Delano Weltevreden – Roel Prins keert Behoorlijk Bestuur de Rug Toe ‘Sylvia Hamerslag Opereert Solistisch en Moet Als Lijsttrekker Vervangen Worden’’

15 Jaar Behoorlijk Bestuur (foto behoorlijkbestuur.nl)
Sylvia Hamerslag (foto Regio Noordkop)
Roel Prins (foto behoorlijk Bestuur)

Roel Prins keert Behoorlijk Bestuur de Rug Toe ‘Sylvia Hamerslag Opereert Solistisch en Moet Als Lijsttrekker Vervangen Worden‘’

Den Helder – Roel Prins, Oprichter van Behoorlijk Bestuur, Keert de Partij de Rug Toe. Hij vindt, dat Politiek Leider Sylvia Hamerslag Solistisch Opereert en dat de Leden daar Geen Stokje Voor Steken. „Ik vrees, dat mijn Erfgoed wederom gebruikt gaat worden voor Persoonlijk Gewin.”

In 2019 is in Zijn Brein de Kiem Gelegd voor zijn Huidige Vertrek, vertelt Prins. „Sylvia Hamerslag sloot zich aan bij Code Oranje, de Partij van Richard de Mos. Ik heb Leden van Behoorlijk Bestuur Gevraagd, of daar in de Partij Overleg Over Was Gevoerd. Dat was Niet het Geval, werd mij verteld, omdat zij dat Op Persoonlijke Titel had Gedaan. Daarna vertelde zij de Partij, dat Behoorlijk Bestuur moest Samenwerken met Code Oranje. De Mensen, die ik Daarover heb Gesproken, hebben mij verteld, dat zij vond dat Het Moest Gebeuren en Dat het Ook is Gebeurd.”

Prins zegt, dat Hem in een Gesprek met Hamerslag het Lijstduwerschap van de Partij was Aangeboden. Hij was daarom Verbaasd toen Oud VVD’er en Oud Wethouder Bernard Fritzsche als Lijstduwer werd Gepresenteerd. Dat heeft zijn Vertrouwen in Hamerslag Geschaad, zegt hij. „De Partij Leden, die ik heb gesproken, zeggen dat de Wenselijkheid van de heer Fritzsche als Lijsttrekker Nooit Onderwerp van Gesprek is geweest. Ik denk, dat de Partij Niet Moet Proberen te Vissen in de Vijver van VVD Spijt Optanten. Je moet Juist Kijken naar de Mensen, die Niet naar de Stembus gaan. De Mensen, die de Dupe Worden van het Beleid van de Rutte Club. Zij zegt, dat de Leden Kiezen. Op Basis van mijn Mail Wisseling met haar en de Gesprekken met Partij Leden, Denk ik Niet, dat Dat het Geval is. Ik Raak Zo Het Vertrouwen Kwijt.

Lijstduwer

Hamerslag: „We hebben een Paar Kandidaten, die Als Lijstduwer Fungeren. Roel Prins zou Van Die Groep Deel Uitmaken. Wat Personen Betreft, die Vroege Lid waren van een Andere Partij: het is Niet aan Roel Prins om te bepalen Wie Wel of Niet op de Kandidatenlijst Somt te staan. Wij Apreken Allerlei Mensen Aan, ook Die Voorheen bij Andere partijen Zaten. Mensen, die Voorheen bij de Stadspartij Zaten, maar ook bij CDA en VVD. Dat is Juist Onze Kracht.”

Prins stond in 2002 Kandidaat voor Leefbaar Den Helder en werd Toen als Raadslid Gekozen. Hij stapte Kort na de Verkiezingsuitslag op, omdat hij zich Niet kon Vinden in de Manier, waarop de Jonge Partij werd Geleid. Lijst Prins was Geboren. De Partij is Eerst Omgedoopt in Prins voor Behoorlijk Bestuur en enige tijd later in Behoorlijk Bestuur. Sylvia Hamerslag is Nu de Fractie Voorzitter.

