Delano Weltevreden – Horeca Koningstraat in april 2018 op Willemsoord + Ronald Boutkan – Drie cafés begin 2018 naar Willemsoord (update)

Horeca Koningstraat in april 2018 op Willemsoord

Den Helder – Bowling en waterpijp lounge Blue moet de zaak in gebouw 51 op Willemsoord over twee weken leeg opleveren.

Uitbater Avinash Oedai stapte onlangs naar de rechter om te voorkomen dat zijn zaak daar weg moet. Directeur Hans Broekmeulen van Willemsoord BV stelt dat Oedai zich aan het huurcontract moet houden. ,,Ik ben blij dat de rechter hem in het ongelijk heeft gesteld. Hij krijgt twee weken om het pand leeg op te leveren. Daarna haal ik de bowlingbaan eruit. Die is via een tussenpersoon verkocht aan een bedrijf van buiten Den Helder. Ik moet de ruimte ook leeg opleveren.’’

Die oplevering heeft alles te maken met de voorgenomen verhuizing van enkele horecazaken van de Koningstraat naar gebouw 51, waar onder andere speelparadijs Ballorig, restaurant Hachi Lounge en bioscoop Utopolis in zitten.

Korte termijn

Kees Jan Tuin van Aannemingsbedrijf A. Tuin BV zegt dat de verbouwing niet op korte termijn van start gaat. ,,Met een aantal partijen proberen wij een oplossing te vinden voor een aantal horecazaken uit de Koningstraat. Wij kijken niet alleen naar gebouw 51, maar naar meer plekken op en rond Willemsoord. Het is dus breder dan de verhuizing van een paar zaken naar gebouw 51.’’

Vergunningen om in het pand aan de slag te gaan, zijn er nog niet. ,,Ik verwacht dat we op z’n vroegst in oktober met de bouw kunnen beginnen. Er kunnen vier horecabedrijven in. De zaken zouden in april open kunnen.’’ Dat er nog geen bouwvergunningen zijn, betekent volgens de ontwikkelaar niet dat de bowling en waterpijp lounge daar nog niet uit had gehoeven. ,,We moeten natuurlijk allerlei metingen doen en kijken hoe we alles moeten inpassen. Dat kan niet als er nog een huurder in zit.’’

Avinash Oedai van Blue overlegt met zijn advocaat over een reactie.

NHD, 21-2-2017, 9:22 (Update 21-2-2017, 9:22)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article29025526.ece/Horeca-Koningstraat-in-april-2018-op-Willemsoord?lref=SubList

Drie cafés begin 2018 naar Willemsoord (update)

Den Helder – De kogel lijkt definitef door de kerk; begin volgend jaar verhuizen drie cafés uit de Koningstraat naar Willemsoord. De huidige horecaruimte in gebouw 51 komt vrij na een gerechtelijke uitspraak vorige week en dat biedt gelegenheid te verbouwen. Aannemer Tuin gaat binnenkort aan de slag, onder meer met het verwijderen van de bowling.

De kroegen die de Koningstraat verruilen voor Willemsoord zijn Pimpandoer, Bonaire en Odeklonje. De verwachting is dat op een later moment nog meer horeca de overstap maakt.

Er wordt al geruime tijd gesproken over verplaatsing van de horeca naar Willemsoord. Eind 2015 werd nog gesproken over een nieuw horeca plein tussen gebouw 51 en Studio 62, dat oorspronkelijk zomer dit jaar al zou openen. In de politiek waren de meningen over de verhuizing verdeeld, maar een meerderheid van de raad steunt de plannen.

Namens Odekkonje laat Tom van Den Berg weten nog wel in onderhandeling te zijn over de verhuizing, maar de verwachting is dat het goed komt. Arie Verhoef van de Pimpandoer meldt dat het eigenlijk de bedoeling was nog voor eind dit jaar al te verhuizen, maar dat het nieuwe streven nu maart 2018 is.

Kees Jan Tuin laat verder weten dat in 51 ruimte is voor vier horecabedrijven, dus buiten de genoemde drie kan er nog een bij. Verder wordt ook in de directe omgeving gekeken naar ruimte, zoals elders op Willemsoord, Weststraat, Beatrixstraat en Assorgiaplein. ’t Ankertje wil niet verhuizen, de coffeeshops mogen niet naar Willemsoord, maar met De Engel, Bliksem en Blauwe Stoep wordt ook gesproken over vertrek uit de Koningstraat.

