Delano Weltevreden – Nieuw college Den Helder rond

DEN HELDER – Den Helder heeft een nieuwe stadsregering. Stadspartij, D66, VVD, CDA en PvdA presenteren de nieuwe wethoudersploeg woensdag.

Lolke Kuipers wordt wethouder namens D66. Bronnen in het stadhuis zeggen dat Trees van der Paard wethouder wordt namens de sociaaldemocraten.

Kuipers bevestigt dat hij wethouder wordt. ,,Morgen wordt bekend wie welke portefeuilles krijgt. Ik vind het niet netjes om daar nu al uitspraken over te doen.”

Fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij stelde eerder dat zijn partij de huidige wethouders Pieter Kos en Jacqueline van Dongen weer in het stadsbestuur wil.

Nog niet bekend is wie VVD en CDA naar voren schuiven.

NHD, 22-9-2015, 11:26 (Update 22-9-2015, 11:26)

Reacties:

Arie Ruiter · Den Helder
Kiezersbedrog!!! De volgende verkiezing gaat mijn stem naar de………..vuilnisbak.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Een grof schandaal, en totaal verraad a la Trots aan de kiezer. En natuurlijk alles erdoorheen geritseld voor de ledenvergadering van de Stadspartij. Om ze voor een voldongen feit te stellen. Dit is geen stadsregering maar een junta. En dan weer harder bezuinigen vanwege nieuwe wachtgelden. En degene die alleen maar heeft ondermijnd en gesaboteerd, o.a. met moties van wantrouwen, krijgt een wethouderschap in de schoot geworpen. En de zes van de Stadspartij, inpakken en wegwezen met je beloften aan de kiezer. Onbetrouwbaar en ongeloofwaardig. Qua communicatie van sms niveau, te laag. Dat gaat ook gebeuren: van 11 naar 0 zetels, de kiezer rekent wel af. En het vertrouwde ritselen en manipuleren van de afgelopen vier jaar kan weer beginnen, zeker onder aanvoering van dhr Kuipers en dhr Schuiling. Geen wonder dat zo weinig mensen in Den Helder gaan stemmen, aan de verkiezingsuitslag hebben we lak, alleen het pluche telt.
Maar, volgens de politieke rechtsregels kan dit allemaal niet. Immers, zoals dhr Schuiling in de laatste raadsvergadering terecht stelde, dient de situatie in de Stadspartij (wie vertegenwoordigt de partij in de raad) eerst formeel gemeld te zijn aan het stadhuis, hij stond er voorlopig nog buiten. Dan kan hij er nu, als voorzitter van een nieuw college, niet opeens “binnen” staan, en samen met oppositiepartijen vijf raadsleden uit een partij gooien? M.a.w. de zes van de Stadspartij mogen formeel nog helemaal niet meedoen aan collegevorming.
In het algemeen is hier sprake van grote minachting van de kiezer, én van de leden van de Stadspartij, ook door de oppositiepartijen, die aan die ledenvergadering geen boodschap hebben. Want zij hebben de kier in de deur gezien, en drukken machtsbewust door. Maar dat oude liedje kennen we al.
Ruud Van de Kerkhof · Geen
Ongelofelijk dat de kiezers die in volle vertrouwen op de Stadspartij hebben gestemd zo op een verschrikkelijk acociale manier belazerd worden .
Deze 6 personen zijn een grote schande voor de Stadspartij en de helderse politiek .
Ze moeten zich kapot schamen dat ze zoveel kiezers hebben verlochend en verraden .
Omdat het PLUCHE en de GELD voor deze zielige stumpers belangrijker is dan hun beloftes .
Deze personen hebben geen eer of trots laat staan een geweten .
EIGENBELANG staat boven in hun vaandel .
Die gasten hebben geen plaat voor hun kop maar een BUNKER .

Klaas Otten · Den Helder
Ik denk dat Lolke Kuipers een goede wethouder zal zijn… Maar erg jammer dat Pia Bruin(ook D66) niet de kans krijgt om weer wethouder te worden! Dat heeft zij wel verdiend, kijk maar haar projecten: de vernieuwde Beatrixstraat, de nieuwe Kampanje en de renovatie flats aan de Marsdiepstraat….

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27510140.ece/Nieuw-college-Den-Helder-rond?lref=SR_4