Delano Weltevreden – Klacht tegen Wagner + Huiswerk + Meerderheid blokkeert verhuizing + NH – Coffeeshop definitief niet door + Arie Booy – ’Te weinig cijfers’ + Vergunning horecaplein

Klacht huiseigenaren tegen Helderse wethouder Wagner

Een gesprek tussen milieuwethouder Odd Wagner en huiseigenaren uit De Schooten heeft geleid tot een klacht tegen de wethouder.

De huiseigenaren ageren tegen een voorgenomen dak renovatie operatie van woningcorporatie Woningstichting Den Helder. Hun voormalige huurwoningen grenzen aan huizen, waar de daken van gerenoveerd gaan worden. De gerenoveerde daken komen een stuk hoger te liggen. De huiseigenaren kunnen dat voorkomen door hun daken ook meteen te laten renoveren. Dat kost hen tussen de 24.000 en ruim 27.000 euro. De huiseigenaren vinden, dat zij op kosten worden gejaagd. Hun bezwaar tegen de bouwvergunning kwam te laat bij de gemeente binnen en is daarom niet inhoudelijk behandeld. Een gesprek met wethouder Wagner over de aanstaande renovatie heeft de verhouding van de huiseigenaren met de gemeente verslechterd. “Ons werd al snel duidelijk, dat hij niet geïnteresseerd was en dat hij zeker niet begaan is met ons lot”, zegt Andy de Ronde, een van de huiseigenaren. “Hoewel hij zei van wel, kwam dat op geen enkele wijze geloofwaardig over. Zijn houding en manier van praten waren werkelijk bij de beesten af. Hij zei meerdere malen, dat we gewoon de pineut zijn. Het was alsof hij ons alleen had uitgenodigd om ons een trap na te geven.” De gemoederen liepen hoog op en de huiseigenaren verlieten het gesprek voortijdig.

Wethouder Wagner vindt het jammer, dat het gesprek is ontspoord. “Ik heb gezegd, dat ik met hen meeleef en heb medeleven getoond. Maar de boodschap werd daardoor niet anders. Het is heel moeilijk om hen te compenseren, ik heb geen oplossing voor hun probleem. We zijn wel bezig met een duurzaamheidslening. Ik begrijp best, dat een huiseigenaar liever 27.000 euro steekt in een nieuwe keuken of badkamer.”

Noordhollands Dagblad, 5 juni 2018, 22:04

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/klacht-huiseigenaren-tegen-helderse-wethouder-wagner

Zeven politieke partijen krijgen huiswerk van de twee formateurs

Helderse Courant, 5 juni 2018

Helderse Courant, 5 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meerderheid gemeenteraad Den Helder blokkeert verhuizing coffeeshop naar Zuidstraat

De verhuizing van coffeeshop Aktama naar de Zuidstraat is van de baan.

Dat is gebeurd op voorspraak van de zeven formerende partijen: Beter voor Den Helder, CDA, VVD, PvdA, Seniorenpartij, Stadspartij en ChristenUnie.

PVV, Behoorlijk Bestuur en Gemeentebelangen hebben het verzoek aan burgemeester en wethouders ondertekend. De partijen, die onderhandelen over een nieuwe coalitie, hadden vanmiddag om 12 uur nog niets gehoord van D66 en GroenLinks.

Burgemeester en wethouders hebben onlangs aan de raad gevraagd, of de verhuizing van de coffeeshop naar de Zuidstraat moest doorgaan of niet.

Het antwoord van de raad is dus nee. Eerder was het college al in een raadsbreed ondersteunde motie gevraagd de procedure stop te zetten. Toen zei het college dat dat juridisch niet mogelijk was.

