Delano Weltevreden – Huibers weer formateur + ‘Praten met Beter onverstandig’ + VVD Den Helder – Fritzsche + L.O.S. – VVD-er verkettert Beter + Ronald Boutkan – Twee formateurs

Hans Huibers weer formateur in Den Helder

CDA’er Hans Huibers wordt opnieuw formateur. Als tweede formateur is de vorig jaar afgezwaaide commandeur Kees Boelema Robertus gevraagd.

De twee formateurs moeten een coalitie zien te smeden van Beter voor Den Helder, CDA, VVD, PvdA, Seniorenpartij, ChristenUnie en Stadspartij.

Huibers noemde Den Helder in het verslag van zijn mislukte formatiepoging ’ziek’. Ook hekelde hij de aanhoudende geruchten en de sfeer van zwartmakerij in Den Helder.

Noordhollands Dagblad, 15 mei 2018, 16:02

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Deze coalitie is niet de wens van de kiezer. Dat is: Beter 6 CDA 5 Senioren 2 CU 2 BB 1, eventueel met Groen Links 1 en PVV 3. Als het CDA dit niet wil, wil ze helemaal niet verbinden maar een Haags machtsblok dat het huidige beleid zoveel mogelijk wil voortzetten. Beter geeft het heft uit handen, onbegrijpelijk. Denkt niet na over wat er wezenlijk moet veranderen. (Zie de overval museum). De kiezer is weer snel vergeten, na de prachtige woorden tijdens de debatten.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Wat is het toch een achterlijk politiek zooitje in Den Helder .
Nu wordt Huiberts voor de tweede keer formateur .
En nu hebben ze ook weer een tweede formateur uit de hoed getoverd .
Zal wel een CDA er zijn .
Huiberts had gelijk Den Helder is inderdaad politiek ziek .
De wens van de kiezer om politieke verandering in Den Helder wordt totaal genegeerd .
BVDH wat laat je je in je zak schijten .
Grote woorden maar weinig daden .
We zijn het politieke lachertje van Nederland jullie moeten je schamen .

Paul Jansen · Marine machinsten opl. stoommachinist
Henk en Ruud. Wanneee zijn jullie eens positief ergens over? Volgens mij is geen enkele reële coalitie bij jullie goed of wel?

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Je moet de reactie van Henk lezen .

Ruud Van de Kerkhof · Geen
En van al deze elende is de Stadspartij verantwoordelijk .
Als jullie 4 jaar geleden er niet zo,n zooitje van hadden gemaakt dan hadden deze verkiezingen heel anders kunnen verlopen .
Maar daar weet jij alles van

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Paul, je ziet mijn concrete coalitie toch wel?? Die richting is de wens van de kiezer. En meneer Huibers, Den Helder is inderdaad ziek, uw partij flikte het nog even om Scholte eruit te gooien, achter de rug van de nieuwe raad om. Nog even die slag binnenhalen. En tot nu toe al zijn kunst te gijzelen, ook niet de wens van de nieuwe raad. Een zwarte bladzijde, zeker, zwartmakerij van de stad door uw partij: ziek politiek gedrag, pure machtspolitiek, ondemocratisch. Dat bemoeilijkt de formatie. Kijk eens in de spiegel en de balk in uw eigen oog. In plaats van op een afstand als buitenstaander de stad de les te lezen. Daarvan hebben we er genoeg, al. De kiezer is niet achterlijk en niet ziek, is helder geweest. Het is aan de partijen om de kiezer te respecteren.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Je kan de Helderse politiek toch niet meer SERIEUS nemen .
Ze kwakkelen maar door .
Was niks is niks wordt niks

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/hans-huibers-weer-formateur-den-helder

‘Praten met Beter is onverstandig’

Delano Weltevreden - 'Praten met Beter is onverstandig', Helderse Courant, 15 mei 2018

Helderse Courant, 15 mei 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Bernard Fritzsche

Gepubliceerd op 18 feb. 2014

Reacties:
https://youtu.be/602bBqOBQeM

VVD-er Fritzsche verkettert Beter

Bernard Fritzsche (VVD) vindt het onverstandig dat zijn partij met Beter voor Den Helder praat over een nieuw college. Naast Beter en de VVD zouden CDA, PvdA, Seniorenpartij, Stadspartij en de ChristenUnie deel uitmaken van de nieuwe wethoudersploeg. Over die samenstelling wordt deze week overlegd.