Wat hij bij Behoorlijk Bestuur ziet, Verontrust Hem, zegt Prins. Het Doet Hem Sterk Denken aan zijn Periode bij Leefbaar. „Ik kan Natuurlijk Niets met Zekerheid Zeggen. Maar mijn Antennes zeggen mij. dat Hier Iets NietGgoed Zit. Dat het hier gaat om een Mevrouw, die in de Partij de Ideale Wijze heeft Gevonden om Omhoog te Komen. Om Wethouder te Worden. Dat mag zij Zeker Doen, maar Niet in mijn Aanwezigheid. Bij zo’n Partij wil ik Niet Zijn. Als Jjij Je Mond Houdt, hebben zij jou Vier Jaar bij de Keel. Dan ben je Medeplichtig.” Hij vindt, dat Hamerslag Niet over de Kwaliteiten Beschikt om Wethouder te Worden. „Zij is wel Ambitieus en Daadkrachtig. Maar Dat Alleen is Niet Voldoende.”

Faliekant Mis

De Partij wordt Nu Te Veel Opgehangen aan Hamerslag, vindt hij. Prins laat Emails zien, waarin hij Leden van de Partij aanraadt haar te Vervangen, omdat zij op de Solo Toer gaat. Hij vindt het Jammer, dat Daaraan Geen Gevolg is Gegeven. In Zijn Ogen gaat het straks Faliekant Mis als Hamerslag en Leo van Esdonk Wethouder worden en de Fractie Zelfstandig moet Opereren. „Mevrouw Hamerslag begrijpt niet wat het betekent om een Groep Mensen te Moeten Aanvoeren. Als de Partij Niet Wordt Hervormd vrees ik, dat Het Dezelfde Kant Opgaat als Leefbaar en Andere Lokale Partijen. Dan heb je Twee Mensen, die van een Baan en Wachtgeld Verzekerd zijn, de Rest Mag Het Uitzoeken. Een Partij moet Niet Hangen aan Één Persoon of aan een Vermeend Stemmentrekker. Een Partij moet Ergens Voor Staan. Het moet bij Behoorlijk Bestuur gaan om Rechtszekerheid, om Gelijke Kansen voor Alle Burgers.”

Sylvia Hamerslag zegt Stomverbaasd te zijn over de Kritiek van Prins. „Het Meest Verbaasd ben ik, dat de Kritiek uit Deze Hoek komt. Het raakt mij Echt. Het is absoluut Niet Waar, dat ik Solistisch optreed. Alles wordt Vooraf Overlegd, ik ben wel het Gezicht van de partij en breng naar Buiten wat Gezamenlijk is Besloten. In mijn Baan moet ik het ook hebben van Werken in een Team. In het Wijkplatform heb ik ook steeds met allerlei Belangengroepen Samen Gewerkt om Bepaalde Zaken Voor Elkaar te Krijgen. In onze Partij doe ik het Niet Anders. Wat de Heer Prins zegt is nNet op Feiten Gebaseerd. Solistisch Optreden is Niet Mijn Stijl. Het is Eerder Zijn Stijl en die van Michiel Wouters.”

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20211208_79755680

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Behoorlijk+Bestuur
https://robscholtemuseum.nl/?s=Sylvia+Hamerslag
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leo+van+Esdonk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Karhof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ed+Schotman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Daniēl+Groot
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Koopman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wijnhold+Bos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rob+Koster
https://robscholtemuseum.nl/?s=Roel+Prins
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bernard+Fritzsche
https://robscholtemuseum.nl/?s=Prudence+Rümke
https://robscholtemuseum.nl/?s=Loes+Vermeer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lex+Duijvelshof
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dirk+Reitsma
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gerrit+Kooij
https://robscholtemuseum.nl/?s=Marcel+Duyzer
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mirjam+Dijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Adriana+Hogendoorn
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rutte+Club