Delano Weltevreden – Ondernemer slachtoffer huisvestingsplan gemeente + Geen paniek Helderse Pasar Malam + Ronald Boutkan – Willemsoord moet voor evenementen blijven

Ondernemer slachtoffer huisvestingsplan gemeente op Willemsoord

Den Helder – Ondernemer Pascal Riksman van Pride at Work baalt enorm. Hij was in onderhandeling met Willemsoord BV om gebouw 72 te kopen en ziet het pand door de gemeentelijke plannen om daar het stadhuis te vestigen aan zijn neus voorbij gaan.

Pride at Work is een internationaal opererende stand en interieurbouwer. “Wij waren al heel ver in de onderhandelingen met Willemsoord toen we eind oktober een telefoontje van de gemeente kregen, dat de gesprekken werden stopgezet”, zegt Riksman. “Daarmee ging een streep door anderhalf jaar voorbereiding. Erg jammer, maar die gebouwen zijn in feite eigendom van de gemeente.”

Scheepstuigerij

Pride at Work zou het pand kopen en het deels onderverhuren aan anderen. “Onder andere aan Peter Wezelman van scheepstuigerij De Schieman. Dat vak werd vroeger ook in het gebouw beoefend. Met een aantal anderen was ik nog in gesprek. Onder andere een bedrijf, dat gespecialiseerd is in het lassen op schepen.’’

Riksman, zijn zakenpartner René Kok en Jet Sluik (projectleider van de traditionele schepenbeurs) hadden hun oog ook laten vallen op gebouw 66. “Dat gebouw wilden we permanent huren. Daar waren we nog over aan het nadenken.”

Riksman was als producent betrokken bij de traditionele schepenbeurs in gebouw 66. Hij vindt het zonde, dat het gebouw straks niet meer beschikbaar is. “Dat evenement zit al vier jaar in een stijgende lijn. Door het besluit van de gemeente komt de schepenbeurs op losse schroeven te staan.” Riksman vindt. dat de gemeente het kloppend hart uit de evenementen op Willemsoord trekt door gebouw 66 tot stadhuis om te bouwen.

Stadshal

Wat het college betreft kan de schepenbeurs naar de Stadshal van schouwburg de Kampanje. “De Stadshal heeft een heel andere uitstraling. De uitstraling van gebouw 66 is fenomenaal.”

De Stichting Museumhaven Willemsoord heeft de beurs naar Den Helder gehaald. Stichtingsvoorzitter Michiel Tegelberg weet nog niet wat het collegebesluit voor gevolgen heeft voor het evenement. “Wij zijn er niet blij mee. Ik was zeer verrast, dat het college voor Willemsoord heeft gekozen. Ik ben vooraf wel keurig gebeld door wethouder Michiel Wouters, dat waardeer ik zeer. Of de schepenbeurs in de Stadshal gehouden kan worden, weet ik niet. In gebouw 66 zaten we vlakbij de scheepshelling en het schipperscafé. De Stadshal heeft niet de uitstraling, die past bij oude schepen.?

Helderse Courant, 19 januari 2019, 17:28

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190118_42203909/ondernemer-slachtoffer-huisvestingsplan-gemeente-op-willemsoord

Geen paniek in gelederen Helderse Pasar Malam

Den Helder – Het bestuur van Tropenvrienden Den Helder maakt zich nog geen zorgen om de toekomst van de Pasar Malam.

Het jaarlijkse evenement met muziek, culturele voorstellingen en een markt, wordt al enkele jaren in gebouw 66 op Willemsoord gehouden.

Burgemeester en wethouders van Den Helder hebben hun oog op dat gebouw laten vallen voor de huisvesting van het gemeentelijk apparaat. Ook gebouw 72, tegenover gebouw 66, wordt verbouwd tot stadhuis.

Stress

Voorzitter Carmen Hagnauer van de Tropenvrienden is van het nieuws niet meteen in de stress geschoten. “Het duurt nog vier jaar voor het zo ver is. Er kan nog van alles gebeuren. We hebben bovendien een meer jaren contract. Onder het huidige contract kunnen we het evenement nog twee of drie keer houden. Toen wij het evenement jaren geleden niet meer konden houden in Quelderduijn, ging het gerucht, dat het Marinemuseum mogelijk in gebouw 66 zou worden gevestigd. Daarom hebben we in het contract laten opnemen, dat Willemsoord moet zorgen voor een alternatieve locatie met hetzelfde aantal vierkante meters als er tussentijds iets gebeurt, waardoor wij daar niet meer terecht kunnen.’’ Het gebouw is 6000 vierkante meter groot.

Alternatief

Volgens het college is de Stadshal van de schouwburg een prima alternatief voor de Pasar Malam en andere grote activiteiten als de schepenbeurs. “Mij zou het niet uitmaken, als het maar hetzelfde aantal vierkante meters is”, zegt voorzitter Hagnauer. ,,Ik ga ervan uit, dat het goed komt. We kunnen ons er nu heel druk over gaan maken, maar dat heeft helemaal geen zin.”

