Delano Weltevreden – Kapper maakt bezwaar tegen nieuwbouwplan pizzeria aan Anton Pieckplein Den Helder + Kapper Oudijk dreigt bouw pizzeria Assorgia te vertragen

Kapper maakt bezwaar tegen nieuwbouwplan pizzeria aan Anton Pieckplein Den Helder

Den Helder – Kapper Robert Jan Oudijk heeft bezwaar aangetekend tegen het bouwplan voor een nieuwe pizzeria aan het te realiseren Anton Pieckplein.

Als onderdeel van dat nieuwe horecaplein wil Carlo Assorgia een nieuwe pizzeria aan dat plein bouwen. De hoofdingang van Costa Smeralda, nu aan de Koningstraat, wordt naar het plein verplaatst. Kapper Oudijk wil weinig kwijt. ,,Het bouwplan schaadt mijn bedrijfsvoering.’’

Assorgia wijst erop dat het bezwaar is gericht tegen het besluit van burgemeester en wethouders. ,,In die zin ben ik geen partij. Ik ken de bezwaren wel. De heer Oudijk zegt onder meer dat zijn pand straks minder waard wordt. Dat is aantoonbaar onjuist. De meeste gevels tussen Vomar en de kledingzaak van Nypels zien er nu niet uit. Straks krijgen zij de uitstraling van de nieuwe gevels aan de Keizerstraat. De kapperszaak neemt dan alleen maar in waarde toe.’’ Als Oudijk geen gelijk krijgt van de bezwarencommissie, kan hij nog naar de bestuursrechter. Assorgia denkt dat de argumenten van Oudijk geen hout snijden. ,,Daarom beginnen we binnenkort gewoon met bouwen.’’

NHD, 10-10-2016, 14:59 (Update 10-10-2016, 14:59)

Reacties:

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Gelijk beginnen met bouwen dan krijgen we eindelijk eens wat moois in de binnenstad .

Fred Kwast
Bezwaren, tegen het besluit van burgemeester en wethouders, houdt volgens mij in , dat er niet gebouwd mag worden voor dat het bezwaar behandeld is . En mocht het bezwaar niet ontvankelijk worden verklaard, dan kan de kapper nog naar de bestuursrechter . Dus er mag/ kan volgens mij , hangende de bezwaren helemaal niet gebouwd worden.

Jan van Schie
Klopt meneer Kwast. Dan mag men nog niet beginnen met bouwen. Maar dhr. Assorgia denkt dat hij alles is en mag. Gelukkig is dat niet zo.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28614939.ece/Kapper-maakt-bezwaar-tegen-nieuwbouwplan-pizzeria-aan-Anton-Pieckplein-Den-Helder?

Kapper Oudijk dreigt bouw pizzeria Assorgia te vertragen

Den Helder – Kapper Robert-Jan Oudijk dreigt het bouwplan van Carlo Assorgia voor een nieuwe pizzeria aan het Anton Pieckplein in Den Helder met juridische procedures te vertragen.

Een beter bod op zijn kapperszaak kan dat voorkomen. Dat heeft Oudijk donderdagavond laten doorschemeren bij de behandeling van zijn bezwaar tegen het bouwplan.

Oudijk zit aan de Koningstraat. Achter hem begint Assorgia binnenkort met de bouw van een nieuwe pizzeria aan wat het Anton Pieckplein moet worden. Dat horecaplein moet het bruisende hart van het centrum worden.

De Koningstraat wordt een doorgaande weg. De hoofdingang van de pizzeria, nu aan de Koningstraat, wordt in de nieuwe situatie de achteringang. Oudijk vreest dat er dan minder volk in de straat komt.

Maar volgens Nicolette Boer van de gemeente Den Helder, gaat de Koningstraat er met de opwaarderingsplannen van de gemeente en Woningstichting juist op vooruit. ,,De straat heeft nu een slechte uitstraling, straks komen er mooie gevels. En de gemeente heeft juist hoge eisen gesteld aan de nieuwe gevels. Om te voorkomen dat de Koningstraat er als een achterkant uit komt te zien.’’

Architect Rajesh Doekharan, die namens Assorgia sprak, bevestigt dat er extra aandacht aan het ontwerp van de gevels is besteed. Oudijk zegt dat Assorgia 120.000 euro voor de kapperszaak heeft geboden.

,,Hij is er met alle andere pandeigenaren uit gekomen, alleen met mij niet. Voor 120.000 euro kan ik geen andere zaak aan de Keizerstraat beginnen. Ik vind dat we er netjes uit moeten komen. Dan zijn er alleen maar winnaars. Ik hoop dat we er toch uit komen. Maar als dat niet lukt, ben ik bereid om verdere juridische stappen tegen het bouwplan te nemen.’’

NHD, 13-10-2016, 22:22 (Update 13-10-2016, 22:25)

Reacties:

Guido Bakker · Europa College Amsterdam
Niet dreigen maar gewoon doen.
120K is heel weinig voor uw pand.

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28634272.ece/Kapper-Oudijk-dreigt-bouw-pizzeria-Assorgia-te-vertragen_?