Delano Weltevreden – Helderse hoge boom moet huid olifant hebben + Reactie wethouder Kuipers + Stelling: Geen bewijs, houd mond - Ronald Boutkan – Beste Binnenstad niet Den Helder

Helderse hoge boom moet huid van olifant hebben

Helderse Courant, 16 september 2017

Helderse Courant, 16 september 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Reactie van Wethouder Kuipers

Helderse Courant, 16 september 2017

Helderse Courant, 16 september 2017

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Centraal in de extra Raadsvergadering over het postkantoor/museum stonden de volgende vragen:
1. Hebben Wethouder Kuipers en het college aan hun advocaat opdracht gegeven te onderhandelen over een minnelijke schikking?
2. Zo ja, als die leidde tot een bod van dhr Scholte, was het tijdstip daarvan dan voor het ingaan van de tenderprocedure?
3. Zo ja, als dat bod kwam na het ingaan van de tenderprocedure, waarom wordt dat dan daarin niet meegenomen? Immers, op de enveloppe stond het adres van het college, zegt het college zelf in de Raadsinformatiebrief.

Deze vragen werden steeds ontweken en niet beantwoord door de wethouder, daarin eendrachtig gesteund door de Burgemeester, die de Raad niet gaf waar die recht op had. Natuurlijk niet, want zij zijn een stevig en partijdig koppel, dat geen boodschap heeft aan beantwoording van deze volkomen terechte vragen. Dat bleek wel erg duidelijk uit hun interview met een online krant. Daar sprak de Burgemeester snerend over “die brief van Friedberg”. Met welke reden? De opgelegde geheimhouding geschonden? Foute informatie verschaft? Wat had dhr Friedberg (advocaat van Scholte) misdaan? We weten het niet. En toen de journaliste verwees naar het taxatierapport, dat ze nota bene zelf van het college had gekregen ter voorbereiding, riep dhr Kuipers: “Ach ja, er zijn wel 23 taxatierapporten!” Zaken die veel vragen oproepen. Misschien wil de redactie van het NHD daar eens aandacht aan besteden. Hoewel dhr Kuipers en dhr Schuiling dit commentaar wel vuilspuiterij zullen vinden….
p.s. Ik behoor niet tot “de groep Scholte”. Hou erg van feiten. Maar dhr Kuipers en dhr Schuiling hebben een olifantshuid voor lastige maar terechte vragen, en klimmen daarvoor in een hoge boom. Taak voor de journalist om ze daaruit te krijgen.

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/helderse-hoge-boom-moet-huid-van-olifant-hebben

Stelling: Geen bewijs, houd dan je mond

Wie het openbare ambt van bijvoorbeeld wethouder, minister of voetbal bondscoach bekleedt, weet dat hij tegenwind kan krijgen.

Iedereen vindt opeens iets van je. Dat weet je als je er aan begint en daar moet je dan ook maar tegen kunnen. Je hebt een taak op je genomen namens veel meer mensen en dat geeft hen het recht een mening te formuleren over jouw handelen. Dat het beter was gegaan als je Huntelaar wel had geselecteerd of dat je Rob Scholte ruim baan had moeten geven. Of dat je onsympathiek bent, onhandig bent of lelijk haar hebt. Mogen ze vinden, mogen ze zeggen.

De tendens is echter meer en meer dat mensen ook wat vinden van wat je zou kúnnen hebben gedaan. Schadelijke beweringen zonder echt bewijs, die als je ze maar vaak genoeg herhaalt vanzelf waar lijken te worden. Met zoveel rook, moet er wel vuur zijn? Natuurlijk niet. Onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Geen bewijs, hou dan je mond
-Eens
-Oneens

Helderse Courant, 16 september 2017,, 21:05

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/stelling-geen-bewijs-houd-dan-je-mond

Titel Beste Binnenstad niet voor Den Helder

Den Helder – De binnenstad van Den Helder wordt dit jaar niet uitgeroepen tot “beste binnenstad van Nederland”. De eerdere nominatie is niet omgezet in een finaleplaats, zo werd dinsdag bekend.

Op 12 september 2017 zijn op de Dutch Media Week de twee finalisten in de categorie grote binnensteden en twee finalisten in de categorie middelgrote binnensteden bekend gemaakt. Deze finalisten maken op 23 november 2017 tijdens het evenement Beste Binnenstad Awards kans op het winnen van de tweejaarlijkse verkiezing “Beste Binnenstad 2017-2019”.

In de categorie Grote binnensteden maken Arnhem en Breda nog kans op de titel, in de categorie Middelgrote binnensteden zijn dit Almere en Hoofddorp. Den Helder was genomineerd in deze laatste categorie.