Helderse Courant, 18 januari 2019, 17:31

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190118_9653471/geen-paniek-in-gelederen-helderse-pasar-malam

Willemsoord moet de plek voor evenementen blijven

Den Helder – De vestiging van het stadhuis op Willemsoord betekent wat het college betreft niet, dat evenementen op het terrein straks tot het verleden behoren. Voor het gebruik van gebouw 66 is de Stadshal een prima alternatief.

Volgens wethouder Michiel Wouters is met de Kampanje al gesproken over deze kwestie en is zij bereid de Stadshal in te zetten voor evenementen. Op dit moment maken onder anderen de Pasar Malam, de Halve van Den Helder, de schepenbeurs, Tour de Lasalle en het Historisch Weekend gebruik van gebouw 66, waar straks de publieksfunctie van het stadhuis in zit. Er is met de Kampanje nog niet gesproken over de kosten, maar Wouters is ervan overtuigd, dat er straks een goede oplossing komt.

Het college benadrukte donderdagavond tijdens een persconferentie over de verplaatsing van het stadhuis, dat een en ander niet ten koste moet gaan van de evenementen, die op Willemsoord plaatsvinden. Volgens wethouder Kees Visser is het zelfs niet ondenkbaar, dat gebouw 66 deels beschikbaar blijft voor gebruik tijdens evenementen. Los daarvan meent het college ,dat het complete terrein straks, ook met de horeca, misschien nog wel beter geschikt is voor evenementen dan nu het geval is.

“Willemsoord moet de plek voor evenementen blijven”, aldus Wouters.

Den Helder Actueel, 18 januari 2019, 06:30

Reacties:

Bodelo
18 januari 2019 at 11:55
Ik zie niet in waarom de vestiging van het Stadhuis het einde van evenementen zou moeten betekenen. Met een beetje creativiteit (zoals ook al genoemd in het stuk) kan elk evenement doorgaan.

juttertje 51
18 januari 2019 at 17:07
omdat de schouwburg de hoofdprijs vraagt de tour de lasalle is niet voor niets naar gebouw 66 verkast had met de kosten te maken en wat de opmerking van de wethouder visser van feest zaken die geloof ik helemaal niet is van de vereniging van dwazen

Judge X
18 januari 2019 at 15:00
Ik ga nog slechts met belangstelling volgen, hoe alle ondoordachte ‘creatieve zwembadjes’ in de nabije toekomst gaan scheuren en lekken. 😉

Henk
19 januari 2019 at 10:49
Ik begrijp werkelijk niet sinds wanneer evenementen, horeca, winkels, nepluxe gebouwen etc zo belangrijk zijn geworden dat echte belangrijke dingen hier van af moeten gaan hangen!!!
Dit is een ontwikkeling van de laatste 15 jaar, die nu hopelijk zijn hoogtepunt heeft bereikt en een teken dat een bepalend gedeelte van dit volk teveel geld heeft en te weinig hiervoor hoeft te werken, sterker nog mijn belasting stijgt om deze overbodig vriendjes rijk makende hobbies te bekostigen, koren op de molen van zeestad, ws en bep ondernemers.
Ik heb persoonlijk (volgens mij net als de meeste mensen) te weinig tijd en geld om me hier druk om te maken, gewoon bouwen dat stadshuis, ligt mooi centraal, geeft een goede voor iedereen nuttige invulling aan de gebouwen en de gemeente kan daar makkelijk een bushalte plaatsen er zijn al zoveel oneerlijke vergunningen verleend die nergens op slaan dat een nuttige vergunning ook wel eens een keer moet kunnen!!!

e
21 januari 2019 at 13:46
1 Het ligt NIET centraal ten opzichte van andere stadsdelen. 2. De gemeente gaat niet over bushaltes en lijnen. 3 Als zij zo nodig een nieuw stadhuis willen hebben , zoek dan een plaats die centraler ligt dan Willemsoord. Willemsoord, ligt notabene aan de rand van de stad. Hoezo….. centraal Henk ? Voor Henk persoonlijk zeker ..Maar je zal er maar naar toe moeten vanuit Julianadorp. Daar, waar nu de Brandweer , Politie en het oude gemeentehuis liggen, heb je de centraalste plek in de stad. Bovendien , heb je daar nog grond genoeg om te bouwen. Wat ze nu willen , is gewoon het Willemsoord terrein winstgevend proberen te maken wat tot nu toe ,trekken aan een verliesgevend dood paard is gebleken.

Kobus
21 januari 2019 at 14:23
Lekker centraal tussen Julianadorp en Den Helder?? Dorpers zijn er ook nog Henk. Mooi egoïstisch verfhaal van een Heldenaar?

Henk
21 januari 2019 at 18:03
Eigenlijk beste Henk , zeg je precies hetzelfde als ik, het geld stroomt naar de verkeerde bodemloze potjes, (ik noem alleen een andere sector )en wordt/ werd gereguleerd door een bevoordeelde vriendjes kliek

https://denhelderactueel.nl/2019/01/willemsoord-moet-de-plek-voor-evenementen-blijven/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Pascal+Riksman
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kampanje
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord

1 Comment

  1. Wordt stevig wandelen voor hen die met de bus uit julianadorp komen, het weer is toch altijd goed in het helderse, dus.
    Als het vol staat met geparkeerde auto`s hoe worden evenementen verwerkt, en de kermis, goh wat zijn ze weer goed en slim bezig onze bestuurders.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image