Delano Weltevreden – Rob Scholte legt beslag op eigen inboedel + Peter van Brummelen – Scholte vordert eigen inboedel

Rob Scholte legt beslag op eigen inboedel

Kunstenaar Rob Scholte legt vrijdag 28 september beslag op zijn inboedel, die door de gemeente bij de ontruiming van zijn museum was meegenomen. De gemeente kan de spullen na 1 oktober dus niet meer openbaar verkopen.

Na de ontruiming van het Rob Scholte Museum had de gemeente de inboedel bij een bedrijf in Badhoevedorp opgeslagen. De kunstcollectie, waar wel formeel beslag op ligt, is elders opgeslagen, bij een gespecialiseerd bedrijf.

Volgens de gemeente is Scholte diverse malen gevraagd zijn inboedel, zo’n 800 kuub, op te halen. Daaronder vallen alle spullen uit het museum, die geen kunst zijn, onder andere zijn huisraad.

Scholte kon de goederen uiterlijk 1 oktober ophalen tegen betaling van 60.000 euro, zijnde een deel van de ontruimingskosten en de opslagkosten tot nu toe. Als hij daar geen gehoor aan zou geven, zou de gemeente de spullen openbaar verkopen. De rechtbank Haarlem heeft de advocaat van Scholte toestemming gegeven om beslag te leggen op de spullen. De gemeente kan niet meer bij de inboedel komen en kan de spullen dus ook niet meer verkopen.

De rechtbank heeft onlangs geoordeeld, dat Scholte een huurovereenkomst met de gemeente had, geen gebruiksovereenkomst. Advocaat Judith Mahn van Friedberg & Mahn Advocaten uit Amsterdam zegt, dat daarmee vaststaat, dat de ontruiming van het Rob Scholte Museum onrechtmatig was. “Het gerechtshof in Amsterdam heeft de gemeente weliswaar toestemming gegeven om tot ontruiming over te gaan, maar dat betrof nog steeds een kort geding op basis van het standpunt van de gemeente, dat het om een gebruiksovereenkomst ging. Een voorlopig oordeel dus. Nu in de bodemprocedure is komen vast te staan, dat er sprake is van een huurovereenkomst, is de ontruiming onrechtmatig. De gemeente is dus aansprakelijk voor de schade, die inmiddels bijzonder hoog is.”

De rechtbank heeft het huurgeschil doorverwezen naar de kantonrechter, die over zulke zaken gaat.

Noordhollands Dagblad, 28 september 2018, 00:10

Reacties:

Harmanus J Johansen Jr.
Een goede zet in dit spel, een trieste zaak is het al met al, maar er komt een eind aan Succes Rob.

Ruud Van de Kerkhof
Wat zal het de burgers van Den Helder weer een hele boel geld gaan kosten .
En dat dankzij de Wethouders van VVD ,CDA ,PVDA onder leiding van de VVD Burgemeester die het allemaal veroorzaakt hebben .
Maar waar zijn eigenlijk de Wethouders van BVDH ,CU en de Seniorenpartij .
Die hadden allang hun standpunt moeten kenbaar maken en de beslagname , gijzeling en inbeslagname van de priveespullen van de Heer Scholte niet te accepteren en ongedaan maken .
Maar dat lef hebben ze niet nee lekker wegduiken en niks van je laten horen .
Een slap zooitje .
Maar ja het PLUCH zit zo lekker .

Jaap Holtzapffel
Tjitske zit het lekkerst!

Jaap Holtzapffel
ROB SCHOLTE GAAT WINNEN!

Henk van Kuijk
Gezien de opstelling van BVDH, BB, CU en de Seniorenpartij de afgelopen vier jaar, hadden zij al lang vanuit het college nu de privéspullen zonder enige voorwaarden moeten teruggeven. Nu gaan ze mee in juridisch geblunder van VVD, CDA, PvdA en burgemeester. Dit was niet de richting die de kiezer wenste.

Ruud Van de Kerkhof
Terwijl het streven van BVDH en de Seniorenpartij was .
Om Zeestad en de Burgemeester weg te krijgen .
Maar helaas is die belofte als sneeuw voor de zon verdwenen .
Belooft is belooft is een scheet in een lege emmer geweest .

Ciigii Gillissen
Slimme advocaat !! Hoop dat alles toch nog goed zal komen nu. Heel veel succes Rob!

Roy ML
Trek de knip maar alvast ome Koen.
Watertoren, schouwburg, postkantoor mooi rijtje hoor gemeente Den Helder.

Ruud Van de Kerkhof
Ik denk dat de burgers helaas van Den Helder de knip moeten trekken .

Ruud Van de Kerkhof
Tjiske stond erbij en keek erna

Jeanny Vaessen
dat doet rob heel goed en zijn advocaten zeer zeker, laat ze het slappe zooitje in den helder maar eens goed wakker schudden, want ze willen niet begrijpen dat door hun beleid den helder leeg loopt…….. daar kan ik zelf ook wel over mee praten, vergeten zal ik het nooit !! en bewijsstukken zal ik never nooit vernietigen

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/rob-scholte-legt-beslag-op-eigen-inboedel

Scholte vordert eigen inboedel

Het Parool, 28 september 2018

Het Parool, 28 september 2018

https://www.parool.nl/