Delano Weltevreden – Hoezo past stadhuis Willemsoord niet in het bestemmingsplan? ‘Kan gewoon’, zegt wethouder + Frans Huiskes – Stadhuis + Verontruste inwoners Den Helder – Weet u dat…

Wethouder Michiel Wouters (foto DHA)

Hoezo past een stadhuis op Willemsoord niet in het bestemmingsplan? ’Het kan gewoon’, zegt wethouder Wouters

Willemsoord (foto DHFOTO)
Willemsoord (foto DHFOTO)

Den Helder – Er komt geen rem op de voorbereidingen voor de vestiging van het stadhuis op Willemsoord.

Wethouder Michiel Wouters zegt dat niet letterlijk, maar dat is kennelijk zijn antwoord op een verzoek van de gezamenlijke oppositie. PVV, Behoorlijk Bestuur, D66, GroenLinks en Gemeentebelangen stellen, dat het stadhuisplan in strijd is met het het bestemmingsplan Willemsoord 2012. Daarin staat onder meer, dat er per gebouw 500 vierkante meter kantoorruimte is toegestaan en op Willemsoord in totaal maximaal 2.000 vierkante meter. Omdat diverse bedrijven volgens de oppositie al meer dan duizend vierkante meter kantoorruimte op Willemsoord innemen en het stadhuis veel meer dan duizend vierkante meter nodig heeft, is dat plan in strijd met het bestemmingsplan. De politici vinden, dat er een rem moet worden gezet op de stadhuisplannen in de twee beoogde gebouwen op de voormalige marinewerf totdat het bestemmingsplan is gewijzigd. “Want de gemeente moet zich, net als de burgers, aan wet en regelgeving houden’’, zegt PVV’er Leo van Esdonk, de opsteller van het initiatiefvoorstel. Op vragen van CDA over deze kwestie zegt Wouters: “Wij volgen de normale procedure. Als er een bestemmingswijziging nodig is, wordt die aangevraagd. Maar daar ziet het er voorlopig niet naar uit. Het college heeft goed gekeken naar de inpassing van het plan binnen het bestemmingsplan. Daaruit is gebleken, dat het gewoon kan. Als het definitieve ontwerp er is wordt opnieuw bekeken, of het past binnen het bestemmingsplan. En als het nodig is, wordt een bestemmingswijziging aangevraagd.’”

Wat de wethouder betreft is ook de vrees van voormalig topambtenaar Dirk Reitsma ongegrond, dat door een stadhuis op Willemsoord allerlei nautische ontwikkelingen niet meer mogelijk zijn.

Wethouder Wouters was niet bereikbaar voor een onderbouwing van zijn stelling, dat een stadhuis op Willemsoord niet in strijd is met het bestemmingsplan.

Helderse Courant, 5 februari 2020, 22:21

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200204_44564630/hoezo-past-een-stadhuis-op-willemsoord-niet-in-het-bestemmingsplan-het-kan-gewoon-zegt-wethouder-wouters

Stadhuis

Frans Huiskes - Stadhuis, NHD, 8 februari 2020

Noordhollands Dagblad, 8 februari 2020

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Weet u dat… (Advertentie)

Verontruste inwoners van Den helder - Weet u dat...

Noordhollands Dagblad, 8 februari 2020

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Leo+van+Esdonk
https://robscholtemuseum.nl/?s=Frans+Huiskes
https://robscholtemuseum.nl/?s=Verontruste+Burgers+van+Den+Helder

1 Comment

  1. Waarom wethouder Wouters dit allemaal zegt is mij een raadsel, alleen maar ontwijkende antwoorden als er op dit punt vragen aan hem worden gesteld.
    Wat is de ware agenda achter deze soap, de bevolking is tegen en er komen goede tegenargumenten, waarom wordt daar niet goed naar gekeken !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image