Delano Weltevreden – Raadslid De Knijf negeert ultimatum Stadspartij Den Helder

DEN HELDER – Raadslid Marcel de Knijf van de Stadspartij heeft geen gehoor gegeven aan de eis van de fractie om voor middernacht afgelopen vrijdag het gezag van fractievoorzitter Peter Reenders te erkennen of zijn zetel ter beschikking van de partij te stellen.

Het via e-mail verstuurde ultimatum aan hem was ondertekend door vicefractievoorzitter Nico van Delft. Die zegt dat de rest van de fractie pal achter Reenders staat. De Knijf is kwaad omdat Peter Reenders de kritische leden Carlo Assorgia, Daniëlle Pater en Joke Vorstman uit de fractie heeft gezet. Hij geeft aan dat hij pas een beslissing neemt als hij weet hoe de partijleden over de affaire denken. Het raadslid verwacht dat te horen op de algemene ledenvergadering die binnenkort wordt gehouden.

De Knijf zegt dat hij maandagavond gewoon deelneemt aan de vergadering van de gemeenteraad. Als lid van de fractie van de Stadspartij. ,,Wat stemmen betreft is mijn houding vrij simpel en duidelijk: dat hangt gewoon af van hetgeen waarover gestemd wordt. Eén zaak is zeker: Reenders vertegenwoordigt mij niet bij stemmingen, hetgeen niet uitsluit dat ik soms zal stemmen zoals hij. Politiek is er natuurlijk nog heel wat gelijklopend. Voor mij is dit niet zozeer een politiek maar een ethisch conflict: die man mist de nodige menselijkheid om mij te kunnen vertegenwoordigen. Dat was al duidelijk in de kwestie Geurt Visser maar dat heb ik toen nog geslikt. Achteraf bekeken had ik dit wellicht beter niet gedaan.’’

NHD, 30-8-2015, 19:48 (Update 30-8-2015, 19:48)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Een groep van zus kan niet zomaar een groep van zo eruit gooien. Dat is coupgedrag, met negeren van de leden (nog los van de belangen van de kiezer). Als de ledenvergadering achter de groep van zes gaat staan, en het bestuur ook, dan pas is er conform de statuten sprake van een partijbesluit. Zou men toch moeten weten.

Johan Jong
Nogmaals, verwijder die Reenders uit de fractie dat zal waarschijnlijk veel rust binnen die partij geven. Het lijkt erop dat de leden van de fractie nogal bang zijn voor de heer Reenders.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Niet te geloven mensen de Fractie van de Stadspartij EIST van de heer De Knijf om het gezag van P reenders maar te accepteren en doe hij dat niet dan ROT hij maar op .
Beste heren van de Stadspartij we leven niet in Rusland waar je mensen op deze manier onderdruk kunt zetten .
Ik hoop dat De Knijf zijn poot stijf houd .
En een goede en wijze raad voor de Fractie van de Stadspartij ga eens met je leden praten hoe die er tegen aankijken lijkt mij heel democratie .
Ik spreek met veel mensen die op de Stadspartij hebben gestemd en die zijn hele maal niet blij met de manier hoe de Partij nu bezig is en zeer negatief in de media staat .

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27488575.ece/Raadslid-De-Knijf-negeert-ultimatum-Stadspartij-Den-Helder?lref=SL_4