Reacties:

Hellen
13 september 2017 at 07:06
Gaan we voor rustigste binnenstad ?,dan winnen we vast

truestory
13 september 2017 at 07:13
nee voor de titel leegste binnenstad

Ronald
13 september 2017 at 08:20
Goh, wat een verrassende uitslag… Maar dat Almere nog boven Den Helder gaat uitkomen vind ik wel heel triest…

Gertjan
13 september 2017 at 08:30
Almere heeft wel winkels en mensen die er gebruik van maken, die gewoon in hun eigen stad winkelen in plaats van 20 of meer kilometer zuidelijker.

Ronald
13 september 2017 at 10:05
Als dat het criterium is dan blijft het evengoed triest.. Kom op.. Almere…

Jonathan
13 september 2017 at 09:05
Binnenstad met de meeste leegstand dankzij het slechtste college van Nederland

Judge X
13 september 2017 at 09:12
…. Link: https://www.youtube.com/watch?v=z4uivPpzCGo

hans privee
13 september 2017 at 09:44
Zouden de mensen in al die steden die niet genomineerd waren net zo over hun eigen stad denken als de mensen uit den helder ?

Judge X
13 september 2017 at 11:20
Waarschijnlijk alleen als ze daar net zo slecht en corrupt bestuurt worden als hier.
‘Het denken’ gaat derhalve niet over ‘De Stad’, maar over ‘De Bestuur’ !
Voor Mental Coaching gelieve u zich dus bij de Drs. Bijlweg te vervoegen. 😉

Bodelo
13 september 2017 at 13:30
In Almere hebben ze in ieder geval een kleurrijke burgemeester!

roodborstje
13 september 2017 at 11:48
Goh,wat een verassing, die uitslag!

Stefan
13 september 2017 at 11:51
Daar gaan we weer! Nog iets positiefs te melden mannen?

RB
13 september 2017 at 12:16
ze zijn ook net pas begonnen met de hele binnenstad aanpakken, en ik vind het opknappen en in ieder geval in de zonnige weekenden gezellig druk nu, terrasjes vol etc, volgende keer weer proberen en dan maken we vast meer kans, positief dat we al genomineerd waren, tientallen andere steden in NL namelijk niet …..

Fred
13 september 2017 at 12:44
Waren die voorgedragen dan ?

Stefan
13 september 2017 at 13:25
Ben ik het helemaal mee eens

niedie
13 september 2017 at 17:38
er worden weer reclameborden op de lantaarnpalen geplaatst in de beatrixstraat. dus binnenkort in de hele stad een willekeur van reclame aan de palen. het wordt een rotzooitje.

Hijneken
13 september 2017 at 18:50
Ik hou van Den Helder, haar bevolking, haar ‘dialect’, haar zee en strand. Maar beste binnenstad? Die vraag had je in 1965 moeten stellen. Na medio 2000 is het alleen meer verder achteruit gegaan. Al is dat volgens mij in bijna iedere stad het geval. Steeds meer mensen, ook ik, kopen via internet.

RB
13 september 2017 at 19:03
de luiheid van de tegenwoordige mens heeft de hele middenstand om zeep geholpen

Hijneken
13 september 2017 at 19:08
Dat ben ik ten dele met je eens RB. Toch gaat het bij de leegstand ook om oorzaak en gevolg. Het winkelend publiek heeft weinig te besteden en kiest haar voordeel o.a. via internet. De winkelier kan daar niet van bestaan en verdwijnt uiteindelijk waardoor de leegstand het beeld bepaald. Door dat beeld is het voor het winkelend publiek dat de binnenstad nog wel (regelmatig) bezoekt veel minder aantrekkelijk. Bij mijn laatste rondje door de binnenstad, viel het mij op dat de Spoorstraat in principe helemaal leeg is, m.u.v. het beginstuk t.h.v. de Keizerstraat. En dát is wel een anders geweest.

Dit zorgt ervoor dat winkelen niet aantrekkelijk is. De winkelier doet z’n best maar krijgt geen klanten en zo is de cirkel rond.

Het is jammer maar onomkeerbaar.

