Delano Weltevreden – Rechtszaak Scholte over inboedel 4 december + Arie Booy – Nulmeting bij Loods Huisduinen na ophef + Casper Duin – Geschatte schade Helders zwembad rond vijf ton

Rechtszaak Scholte over inboedel 4 december

Den Helder – Op 4 december om 10.30 uur treffen de gemeente Den Helder en kunstenaar Rob Scholte elkaar weer voor de rechter in Alkmaar. De gemeente vraagt de rechter om de opgeslagen inboedel van Rob Scholte vrij te geven. Scholte heeft onlangs beslag gelegd op die spullen, zo’n 950 kuub, omdat de gemeente dreigde die te verkopen. De gemeente heeft de spullen in april van dit jaar uit het Rob Scholte Museum laten halen bij de ontruiming van het pand. Het opslaan kost de overheid 8000 euro per maand. Scholte mocht de inboedel ophalen of het contract overnemen. Omdat hij dat niet heeft gedaan, wil de gemeente de spullen verkopen. Scholte legde daarop beslag.

Noordhollands Dagblad, 7 november 2018, 17:07

Reacties:

Henk van Kuijk
Dit zijn privéspullen, die inpikken is schending van privacy. Gemeentebestuur, herstel jullie blunder, en geef direct, zonder voorwaarden, die spullen terug. Leer eens een fout toe te geven. Dat jullie dat niet kunnen, kost de burger ook veel geld.

Jaap Holtzapffel
GEMEENTE: RESERVEER ALVAST EEN BEDRAG MET 6 NULLEN OM ROB SCHOLTE SCHADELOOS TE STELLEN!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181107_80584143/4-december-rechtszaak-scholte-over-inboedel

Nulmeting bij Loods Huisduinen na ophef

Den Helder – Plaatselijk aannemer Kees Jan Tuin verricht vandaag een nulmeting in het appartementengebouw De Loods op het voormalige OS&O terrein in Huisduinen.
Door heiwerkzaamheden van een andere aannemer is schade ontstaan aan het gebouw.
Tuin: “Wij hebben De Loods verbouwd en gaan maandag foto’s maken bij wijze van nulmeting. Als er in de toekomst nieuwe schade ontstaat, moet duidelijk zijn door wie het is veroorzaakt.”

Woonhuis

Donderdag ontstond ophef in de nieuwbouwwijk toen aannemer Tuin enkele palen in de grond sloeg voor een woonhuis.
Bewoner Wim Hendriks voelde zijn tafel in het appartement in De Loods beven.
Hendriks: “We schrokken ervan. Twee bestuursleden van de Vereniging van Eigenaren zijn direct naar de heibaas gegaan.”

Boren

“Er was beloofd, dat er enkel geboord zou worden voor heipalen”, zo vertelt Wim Hendriks.
Kees Jan Tuin: ,,Driekwart van de palen wordt geboord, maar voor een aantal palen kan dat niet.”

Gestopt

Tuin vervolgt: ,,Daar hebben we een trillingarme heimachine voor. We zijn echter meteen gestopt.”
De aannemer wacht nu eerst de nulmeting af.

Helderse Courant, 29 oktober 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Geschatte schade Helders zwembad rond vijf ton

Den Helder – Mocht de gemeente Den Helder de herstelkosten voor zwembad Heersdiep niet kunnen verhalen op de garantie van aannemerscombinatie Tuin en Van der Wal, dan loopt de gemeente het risico op een kostenpost van naar schatting € 540.000

Dat valt te lezen in de programmabegroting 2019 van het college. De gemeente heeft de Helderse aannemerscombinatie in juli van dit jaar aansprakelijk gesteld voor de gebreken aan het zwembad. ’Er hebben diverse nadere onderzoeken plaatsgevonden, waaruit is gebleken, dat de aannemerscombinatie niet de overeengekomen kwaliteiten heeft geleverd’, schrijft het college in de programmabegroting. De aannemers is gevraagd een plan op te stellen om de gebreken onder garantie te herstellen. Lukt dat niet, dan loopt de gemeente naar schatting een financieel risico van € 540.000.

