Delano Weltevreden – Rechtszaak Rob Scholte tegen gemeente Den Helder uitgesteld

Den Helder – De behandeling van het huurgeschil tussen kunstenaar Rob Scholte en de gemeente Den Helder is uitgesteld wegens ziekte van de kantonrechter.

Dat zegt Judith Mahn, een van de advocaten van de kunstenaar. De zaak zou woensdag 6 maart worden behandeld. De rechtbank moet een nieuwe datum vaststellen. Scholte is in april vorig jaar door het gemeentebestuur van Den Helder uit het voormalig postkantoor gezet, waarin hij zijn museum had gevestigd. Volgens de gemeente had Scholte een bruikleenovereenkomst en had hij een openstaande energierekening van bijna 20.000 euro. Op basis van een voorlopige uitspraak van het hof in Amsterdam zijn Scholte en zijn gezin uit het pand gezet. In de daaropvolgende bodemprocedure oordeelde de rechtbank dat Scholte geen bruikleenovereenkomst had, maar een huurovereenkomst. Omdat huurzaken altijd door de kantonrechter worden behandeld, is de zaak naar de kantonrechter verwezen. Die moet nu dus bepalen, of de gemeente Scholte uit het gebouw had mogen zetten.

Helderse Courant, 4 maart 2019, 16:35

Reacties:

Jaap Holtzapffel
Wat moet je hier nog over zeggen? Het kan allemaal niet meer triester worden…

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190304_2573971/rechtszaak-rob-scholte-tegen-gemeente-den-helder-uitgesteld

2 Comments

  1. Een pennenstreek van een bestuurlijke crimineel en je ligt met vrouw, kinderen en museum op straat. Vervolgens moet je jaren procederen om je recht te halen. Zoiets durven wij een democratische rechtstaat te noemen…..

  2. Dit is absoluut crimineel maar een bekende strategie van de staat… als ze aan de verliezende hand zijn hebben ze andere tools in hun kit de zaak te saboteren.. Heeft Judith Mahn gecontroleerd of er daadwerkelijk sprake is van ziekte? Wedden dat die rechter gewoon op de golfbaan staat of in de bistro zit te tanken? En dan hebben we het nog niet eens over de fase waarin het gaat over de hoogte van het schadebedrag! Dat gaat zo: de rechters benoemen een ‘commissie van deskundigen’ die het schadebedrag moeten berekenen. Dat zijn allemaal vrienden van Schuiling. Dan moet daar ook weer over worden geprocedeerd, over de samenstelling van die commissie.. en zo gaat het on and on and on…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image