Fred
13 september 2017 at 19:22
Jou , is het tenminste opgevallen, dat er vanaf de kijkshop bijna geen winkels meer zijn. Nu de Gemeente nog. Die gaan doodleuk een los en laadplaats aanleggen in de Palmstraat t.b.v. de winkels in de spoorstraat. Welke winkels ???? Achterin de Spoorstraat zijn geen winkels meer. Alleen de Deka , en die heeft een eigen los en laadplaats in de Molenstraat.

sukkels
13 september 2017 at 23:45
eigen los en laadplaats noem je dat levens gevaarlijk je kan er met tijd en wijle amper langs omdat de chauffeurs hun wagen niet knap achteruit kunnen rijden een kleine aanpassing zou daar heel veel verbeteren en veiliger maken

Fred
13 september 2017 at 19:31
De mensen hebben weinig te besteden meer . Daarom gaan de mensen overdag meer werken, om aan meer inkomen te komen. Dus hebben ze geen tijd meer om overdag naar de winkel te gaan. Dus bestellen ze het via internet. Zelfs de supermarkten hebben daar last van. Menig supermarkt werkt ook al met internet bestellingen. Zelfs de openings tijden worden aangepast , aan de mensen die overdag niet naar de supermarkt kunnen vanwege hun werk. B.v. de supermarkt in de Koningstraat is elke dag tot negen uur s ávonds open.

RB
13 september 2017 at 20:30
De mens van het heden is naast lui ook nog verwend en moet die dure verwennerijen bekostigen door jawel meer te werken en jawel ook deze cirkel is weer rond

Sigmund
13 september 2017 at 20:17
“De luiheid van de tegenwoordige mens heeft de hele middenstand om zeep geholpen”?!?
Volgens mij heeft vooral de luiheid van de middenstand de Helderse binnenstad om zeepgeholpen, of daaraan in ieder geval fors bijgedragen. Op weinig plaatsen in Nederland word je met zulke klant-onvriendelijke openingstijden van winkels geconfronteerd als in de binnenstad van Den Helder!

RB
13 september 2017 at 20:39
de middenstand zelf heeft niet veel te zeggen over hun openingstijden, dit wordt door de overheid gedicteerd, ruimtelijke ordening, bestemmingsplan etc, niet makkelijk om daar iets in te veranderen, plus de gemiddelde ondernemer kan ook niet de kosten van overuren voor personeel dragen

Sigmund
13 september 2017 at 20:49
Nou, van de overheid hoef je ècht niet pas om 10.00 uur (of nog later!) je deuren te openen en hoef je ze zeker niet vóór 18.00 uur te sluiten.
Het is een grof schandaal dat je bijvoorbeeld bij een zaak als Blokker na 17.30 uur niet meer terecht kunt! Dit getuigt van minachting voor de (werkende) klanten!!!

RB
15 september 2017 at 22:07
als je van de overheid maar 8 uur open mag dan zijn jouw tijden echt niet vreemd…..waarom moet een ieder zich aan jou aanpassen, wat wil je dan, dat je om 23:45 nog even een glas kunt kopen in Blokker?? wat denk je dat dit kost voor een ondernemer, wat mankeert er aan Zaterdag gewoon overdag even lekker met de familie er op uit, de winkels aandoen, incluis Blokker en voor de week spullen inslaan, beetje op de markt kijken, frisse zeelucht opnemen dan lekker een lunch op een leuk terrasje, nee we blijven gewoon binnen zitten in de bedompte luchten achter een beeldscherm met denkbeeldige vrienden “babbelen”

HZdwg
13 september 2017 at 20:47
Als ik het goed lees, dan vindt RB dat we winkels en winkelstraten overeind moeten houden door daar te kopen, ook als we eigenlijk liever via internet kochten.
Vrome wens, maar zo is “de klant” nu eenmaal niet. De klant stelt eigen voordeel en eigen gemak helemaal voorop. Jammer soms, je kan erover mopperen, maar het is een vaststaand feit in de harde wereld van het zakenleven.

RB
15 september 2017 at 21:56
er is geen gezelligheid aan het internet kopen, achter een beeldscherm anoniem zoeken, maar dat vindt de huidige mens fijn, afschermen van de buitenwereld, de buren niet meer kennen, de oordopjes in overal, eigen bubbel en droomwereld, 300 denkbeeldige vrienden op sociale media maar in het echte leven niemand meer om op terug te vallen, we leven bijna al in de Matrix……

HZdwg
15 september 2017 at 23:54
Wil RB suggereren dat winkels gezellige praathuizen zijn met veel sociaal contact? Een heel enkele misschien wel, maar de meeste beslist niet. Hoogstens zijn kappers dat weleens, waren dat vroeger nog meer, toen veel mannen zich dagelijks lieten scheren.
Voor sociale contacten zijn er in Den Helder nog altijd veel mogelijkheden: verenigingen, politiek, horeca, …
Wonend in Brazilië heb ik via internet nog vrijwel dagelijks contact met vrienden in Nederland en een heel stuk minder oppervlakkig dan een praatje in een winkel.