Herstel

De voorlopige inschatting is, dat het herstel van de tegelvloeren zo’n € 400.000 zal bedragen, het herstel wandtegelwerk ongeveer € 100.000, het herstellen van de buffervat constructies naar schatting € 30.000 en het verhelpen van andere gebreken naar schatting € 10.000.

Het zwembad is vijf jaar geleden opgeleverd. Daarna zijn allerlei gebreken geconstateerd. Zo zitten er scheuren in de zwembadvloer en komen wandtegels soms los. De bouwers eisen van de gemeente Den Helder rectificatie van berichten, dat zij aansprakelijk zouden zijn voor gebreken. Die rectificatie komt er niet, zegt wethouder Michiel Wouters.

Beide partijen praten nog steeds over het verhelpen van de geconstateerde gebreken. “Ik wil de tijd hebben om er op een nette manier met de bouwers uit te komen’’, stelde Wouters vorige week in deze krant. Hij meldde eveneens ’nog geen idee’ te hebben wat de kosten zijn voor het verhelpen van de geconstateerde gebreken. De inschatting van het financieel risico voor de gemeente à € 540.000 staat in de twee weken geleden gepubliceerde programmabegroting.

Wouters liet in juli van dit jaar weten het meningsverschil met de bouwers over herstel van gebreken in zwembad Het Heersdiep niet in de rechtbank te willen uitvechten.

Scheurvorming

De gemeente onderzoekt of ook andere bij de bouw betrokken partijen aansprakelijk kunnen worden gesteld. In 2015 is de inmiddels failliete constructeur, de firma Krabbendam-Boerkoel uit Zeist, aansprakelijk gesteld voor scheurvorming als gevolg van constructiefouten. Zo zou beton van de verkeerde kwaliteit zijn voorgeschreven, beton, dat niet tegen chloorwater kan. Daarop zijn tientallen scheuren hersteld. Hiervoor heeft de gemeente toen een schadeloosstelling van om en nabij €10.000 ontvangen.

Helderse Courant, 29 oktober 2018, 20:00

Reacties:

MarionenErik van Reek
Geen garantie op een gebouw van vijf jaar ??? dan moeten we toch maar wat zorgvuldiger aannemers gaan kiezen met bouwgarantie van minstens 15 jaar, en wat minder werk toeschuiven of zoiets ….

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181029_50354635/geschatte-schade-helders-zwembad-rond-vijf-ton

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=inboedel
https://robscholtemuseum.nl/?s=zwembad

2 Comments

  1. Kort geding 4 december.
    Daar gaat een interessante uitspraak van de rechter in komen, die het voordeel van Scholte in de huurrecht zaak en de bodem procedures verder in zal luiden en ondersteunen.

    Als de gemeente DH meent dat de opslagkosten te hoog zijn, dan moet zij maar een goedkopere opslagplaats zien te huren.
    De gemeente blijft verantwoordelijk voor opslag en kosten; en het beslag wordt ivm de voornoemde lopende procedures niet opgeheven.

    Ongeveer in die trant verwacht ik een uitspraak (JX). ♫

  2. Ik ben het helemaal met Judge X eens, alleen ga ik nog een stapje verder. Het is van een ongekende brutaliteit, dat de pleger van een onrechtmatige daad (illegale ontruiming van het Rob Scholtemuseum door burgemeester Schuiling) de schade die hij ZELF veroorzaakt heeft, probeert te verhalen op zijn slachtoffer. “Kom je spullen nu maar halen” klinkt heel sympathiek, maar het is in werkelijkheid een ongekende rotstreek ten opzichte van iemand die je net dakloos hebt gemaakt en die zijn spullen hooguit naast zich in de regen kan zetten. Gezien de uitspraak van de rechtbank dat het een huurzaak is, waardoor er illegaal ontruimd is vanuit de valse veronderstelling dat er sprake is van een gebruiksovereenkomst, is het inzetten van een kort-geding ook absurd. De gemeente is inmiddels al veel te veel in het ongelijk gesteld om dat wapen nog in te kunnen zetten. Schandalige zaak dus met weer alleen de woede van Schuiling als achtergrond.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.