Delano Weltevreden – Oud-wethouder Geurt Visser: Op 1 september geen enkele klacht tegen mij

DEN HELDER – Op 1 september waren er bij onderzoeker Cees Versteden nog geen klachten bekend van vrouwen die door wethouder Geurt Visser op seksueel ongepaste wijze zouden zijn benaderd.

Dat zegt de oud-wethouder naar aanleiding van de aanstaande presentatie van het onderzoeksrapport naar de gang van zaken rond zijn gedwongen vertrek.

,,Op 1 september heb ik de onderzoeker gesproken’’, vertelt Geurt Visser. ,,Dat gesprek was in Utrecht. Er was iemand bij van de gemeentelijke afdeling personeelszaken en ik had zelf een getuige meegenomen. Het was de bedoeling dat ik in dat gesprek mocht reageren op feiten over ongepast gedrag van mijn kant. Die feiten waren er op 1 september niet. Er was nog geen enkele klacht ingediend. Ik kon dus ook nergens op reageren.’’

Verrassing

Voor Visser kwam het ontbreken van concrete klachten niet als verrassing. ,,Ik heb altijd gezegd dat er volgens mij niets aan de hand was en dat er geen klachten waren.’’

Maar het is natuurlijk best mogelijk dat er na 1 september wél klachten tegen u zijn ingediend. ,,Dat lijkt mij niet aannemelijk’’, aldus Visser. ,,Begin juni moest ik weg zonder dat ik mij in de gemeenteraad mocht verweren. Toen werd gezegd dat er allerlei klachten waren. Als die op 1 september nog niet bij de onderzoeker bekend waren, sterkt dat mij in mijn overtuiging dat die klachten er ook niet zijn. Ik heb met Versteden afgesproken dat ik het gespreksverslag nog ter goedkeuring te lezen zou krijgen. Dat is nog niet gebeurd. Heel fascinerend.’’

Visser moest onder druk van de andere vier wethouders in mei aftreden. De officiële verklaring was dat hij meer tijd aan zijn gezin wilde besteden.

Al snel bleek dat hij het veld moest ruimen omdat hij ongepaste opmerkingen zou hebben gemaakt tegenover vrouwen in en buiten het stadhuis. Onder meer via het chatprogramma Whatsapp.

NHD, 22-9-2015, 22:00 (Update 22-9-2015, 22:00)

Reacties:

Janna Boonstra · Dokkum
Lekker optiefen man. Tietenkijkers hebben ze op het gemeentehuis niet nodig. Donder op man.

Wim Timmermans · Scholen aan zee
Maar het is natuurlijk wel mogelijk dat er na 1 september wel klachten tegen u zijn ingediend…ja, daaaag, hoe suggestief wou je het hebben???
Typisch weer Helderse Courant deze vraag.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27510679.ece/Oud-wethouder-Geurt-Visser-Op-1-september-geen-enkele-klacht-tegen-mij

Afbeelding:
https://stevenbrownsblog.wordpress.com/2015/06/02/wethouder-geile-geurt-te-pervers-om-aan-te-blijven-en-stapt-in-het-wachtgeld/