Delano Weltevreden – Rechter zoekt naar nieuwe datum voor rechtszaken postkantoor

Den Helder – De behandeling van het huurgeschil tussen de gemeente Den Helder en kunstenaar Rob Scholte is weer uitgesteld.

De zaak zou op 7 mei door de kantonrechter worden behandeld. De rechter moet beoordelen, of de gemeente Den Helder de kunstenaar, van wie nu vaststaat dat hij een huurcontract had, een jaar geleden uit het het voormalige postkantoor had mogen zetten. Volgens de gemeente mocht dat, omdat Scholte nog zo’n 20.000 euro aan energiekosten moest betalen. Het Gerechtshof in Amsterdam had toestemming gegeven voor de ontruiming van het Rob Scholte Museum.

Nieuwe eigenaar

Nadat de rechter had vastgesteld, dat Scholte een huurcontract en geen gebruiksovereenkomst had, heeft de advocaat de nieuwe eigenaar van het pand gevraagd om de sleutels van het gebouw. Advocaat Benno Friedberg stelt, dat koop geen huur breekt en dat de firma Tuin als nieuwe eigenaar dus de nieuwe huisbaas van Scholte is. Tuin heeft dat verzoek niet gehonoreerd. Scholte heeft vervolgens een rechtszaak tegen de Helderse bouwfirma aangespannen. De kantonrechter wil die zaak behandelen, nadat hij zich over het huurgeschil tussen de gemeente en Scholte heeft gebogen.

Advocaat Judith Mahn, die ook deel uitmaakt van het team van Scholte, zegt dat daar op 7 mei geen ruimte meer voor was. Daarom zoekt de kantonrechter nu naar een andere datum.

Noordhollands Dagblad, 19 april 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=postkantoor
https://robscholtemuseum.nl/?s=ontruiming