Delano Weltevreden – Onderzoek Rijksrecherche naar burgemeester Schuiling + TMG – Er is een fout opgetreden + Koen Schuiling, burgemeester – Den Helder first!

Onderzoek Rijksrecherche naar burgemeester Schuiling

De politie en Rijksrecherche onderzoeken of burgemeester Koen Schuiling zich schuldig heeft gemaakt aan het (laten) vervalsen van handtekeningen van twee wethouders.

Het Openbaar Ministerie in Haarlem heeft opdracht gegeven voor het onderzoek. Woordvoerster Arjanne van der Bijl van het OM bevestigt dat de zaak wordt onderzocht. Burgemeester Schuiling wil slechts kwijt dat hij het onderzoek met vertrouwen tegemoet ziet.

Kunstenaar Dirk Gorter heeft aangifte tegen Schuiling gedaan. Ruim twee jaar geleden heeft de gemeente hem gedreigd met een dwangsom van twintigduizend euro als hij zijn pand, de oude muziekschool aan de Molenstraat, niet snel opknapt. Twee toenmalige wethouders, Geurt Visser en Dirk Pastoor, zeggen dat hun parafen onder het collegebesluit staan terwijl zij het nooit hebben getekend. Zij zijn bereid dat onder ede te verklaren.

Schuiling is voorzitter van het college. Dirk Gorter houdt hem verantwoordelijk voor ’het vervalsen of laten vervalsen’ van de handtekeningen van de twee wethouders.

De gemeente heeft tot nu toe altijd verklaard dat de twee wethouders wel hun paraaf hebben geplaatst en dat zij dat wellicht zijn vergeten. Op verzoek van Fractie Vermooten gaat de gemeenteraad binnenkort debatteren over de beschuldigingen aan het adres van de Helderse burgemeester.

Noordhollands Dagblad, 17 juni 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/onderzoek-rijksrecherche-naar-burgemeester-schuiling

TMG – Er is een fout opgetreden*

Verder lezen?

Screen Shot 2017-06-17 at 09.43.59

*Noot Staf RSMuseum: de pagina met de online versie van het artikel ‘Onderzoek Rijksrecherche naar burgemeester Schuiling’ is gisteren vrijwel de gehele dag onbereikbaar geweest door een fout.

Den Helder first!

Den Helder – Dit wordt de mooiste Sail ooit. De grootste, de kleurrijkste, de zonovergotenste, de gezelligste, de afwisselendste, de drukste… Iedereen, echt ied ereen, wil bij deze Sail zijn. A life-time experience. Ongeëvenaard. Ongekend. Sail will make Den Helder great again. Den Helder First!

Oefff…dat viel niet mee. Be good and yell it? Iedereen die lekker van Sail gaat genieten heeft geen misthoorn nodig. Dit is je baken: er is zoveel te doen dat je tijd tekort komt. Niet alleen in Den Helder, maar ook in Schagen, Hollands Kroon en op Texel, onze geweldige partners bij deze editie van Sail!

Wat fantastisch dat we Sail 2017 weer samen met de Koninklijke Marine organiseren. Daardoor is een zee van activiteiten. Oud en nieuw, bruine vloot en grijze vloot, zeilschepen en razendsnelle FRISC’s…om maar niet te spreken van al die andere belevenissen waarin je je kunt onderdompelen. Een reuzenrad met een verre horizon, nachtelijk vuurwerk en optredens waar de vonken van afspatten, rondvaarten, de prachtige parade van de opvarenden door de stad. Teveel om op te noemen. Dus raadpleeg je logboek.

Den Helder First! Nou, vooruit dan. Met de beste bibliotheek van Nederland, het mooiste theater dat een prestigieuze architectuurprijs won, de beste corporatie in ons land met wie we de binnenstad helemaal op de schop nemen, het fijnste ziekenhuis volgens patiënten en deskundigen…de stad met de fijnste buren, de beste partners, de meeste zon, de schoonste stranden en bovenal: de liefste vrijwilligers!

Geniet van Sail 2017, geniet van alles wat de regio je biedt: op volle kracht vooruit!

Denheldersdagblad.nl, donderdag 15 juni 2017 08:47

https://www.denheldersdagblad.nl/regio/den-helder-first