Helderse Courant, 5 juni 2018, 13:02

George Bethlehem · Den Helder
Dus het college liegt tegen de raad. Lekker betrouwbaar die gasten.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Formatiepunt 1 van de baan. Een felicitatie voor de vasthoudende burgers die zich niet door spelletjes opzij lieten zetten. Zo, nu punt 2: Openbaarheid van financiën en eindcontrole: einde Zeestad en Port of Den Helder, controle op inkomsten en uitgaven Schouwburg richting positief saldo (rechter doet over 3 weken uitspraak richting burgergroep en oud college). En vooral: kiezerswens respecteren, Beter 6 SenP2 CU 2 PVV3 BB 1 GrL 1 Gem Bel 1=16. Stadspartij speelt nu eerste viool, moet laatste viool spelen, want werd door kiezer weggestuurd. Evenals de verliezende coalitie. Het is een schande dat voor de derde achtereenvolgende keer de verkiezingsuitslag wordt genegeerd. Net als in Rotterdam. De kiezer bestaat niet, alleen het eigenbelang van partijen. Met al hun blokkades.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Eerst zeggen dat het terugdraaien niet kon en nu ineens wel .
Wie belazerd wie .
Maar dat het niet door gaat is een goede zaak voor de burgers rond de zuidstraat ..
En nu openheid van zaken omtrent de schouwburg , port of den helder en zeestad .

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Dit is een fikse tegenvaller voor Koentje .

Joop Vd Werf
Word ook een keer tijd

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/meerderheid-gemeenteraad-den-helder-blokkeert-verhuizing-coffeeshop-naar-zuidstraat

Coffeeshop Zuidstraat gaat definitief niet door

Den Helder – De geplande verhuizing van een coffeeshop naar de Zuidstraat in Den Helder gaat niet door. De partijen, die momenteel een coalitie aan het vormen zijn, hebben er een stokje voor gestoken. Andere partijen hebben zich aangesloten en nu mede ondertekend, dat de buurt ontzien moet worden.

Toen de verhuisplannen van de coffeeshop bekend werden, kwam de buurt in opstand. Buren vreesden voor nog meer verkeer dan de vele toeristen, die de weg al gebruiken van en naar de Texelboot. Ook over de veiligheid en de rust waren zorgen. Jop Roggeveen van Belangenvereniging Visbuurt is blij, dat het plan nu van de baan is: “We zijn heel blij. Ik sprak net een 85-jarige buurvrouw, die zei dat ze er weer slecht van had geslapen. Ze was zo blij toen ze hoorde van het nieuws.”

Bijna alle partijen onderschrijven tot nu toe dat de verhuizing niet door kan gaan. College van B en W heeft in de discussie al meerdere malen laten weten, dat dit mogelijk niet zonder consequenties is. Er zou een eis tot schadevergoeding van de coffeeshophouders kunnen komen. Ook kan het zijn, dat de coffeeshop nu in de Koningstraat blijft zitten en ook de andere coffeeshops niet verhuizen, zoals wel het plan was.

Buurt was duidelijk

Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder: “Consequenties moet je accepteren. Als je zegt voor de burger te gaan, dan moet je dat doen ook. De buurt was hier duidelijk over. Ga nu eerst met de ondernemer in gesprek over de toekomst. Ik ben bijvoorbeeld in Hoorn op het bedrijventerrein geweest bij een coffeeshop en dat is een plaatje. Ik zeg niet, dat dat het moet worden, maar praat er over.”

“We gaan dit zeker vieren”, zegt Jop Roggeveen. Hij gaat sinds het nieuws bekend werd, de hele buurt door om het aan iedereen te vertellen. “De buurt kan het bijna nog niet geloven. Ze zeggen soms, dat ze het eerst willen zien voor ze het geloven.”

Den Helder Actueel, 5 juni 2018 – 17:00

Reacties:

RB
5 juni 2018 at 17:37
goed nieuws, gefeliciteerd!

Jonathan
5 juni 2018 at 17:55
Ik moet nog zien of Koen Schuiling die dit allemaal bedacht heeft hier genoegen mee neemt. Dat kan nog wel eens tegen vallen.

Kees Jan
5 juni 2018 at 21:50
Koen Schuiling neemt nergens genoegen mee… Alleen maar met……
Hij maakt meer kapot dan Den Helder lief is.
.
Hij kan zich het beste melden op het volgende adres; Lunettenlaan 501, 5263 NT Vught.
Weet alleen nog niet bij welke afdeling hij zich moet melden……

RB
6 juni 2018 at 08:37
het begint op een persoonlijke hetze van u te worden, zet eens een andere plaat op, we weten het nu wel dat u een hekel heeft aan die man…..

