegenpartij. ) Kan je de kosten voor het voeren van een rechtzaak , niet zelf betalen, dan kan je dat toch gesubsidieerd doen. Echter zit daar wel een eigen inkomsten afhankelijke bijdrage aan verbonden. Mocht Scholte toch zijn advocaat en proceskosten zelf moeten betalen, dan kan hij deze kosten , altijd nog in zijn eis tot schadevergoeding verwerken. Dus in eerste instantie , is Scholte een hoop geld kwijt, maar dat krijgt hij wel degelijk terug.

e
13 oktober 2018 at 10:29
Volgens, Rechtzaak Servicecentrum. Te bereiken op telefoon nummer 088-3616161.

Dick Berts
13 oktober 2018 at 10:40
Diepe zucht…..U bent niet te beinvloeden door feiten. Feit is dat je maar een klein deel van je advocaatkosten terug krijgt als winnaar van een proces. Zeker als je gebruik moet maken een peperdure gespecialiseerde advocaat. Die zijn niet of nauwelijks te vinden binnen de gesubsidieerde advocatuur. Bovendien zijn er andere complexe redenen waardoor Scholte niet voor een toewijzing in aanmerking komt, maar dat betekent absoluut niet dat hij rijk is. https://mknapen.wordpress.com/tag/proceskosten/

e
13 oktober 2018 at 11:47
Door dat ik dit nu aankaart , komt u, nu pas, met argumenten naar voren, waarom Scholte niet in aanmerking zou/kan komen voor gesubsidieerde rechtspraak. Als u die wetenschap eerder op tafel had gelegd, dan was deze discussie overbodig geweest.

Andrea
13 oktober 2018 at 14:04
Mijn idee was al dat Scholte zelf zijn advocaten moet betalen. Immers de gemeente weet dat ze alle rechtszaken gaan verliezen, en toch starten ze rechtszaak naar rechtszaak. Het is een manier om een burger kapot te maken en de moed op te laten geven.
Dit gebeurt ook in de zaak Marinus en speelde in de zaak watertoren.
Alleen heeft Schuiling tot nog toe de pech, dat niemand voor hem aan de kant gaat. Alleen de gemeenteraad en het college laat zich voor het karretje spannen en doet slaafs wat de burgemeester zegt.

HZdwg
13 oktober 2018 at 14:40
Het begint er steeds minder op te lijken dat hier een burgervader bezig is die handelt met uitsluitend het belang van zijn burgers op het oog.

Judge X
19 oktober 2018 at 08:14
Is de datum van het kort geding College .Schuiling – opheffing beslag – tegen Scholte al bekent

Judge X
26 oktober 2018 at 17:36
Een weekje later 3e oproep: Is de datum van het kort geding College .Schuiling – opheffing beslag – tegen Rob Scholte al bekent ?
Of begint het al een beetje dun door de broek te lopen ? 😀

Judge X
28 oktober 2018 at 10:31
JX: Gelukkig gaf wethouder Wouters op 27 oktober in DWOZ het antwoord:

RoBo: …. en nu gaat er dus weer een zaak komen om het beslag op de goederen – wat Scholte er op heeft laten leggen om verkoop te voorkomen – er vanaf te krijgen. Is al bekend wanneer die zaak dient ?
Wouters: Eh.. nou precies weet ik dat niet, dat eh dat eh zal niet zo lang meer duren ‘denk ik’.
RoBo: Eén dezer …. weken ?
Wouters: Ja, dat gaat met een spoedprocedure.

JX: “weet niet precies/niet lang meer denk ik/spoedprocedure”
Nou dat is duidelijk …. – ‘dun door de broek’ – ,voorlopig niet dus. 😉

simon
29 oktober 2018 at 01:23
hoeveel moet het nog meer kosten ???? geef rob het gebouw terug en zijn spullen

RB
29 oktober 2018 at 08:14
hoe kun je iets teruggeven wat niet van iemand is?

https://denhelderactueel.nl/2018/10/scholte-mag-huisraad-zonder-betalen-ophalen/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Remco+Duijnker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Tjitske+Biersteker
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling

1 Comment

  1. Het Beste boek dat er over politiek bestaat, ligt nu bij de Slegte;

    https://www.deslegte.nl/hitlers-gewillige-beulen-404470/

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.