Delano Weltevreden – Office Winhov & Van Hoogevest Architecten mag stadhuis Willemsoord bouwen + Redactie DHA – WOB verzoek rond stadhuis Willemsoord

Architectencombinatie Office Winhov & Van Hoogevest Architecten mag stadhuis op Willemsoord bouwen

Den Helder – Architectencombinatie Office Winhov & Van Hoogevest Architecten mag de gebouwen 72 en 66 op Willemsoord transformeren tot stadhuis.

Dat heeft de gunning commissie bepaald. De combinatie is gekozen uit vier ingezonden schetsontwerpen. De keuze voor Office Winhov & Van Hoogevest Architecten is onder voorbehoud. De drie bureaus, die niet zijn gekozen, hebben twintig dagen de tijd om bezwaar in te dienen. Als zij dat op 12 februari nog niet hebben gedaan, krijgt de door de gunning commissie geselecteerde combinatie van ontwikkelorganisatie Zeestad de opdracht voor de fase van ontwerp en realisatie. In de gunning commissie zaten gemeentesecretaris Robert Reus, Ferdinand Vreugdenhil (directeur Zeestad), Edzo Bindels (supervisor Stadshart en Willemsoord) en Fons Asselbergs, voormalig directeur van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed.

Wethouder Michiel Wouters is enthousiast over en ’heel erg blij’ met het schetsontwerp van de winnende combinatie. “Zij zijn er erg creatief mee omgegaan. Het uitgangspunt was dat gebouw 72 na de verbouwing energielabel A moet hebben, gebouw 66 label C. Dat betekent, dat er een gebouw in een gebouw moet worden gebouwd, om het historische karakter van de gebouwen intact te laten. De architectenbureaus zien mogelijkheden om gebouw 66 zo te verbouwen dat het voor een hoger energielabel in aanmerking komt. Omdat het interieur van de gebouwen gebaat is bij een constante temperatuur, draagt deze verbouwing ook bij tot de instandhouding van de panden.

De bouw moet, net als de architectenselectie, EUropees worden aanbesteed. Ook lokale en regionale bouwers kunnen daar dus aan meedoen, zegt Wouters. Het nieuwe stadhuis moet in april 2023 gereed zijn. Sommige delen, zoals de raadszaal, zijn mogelijk eerder klaar.

Helderse Courant, 22 januari 2020, 13:11

WOB verzoek rond stadhuis Willemsoord

Den Helder – Jop Roggeveen, voorzitter van de Belangenvereniging Visbuurt, heeft bij de gemeente een WOB verzoek ingediend met betrekking tot het stadhuis op Willemsoord. Roggeveen kan naar eigen zeggen “niet anders” dan een beroep te doen op de Wet Openbaarheid van Bestuur, omdat de gemeente de vereniging weigerde te horen na eerder ingediende bezwaarschriften. De vragen, waar via de WOB duidelijkheid op moet komen:

1)
Op welke datum nodigt u de burger en rechtspersonen uit om hun zienswijzen te doen toekomen, dit in de ruimste zin, betreffende de bouw van een stadhuis op de Oude Rijks Werf “Willemsoord”.

2)
Welke contracten zijn er tot nu toe door de gemeente Den Helder afgesloten om tot de vestiging te komen van het stadhuis op Willemsoord?

3)
Alle andere activiteiten, die de gemeente verricht om tot de vestiging van het stadhuis op de ORW Willemsoord te komen?

Den Helder Actueel, 23 januari 2020

Reacties

Ferry
23 januari 2020 At 11:28
Met alle respect voor de heer Roggeveen, maar treft hij een meester(s) aan in deze gemeente, o.a. de griffier, die toch niet zo van deze democratische wet gecharmeerd zijn.
Ben dan ook bang, dat  de griffier weer zwaar wegende bezwaren vindt, om de gedachte van de wet WOB te kunnen gaan ondermijnen.
Heeft hij al zo vaak toegepast, hij houdt daar niet zo van.
Tenzij deze burgemeester het wel toepasselijk vindt om de gedachte van wet uit te voeren.

Jans
23 januari 2020 At 11:41
Daar gaan we weer. Pfffff

R……..
23 januari 2020 At 13:29
Gelukkig wel en er zijn nog steeds mensen in de gemeente DH, die zich in tegenstelling tot jou niet als makke lammetjes naar de slachtbank laten leiden.

Boze Millenial
23 januari 2020 At 12:50
Ik denk, dat men zich er ondertussen maar gewoon bij moet neerleggen. Dat dit plan er gaat komen zonder enige consideratie voor de bezwaren van de bewoners in Den Helder. Zelfs de zorgen van de bereikbaarheid voor ouderen worden duidelijk nog niet meegenomen of gewogen in deze beslissing. Dit kan twee kanten op gaan: of het gemeentehuis komt er gewoon volgens plan, of er word hier een overdreven budget voor uitgetrokken om vervolgens op het laatste moment, na vele kosten, het plan toch in het water te zien vallen.

klaas
23 januari 2020 At 16:33
Geweldig idee om het stadhuis daar te gaan vestigen. Genoeg parkeergelegenheid, goede toegang, reuring en om vijf uur gezellig zo de kroeg in. Waar vind je dat in Nederland?

Mandy Seinstra
23 januari 2020 At 17:11
Waarom moet een dorp met een stadhuis, als in Huisduinen al een mooi dorpshuis staat?

Lady bug
23 januari 2020 At 20:01
Waarom denken wij, dat we als inwoners inspraak hebben? Stap van de roze wolk af want je bent maar eens per 4 jaar in beeld als kiezer!

Flipfluitketel
24 januari 2020 At 09:14
Wat had het toch mooi geweest als in 2010 begonnen was met het stadhuis op de stationslocatie, dat was met alle uitgaven, die nu zijn gedaan (niet doorgaan van renovatie, etc.), een stuk goedkoper geweest. 🙁

https://denhelderactueel.nl/2020/01/wob-verzoek-rond-stadhuis-willemsoord/

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadhuis+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+66
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+72
https://robscholtemuseum.nl/?s=Robert+Reus
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Edzo+Bindels
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stadshart
https://robscholtemuseum.nl/?s=Fons+Asselbergs
https://robscholtemuseum.nl/?s=Rijksdienst+Cultureel+Erfgoed
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Europese+aanbesteding
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jop+Roggeveen
https://robscholtemuseum.nl/?s=Belangenvereniging+Visbuurt
https://robscholtemuseum.nl/?s=bezwaarschriften
https://robscholtemuseum.nl/?s=WOB
https://robscholtemuseum.nl/?s=Wet+Openbaarheid+van+Bestuur