Test1234
6 juni 2018 at 10:06
Nihot heeft het niet zo op deze burgermeester 🙂

Lady bug
5 juni 2018 at 18:06
Van harte gefeliciteerd met deze wijze beslissing. Die coffeeshops zouden ook kunnen blijven waar ze nu zijn.Scheelt geld en problemen met welke buurt of wijk dan ook. Met een gevel renovatie en duidelijke opening en sluitingstijden. Voor degenen die daar een huis willen kopen of huren is die keuze dan duidelijk.

Henk van Kuijk
5 juni 2018 at 19:01
Formatiepunt 1 van de baan. Een felicitatie voor de vasthoudende burgers die zich niet door spelletjes opzij lieten zetten. Zo, nu punt 2: Openbaarheid van financiën en eindcontrole: einde Zeestad en Port of Den Helder, controle op inkomsten en uitgaven Schouwburg richting positief saldo (rechter doet over 3 weken uitspraak richting burgergroep en oud college). En vooral: kiezerswens respecteren, Beter 6 SenP2 CU 2 PVV3 BB 1 GrL 1 Gem Bel 1=16. Stadspartij speelt nu eerste viool, moet laatste viool spelen, want werd door kiezer weggestuurd. Evenals de verliezende coaltie. Het is een schande dat voor de derde achtereenvolgende keer de verkiezingsuitslag wordt genegeerd. Net als in Rotterdam. De kiezer bestaat niet, alleen het eigenbelang van partijen. Met al hun blokkades. Dat het college zegt dat nu de coffeeshops mogelijk in de Koningstraat blijven is opnieuw een manipulatie.

Jaco Batenburg
5 juni 2018 at 20:02
Zo, dat is klaar
Mallotig plan was t gewoon

DramFull
5 juni 2018 at 20:28
Jammer…het zou mooie trekpleister worden.

Kees Jan
5 juni 2018 at 21:26
Laten we niet te vroeg juichen. Het college van Burgemeester en Wethouders zijn degene die een besluit moeten nemen over het niet verplaatsen van de coffeeshop. De gemeenteraad kan alleen bij wensen en bedenkingen aangeven dat ze de verplaatsing niet zien zitten.
.
Ook is dit besluit niet genomen in de gemeenteraad. Het is een papiertje zonder waarde tot er een stemming over dit onderwerp is geweest in de raad.
.
Dan hebben we ook nog Woningstichting die zal gaan dreigen te stoppen met de ontwikkelingen in de binnenstad. (Persoonlijk geen probleem mee) Zij wilde de Koningstraat ontwikkelen tot woongebied.
.
Ook Cees Jan Tuin zal moeilijk gaan doen. Als eigenaar van Odeklonje kan hij de verkoop van zijn pand, de verplaatsing van de horeca en de bouw van het uitgaanscentrum op Willemsoord op zijn buik schrijven. Zo ook het vernietigen van zijn grootste horecaconcurrenten.
.
Dus de Ex-Wethouders Wiltrude Turnhout van de Bosch, Lolke Kuipers, Pia Bruin en Hans Boskaljon zullen wel weer op hun achterste beentjes staan op twitter. Immers kan hun bevriende vriendenclub niet het geld verdienen die ze aan hun hebben beloofd.
.
Ook Zeestad zal lopen gaan zeiken dat de plannen van de binnenstad niet de doorgang krijgt zoals de directeur van deze ondoorzichtige BV eist.
.
Conclusie, de verplaatsing van de coffeeshop kan mogelijk tegen de zin van alle inwoners Visbuurt en meer als de helft van de gemeenteraad alsnog plaatsvinden. Want niet de Politiek bepaald in Den Helder, maar het “clubje” wat met naam en toenaam in deze reactie is genoemd.

Frk.
6 juni 2018 at 07:06
Wat dacht je van gewoon intrekken van de vergunning van de coffeeshops, zoals ze in veel steden , o.a. Amsterdam hebben gedaan ? Er is altijd wel een stok te vinden.

