Delano Weltevreden – Lekker op de koffie in het nieuwe ’huis voor de stad’ op Willemsoord + NH Nieuws – Laatste ‘aanval’ op plan voor Helders stadhuis: “Het kan veel goedkoper”

Lekker op de koffie in het nieuwe ’huis voor de stad’ op Willemsoord

Het nieuwe ’huis voor de stad’ op Willemsoord (foto NHD)

Het nieuwe ’huis voor de stad’ op Willemsoord (foto NHD)

Den Helder – Het nieuwe stadhuis wordt geen stadhuis in de traditionele zin van het woord, maar een echt huis voor de stad.

Dat staat in het Programma van Eisen voor het stadhuis, dat op Willemsoord moet komen, in de gebouwen 66 en 72.

Gezien het monumentale karakter van gebouw 66 wil de gemeente daar de publieks en bestuurlijke functies onderbrengen.

Bezoekers worden ontvangen door een gastheer of vrouw. Die moeten een achtergrond hebben in de beveiliging, zodat beter en sneller kan worden ingespeeld op eventuele incidenten. De voorzieningen in de gebouwen zijn beschikbaar voor externe evenementen, die nu ook al in gebouw 66 worden gehouden. In het Programma van Eisen wordt een multifunctionele hal met een capaciteit van vijfhonderd personen gesuggereerd.

Bezoekers van het huis voor de stad kunnen daar een kop koffie of thee drinken, terwijl zij in comfortabel meubilair op hun afspraak wachten. De gemeente wil echter niet concurreren met de horeca. Het bedrijfsrestaurant is daarom alleen bedoeld voor medewerkers en vertegenwoordigers van organisaties, waarmee de gemeente en samenwerkingsrelatie heeft. Huwelijken kunnen plaatsvinden in een daarvoor bestemde ruimte, bijvoorbeeld de raadszaal. De ruimte, die ook als trouwzaal wordt ingezet, moet extra representatief worden ingericht. Het stadhuis moet ook een ruimte krijgen, die geschikt is voor moeders, die borstvoeding geven c.q. kolven. Ouders kunnen kun kind verschonen in het minder validen toilet in de openbare toiletgroep nabij de ontvangstruimte.

Helderse Courant, 7 oktober 2019, 17:09

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20191007_57412982/lekker-op-de-koffie-in-het-nieuwe-huis-voor-de-stad-op-willemsoord

Laatste ‘aanval’ op plan voor Helders stadhuis Willemsoord- “Het kan veel goedkoper

NoordkopCentraal – Het stadhuis van Den Helder naar Willemsoord. Goed plan of niet?

Gepubliceerd op 11 okt. 2019

De meningen zijn verdeeld over de plannen om het stadhuis van Den Helder te verplaatsen naar Willemsoord. Een verslag van NH Nieuws.

Reacties:
https://youtu.be/WT8IsoGulo4

Den Helder – De stichting Behoud Helders Erfgoed op rijkswerf Willemsoord probeert het nog één keer. De stichting heeft een oud plan uit de kast gehaald om te voorkomen, dat zo’n vierhonderd ambtenaren zich definitief vestigen op een monumentaal nautisch terrein. “We kunnen straks geen kant meer op.”

Wethouder Michiel Wouters tuurt trots naar binnen bij Gebouw 66 op de oude Rijkswerf. De knoop is na jaren politieke discussie eindelijk doorgehakt: “Hier moet het gaan gebeuren. In de Napoleontische tijd was dit al het nautische hart van de stad. Dat willen we terug. Wij werken vanuit dit Nautische Hoofdkwartier, zoals we het noemen, verder aan de opbouw van de stad.”

De stichting Behoud Erfgoed Den Helder laat het er niet bij zitten. Paul Schaap: “We hebben hier in opdracht van de gemeente een nautisch kwartier ontwikkeld. En nu worden hier vierhonderd ambtenaren neergezet. Dat is de doodsteek voor dit pareltje.”

Goedkoper

De kosten voor het nieuwe gemeentehuis op Willemsoord liggen rond de 30 miljoen euro. Schaap: “Wij hebben een oud plan opgedoken, dat voor één derde van die prijs en op steenworp afstand van het oude stadhuis kan worden gebouwd. Het is energiezuinig, goed bereikbaar voor iedereen en heeft meer dan voldoende parkeerruimte.”

2022

Behoud Erfgoed Den Helder wil het plan binnenkort weer indienen, maar wethouder Michiel Wouters geeft het weinig kans: “Er blijft juist voldoende ruimte voor historische, nautische activiteiten en er komen heel veel extra parkeerplaatsen. Het besluit van de gemeenteraad is duidelijk. Het nieuwe bestuurscentrum moet hier komen en zo snel mogelijk. Eind 2022 zitten het gemeentebestuur en de ambtenaren hier.”

Lees ook:
Historische rijkswerf in beeld voor nieuw stadhuis
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/233280/historische-rijkswerf-in-beeld-als-locatie-voor-nieuw-stadhuis-den-helder

NH Nieuws, 10 oktober 2019, 20.04 uur

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/254521/laatste-aanval-op-plan-voor-helders-stadhuis-willemsoord-het-kan-veel-goedkoper

Reactie op Facebook Rob Scholte Museum

Jaap Holtzapffel
Sorry, u woont niet meer in Den Helder… Post liever over uw nieuwe toekomst!

Wim Vuur
Wat een lulkoek jaap. Moet die zelf weten. Is zijn goed recht.

Jaap Holtzapffel
Had ik u iets gevraagd?

Facebook, 14 oktober 2019

https://www.facebook.com/robscholtemuseum/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=stadhuis
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gebouw+66
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Paul+Schaap
https://robscholtemuseum.nl/?s=Stichting+Behoud+Erfgoed+Den+Helder

1 Comment

  1. Jaap Holtzapffel, wat heeft u met Den Helder?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.