Delano Weltevreden – Scholte heeft ’vrij bescheiden’ huisraad

800 kuub huisraad van kunstenaar Rob Scholte? Advocaat Benno Friedberg heeft geen idee waar de gemeente Den Helder het over heeft: “Mijn cliënt heeft een vrij bescheiden inboedel.”

Woensdag maakte wethouder Michiel Wouters bekend, dat de kunstenaar tot uiterlijk 1 oktober de gelegenheid heeft om zijn huisraad op te halen. Als hij dat niet doet, dan worden de spullen openbaar verkocht. Het zou gaan om 800 kuub aan spullen. Rob Scholte, die medio mei door de deurwaarder uit het oude postkantoor is gezet, moet wel 60.000 euro aan opslagkosten betalen.

Advocaat Benno Friedberg snapt niet hoe de gemeente komt aan 800 kuub huisraad, omdat zijn cliënt absoluut niet zo’n gigantische hoeveelheid huisraad had. “Het enige wat ik mij kan voorstellen is, dat de gemeente ook werkbanken en dergelijke bij de huisraad heeft opgeslagen. Want die spullen hoeven niet bij de kunst te worden opgeslagen.”

Gemeentelijk woordvoerder Arjan Dekker bevestigt, dat de kunstvoorwerpen, die in het museum aanwezig waren, gescheiden zijn opgeslagen van de andere spullen. “Aangezien de heer Scholte ook in het pand werkte, is het niet onwaarschijnlijk, dat bij de overige inventaris zaken zitten, die hij gebruikt voor zijn werkzaamheden.”

Friedberg heeft zich gestoord aan de opmerking van wethouder Wouters, dat het college de belastingbetaler niet langer wil laten opdraaien voor de opslagkosten van 8000 euro per maand. “De gemeente vond het geen probleem om de belastingbetaler op te zadelen met tonnen aan advocaatkosten. Het college had ook een overeenkomst met mijn cliënt kunnen sluiten.” De gemeente moet zich volgens Friedberg goed realiseren, dat er nog een bodemprocedure volgt en dat Rob Scholte dus nog in het gelijk kan worden gesteld, onder andere over de ontruiming. “Dan heeft de gemeente onrechtmatig gehandeld. Die kwalificatie wil je als gemeente niet hebben.”

Lees ook:
Gemeente Den Helder dreigt met openbare verkoop huisraad kunstenaar Rob Scholte
https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/gemeente-den-helder-dreigt-met-openbare-verkoop-huisraad-kunstenaar-rob-scholte

Noordhollands Dagblad, 8 september 2018, 7:00

Reacties:

Henk van Kuijk
De Gemeente had van meet af aan de privéspullen aan Scholte moeten geven, in plaats van het privéleven van een kartonnen doos, zie de bekende foto. Beschamend. Ze moet snel die ernstige schending van de privacy herstellen, en de privéspullen zonder enige voorwaarde vooraf teruggeven.

Jaap Holtzapffel
ROB SCHOLTE WINT ALTIJD!

Cornelis Pieter
Wat een poppenkast. Zet Kees Visser samen met Rob Scholte op een zeilboot en na een dagje zeilen en wat versnaperingen is alles opgelost. Iedereen blij, wat wil je nog meer als Den(k) Helder.

Arie A A Ruiter
Wordt een duur geintje deze poppenkast.Ik vraag me ondertussen wel af wat de toegevoegde waarde is van die lokale (flut)partij van Carlo Assorgia. De belofte om de belastingen niet te verhogen ,die met vette letters op het affiche stonden afgedrukt,kan hij in ieder geval niet meer waar maken op deze manier.Ach…dan maar minder geld naar het sociaaldomein.En zo wordt iedere BVDH kiezer diep genomen.Vuist diep.

Gerard VAN Santen
Dit is toch echt te schofterig voor woorden.
Dit grenst aan ordinaire diefstal.
Walgelijk!!!!!

Dirk Van de Molen
Zo gaan die dingen.

Adelheid Dekker
Michiel Wouters loopt nu al aan de leiband van de Helderse ambtenaren. Beter voor Den Helder, laat mij niet lachen.

Jaap Holtzapffel
WIE HET LAATST LACHT…

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/scholte-heeft-vrij-bescheiden-huisraad

1 Comment

  1. Op alle inboedelgoederen is helemaal geen beslag gelegd zodat niet tot openbare verkoop kan worden overgegaan. Wat een blamage weer in het schrijven hierover. Bovendien zullen de zaken waarmee Rob zijn boterham verdient b.v. de werkbanken niet onder een eventueel beslag kunnen vallen. Wat een amateurisme weer. Dus er zal eerst heel nauwkeurig een beslag moeten worden gelegd met alle vormvoorschriften daaraan verbonden. En voor de duidelijkheid: er wordt tegenwoordig op huisraad en dergelijke praktisch nooit meer beslag gelegd en executoriaal verkocht. Dan moet het wel een heel chique inboedel zijn met veel waardevolle zaken. En daar is bij Rob geen sprake van, Rob en zijn gezin woonden heel sober. De kosten van een eventueel beslag, de advertentiekosten, de afslager en de hele administratieve rompslomp van deze zinloze actie zijn veel hoger dan de opbrengst. Een schande dat deze publicatie weer er op uit is schade toe te brengen zowel aan Rob en zijn gezin als aan het imago en niveau van bestuurlijk Den Helder.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image