Frk.
6 juni 2018 at 07:25
En het veelvuldig waarschuwen voor eventuele schadeclaims van de shops, dat heeft de Gemeente aan zich zelf te danken. Dat krijg je met het doordram en door de strot druk beleid wat ze voeren, zonder de burger eerst goed voor te lichten over plannen die ze hebben. En de burger , bij de planvorming betrekken ,en niet voor bijna voldongen feiten zetten zonder enig overleg. Zo van we doen het gewoon, en drukken het de burger achteraf wel met allerlei mooie beloften door de strot. Het plan was , de Coffeeshops te verspreiden over de rond liggende gemeenten, en niet zonder overleg met de bewoners , zo maar her en der plaatsen aanwijzen waar zo’n shop volgens de gemeente zou komen, dat stuit zonder meer op een berg aan bezwaren van de mensen die daar wonen.

khs38
6 juni 2018 at 11:06
Plaats coffeeshops naar Willemsoord. “Einde ellende.”

RB
6 juni 2018 at 11:36
dat zou juist begin van ellende zijn, er zijn een honderdtal woningen gepland op Willemsoord, dat gaat niet samen, coffeeshops en woonwijken, beste is die shops naar de buitengrens v/d stad om overlast beperken

Menneke
7 juni 2018 at 14:42
waarom? zie andere steden waar dit juist wel goed gaat.

fdrk
7 juni 2018 at 16:51
Daarom gooide Amsterdam er 14 dicht ! En in andere steden zijn ze er helemaal uit gegooid. En daarom , willen de rondom liggende Gemeenten geen shops binnen hun grenzen. Omdat het hebben van een coffeeshop zo gezellig is !!!

Hotmail 2
7 juni 2018 at 15:10
Er zijn helemaal geen woningen gepland op WO. Dat is allang van de baan.

apolocat
7 juni 2018 at 14:15
Bij de Kooyhaven, plek zat en er zullen weinig mensen last van hebben.

fdrk
9 juni 2018 at 11:42
Wel eens aan gedacht , dat de Kooyhaven niet van Den -Helder alleen is ? Het is namelijk een gezamenlijk project tussen Hollandse kroon en Den Helder. En laat de eerste, nu net als Texel geen shop binnen hun grenzen willen hebben !.

wat
7 juni 2018 at 17:04
Helemaal prima toch, niemand heeft nu last van elkaar en die coffieshop draait evengoed wel…

RB
7 juni 2018 at 17:29
ben je daar wel eens geweest, wat een armoe, je zou er wonen met dat gespuis wat er rondhangt, op een of andere manier allemaal gehoorgestoord en moeten hard praten met elkaar in vaak onbegrijpelijke taal, dan die auto’s met bonk bonk muziek, scooters en aanverwante herrie makers….

wat
8 juni 2018 at 17:38
dat is minder….

fdrk
8 juni 2018 at 19:05
Wie of wat woont daar dan ?

Theo
7 juni 2018 at 17:43
gewoon 1 zo een coffeeshop/probleemshop op de razende bol…weg ermee.

fdrk
7 juni 2018 at 18:05
En dat… Theo , is het probleem !! De Razendebol, is Texels grondgebied, en juist die willen geen pretsigarettenwinkel binnen hun grenzen.

RB
7 juni 2018 at 18:10
kun je ze niet kwalijk nemen….

b
7 juni 2018 at 18:33
Nee, nu moeten ze met de veerdienst naar hier, verdiend die er ook nog wat aan:)

Theo
14 juni 2018 at 19:27
Dat wist ik niet fdrk….maar wij hebben de mariniers toch? Een fregat naar de razende bol en we veroveren het op Texel! het is ook wat dichterbij dan Mali dacht ik. Desnoods roeien onze jongens er heen en bezetten het! Hierna zou er eventueel een mooie coffeeshop op kunnen die overdag geopend is met een mooi buiten terrasje.
Is dit een idee? lol…

Karel
13 juni 2018 at 13:46
Wij zitten ruim 20 jaar met horeca in de Koningsstraat tops was bijma onze buurman nooit geen problemen gehad fijne collega alleen van wat er op straat loopt te dealen met medicinale producten daar heb je laast van niet van de coffie shops

