Delano Weltevreden – ’Potje’ Den Helder voor claim kunstenaar

Den Helder – Op de lijst van financiële risico’s, die de gemeente Den Helder loopt, ontbreekt een eventuele schadeclaim van kunstenaar Rob Scholte. Maar dat betekent allerminst, dat de gemeente met de pet rond moet als Scholte door de rechter in het gelijk wordt gesteld en hij een forse schadeclaim bij burgemeester en wethouders neerlegt.

De gemeente stelt elk jaar een lijst op van risico’s, de risicoparagraaf. Achter elk risico staat een bedrag en hoe groot de kans is, dat de gemeente het moet betalen. Scholte vindt onder andere, dat hij een koopovereenkomst had met de gemeente en dat hij ten onrechte uit het voormalige postkantoor is gezet. De advocaat van de kunstenaar, Benno Friedberg, heeft gezegd, dat de gemeente moet rekenen op een bedrag met zes nullen als zijn cliënt door de rechter in het gelijk wordt gesteld.

Zeker

Wethouder Kees Visser van financiën zegt, dat in de risicoparagraaf alleen de claims staan die zeker zijn.

“We weten niet, of er een claim van Rob Scholte komt en hoe hoog die dan is. Er is wel een voorziening van 2,5 miljoen euro voor onvoorziene claims. Als er een claim van de heer Scholte komt, kan dat bedrag worden aangesproken.’’ Zijn collega Michiel Wouters is verantwoordelijk voor het dossier Scholte: “Op basis van de juridische informatie, waar wij over beschikken, is het risico, dat Rob Scholte in het gelijk wordt gesteld niet zo groot. En áls hij in het gelijk wordt gesteld volgt er nog een discussie over de hoogte van de claim.’’

Noordhollands Dagblad, 27 december 2018, 06:58

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20181226_73669558/potje-den-helder-voor-claim-kunstenaar

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Den+Helder+onder+curatele

1 Comment

  1. Ga nou eens voor het zoveelste gapende gat in de Helderse binnenstad staan. Het voormalige postkantoor dat nu al bijna een jaar lang leeg staat en steeds meer in verval raakt. Even los van de uitkomst van alle juridische procedures die er nog lopen; Hoe heeft de gemeente Den Helder de brutaliteit kunnen hebben, om een kunstenaar zonder benen die een aangepaste woning nodig heeft, zomaar met zijn gezin en complete museum de straat op te schoppen? Waarom heeft nooit iemand daar wat van gezegd? En waarom staat de raad niet op zijn achterste benen, omdat B&W de rechterlijke macht belazerd hebben door te roepen dat ze een spoedeisend belang hadden bij de ontruiming van een gebouw dat nu al bijna een jaar leeg in staat te storten. De verantwoordelijkheid van aannemer Tuin? Ja trap er vooral in. De hele westerse wereld -onze economie voorop- plakt inmiddels van leugens aan elkaar. De burgers van Den Helder gaan zo wie zo een hoge prijs betalen voor hun kritiekloze meelopers mentaliteit. Ik betwijfel steeds meer of die prijs uit een mega schadevergoeding aan Scholte gaat bestaan. Volgens mij haalt ons verrotte systeem dat niet eens meer. De Amerikaanse minister van Financien die een paar dagen geleden alle grote banken belde, om te informeren of ze nog wel over voldoende financiele middelen beschikten…..De paniek slaat al compleet toe. Wie het dossier Scholte bekijkt, ziet alleen maar leugens, listen en bedrog. Of ons steeds corrupter wordende systeem die leugens nog door weet te prikken wordt bij de dag minder relevant. Onze hele manier van leven, liegen, bedriegen, vervuilen en vooral schaapachtig wegkijken gaat namelijk doorgeprikt worden. De knal zal allesvernietigend zijn.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.