Delano Weltevreden – Rob Scholte moet zich bij Politie Melden, de Kunstenaar wordt Mogelijk Vervolgd wegens Smaad of Laster

Kunstenaar Rob Scholte (foto Jan Jong | jjfoto.nl)

Rob Scholte moet zich bij Politie Melden, de Kunstenaar wordt Mogelijk Vervolgd wegens Smaad of Laster

Den Helder – Kunstenaar Rob Scholte heeft een Aangifte wegens Smaad of Laster aan zijn Broek hangen. Wie Aangifte heeft of hebben gedaan, is Nog Niet Bekend.

Scholte is door de Alkmaarse Politie Uit Genodigd voor Verhoor op 1 november. In de Brief van de Politie staat, dat hij Details te horen krijgt tijdens het Verhoor.

Voor Vervolging wegens Smaad moet er volgens het Openbaar Ministerie sprake zijn van de Aantasting van Iemand’s Eer of Goede Naam. Dat is bij Voorbeeld het Geval wanneer Feitelijke Onjuistheden over Iemand worden Verspreid. Wanneer de Smadelijke Uitlatingen worden Verspreid door Geschriften of Afbeeldingen, is er Sprake van Smaad Schrift. Sinds de Opkomst van Sociale Media gelden Berichten op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Instagram ook als Geschriften.

Van Laster is sprake als de Persoon, die een Bericht verspreidt, weet of kan weten, dat de Beschuldiging Niet Waar is. Scholte heeft Nog Geen Reactie Gegeven op de Aangifte. De Gemeente en de Stad’s Advocaat, tegen wie Scholte Regelmatig van Leer trekt, hebben Geen Aangifte gedaan, zegt Gemeentelijk Woord Voerder Kay Korevaar.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20221026_52970392

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Oproep+tot+Verhoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verdachte
https://robscholtemuseum.nl/?s=Laster
https://robscholtemuseum.nl/?s=Smaad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vervolging
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kay+Korevaar