RB
13 juni 2018 at 14:56
de shops hebben wel zeker een aantrekkende kracht op die straatdealers, je ziet ze niet naast het leger des heils of bij de prenatal dealen, en de junkies moeten toch van en naar die shops dus overlast heb je altijd, vooral nu met die harde muziek uit auto’s, bepaalde groepen zijn gehoorgestoord dus praten extra hard, ik heb er laatst twee een woordenwisseling vanuit natuurlijk twee auto’s horen / zien hebben, beiden aan één kant van de weg de gehele weg blokkerend niemand kon er meer langs naar of van de vomar, en maar blèhren naar elkaar in een onbegrijpelijke taal (vandaar dat de HVU deze talen in het pakket gaat nemen…..)

Guido
13 juni 2018 at 15:08
Coffeeshopbezoekers zijn junkies? Ik voel me nu aangesproken.

Junk is een woord voor iemand die ernstig is verslaafd aan harddrugs, waarbij de verslaving zichtbare sporen in het uiterlijk van de persoon heeft achtergelaten (bijvoorbeeld verwaarloosd uiterlijk, vermagerd).
Het woord junk is afkomstig uit het Engels en betekent vrij vertaald “zooi”. Ondanks de Engelse oorsprong van het woord wordt de term “junk” in het Engels niet als aanduiding voor drugsgebruikers gehanteerd. Het verkleinwoord junkie wordt daarentegen zowel in het Engels als Nederlands gehanteerd als aanduiding voor onder andere ernstig verslaafde harddrugsgebruikers.
Bovenstaande is bij het overgrote deel van de blowers niet aan de orde.

RB
13 juni 2018 at 15:29
het ligt er helemaal aan waar je de definitie vandaan haalt, er zijn meerdere sites waar de drugs niet hard hoeven te zijn, een junk is een verslaafde aan verdovende middelen en de middelen die in de coffeeshops te verkrijgen zijn vallen onder die noemer, een verslaafde aan die middelen is dus ook een junkie (bron woorden.org)

Monique_K
13 juni 2018 at 19:42
Nee RB, wiet en hasj vallen niet onder de noemer ‘verdovende middelen’ maar onder ‘bewustzijnsverruimende/hallucinogene middelen’. Verdovende middelen zijn opiaten zoals heroïne, slaap- en kalmeringsmiddelen en alcohol.

RB
13 juni 2018 at 20:20
maar ze vallen nog steeds onder de noemer drugs mevrouw de goedprater,.
.
en drugs is slecht en verwoest levens dus mag gewoon weer verboden worden, dat geouwehoer over o.a. die coffeeshops in dit overtolerante land komt me de keel uit

Monique_K
14 juni 2018 at 00:22
Ontken ik ergens dat het drugs zijn dan? Nee! Maar een gebruiker van wiet of hasj is geen gebruiker van verdovende middelen, en dus geen junkie. Een gebruiker van alcohol daarentegen dus wel, volgens uw eigen definitie. Oftewel, als u geregeld een biertje drinkt bent u een junkie.

Frdk
13 juni 2018 at 17:04
Je zal dan wel niet onmiddellijk een junkie zijn . Maar je bent wel van die troep afhankelijk geworden. In dat geval , kan je spreken , net als bij rokers , je bent er aan verslaafd.

Frdk
13 juni 2018 at 14:11
Ook bij jou in de zaak , lagen de wikkels waar drugs in gezeten hadden in de wc. En ik kan mij nog heel goed herinneren , dar jij en je vrouw altijd liepen af te geven op de shops en gebruikers.

Karel
13 juni 2018 at 20:34
Waar draait het nu om geven de drie coffie shops nu last aan mensen op straat of niet vallen zij mensen lastig proberen deze bezoekers mensen lastig gevallen of zijn het de problemen bij de Vomar c.q koningdwars straat want in de Koningsstraat zelf valt het wel mee of is het meer een economisch belang wat hier speelt wie het weet mag het zeggen

RB
13 juni 2018 at 20:45
heb je wel eens met omwonenden gesproken?