RB
16 september 2017 at 07:17
het is in ieder geval meer sociaal contact dan het internet winkelen, mensen beginnen nu al sociaal gestoord te worden, weten niet meer hoe met mensen te communiceren, de uitdrukking “zet maar op een mail” wordt continue gebruikt om het persoonlijk contact maar uit de weg te gaan, heeft HZdwg recentelijk wel eens in een trein gezeten, waar dit vroeger gezellig sociaal was zit je nu tussen de zombies met oortjes in geknikte nek starend op de dumbphone er wordt geen woord meer gesproken en al zeker niet met een onbekende…… internet maakt contactgestoord

Bodelo
18 september 2017 at 11:18
Hans, er zijn in onze stad nog een aantal winkels te vinden waar je “meer dan zomaar een klant” bent. Denk bijvoorbeeld aan van de Rol op de Beatrixstraat. Er zijn er nog een aantal te noemen. En ja, dat is zeer sociaal. En ja, dat is waar RB op doelt.

Monique_K
14 september 2017 at 12:13
Luiheid? Ik denk dat het meer te maken heeft met de uitgebreide keuzemogelijkheden die je op internet hebt. Op internet blijf je gewoon zoeken tot je hetgeen jij perfect vindt gevonden hebt, in plaats van zoals vroeger dan maar iets te kopen dat je wel nodig hebt maar eigenlijk niet echt mooi vindt. Daarnaast, het is niet de eerste keer dat nieuwe technologie ervoor zorgt dat het een en ander verandert toch? Winkels en hun aanbod zijn totaal verandert sinds de industriële revolutie, wat er nu gebeurt is gewoon de zoveelste aanpassing aan nieuwe technologie.

RB
14 september 2017 at 21:45
er wordt meer dan ooit geretourneerd van de internet aankopen, lang leve het internet, DHL en consorten zijn er enorm blij mee…….

Monique_K
15 september 2017 at 00:40
Een paar jaar terug was die branche op sterven na dood, nu floreren ze .. de een z’n dood is de ander z’n brood ..

Fred
15 september 2017 at 08:28
Ik heb 25 jaar in die brance gewerkt. Destijds werd er bijna net zoveel van de bestellingen van de diverse postorderbedrijven terug gestuurd als dat er besteld was. Dus verhoudingsgewijs is er dan niet zoveel veranderd.

RB
15 september 2017 at 21:58
Fred, toen had je nog 3 postorder bedrijven en 2 koeriers, nu heb je van beiden het tienvoudige en floreren ze allemaal……

boonztra
14 september 2017 at 10:06
Internet is 24 uur per dag en zeven dagen per week “open”.
De producten worden op m’n werk afgeleverd dus hoef ik er niet voor thuis te blijven. Dat maakt het winkelen in de steeds verder leeglopende binnenstad niet echt aantrekkelijk(er). Wat dat betreft is het winkelconcept nou eenmaal ingrijpend verandert en zal daardoor nog verder veranderen. Den Helder weet dat ze een krimpregio is, en ook voor wat betreft het winkelenleven zou ze hierop in moeten spelen. Leegstaande winkels? Maak er sociale huurwoningen van voor jongeren, twee vliegen in één klap.

Bodelo
14 september 2017 at 11:57
Dat gebeurt nu toch waarde vriend?

boonztra
14 september 2017 at 21:33
Ik zie veel lege winkels waar zeker geen sociale woonruimte in is gevestigd. Mogelijk zie ik iets over hoofd?

RB
14 september 2017 at 21:47
een idee voor het COA…… maak je Jesse ook nog blij

Fred
15 september 2017 at 08:40
Daar is al eens aandacht voor geweest, ook van gemeente zijde. Dat wat u bedoeld , wonen boven de winkels, kan niet altijd. Er zijn niet altijd aparte ingangen naar de bovenverdieping van de winkels. Dan moeten de huurders/visite, door de winkels naar de boven verdieping en dat staat een hoop winkeliers tegen. E.e.a. komt doordat veel winkels vroeger woonhuizen waren. Ik heb uit hoofde van mijn gewezen beroep , nog meegemaakt, dat er vele woningen tussen de winkels van de KSK ( Koningstraat, Spoorstraat , Keizerstraat) stonden, die later werden verbouwd tot winkel en de bovenverdieping meestal werd omgetoverd tot magazijn ..

Bodelo
18 september 2017 at 11:22
Klopt Fred! En dat is nu weer langzaam aan het veranderen. Kijk maar wat er in het laatste gedeelte van de Spoorstraat gebeurd; woonruimte boven winkels. En langzamerhand wordt de winkelruimte ook getransformeerd. Straks zal de Koningstraat volgen.

