Delano Weltevreden – Kapper Oudijk niet naar rechter om bouw pizzeria tegen te houden

Den Helder – De rechter buigt zich komende week niet meer over een verzoek van kapper Robert-Jan Oudijk om de bouw van pizzeria Costa Smeralda aan het Anton Pieckplein tegen te houden.

,,Ik heb dat verzoek ingetrokken’’, zegt Oudijk. De ondernemer heeft moeite met de plannen voor de ontwikkeling van de Koningstraat en het Anton Pieckplein. De Koningstraat moet een doorgaande weg worden. De hoofdingang van de pizzeria ligt nu aan de Koningstraat, maar verhuist naar de kant van het Anton Pieckplein. Oudijk vreest dat zijn bedrijf door deze ontwikkelingen schade zal lijden en dat zijn pand minder waard wordt. Hij wil het liefst vertrekken, maar stelt dat hem te weinig wordt geboden voor zijn kapperszaak. ,,Er is mij 120.000 euro geboden, maar dat moet minimaal twee ton zijn als ik elders opnieuw moet beginnen’’, zei de ondernemer enkele weken geleden bij de behandeling van zijn zaak door de bezwaarschriftencommissie.
Gesprek

,,Komende week ga ik met Zeestad in gesprek over mijn plan om naar de Keizerstraat te verhuizen. Met een aannemer gaan we kijken wat er nodig is om dat pand naar mijn wensen te verbouwen. Ik hoop dat we dan tot overeenstemming kunnen komen over de prijs voor mijn pand.’’

Over de brug

Oudijk vindt dat Carlo Assorgia, eigenaar van de pizzeria, met meer geld over de brug moet komen voor het kapperspand. Maar Assorgia zegt dat hij geen interesse heeft in het gebouw. ,,In alle tekeningen staat dat pand gewoon als kapperszaak ingetekend. Voor mijn plannen heb ik dat pand dus niet nodig. Ik heb een bouwvergunning en kan beginnen met bouwen. Zelf heb ik nooit met Robert-Jan onderhandeld over de aankoop van zijn pand. Enkele jaren geleden heb ik wel met Woningstichting afgesproken dat ik bereid ben de taxatiewaarde van het gebouw te betalen als met Robert-Jan overeenstemming wordt bereikt over verhuizing naar een andere plek.’’

Van het komende gesprek van Zeestad met Oudijk weet hij niets. ,,Ik ben ook niet bereid om meer voor het pand te betalen. Omdat ik indertijd heb beloofd dat ik de taxatiewaarde voor het gebouw wil betalen, houd ik me daar ook aan. De bouw begint binnenkort. Aannemer Van der Wal heeft al een bouwcontainer neergezet.’’

NHD, 20-11-2016, 11:27 (Update 20-11-2016, 11:27)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28771298.ece/Kapper-Oudijk-niet-naar-rechter-om-bouw-pizzeria-tegen-te-houden_?lref=SR_2