Fritzsche doet zijn uitspraak in de Helderse Courant van 15 mei. De oud-wethouder vreest toestanden zoals die zich voordeden in 2011-2012 toen ook sprake was van een brede coalitie en die evenzeer kwetsbaar was. “Leren we dan niet van het verleden?”, verzucht Fritzsche die wel gezien wordt als een Helderse VVD-coryfee. Hij stond op de 13e plek van de VVD-lijst voor de gemeenteraadsverkiezing van dit jaar.

Partijen als de VVD, CDA en PvdA zijn ‘rechtstatelijk’, redeneert Fritzsche, en die moeten niet in zee willen gaan met een partij als Beter voor Den Helder. Die heeft slechts een beperkte agenda met als belangrijkste punt het wegsturen van burgemeester Schuiling. “Ik zeg: kijk uit. Straks ben je mogelijk betrokken bij processen waar je eigenlijk niks van wilt weten.”

Wat Fritzsche verstaat onder ‘rechtstatelijk’ wordt niet duidelijk in het krantenartikel, maar het lijkt erop dat de oud-wethouder ‘landelijk’ bedoelt. Landelijke partijen moeten geen energie steken in een lokale partij als Beter voor Den Helder.

Fritzsche vindt het wel verstandig dat een aantal wijze mensen een programma schrijft voor de bestuursperiode tot 2022. “Wie wil aansluiten is van harte welkom. In Rotterdam hebben VVD en GroenLinks dat ook zo aangepakt.” Ook de PVV zou mogen aanhaken, want die partij hoort er met 3 zetels bij. “Die kunnen het verschil maken als je een goed programma hebt geschreven en een coalitie moet vormen”, aldus Fritzsche in het dagblad.

L.O.S., 15 mei 2018

https://losdenhelder.nl/vvd-er-fritzsche-verkettert-beter/

Twee formateurs voor nieuwe coalitie

Den Helder – Om tot een nieuwe coalitie te komen van zeven partijen, zijn door Beter voor Den Helder en het CDA twee formateurs aangesteld. Hans Huiberts, die het al eerder probeerde, keert terug en dit keer doet hij het samen met Kees Boelema Robertus. Huiberts is gevraagd door het CDA, Boelema door Beter.

“De twee grootste partijen hebben zo beiden een formateur”, aldus Carlo Assorgia van Beter voor Den Helder. “Gezien het grote aantal partijen dat mee gaat doen lijkt ons dit de snelste en zorgvuldigste weg tot succes.”

De formateurs hebben als opdracht het smeden van een coalitie die, naast CDA en Beter, ook bestaat uit de Stadspartij, VVD, PvdA, ChristenUnie en de Seniorenpartij.

Den Helder Actueel, 15 mei 2018 – 16:48

Reacties:

RB
15 mei 2018 at 17:45
“VVD dat nooit” hè Carlo…..

Boaz
15 mei 2018 at 18:41
“snelste en zorgvuldigste weg tot succes.” Is dat je optieft met je gezever over beter dit,beter dat. Je hebt geen idee hoe ongeloofwaardig je jezelf en de partij hebt gemaakt. Serieus beter voor den helder, door te gaan.

Henk van Kuijk
15 mei 2018 at 18:42
Deze coalitie is niet de wens van de kiezer. Dat is: Beter 6 CDA 5 Senioren 2 CU 2 BB 1, eventueel met Groen Links 1 en PVV 3. Als het CDA dit niet wil, wil ze helemaal niet verbinden maar een Haags machtsblok dat het huidige beleid zoveel mogelijk wil voortzetten. Beter geeft het heft uit handen, onbegrijpelijk. Denkt niet na over wat er wezenlijk moet veranderen. (Zie de overval museum, mede door achterbaks CDA, VVD, PvdA-beleid achter de rug van de nieuwe raad om, ziek). De kiezer is weer snel vergeten, na de prachtige woorden tijdens de debatten.