Den Helder Actueel, 20 feb 17 – 17:58

Reacties:

Frans Seegers
20 februari 2017 at 19:09
t ankertje wil niet verhuizen , t ankertje heeft een huurpand en als de eigenaar genoeg krijgt voor zijn pand heeft het ankertje het ook voor het nakijken, en hoe wil de gemeente het dan gaan doen? alle horeca moet eruit en dan mag er 1 blijven zitten??? vreemde zaak

Kees Jan
20 februari 2017 at 20:15
Frans, ’t Ankertje kan gewoon blijven zitten als de huidige eigenaar het pand verkoopt. Als Woningstichting of gemeente Den Helder het pand koopt doen zij dit inclusief de huurder. Als ’t Ankertje tot bv 2025 een huurcontract heeft, dan krijg je hem er niet eerder uit als hij netjes de huur betaald…

Fred
20 februari 2017 at 22:31
Hoe ,!!! Denkt Karel daar zelf over ? Jullie denken de wijsheid in pacht te hebben,( heb ik ook niet ) maar er zijn er maar twee die daar zelf de regie over voeren. Eèn ding is zeker , de Gemeente en woningstichting , willen de grond in de Koningstraat in bezit krijgen voor peperdure woningbouw , en daar past geen cafè meer bij .

Kees Jan
21 februari 2017 at 00:13
Fred, het is de keuze aan Karel… Ik heb het er alleen over dat Karel kan blijven zitten tot hij er zelf mee wil stoppen.
.
Karel heeft overigens al eerder via dit medium laten weten dat hij voorlopig nog niet dacht aan stoppen en dat hij de Koningstraat niet wilde verlaten.
.
Karel heeft altijd boven zijn zaak gewoond, Weet niet of hij nu ook nog boven de zaak woont, maar dan maakt een verhuizing naar Willemsoord voor hem en zijn vrouw nog lastiger. Hij moet dan niet alleen zakelijk, maar ook privé verhuizen.
.
Het blijft een belachelijk plan om van Koningstraat een woon straat te maken. 25 jaar lang heeft Woningstichting met zijn Delatron en gemeente Den Helder de horeca kapot gemaakt in de Koningstraat. En er is werkelijk niemand die deze wanbestuurders kan stoppen.

Fred
21 februari 2017 at 08:04
Er speelt bij Karel en Janny , nog een ander obstakel om naar de werf te gaan . Zij hebben inmiddels een respectabele leeftijd bereikt, en dan verkas je niet zomaar weer effies.

Frans Seegers
20 februari 2017 at 23:05
Er zal gerust wel een oplossing komen .

sukkels
20 februari 2017 at 19:55
heeft die van den berg het toch voor me kaar toch een discotheek op willemsoord deze charlatan had er nooit meer een zaak mogen krijgen na de dok 51 ellende heeft de gemeenschap een berg geld gekost

Kees Jan
20 februari 2017 at 20:25
Het is zeker een schande dat deze ondernemer als nog mag verhuizen naar Willemsoord. Maar het is nog een grotere schande dat hij er ook nog een groter slaatje uit willen slaan. Hij wil namelijk zoals ik hierboven lees ook nog onderhandelen over een verhuisvergoeding.
.
Een tweede puntje is dat de aannemer die de verbouwing op Willemsoord gaat doen ook financieel betrokken is bij Odeklonje. In ieder geval als pandeigenaar, maar zover duidelijk ook (mede)eigenaar van de horecagelegenheid zelf.
.
Ook hier wordt de monopoliepositie van een aantal Helderse ondernemers, Woningstichting en Gemeente Den Helder maar wat duidelijk… Het wordt tijd dat de mensen wakker worden en de gemeenteraad op zijn lazer geeft omdat ze niet ingrijpen…. Of hebben bepaalde personen binnen de raad een eigen belang????