Frdk
14 juni 2018 at 07:08
RB , ik ken Karel persoonlijk , en neem van mij aan dat hij van de hoed en de rand weet , wat hier voorwat betreft de coffeeshops speelt. Hij heeft zelf in de Koningstraat gewoond en zag de ellende die de bewoners mee maken elke dag zelf. Karel is ook nog commissielid van de Stadspartij , of is dat geweest , en uit dien hoofde weet hij donders goed wat hier speelt . Temeer daar de stadspartij uit eigen beweging een “”onderzoek”” heeft gedaan naar de situatie rond de coffeeshops. Ook de gemeente heeft laten onderzoeken wat hier speelt, en de uitkomst daarvan waren ronduit schokkend . Dus Karel is hier gewoon aan het vissen naar zaken waar hij alles al van weet. En de Koningstraat niets of weinig aan de hand ? Waarom moet de horeca ,daar dan door de gemeente verplicht door hun zelf betaalde bewakers/beveiligers in huren? Omdat er in dit gebied niets aan de hand is ?

Karel
14 juni 2018 at 10:59
Beste Fred ik begrijp je ergernis maar de vraag stelling is veroorzaakt de coffie shop de ellende of is het het rand gebeuren dat zijn in mijn ogen de vraag stellingen ook ik ben tegen het beleid omtrent de coffie shops maar het gaat om het onderwerp na 0400 uur is er ook last van naar huis gaande mensen

Monique_K
14 juni 2018 at 12:40
Ik persoonlijk denk dat de combinatie van kroegen en coffeeshops op een locatie de meeste overlast veroorzaakt. In andere gemeenten waar coffeeshops gewoon apart zitten, zonder giga parkeergelegenheid voor de deur, heb je deze problemen niet. Als jonge haantjes, min of meer aangeschoten, laat op de avond een zakje wiet willen komen halen en dan voor de deur dik gaan doen, tja, dat is vragen om problemen. Neem bvb de voormalige apotheek in de Baljuwstraat, daar zou je een prima coffeeshop van kunnen maken. En dan met gewone winkelsluitingstijden, om 20.00 uur dicht, om zo de overlast door aanloop tot overdag te beperken. Ik denk dat dan het sprookje van RB over het aantrekken van straatdealers door de coffeeshops als sneeuw voor de zon oplost, het gros van de coffeeshopklanten koopt niets van hun handel, pillen en harddrugs, en het gros van de klanten van de straatdealers besteed zijn geld niet aan softdrugs. Uitzondering hierop is uitgaanspubliek dat met een pilletje op wil dansen en buiten voor de deur een jointje roken, maar dat voorkom je door de sluitingstijd om 20.00 uur, ver voor uitgaanstijd. Gevolg is wel dat de straatdealer met zijn pilletjes in de buurt van de uitgaansgelegenheid dan hoogstwaarschijnlijk ook wat soft drugs verkoopt, maar in het kader van ‘overlast’ verandert dat niets.
En als ik dan ook even mijn ei kwijt mag over de veel uitgesproken wens om de coffeeshops naar een buitengebied of industrieterrein te verplaatsen? Dat lijkt me namelijk nogal gevaarlijk, ik zou het bijna het uitlokken van overvallen noemen.

rc licht
14 juni 2018 at 13:06
past zeker wel mooi in een apotheek Monique.als ze er dan ook nog bio en medicinale weed mogen verkopen

Frdk
14 juni 2018 at 13:32
Uw gedachten gang, wordt hier flink geloochen straft. Ik , en mijn mede bewoners zouden de situatie die u hier schets verwel komen. Maar helaas ,de praktijk wijst echter anders uit.

RB
14 juni 2018 at 18:55
dus de klanten zijn lieverdjes, geven helemaal geen overlast en de aantrekkingskracht van dealers is een sprookje maar als de coffeeshop naar een industrieterrein gaat heb je ineens kans op overvallen…… ?? ?? ?? u spreekt uzelf niet echt tegen?

