Delano Weltevreden – Scholte dreigt met schadeclaim om postkantoor

Door het voormalige postkantoor over te dragen aan bouwbedrijf Tuin werkt de gemeente Den Helder zich alleen maar verder in de nesten. Daar is de advocaat van Rob Scholte van overtuigd.

De kunstenaar had zijn museum in het pand gevestigd. In mei is hij daar na een aantal juridische procedures met behulp van de politie uitgezet. De gemeente heeft het veelbesproken gebouw vorige week officieel overgedragen aan Tuin. Benno Friedberg, advocaat van de kunstenaar, zegt, dat hij met de stadsadvocaat was overeengekomen, dat het gebouw aan Scholte zou worden verkocht.

Burgemeester en wethouders stellen, dat de stadsadvocaat daar niet toe gemachtigd was. Friedberg wil in de rechtbank bewijzen, dat het akkoord er lag. “Als de rechter ons gelijk geeft, kan de gemeente zich er niet op beroepen, dat het gebouw al aan Tuin is overgedragen en zal het nog heftiger gaan worden.”

Scholte komt met een flinke schadeclaim als hij van de rechter gelijk krijgt. De gemeente heeft geen zin om het probleem via overleg op te lossen.

Noordhollands Dagblad, 28 juli 2018, 15:38

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/scholte-dreigt-met-schadeclaim-om-postkantoor

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Benno+Friedberg