Dick Berts
20 februari 2017 at 21:52
Ik ken maar een man in deze gemeente die zich hevig verzet tegen de maffia clan die deze stad in een dodelijke wurggreep houdt. Hij kampeert nog steeds in het oude postkantoor waar hem het leven op een afgrijselijke manier zuur wordt gemaakt…

Luuk
20 februari 2017 at 22:20
Zou fantastisch zijn voor Den Helder als dit lukt. Waarom zo negatief? Ik zie mezelf al uitgaan hoor op Willemsoord!

EdwinSL
21 februari 2017 at 22:16
Nou, het is echt gezeligheid wat dat complex uitstraald. Hoeveel bedrijven zijn er nu over de kop gegaan op die locatie?

Bodelo
22 februari 2017 at 09:20
En hoeveel bedrijven zijn er die wel degelijk succesvol zijn?

dirk
21 februari 2017 at 05:45
ik heb het idee dat deze gemeente de boel plat wil gooien dus alle cafes tegen de vlakte en op willemsoord is het maar de vraag of er genoeg mensen komen.
dr zijn al wat cafes gesloopt en wat ik nu zie is een poepveldje cafe klein kras weg en straks alles weg,gaat lekker gemeente den helder.
ik vraag me af of het wel juist gaat lopen nu er cafes bij komen op dat mislukte attracktie park.
enigste wat goed loopt is de eet tenten ik vind het wel gebakken den helder wordt op deze manier een spookstad.
ik hoop dat het ankertje voet bij stuk houd en blijft zitten,alles moet worden gesloopt

robster
21 februari 2017 at 10:04
Het mooie is dat dhr vd berg er destijds in zijn dok51 reastaurant al bieropslagtanks van formaat heeft laten plaatsen die voor een restaurant belachelijk zijn.
Zijn voornemen om er uiteindelijk een club van te maken weet hij dus met voorbedachte rade door te drukken.
Vele gedupeerden hadden het nakijken en konden via de BV faillissement fluiten naar hun centen en dhr. vd berg ja die gaat nu toch zijn droom realiseren tegen gereduceerde kosten. ….en Den Helder werkt mee corrupte zooi de gemeente raad kees jan tuin en zeker de willemsoord voorzitter die van ALLES op de hoogte is!!

Martijn
21 februari 2017 at 18:39
Haha een bieropslag? Weet niet waar je verstand zit. Die tanks staan voor de sier. Bier hoort in een koelcel anders kan je het zo weggooien. Deze tanks staan open en bloot en er is daar geen ruimte voor een koelcel.

Fred
24 februari 2017 at 12:22
Die biertanks , zijn koelingen op zich zelf.

Peter
21 februari 2017 at 10:52
Vraagt niemand zich af hoeveel gemeensschaps gelden hiermee gemoeid zullen zijn?? Als Willemsoord verhuis vergoedingen gaat uitkeren is dit ook gemeensschapsgeld daar het een dochter onderneming is van de Gemeente Den Helder. In Dok 51 is ook 1.5 miljoen soortgelijk geld verdampt.

Bodelo
21 februari 2017 at 13:36
Waarom verwondert zich niemand over de verhuizing van (bijvoorbeeld!) Xenos en andere winkels uit de Spoorstraat? Zou dat ook komen door de zeer gunstige huurvoorwaarden die geboden worden door Zeestad? (En dit tot groot verdriet van de pandeigenaren in de Spoorstraat).

Judge X
21 februari 2017 at 16:20
Ik ben erg benieuwd naar uw visie op de laatste vraag Bodelo.

Bodelo
22 februari 2017 at 13:36
Ik probeer dit zo voorzichtig mogelijk te brengen om schade te voorkomen aan diegenen die nog steeds blij zijn dat zij (na herhaalde huurverlagingen) hun pand verhuurd hebben.
Maar ketens worden actief benaderd door Zeestad om hun intrek te nemen in de nieuwbouw rond de Beatrixstraat en de Spoorstraat. Het gevolg is dat je als pandeigenaar geen 5 (+5) jarige huurcontracten meer kunt afsluiten. Dus elk jaar dat je een huurder hebt kan het laatste zijn.
Voor mij als consument is het prachtig om een mooi gevuld centrumplan te zien.
Als pandeigenaar ben je er dood en doodziek van.
In dat laatste geval is het te hopen dat je nog een klein beetje “vlees op de botten” hebt om dan in ieder geval je pand naar woonruimte om te kunnen bouwen. Vermits je daar toestemming voor krijgt natuurlijk.