Judge X
15 september 2017 at 23:50
Den Helder heeft geen of de verkeerde visie, loopt achter de muziek aan nee erger nog, zoekt deze terwijl ze de wijk al lang heeft verlaten.
Intussen is er namelijk een trend gaande, waar internetshops bedrijfsruimten betrekken om er een fysieke winkel te vestigen.
We zijn inmiddels via multichannel bij omnichannel aangekomen, tijd om wakker te worden dus. 🙂
Link ….

Judge X
15 september 2017 at 23:51
…. link: https://www.diract-it.nl/multichannel-crosschannel-en-omnichannel/

Bodelo
18 september 2017 at 11:28
Het is wel aardig om te lezen dat vrijwel iedereen de leegstand wijt aan aankopen via internet. Dat speelt natuurlijk een rol. Maar denk eens aan het volgende; supermarkten worden steeds uitgebreider. Je kunt er al kleding en huishoudelijk materiaal kopen. De bouwmarkt verkoopt meubelen, waspoeder en fietsen.
Iedereen probeert de consument binnen te lokken met als gevolg dat ze allemaal in dezelfde vijver vissen.
Vervolgens zijn er een aantal grote winkelcentra verschenen die het publiek uit de binnenstad wegtrekt.
En waar we nu even scherp op moeten zijn is het volgende; het Ravelijncentrum heeft zich uit het ondernemers overleg teruggetrokken. Waarom? Men wil daar een supermarkt vestigen terwijl de overige ondernemers in Den Helder daarop tegen zijn. En wat doet dan het Ravelijncentrum? Ik krijg mijn zin niet dus stap ik uit het overleg.
Hoe help je het ondernemersklimaat om zeep in onze stad?

Judge X
18 september 2017 at 12:34
Met bouw- en supermarkten die van alles mogen verkopen en ondernemers met een fysieke winkel die er niet voor kiezen zich ook als internet winkel te ontplooien ?!
Want het door mij hierboven genoemde ‘Omnichannel’ is ook omgekeerd toe te passen; een goed voorbeeld is Vaarshop van Kalsbeek, er zullen meer voorbeelden te noemen zijn maar ik vrees dat dit voor D-H wel eens tegen kon vallen.

http://www.denhelderactueel.nl/2017/09/titel-beste-binnenstad-helder/

2 Comments

  1. Wat een ongekende leugenachigheid van Lolke Kuipers. Eerst weigert hij mijn vragen over de onbestaanbare combinatie wethouder onroerend goed – particulier projectontwikkelaar – die in strijd is met de wet- te beantwooorden. Ten opzichte van We Are Change maakt hij het nog bonter. Als die in een interview vragen naar zijn nevenfucties ontploft Kuipers en roept dat die prive zijn. Ondanks het feit dat hij wettelijk verplicht is als wethouder om zijn nevenfuncties openbaar te maken. Kuipers dreigt zelfs de recorder van We Are Change uit te zettten (zie opnamen elders op deze site). En nu roept Kuipers ineens dat hij geen zaken boven Amsterdam doet. En ook nog eens dat hij daar transparant over is… Nog nooit eerder heb ik Kuipers hier iets over horen zeggen. Ook mijn vragen over de schadeclaim die hij samen met een van de grootste aannemers van Den Helder heeft ingediend tegen de boven Amsterdam liggende gemeente Medemblik wegens een mislukt bouwproject waarbij hij betrokken was, wil Kuipers niet beantwoorden.

    En natuurlijk springt de Schuilingbode meteen weer kritiekloos in de bres voor Kuipers. Ronald den Boer gebruikt daar nu een buikspreekpop voor.

  2. Het morele gehalte van wethouder Kuipers blijkt nog het beste uit onderstaand filmpje. In de extra raadsvergadering waarin hij een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgt vanwege zijn bedrog ten opzichte van Scholte bij diens aankoop van het postkantoor, maakt Kuipers een ‘lolke’. Hij roept dat de oppositie zich voor het karretje van Scholte laat spannen. Rob Scholte zit in een karretje omdat hij bij een bomaanslag beide benen verloor. Nou kan iedereen zich verspreken. Dan zeg je even sorry en is er verder niks aan de hand. Maar dit was een doelbewuste actie van Kuipers om op een zo smerig mogelijke manier -boven en onder Amsterdam en boven en onder de gordel- op de man te spelen. Ook nadat er in de raadszaal grote beroering ontstond over zijn laaghartige aanval op Scholte, nam Kuipers zijn uiterst banale opmerking niet terug.

    https://robscholtemuseum.nl/we-are-change-rob-scholte-versus-bw-den-helder/

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.