Delano Weltevreden – Leden Stadspartij Den Helder praten over stadhuis

DEN HELDER – De leden van de Stadspartij mogen meepraten over de huisvesting van ambtenaren.

Op 16 februari praat de gemeenteraad met het college achter gesloten deuren over de opties: renovatie van het huidige stadhuis of nieuwbouw op de oude plek van schouwburg de Kampanje, op Willemsoord of op de locatie ’t Huys Tydtverdryf aan de Kanaalweg. Omdat de doorrekening van de opties ter sprake komt, is de vergadering besloten. Vastgoedwethouder Lolke Kuipers zegt dat aannemers anders hun voordeel kunnen doen met de informatie. ,,Dat is niet de bedoeling.’’

De fractie van de Stadspartij vertelt de leden op 12 februari wat hun volksvertegenwoordigers de beste optie vinden, zegt fractievoorzitter Peter Reenders. ,,Ons standpunt is nog steeds dat renovatie de goedkoopste oplossing is. Maar we weten nog niet waar het college mee komt.’’ Reenders wil niet vertellen of het oordeel van de ledenvergadering bindend is voor de fractie. ,,We nemen onze leden serieus, anders gaan we niet met hen praten. Wij gaan goed naar hen luisteren.’’ De vergadering van de Stadspartij is alleen voor leden bestemd.

NHD, 7-2-2016, 20:18 (Update 7-2-2016, 20:18)

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Wethouder Kuipers afgelopen zaterdag op LOS-radio:
“Na dinsdag neemt B en W een besluit over locatie stadhuis.”
Nee, beste Wethouder, dan doet B en W een voorstel aan de Raad. Die besluit.
Maar wel eens van een inspraakprocedure gehoord over ingrijpende plannen? (Nee, nee, geen referendum hoor, zoals D66 raadslid Baanstra steeds denkt…)
Dhr Kuipers: “Het moet besloten want we praten over cijfertjes van een extern onderzoek, dat invloed kan hebben op de openbare aanbesteding”.
Nee, beste wethouder, eist u zelf niet een openbaar businessplan van Rob Scholte, met cijfers? En cijfers voor renovatie? De burger heeft er recht op om te weten wat de geschatte cijfers van een bouwplan zijn, wie dat bureau is, wat ze kosten, en hoe ze gewerkt hebben. Want ongetwijfeld komen ze uit de hoed met hoge kosten voor het “oude bejaardenhuis” zoals de wethouder het al fijntjes manipulerend noemde. Laat nou ook de Burgemeester (scheef) wonen in dat half instortende bejaardenhuis. Geen duurzaamheid, geen klimaatbeheersing, emmertjes overal…. de truc wordt dinsdag uitgevoerd, zonder publiek en pers. Beschamend. De asbest-truc was er al. Julianadorpers tellen niet mee. Alleen de ambtenaren, die inderdaad steeds bleker zien in dit “bouwvallige tehuis”. Ik ben er heel vaak binnen geweest, ziet er goed uit; je moet het gewoon bijhouden, dan kan het nog 20 jaar mee. De 7 miljoen “verbouwingskosten” zijn toch al genoemd (Reenders en Kuipers; hoezo aannemers??), om het volproppen van Willemsoord te rechtvaardigen met een gebouw dat er helemaal niet hoort. Het is uiterst doorzichtig. D66 wil gewoon wraak nemen op de kiezer, die hun speeltje afwees.
Heeft de Junta niet onlangs honderd keer het woord “participatie” gebezigd? En “het beheer van de openbare ruimte moet veel meer naar de burger”. Allemaal praatjes voor de vaak. In het hele interview van de LOS viel het woord inspraak en burger niet éénmaal, ook niet vanuit de interviewers. Welke Raadsleden gaan nu eindelijk eens stoppen met de “gesloten deuren” voor de burger en pers??? En tonen eindelijk eens lef, en gaan staan voor de rechten van de burger?? Noord-Korea is weer terug. Door met cijfertjes te zwaaien, worden locatie-afwegingen totaal oncontroleerbaar. Nog los van de verkiezingsuitslag, die duidelijk zei:
De burger wil GEEN nieuw stadhuis. Ruim zeventig procent. De winnende Stadspartij had dat beloofd. Dit wordt bot genegeerd door de Junta van Reenders Trots. De Helderse bevolking wordt belazerd waar ze bijstaat, onder aanvoering van Democraten ’66 en de Stadspartij. Geen respect voor de kiezers. Plus hun meehuppelende soldaatjes van de macht. En niet te vergeten de partijdige Burgemeester.
p.s. De cijfers van de Schouwburgbouw zijn nog helemaal niet volledig op tafel gekomen (o.a. de kosten van de twee extra gebouwen); de Rekenkamer schuift mijn vraag daarover voor zich uit….

Sjoerd Hansum · Johannes College Den Helder
Van Henk van Kuijk: “De burger wil GEEN nieuw stadhuis.
Aan Henk van Kuijk: Spreek gewoon namens ALLEEN jezelf.
Het gaat om de beste locatie tegen een voordelige prijs in het hart van de stad. Wellicht ook als optie in het V&D gebouw. Komt zeer binnenkort vrij en met enige aanpassingen is alles mogelijk. Ook typisch Den Helder. Nu in een voormalig bejaarden centrum, dan in een voormalig winkelpand. In Den Helder kan alles, behalve in één keer goed met al die zeurpieten, zeikerds en krenten. Misschien nu eindelijk……. ?!

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Ah…. weer denigrerend, Sjoerd? Nog geen weet van verkiezingen? Geen discussie dan.

Monique Kohn · Den Helder
Sjoerd Hansum .. vorige keer werd massaal op de Stadspartij gestemd omdat die zeiden geen nieuw stadhuis te willen, de keer daarvoor werd massaal op Trots gestemd, om dezelfde reden. Als je dan nog niet wil/kan begrijpen dat de burgers geen nieuw stadhuis willen ben je wel een beetje dom.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27792234.ece/Leden-Stadspartij-Den-Helder-praten-over-stadhuis?lref=R1