Delano Weltevreden – ’Raad Den Helder moet cijfers schouwburg inzien’

Den Helder – De gemeenteraad moet inzage krijgen in de exploitatiecijfers van schouwburg de Kampanje.

Dat vindt fractievoorzitter Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur. Hij stelt in schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders, dat de raad die cijfers desnoods vertrouwelijk wil inzien voordat groen licht worden gegeven voor de extra lening van een miljoen euro. Wouters vindt het raar dat de verantwoordelijk wethouder zegt dat er geen relatie bestaat tussen het geldgebrek van de schouwburg en de nieuwbouw van de Kampanje, terwijl de schouwburgdirectie zelf stelt: ’Dit is vooral veroorzaakt door het specifieke karakter van het monumentale gebouw in combinatie met de tijdsdruk met betrekking tot de oplevering’.

BB vraagt zich af hoe tijdsdruk met betrekking tot de oplevering een probleem kan zijn geweest voor de Kampanje. Dat is volgens Wouters een zaak van de bouwer. De onderbouwing wekt volgens hem de indruk dat delen van het bouwbudget ten onrechte zijn neergelegd bij de schouwburg en dat daardoor de financiële problemen zijn begonnen.

NHD, 21-11-2016, 17:34 (Update 21-11-2016, 17:34)

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Michiel Wouters heeft volkomen gelijk gewoon met de billen bloot en niet zomaar 1 miljoen euro over de balk gooien

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Het college zou dit inzien van de boeken natuurlijk heel normaal moeten vinden, als verantwoording aan de burger. Dat ze dat niet zomaar vinden, geeft zeer te denken. En, wie zou dan een deel van het bouwbudget ten onrechte hebben neergelegd bij de schouwburg? De aannemer? De Gemeente? Zeestad? Mist mist mist…. Voor mij is wel duidelijk dat de kosten van zo’n vier miljoen extra voor de verwerving en verbouw van twee extra gebouwen (Stoom en kleine zaal) geforceerd uit de exploitatie moesten komen, en dat lukte dus niet. Dat bedrag is nooit ingepast in een nieuwe begroting.

Fred Kwast
Boekhoudkundig gegoochel dus.

Peter Folmer
Uit de nieuwe begroting blijkt dat ze 22 k per jaar meer huur betalen voor de extra gebouwen.
Zal Tjitske toch nog gelijk krijgen, langzaam komt het naar boven.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28777284.ece/Raad-Den-Helder-moet-cijfers-schouwburg-inzien?lref=SR_1