Optimist
15 mei 2018 at 19:52
Aub Henk verzin eens een nieuwe inhoudelijke tekst i.p.v. dat gezever over Schuiling en/of de landelijke partijen…. en nog erger Rob Scholte. Je bent er nog mee bezig maar de rest van Den Helder interesseert het niets. Kom op met een mooi gebouw wat het centrum versterkt!

Ad
16 mei 2018 at 08:52
je begint…nee, bent een heel zielige zeurpiet aan het worden met je eeuwige dramverhaaltje.
ga eens een maandje op “stop” of zo.
dit begint gewoon erg vervelend te worden met iedere keer hetzelfde verhaaltje.
eenuh…bedankt Carlo.. jaren terug zijn we in de stadspartij-val getrapt met hun mooie verhaaltjes, nu doe jij precies hetzelfde.
de kiezer is opnieuw bedonderd door wederom een mooi, maar achterbaks verhaaltje.

Hans
15 mei 2018 at 20:15
Henk heeft helemaal gelijk hoe geloofwaardig ben je nog wat een ongeregelde bende dit wordt nooit wat en wat Schuiling betreft die kan beter opstappen anders zie ik het somber in voor Den Helder .. Ik hoor niet bij de rest en zovelen met mij ..

Arie
15 mei 2018 at 21:03
Zit Henk gewoon steeds zijn reacties te knippen en te plakken? Ik lees nou al voor de 583e keer hetzelfde verhaal. Get a life!

Henk van Kuijk
15 mei 2018 at 23:47
Je kunt er de klok op gelijk zetten: als reageerders geen tegenargumenten hebben, dan gaan ze steevast op de persoon spelen. Wel amusant.

Dick Berts
16 mei 2018 at 00:51
Deze site wordt inmiddels gedomineerd door pubers die te weinig aandacht van hun ouders krijgen en de mogelijkheid om anoniem te reageren daarom misbruiken om te gaan trollen.

optimist
16 mei 2018 at 12:40
Wat fijn dat u me voor puber beschouwd? Dat ligt al 40 jaar achter me……helaas…. maar ik ben blij met uw opmerking! Voel me weer jong en nuttig.

Ad
16 mei 2018 at 08:55
je kunt de klok erop gelijk zetten dat onder ieder bericht hier hetzelfde jankverhaaltje komt te staan

optimist
16 mei 2018 at 12:39
Wie speelt hier altijd op de man?

Henk van Kuijk
16 mei 2018 at 14:53
Heer N., dat u niet in de gaten hebt dat ik altijd de feitelijke daden van politici en de kosten noem plus conclusie, toont aan dat u geheel ongeschikt bent als raadslid.

RB
16 mei 2018 at 21:18
wie is heer N.?

Anton Hagen
16 mei 2018 at 07:45
Kees Boelema Robertus,commandeur ..b.d.
Dit gaat dus een één tweetje worden tussen het C.D.A en de V.V.D.
M.a.w,de rest gaat gewoon worden ingepakt behalve de Stadspartij want die heeft al genoeg meegejankt met bovengenoemde partijen.
En zo krijgt de heer Kos zijn geliefde wethouderschap weer binnen.

Marcel
16 mei 2018 at 09:48
Als BetervDH de verkiezingen over 4 jaar wil overleven gaan ze nu de oppositie in. De kiezer heeft Beter groot gemaakt maar net niet groot genoeg om het beleid over te nemen! Er is geen andere (overlevings)strategie mogelijk.
Als Beter de oude kliek opnieuw ten tonele voert – als doekje voor het bloeden aangevuld met enkele kleine partijen – staat de afloop in de sterren geschreven: Trots achterna; Stadspartij achterna! De oude kliek lachende derde???

b
16 mei 2018 at 10:55
Ach dan noem je de volgende partij Nog Beter voor Den Helder:)

Kobus
16 mei 2018 at 11:56
Hé Carlo.
waar blijf je nu met je stoere verhalen. Je beschaamd het vertrouwen van veel mensen die op jouw gestemd hebben.
Hef Beter maar op want je bent net zo onbetrouwbaar als de Premier en zijn partij. Ook VVD.