Judge X
22 februari 2017 at 15:57
Bedankt Bodelo,
Een doortrapte manier dus van Zeestad,Woningstichting en gemeente Den Helder (af en toe stapt ‘de huisaannemer’ Kees Jan Tuin ook even in om een hobbeltje glad te strijken),om uiteindelijk de panden van de Koningstraat op een goedkope manier in handen te krijgen,want er zijn waarschijnlijk geen andere gegadigden (door de onzekere situatie die is gecreëerd) dan Zeestad en Woningstichting.
Overigens is men al langer bezig met dit soort maffiapraktijken,zo hanteerde men ook een bepaalde andere methode,om het particulier bezit van de Sluisdijkbuurt goedkoop in handen te krijgen,ter verwezenlijking van Plan Sluisdijk.
Hier kocht men her en der pandjes tegen een redelijke prijs,liet de slopershamer z’n werk doen,waarna de overige huisbezitters daar de negatieve invloeden van ondervonden,waaronder wind,regen en waardedaling van hun bezit.
Volgens mij had men voor de Visbuurt daarna ook plannen in die richting.

Fred
21 februari 2017 at 16:37
Zo kwamen er op de werf ook huurders door gunstige huurcontracten aan te bieden. Tot dat men marktconforme huren gingen vragen. Eerst zorgen dat de leegstand , vol komt door lokkertjes als “”gunstige”” huurvoorwaarden, en als het eenmaal vol zit en het loopt mogen zij de volle mep gaan betalen.

Bodelo
22 februari 2017 at 09:23
Fred, juist goed om starters op die manier te helpen. Vervolgens moet je na enige jaren je eigen broek op kunnen houden. Lukt dat niet? Aanvaard de consequenties (en mogelijk faillissement). Maar als het wel goed gaat kan er een prachtig bedrijf uit groeien.

Fred
22 februari 2017 at 16:15
Is Xenos die jij hier noemde en als voorbeeld stelde , een starter ???

Bodelo
22 februari 2017 at 17:16
Fred, zit Xenos op Willemsoord?

Piet Visser
21 februari 2017 at 11:54
Het is jammer dat Den helder zijn horeca verliest, op deze manier!
Ik ben zelf meer van de buurt kroeg.
Nu wordt je min of meer verbannen naar een plek waar je niet zo snel lopend of met ov kan komen.
Ik woon niet meer in Den helder, maar ga niet naar willemsoord, te modern en kaal,
De mooie togen met prullaria, stoffige foto’s en oude jeneverclientele zijn vervangen door huppelkutjes met een air, en een lang schort in de bediening.
Als ik vraag om een vieux cola, moeten ze eerst vragen wat dat is, om vervolgens met een afgepast bekertje te schenken, in plaats van de ouderwetse “met de hand” geschonken borrel! Bah…..

Bodelo
21 februari 2017 at 13:34
Jammer dat je er zo over denkt Piet. En dat terwijl er bijvoorbeeld op de Binnenhaven/Zuidstraat nog zoveel moois te vinden is qua horeca.

RB
22 februari 2017 at 08:18
ook dat wordt steeds minder, vroeger had je op iedere straathoek wel een buurtkroegje waar een ieder na de arbeid even gezellig samenkwam, dat is helemaal over (net als de sociale contacten in de buurten….)

Karel schmitz
21 februari 2017 at 12:03
Wat ons stoort dat wij in dit verhaal steeds genoemd worden en willen graag hier buiten gelaten worden en het is aan de drie muskatiers wat zij graag willen als zij daar een toekomst zien gr jannie en karel

Nighthawk11
21 februari 2017 at 12:51
een investering in niks, in mijn ogen. In de koningsstraat is het al een dooie boel, dat gaat op willemsoord echt niet beter worden, aangezien je toch een stuk buiten het centrum zit. Het gemakzucht van even een biertje pakken is eraf. je bevind je meer op een industrie terrein dan een gezellig kroegje op de hoek. Eerst ga je de stad ‘opknappen’ vervolgens verplaats je de horeca verder weg en is het verdeeld over de beatrix straat en willemsoord. Ik ben zeer benieuwd!

