Delano Weltevreden – Nieuw stadhuis niet langer taboe voor Stadspartij Den Helder

DEN HELDER – Er komt mogelijk toch een nieuw stadhuis in Den Helder. De beoogde nieuwbouwlocaties zijn de plek van de oude schouwburg aan het Bernhardplein, Willemsoord en de voormalige plek van ’t Huys Tijdtverdrijf aan de Kanaalweg.

De Stadspartij was in het verkiezingsprogramma fel tegen een nieuw stadhuis, maar is in de onderhandelingen over een nieuw Helders regeerakkoord overstag gegaan.

Stadspartij, VVD, PvdA, D66 en CDA noemen ook de verbouw van het huidige stadhuis als optie. Fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij heeft zich eerder uitgesproken tegen nieuwbouw en voor verbouw van het huidige stadhuis. ,,De lasten van een nieuw stadhuis mogen niet hoger zijn dan de huidige kosten: 1,6 miljoen euro per jaar. Het liefst goedkoper. Als je een betere huisvesting kunt realiseren voor hetzelfde bedrag, zou je gek zijn als je het niet doet.’’

Carlo Assorgia, een van de vijf in ongenade gevallen fractieleden, vindt de draai van zijn voormalige fractieleider ’je reinste kiezersbedrog’. ,,We hebben beloofd dat er geen nieuw stadhuis zou komen. En nu geeft Reenders alles weg. De leden van de Stadspartij zijn verraden.’’

23-9-2015, 22:39 (Update 23-9-2015, 22:42)

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
JUllie kunnen trots op je zelf zijn P Reenders en meelopers dat jullie eindelijk je waren gezicht laat zien .
Jullie kunnen trots op jullie zelf zijn dat je zoveel kiezers schoffeerd en belazerd .
Wat zijn jullie toch walgelijke mensen die totaal geen respect voor de kiezers hebben en ook niet voor de leden van de Stadspartij en dat alleen maar om op het pluche te kunnen blijven zitten .
Totaal geen geen schijntje fatsoen of eergevoel gewoon zielige mensen zijn jullie .
Jullie vallen onder de noemer VERRADERS en daar kan je trots op zijn .
Het word tijd dat de landelijke pers wordt geinformeerd bvb nieuws uur of geen stijl om de grote puinhoop die jullie hebben veroorzaakt aan de kaak te stellen .
Jullie zijn het LACHERTJE van de helderse politiek .
Gefeliciteerd dat je op deze manier Den Helder weer negatief in beeld brengt .
Je wordt bedankt namens vele burgers .

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
De trein van de onbeschoftheid dendert maar door. Die onbeschoftheid en het kiezersbedrog zal de kloof tussen de bestuurders en de burgers van Den Helder alleen maar groter maken. En weer tot veel bezwaarschriften leiden. Lachtertje 1: “In het belang van de stad”, zeiden deze pluche-belusten. Nee, de verkiezingen wezen uit dat de Helderse burger GEEN nieuw stadhuis wenste, maar renovatie van het huidige. En de Helderse burgers wezen VVD, CDA, D66 en PvdA af. Die komen nu op de troon? Lachertje 2: Meer inspraak van burgers. Oja? Door een coalitie die JUIST NIET de weerspiegeling is van de verkiezingsuitslag?? Hypocrieter kan het niet. Junta-leider Reenders, die veel troebelen heeft veroorzaakt, moet gewoon opstappen, met zijn meelopers. Ze hebben ook de belangen van bewonersgroepen die hen erg gesteund hebben totaal verkwanseld. Een schande.
En dan de oppositiepartijen: geen gelegenheid hebben ze de afgelopen anderhalf jaar voorbij laten gaan om de (al te lieve) coalitie te saboteren, te ondermijnen, met moties van wantrouwen en kleinerende opmerkingen. Geen enkel constructief meedenken was er te bespeuren. Nee, de frustratie van niet meeregeren was enorm groot, en toen ze een kier in de deur zagen, trapten ze hem direct in, om een coup te plegen. En nu met mooie woorden komen… de Farizeeërs, jaja u ook heer Krijns.

George Bethlehem · Den Helder
Vertrouwen schaden gaat sneller dan (terug) verdienen.

Bert de Jong · De Schooten, Noord-Holland, Netherlands
Jammer dat er geen nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven zoals in den haag gebeurd als een kabinet valt oftewel bestuurders van een coalitie het oneens zijn na jaren hard gewerkt te hebben in het belang van het volk…dan zouden lokale politici niet zo snel van standpunt veranderen denk ik

Deboekenpiet Zwartepiet · Werkt bij Sinterklaas
Ach zo zie je maar weer. Egocentrische man.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27511747.ece/Nieuw-stadhuis-niet-langer-taboe-voor-Stadspartij-Den-Helder

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image