Delano Weltevreden – Mirjam Dijk verlaat Helderse fractie VVD + Opgestapt VVD raadslid Mirjam Dijk: ’Ik werd geïntimideerd, bestuur deed niets’

Mirjam Dijk verlaat Helderse fractie VVD

Den Helder Mirjam Dijk heeft de fractie van VVD verlaten.

De afgelopen dagen hebben de fractie en het bestuur uitgebreid met Dijk gesproken. Dat gebeurde, nadat NHD berichtte, dat zij zich daar niet op haar plek voelde. Volgens fractievoorzitter Nancy List van Gemeente Belangen wilde Dijk zich daar aansluiten, maar het VVD raadslid ontkende dat. Ook ontkende zij, dat zij weg wilde bij de VVD.

Het is nog niet duidelijk, of Mirjam Dijk haar zetel meeneemt, of dat de VVD op zoek mag naar een vervanger. Dijk volgde Jan Klopstra op, die raadsgriffier werd in de gemeente Hollands Kroon.

Dijk was niet bereikbaar voor commentaar. Fractievoorzitter Petra Bais wil de breuk ook niet nader toelichten.

Helderse Courant, 9 februari 2020, 18:22

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200209_40963685/mirjam-dijk-verlaat-helderse-fractie-VVD

Opgestapt VVD raadslid Mirjam Dijk: Ik werd geïntimideerd, bestuur deed niets

Den Helder – Het opgestapte VVD raadslid Mirjam Dijk zegt, dat zij in de fractie werd geïntimideerd en dat het bestuur van de VVD afdeling niet ingreep.

Dijk is vertrokken bij de VVD. In een persbericht zegt de VVD, dat na berichten in de media uitgebreid en zorgvuldig met haar is gesproken. Of Dijk haar zetel behoudt is nog niet duidelijk. Dijk was niet bereikbaar voor commentaar. Fractievoorzitter Petra Bais wil de breuk niet nader toelichten.

Het balletje kwam vrijdag aan het rollen door een verklaring van fractievoorzitter Nancy List van Gemeente Belangen: “We hebben verschillende gesprekken gevoerd met Mirjam Dijk. Zij had aangegeven, dat zij van de VVD wil overstappen naar Gemeente Belangen met behoud van haar zetel. Toch heeft Gemeentebelangen ervoor gekozen om als eenmansfractie door te gaan. Het liberale gedachtegoed en de eisen van mevrouw Dijk passen niet geheel bij ons partijprogramma.”

Klopt niks van

Volgens Dijk klopte daar niks van. “Zij heeft mij benaderd, omdat ze zag, dat ik door enkele collega’s werd genegeerd binnen de VVD fractie. We hebben samen geluncht en dat was geen gesprek over overstappen, want onze standpunten staan te ver uiteen. Zij zei wel, dat ik moest overstappen als ik het bij de VVD niet naar mijn zin heb. Maar hoe zou je dat dan voor je zien? Ik ben bijvoorbeeld voor een stadhuis op Willemsoord en zij niet. Ik dacht, dat Nancy oprecht was, ik begrijp hier niets van. Wie heeft er nou zo’n hekel aan mij en de VVD, dat dit gedaan wordt? Er wordt hier een vies spelletje gespeeld. Ik word beschadigd. Iemand probeert een wig te drijven tussen mij en mijn fractie en denkt er baat bij te hebben om te vertellen, dat ik weg wil bij de VVD. Daar is geen sprake van.”

Leugenaar

List vindt het niet terecht, dat zij door Dijk wordt weggezet als leugenaar en iemand, die ’een vies spelletje’ speelt. Zij produceerde vervolgens een afscheidsverklaring, die het VVD raadslid had willen afleggen op de algemene ledenvergadering van de Helderse afdeling. List liet ook het Whatsapp gesprek zien, waarin Dijk haar die verklaring had gestuurd.

In de verklaring staat onder meer, dat zij genegeerd werd, dat zij werd geïntimideerd, omdat zij zich kritisch had geuit over de gang van zaken en dat het afdelingsbestuur van die intimidatie wist, maar daar niets aan deed.

Helders dagblad, 9 februari 2020, 19:11

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200209_38426066/opgestapt-VVD-raadslid-mirjam-dijk-ik-werd-geintimideerd-bestuur-deed-niets

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Mirjam+Dijk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jan+Klopstra
https://robscholtemuseum.nl/?s=Petra+Bais
https://robscholtemuseum.nl/?s=VVD
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nancy+List
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis+Willemsoord