Monique_K
14 juni 2018 at 23:19
Ja beste RB, in coffeeshops gaat namelijk nogal wat geld om, en zoveel geld op een plek trekt overvallers aan. Dat heeft niets met drugs te maken, dat gebeurt ook bij supermarkten, restaurants en tig andere plekken waar een overvaller een dikke buit verwacht. Zo’n overval gebeurt dan meestal op momenten dat het niet zo druk is, tegen openings- of sluitingstijd, als er weinig publiek is in de omgeving. En dan is zo’n buitengebeuren natuurlijk ideaal, veel geld, weinig publiek, alle ruimte om snel weg te komen. Dus nee, ik spreek mezelf echt niet tegen, u denkt niet ver genoeg door.

Frdk
14 juni 2018 at 13:51
Karel, het is de aanwezigheid van een shop , die randfiguren aantrekt. Er hangen altijd wel figuren bij zo,n shop rond , die een verbod hebben of er {nog } niet mogen komen en daar anticiperen de straatdealers en runners op. Ik zie hier dagelijks schoolkinderen die in de stegen rondom de shops staan te wachten op de straatdealers. Jij noemt o.400 uur dat er overlast is van mensen die naar huis gaan. Ik noem 0.530 dat er nog dikwijls mensen brullend en joelend over straat lopen. Sluitingstijden , daar mankeert bij sommige cafe`,s nog weleens wat aan. Lees het nhd eens , wat woningstichting wil van de gemeente. In dat stukje , wordt gesproken , van de enorme druk , die de aanwezigheid van zo,n shop op gebied legt . Ik ergerde mij aan jou reactie, dat je het doet voorkomen, alsof er zo goed als niets aan de hand is in dit gebied , terwijl jezelf beter weet. Dat viel mij van je tegen.

sp
14 juni 2018 at 15:34
welke stegen ?er zijn daar geeneens stegen.en hoe weet je dat?ben jij ook zo.n randfiguur?

Frdk
14 juni 2018 at 20:23
Dan heb je niet goed opgelet. Er zijn stegen genoeg in de buurt. Het is zelfs zo erg geweest , dat de gemeente deze stegen hebben afgesloten met stalen hekken. En NEE , ik ben geen randfiguur , ik ben een bewoner , die al 25 jaar in het centrum woont en de shops met alle ellende van dien heb zien komen, en ze nu heel graag ziet gaan !

Guido
14 juni 2018 at 20:27
Bewoners begin Hoogstraat (achter de Ode) hebben zelf hun steeg afgesloten ivm overlast. (al was dat meer Harddrugs)

rc licht
14 juni 2018 at 12:15
Mooi dat er een ondernemer kan vertellen over hoe hij de overlast ervaart..al die andere snuiters horen bij de klaagzangers wat betreft dit onderwerp .Zelf kom ik al 30 jaar in de Koningstraat en zoals het nu is.is beter dan ooit geweest is. 15 jaar gelden was de overlast veel en veel erger en kon je een mes in je donder verwachten als je een jochie van 14 verkeerd aan keek .Nu kan ik heerlijk op een terras zitten te kijken naar live muziek.Dat bepaalde mensen klagen over overlast zal gerust kloppen maar staat in geen verhouding tot hoe het is geweest

Frdk
14 juni 2018 at 16:15
EX Ondernemer. Toen hij nog actief ondernemer was , hoorde je hem iet op dit forum.

RB
14 juni 2018 at 19:07
de verhouding tot 15 jaar geleden is helemaal niet aan de orde, of er overlast is nu is de vraag en ja er is nog met regelmaat behoorlijke overlast en dus ja de shops moeten daar weg en niet in een woonwijk, niet bij scholen en nog meer van dit soort criteria.
.
.
p.s. bent u ook gehoorgestoord? (en praat dus net zo hard als de overige gehoorgestoorden die altijd moeten schreeuwen voor de coffeeshops om zich verstaanbaar te maken??) daar u naar muziek kijkt ipv luistert

Guido
14 juni 2018 at 19:33
Grappig dat u mensen er van verdenkt gehoorgestoord te zijn door hard te schreeuwen om hun mening verstaanbaar te maken, terwijl u precies hetzelfde doet door “op de man te spelen”.
Van gedachten wisselen met u heeft geen zin. We zullen het nooit eens worden. Mede doordat u niet luistert maar alles negatief bekijkt!
Jammer.