Loes Vermeer-Lagerveld
22 februari 2017 at 09:32
In een provinciestadje zoals Den Helder twee centra creëeren is helemaal geen centrum hebben , aldus Prof. Cor Molenaar in een gesprek met mij. Hij deelde ook mede dat cultuur in de binnenstad had moeten blijven . En wat is in Den Helder gedaan? Alle cultuur zoals de bioscoop, schouwburg en kunstuitleen op een voormalig bedrijventerrein Willemsoord en de bibliotheek aan een zeer drukke doorgaande weg zonder parkeergelegenheid. Al deze zaken hadden in de binnenstad moeten blijven en de bestaande gebouwen hiervan prachtig moeten worden gerestaureerd. Het zou veel goedkoper geweest zijn. Dit geldt ook voor de horeca in De Koningstraat. Ook hier zijn nog mooie gevels te zien boven alle trespa en plastic platen etc. Dit alles mooi moeten restaureren zoals nu gebeurt in de Keizerstraat. Dan was er een heerlijjke compacte binnenstad gebleven met als aanvulling het Assorgia plein…..

jantje123
22 februari 2017 at 09:42
Tja, geloof dat de meeste mensen er zo over denken. Daar heb je geen prof. Cor Molenaar voor nodig. Alleen jammer dat de mensen die het kennelijk voor ’t zeggen hebben anders beslissen.

Marinus Vermooten
22 februari 2017 at 09:55
Ik hoorde toevallig in het HILVERSUM 1 journaal vanochtend dat het pilsje in een aantal jaren veertig procent duurder is geworden. Ik heb het eerlijk gezegd de laatste jaren niet meer bijgehouden maar ik weet nog als de dag van gisteren dat mijn eerste flesje bier in de Reginabar 50 cent kostte. Ik had een briefje van tien gulden op zak en na afloop van de uiterst gezellige avond zelfs nog geld overgehouden na het nuttigen van een zak frites en een vleeskroket. Tja de tijden zijn wel erg veranderd en daar zal Willemsoord niet veel aan veranderen. Overigens wens ik de horecaondernemers op het fabrieksterrein veel succes toe, want dat zullen ze ongetwijfeld wel nodig hebben.

Fred
22 februari 2017 at 16:44
De plaatselijke horeca, is hier in Den Helder altijd al een vul en stopmiddel geweest om teloor gegaan gebied leven in te blazen. Toen de Spoorstraat een levendige aanèèn schakeling was van horeca bedrijven ( Marinus noemde er al een van ) , moesten ze allemaal naar de Koningstraat, die langzaam als èèn van de straten van het winkelgebied ( toen KSK ) leeg liep. De Marine liep hier in Den Helder leeg en de horeca kreeg een oplazer. Vele cafè’s verdwenen. Nu mag de horeca weer een project gaan vullen, wat als uitgaans gebied mislukt is en maar niet van de grond wil komen.( op enkele evenementen na , een doods gebied) Evenals de nieuwbouw panden of de verbouwde panden in de Beatrixstraat en de Spoorstraat en het toekomstig nieuwe horecaplein vol trappen met natte en droge horeca om daar mee de binnenstad weer vol te krijgen ,en als dat het is ,wat in hun ogen de binnenstad kan redden, ben je volgens mij verkeerd bezig.

Hotmail 2
22 februari 2017 at 16:52
Waarschijnlijk gaat de zomerkermis ook nog naar Willemsoord.

Fred
22 februari 2017 at 18:51
Daar was al sprake van. Maar de exploitanten van de kermis willen dat (toen) niet .

Marinus Vermooten
23 februari 2017 at 09:02
Overigens speelde de zomerkermis zich in vroeger jaren ook aan de rand van de binnenstad af, dus zo bijzonder is dit ook weer niet, het was toen een jaarlijks terugkerend feest voor ‘jong en oud’ , waar ook het showelement (Casino, Tivoli, schouwburgtenten, faveur) als vast onderdeel een dominerende rol in speelde. Het is net als het carnaval en bezoek aan kroegen, ouderen en jongeren gaan bij het uitgaan en in hun beleving steeds moeilijker samen, althans wanneer ik de situatie in onze gemeente vergelijk met zo/n halve eeuw geleden.