Kees Jan
16 mei 2018 at 14:26
Het is niks, het was niks en het wordt ook nooit iets. De Helderse politiek is doodziek.
.
Beter voor Den Helder wordt met deze coalitie ongeloofwaardig. En erger nog ze worden door het CDA, VVD en PvdA totaal misbruikt.
.
Coalitie stiekem aangevuld met het CDA zou de beste oplossing zijn voor de stad. De stadspartij zal zich daar aan moeten overgeven. Doen ze dat niet, dan is het het einde voor Wethouder Pieter Kos… en kan de coalitie stiekem toch doorgaan met een meerderheid.

HaKatje
16 mei 2018 at 14:48
Ach, weet je, er zullen ook mensen tevreden zijn met deze oplossing omdat er ook nog aardig gestemd is op de vvd. Die mensen zijn dan weer blij. Er zullen, wat het ook zal worden, altijd mensen ontevreden zijn. Ik denk dat de politiek in zijn huidige vorm zijn beste tijd gehad heeft. Tijd voor nieuwe vormen van bestuur, maar hoe en wat weet ik ook niet precies. Het zakencollege (idee van Nico) leek mij wel wat Maar er zijn wellicht ook andere bestuursvormen te bedenken. Creatieve geesten: laat uw raderen in beweging komen!
Ik heb te weinig kaas gegeten van politiek om een nuttige bijdrage hierin te leveren. Maar gevoelsmatig zeg ik: Tijd voor wat nieuws!
Anders blijft het allemaal eindeloos op dezelfde manier doorsudderen.
En dan bedoel ik dus niet: “partijtje zus of zo moet het maar eens gaan doen”, maar ik bedoel een nieuwe vorm van besturen. Zou dat mogelijk zijn?

Chinook
16 mei 2018 at 17:37
Het is niets, het wordt niets, het zal nooit wat worden, deze hypocriete egotrippers zijn allemaal 10 maatjes te klein om zelfs een dorp als Den Helder te besturen.

Nico
16 mei 2018 at 18:31
HaKatje,Wat betreft de bestuursvorm het eenvoudig. Deze staat in de gemeente wet. Er zal altijd een gemeenteraad en college zijn. De invulling zal door verkiezing (gemeenteraad) en onderhandelingen (coalitievorming) plaatsvinden. Wanneer er geen coalitie door onderhandelingen gevormd kan worden doordat men niet tot overeenstemming kan komen is de laatste strohalm het zakencollege. Dit college wordt dan gevormd door experts op diverse deelgebieden. De experts kunnen overal vandaan komen en kunnen via sollicitatie worden geworven. Ook kan men besluiten deze kandidaat wethouders te “scouten”, dus zelf zoeken en vragen of zij bereid zijn. Wat betreft Den Helder is het misschien te overwegen de mensen deels uit Den Helder en deels extern te zoeken. Dit heeft als voordeel dat de cultuur die Den Helder eigen is gekoesterd wordt. De externen brengen frisse ideeën en andere inzichten waardoor barrières doorbroken kunnen worden. Het vereist wel een cultuur omslag om dit mogelijk te maken. Het geeft ook rust, rust die nodig is om dossiers af te ronden en de publieke opinie ten aanzien van Den Helder te verbeteren. Eerst gaan we echter weer aan de praat en zullen partijen er alles aan doen om een coalitie te vormen en blijven zij volharden in oude standpunten. Bang om zogenaamd gezichtsverlies te lijden. Ik denk dat er geen gezichtsverlies op zal treden. Eerder zullen inwoners van Den Helder respect hebben voor het feit dat partijen Den Helder op 1 zetten door over hun eigen schaduw heen te stappen

apolocat
17 mei 2018 at 11:23
Hoeveel van de gemeenteraadsleden kennen die gemeentewet ?

HaKatje
16 mei 2018 at 20:04
Dank voor je heldere uitleg Nico!
Het zakencollege is dus al revolutionair genoeg. En het “hoogst haalbare andere soort bestuur” (voorlopig) in gemeentepolitiekland. Als het vernieuwend en verfrissend is heb ik daar gewoon eens zin in. Ik zie eerlijk gezegd helemaal niets meer in nog meer van hetzelfde. Hoe fijn zou het zijn als men dat gewoon eens zou oppakken. Ik zou daar zeker veel respect voor hebben.

https://denhelderactueel.nl/2018/05/twee-formateurs-voor-nieuwe-coalitie/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Bernard+Fritzsche