rc licht
14 juni 2018 at 19:51
als je hey niet wilt begrijpen ok RB is niet erg .ieder zijn mening maar zeg niet dat het een probleem is als je niet weet wat een probleem is,Wat mij opvalt is dat U geen tegenspraak duldt terwijl ik geen nieuwe aegumenten geeft doet mij denken aan een star figuur die wel gehoord wil worden maar niet luistert als er een redelijk antwoord gegeven wordt.Echte Jutter dus xD

https://denhelderactueel.nl/2018/06/coffeeshop-zuidstraat-gaat-definitief-niet-door/

’Raad krijgt te weinig cijfers’

Burgemeester Schuiling wil betere werkafspraken maken over controle van de gemeenteraad op partijen als Port of Den Helder, Zeestad en Willemsoord.

Hij deed deze toezegging naar aanleiding van een amendement van Behoorlijk Bestuur op het Beleidskader Verbonden Partijen. Fractievoorzitter Michiel Wouters streeft al langer naar meer grip van de raad op partijen, waar de gemeente Den Helder aandeelhouder van is.

“Het is misschien toeval, dat dit voorstel er ligt, terwijl er financiële problemen zijn bij Port of Den Helder”, zei Wouters. ,”Maar feit is dat de gemeenteraad weinig inzage heeft in het financiële reilen en zeilen van het havenbedrijf of andere verbonden partijen. De accountant heeft gezegd, dat hij de risico’s van de Port niet kan inschatten. Ik heb de indruk, dat zelfs het college niet van alles op de hoogte is. Dat is vreemd, want als 100 procent aandeelhouder hebben we natuurlijk alles in de melk te brokkelen.”

Volgens de burgemeester was het raadsvoorstel geen kwestie van toeval. Het amendement van Behoorlijk Bestuur noemde Schuiling onuitvoerbaar; hij wil niet verder gaan, dan het maken van betere afspraken met de gemeenteraad.

Na een schorsing voor beraad van de fractievoorzitters zei Wouters: ,,We willen meegaan met de werkafspraken, maar die afspraken moeten door de raad worden goedgekeurd en aan dit beleidskader worden toegevoegd.” Burgemeester Schuiling zegde deze aanpak toe.

Een miljoen ballonnen per jaar worden in Nederland opgelaten en Marije Boessenkool van Groen Links vindt, dat dit voor veel vuil op straat en strand zorgt. Haar partij wil, dat er een gemeentelijk verbod komt op het oplaten van ballonnen tijdens festiviteiten en evenementen. Wethouder Odd Wagner zei daar positief tegenover te staan:”Het college wil, dat in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV, red.) opnemen.” De motie van Boessenkool hoefde daarvoor niet behandeld te worden. Henk Mosk (D66) wenst, dat er nog meer zaken in de verordening worden opgenomen, zoals plastic bekers en dergelijke.

Ook de PVV had een motie voorbereid. De partij wil, dat de eed voortaan met de linkerhand aan de vlag afgelegd wordt. Op 7 mei had een commissielid zijn linkerhand opgestoken in plaats van rechts. Er kwam geen steun voor de motie, maar het CDA wil wel bespreken hoe de ceremonie verbeterd kan worden.

Helderse Courant, 5 juni 2018, 22:35

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/den-helder-uitgelicht/artikel/raad-krijgt-te-weinig-cijfers

Vergunning voor horecaplein

Helderse Courant, 2 juni 2018

Helderse Courant, 2 juni 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Odd+Wagner
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting
https://robscholtemuseum.nl/?s=coffeeshop
https://robscholtemuseum.nl/?s=Port+of+Den+Helder
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord

1 Comment

  1. Wethouder Wagner is een baantjesjager die niets met burgers heeft, maar alleen met geld en macht. Problemen lacht hij standaard weg. Het is absurd dat er nog geen revolutie is uitgebroken in dit Palermo aan het Marsdiep.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image