Delano Weltevreden – Oude Coalitie Partijen praten Verder

Motor Blok (1) (gif BS AutoTune)

Motor Blok (2) (gif gifs.com)

Motor Blok (3) (gif gettacklebox.medium.com)

Motor Blok (4) (gif mechanicalgalaxy.blogspot.com)

Motor Blok (5) (gif m.54fcnr.com)

Oude Coalitie Partijen praten Verder

Met Z N Zevenen over, na Exodus.

Wij voelen ons als een Bokser, die een Flinke Dreun heeft gekregen

De Coalitie Besprekingen gaan door met de Zeven Partijen van de Oude Coalitie. ,,Woensdag maken wij de Balans op’’, zegt Formateur Kees Boelema Robertus.

Den Helder – De Kern van de Nieuwe Coalitie moet bestaan uit CDA, Beter voor Den Helder en VVD, het Zo Genoemde Motor Blok. Die Partijen hebben als Voorwaarde gesteld. dat er Niet Mag Worden Getornd aan Eerder Genomen Raad Besluiten, zoals het in Uitvoering Zijnde Plan voor een Stadhuis op Willemsoord. Dat Dictaat is voor Verschillende Partijen Onaanvaardbaar.

Behoorlijk Bestuur haakte Eerst Af. Vrijdag volgde D66. In het Weekend meldden ook GroenLinks, Fractie Bazen en Samen Actief Senioren zich af bij de Formateurs Hans Huibers en Boelema Robertus.

Hoe die Exodus bij de Formateurs is aan gekomen? Boelema Robertus ,,Als een Bokser, die een Flinke Dreun heeft gekregen. Wij gaan de Kop Schudden en gaan Nog Even Door.’’

PVV was Eerder door een Aantal Partijen Geweerd als Mogelijke Coalitie Partner en zag daarom Geen Heil in Gesprekken. Vincent van den Born van PVV ,,De Landelijke Partijen sluiten de PVV uit van Coalitie Deelname. In onze Ogen is dat Onvoorstelbaar en ook Niet Erg Democratisch. Zeker daar PVV Den Helder Altijd Bereid is om met Iedere Partij het Gesprek aan te gaan.”

,,Dat deze Landelijke Partijen uit het ’Motor Blok’ ons Al Voor de Onderhandelingen uitsluiten, vind ik Diep Triest. Nadat mij in een Gesprek met de Heer Boelema Robertus Duidelijk werd, dat Mogelijke Deelname aan een Coalitie hier door Onmogelijk was, hebben wij Besloten Niet Verder aan Tafel te gaan met deze Partijen. De PVV is Altijd Bereid tot Onderhandelingen. Wij sluiten Zeker Geen Partijen Uit.’’

De Formateurs wilden een zo Breed Mogelijke Coalitie vormen. Breder dan Zestien Zetels kan Het Niet worden, Nu Alle Partijen, die Geen Deel uit maakten van de Vorige Coalitie zijn Af Gehaakt. Die Coalitie bestond uit Beter, VVD, CDA, Stadspartij, PvdA, CU en Senioren Partij.

Pieter Kos, Politiek Leider van de Stadspartij, had tijdens de Informatie Ronde van Boelema Robertus gezegd, dat zijn Partij Geen Trek heeft in een Coalitie van Zestien Zetels. Kos laat door schemeren. dat zijn Partij Nog Aan Tafel zit, hoewel een Ruimere Coalitie er Niet in zit. Hij verwijst voor Meer Informatie naar de Formateurs. ,,Zo Lang we aan Tafel zitten, loopt de Communicatie via de Formateurs.’’

Formateur Boelema RobertusWe hebben van uit de Huidige Coalitie Nog Geen Afmeldingen en zijn met Al Die Partijen In Gesprek. Woensdag maken wij de Balans op.”

Helderse Courant, 24 mei 2022

https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/static/cci/index.html?epub=https://digitalekrant.noordhollandsdagblad.nl/cdn/premium/46fbf9ed4fa344cfc3d34234d61fca6c/web/OPS/cciobjects.json#/pages/24

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Boelema+Robertus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Hans+Huibers
https://robscholtemuseum.nl/?s=Vincent+van+den+Born
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pieter+Kos
https://robscholtemuseum.nl/?s=Exodus