Henk
23 februari 2017 at 10:41
Als je het er niet mee eens bent dan kan je ook thuis wat drinken met je vrienden. Veel mensen onderschatten de macht van hun portemonnee.

Skriks
23 februari 2017 at 12:29
Ja, ik vraag me dan af wat de jongeren van nu dan doen en waar ze naar toe gaan wanneer ze uit willen?
Zouden ze nog veel verder reizen dan vroeger of gaan ze wellicht minder uit?
Wij klaagden vroeger ook wel maar als ik zie wat wij voor mogelijkheden hadden in vergelijking met nu..
De dans scholen 2 stuks, kroegen genoeg in de binnenstad, een jongerensociëteit, disco Mariëndal, disco de Zandloper, en wat verder weg de Vijverhut, de Bokkesprong, een gigadisco tussen Bergen en Alkmaar, een paar disco´s in Alkmaar zelf, het toen bruisende centrum van Schagen en vaak ging ik met een vriend ook nog stappen in Leeuwarden (waar een paar echt goede disco´s zaten) en bezochten we drive in shows in de hele regio.
Wanneer ik nu google op partyvision.nl zie ik 4 gelegenheden die max. 2 en een halve ster krijgen van de vijf te verdelen sterren…geen beste score.
Ik voel een lichte compassie opkomen met de Helderse jeugd van nu..maar misschien vinden ze een kroeg als Nogal Wiedus wel genoeg voor een avondje uit, dat zou ook kunnen.
´Vraag´ creëert mogelijkheden, zou je toch zeggen, misschien is er niet genoeg vraag, maar waarom, wat is het verschil met vroeger?

Bodelo
24 februari 2017 at 11:45
Skriks, “vraag creëert mogelijkheden” gaat deels op. Als de mogelijkheden niet worden benut volgt faillissement.
De jongeren van nu gaan niet meer naar de Disco. Het is al langer bekend dat de grote clubs in Amsterdam en Londen ook slecht draaien of zelfs gaan sluiten.
De jongeren van nu zitten in Flow, Kade 60 etc. Of ze gaan naar de feesten die georganiseerd worden rondom optredens van bekende bands.
Daarnaast, vergis je niet in het aantal dansscholen. Er zijn er toch aardig wat. Maar vooral de Latin kant doet het nu erg goed binnen bepaalde kringen.
Overigens geldt voor kroegen hetzelfde; ook die sterven langzaam uit. Of je het nu wilt of niet, het publiek komt niet. De reden is m.i. niet zomaar aan te wijzen. De tijden zijn gewoon anders.

Judge X
24 februari 2017 at 12:33
Het ‘waarom’ breng je aan het licht door onderzoek en op dat onderzoek baseer je dan een visie,een reëel doel en je plannen.
Maar Zeestad,Woning Stichting en B&W zijn niet geïnteresseerd in een onderzoek naar het waarom.
Ze hebben maar één doel; het uitvoeren van hun grotendeels verborgen agenda middels valse plannetjes.

niedie
23 februari 2017 at 19:50
zou het niet zo kunnen zijn dat veel nieuwe inwoners van den helder geen alcohol mogen drinken en dus minder de horeca bezoeken en dus het horecabezoek terug loopt

Skriks
24 februari 2017 at 22:03
@ Bodelo, dat zijn wel mooie cafés, die twee die U noemt, ook in Amsterdam zie je die verschuiving naar ´veel tijd doorbrengen in de late middag en vroege avond´ met een laptop schuin ernaast opgesteld.
Zo´n café is inderdaad dé plek geworden om trends op te pikken.
Wat vroeger koffie en een sigaret was is nu koffie, wifi en ´Vegan drinks´ geworden, en de mannen komen weer ´met een baard´, natuurlijk..dat is weer hip of ´vet´, sorry chill…, kort gezegd ´it´s Great´.;)

http://www.denhelderactueel.nl/2017/02/drie-cafes-begin-2018-naar-willemsoord/