Delano Weltevreden – Half dozijn wethouders in college Den Helder

DEN HELDER – Zes wethouders gaan aan de slag voor de nieuwe coalitie van Stadspartij, CDA, VVD, D66 en PvdA. Het huidige college telt er vijf.

Naar verwachting worden de nieuwe wethouders en het coalitieprogramma dat zij moeten gaan uitvoeren vandaag gepresenteerd. Pieter Kos en Jacqueline van Dongen, die nu al wethouder zijn voor de Stadspartij, komen terug in de nieuwe stadsregering. Lolke Kuipers verruilt het fractievoorzitterschap van D66 voor een wethouderszetel. Trees van der Paard maakt eenzelfde beweging, maar dan namens de PvdA, aldus bronnen in het stadhuis. Kuipers wil slechts schoorvoetend bevestigen dat hij wethouder wordt. Welke portefeuille zijn partij krijgt, wil hij niet kwijt. ,,We hebben afgesproken dat de nieuwe coalitie woensdag (vandaag, red.) wordt gepresenteerd. Dan vind ik het niet netjes om daar nu al mededelingen over te doen.’’

Ook Peter Reenders zegt zich aan de afspraken met zijn nieuwe coalitiepartners te houden. Hij bevestigt wel dat Kos en Van Dongen ook in het nieuwe college zitting nemen. ,,Maar eigenlijk hadden we al gezegd dat zij onze kandidaten zijn.’’

Wie VVD en CDA in het nieuwe college gaan vertegenwoordigen, is nog niet bekend. Naar verwachting krijgt de kleinste coalitiepartner PvdA (2 raadszetels) een deeltijdwethouder.

NHD, 22-9-2015, 19:00 (Update 22-9-2015, 19:00)

Reacties:

Klaas Otten · Den Helder
Ik denk dat Lolke Kuipers een goede wethouder zal zijn… Maar erg jammer dat Pia Bruin(ook D66) niet de kans krijgt om weer wethouder te worden! Dat heeft zij wel verdiend, kijk maar naar haar projecten: de vernieuwde Beatrixstraat, de nieuwe Kampanje en de renovatie flats aan de Marsdiepstraat….

De pvda had het paard op stal moeten laten staan….

Ik denk dat Edwin Krijns voor het CDA goede kans maakt en volgens zal hij het goed doen als wethouder.

En voor de VVD Kees Visser, dat is het beste voor Den Helder, voor mij persoonlijk hoeft Kees geen wethouder worden, maar dat hebben jullie al kunnen lezen in het NoordHollandsdagblad en wel het interview met ondergetekende……..

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Dus de Stadspartij heeft voldaan aan de formeel juiste eis van de Burgemeester dat ze bij de griffie zwart op wit moet vastleggen wie nu de Stadspartij vertegenwoordigen in de Gemeenteraad? Dat zou zeer bijzonder zijn, gezien de komende ledenvergadering van de Stadspartij.
Of gaat de Burgemeester gewoon bij de presentatie van een nieuw college zitten , als voorzitter, een college dat door een deel van de Stadspartij mede in elkaar is geknutseld, en is hij zijn woorden in de Raad opeens vergeten?

Marinus Vermooten · Den Helder
Het ergste is dat het vertrouwen in de (lokale) politiek richting nulpunt afstevent ,afgezien van het extra gemeenschapsgeld dat hiermee is gemoeid. Maar dat zal een deel van de volksvertegenwoordigers waarschijnlijk totaal niet aanspreken, zolang zij er zelf niet armer van worden en voor sommigen hunner stevig in het gerstennat kunnen blijven happen. Zeer treurig, afgezien van de coalitieafspraken die in feite door één lijsttrekker met voorbedachten rade moedwillig om zeep is geholpen, mogelijk ten gunste van eigen gewin.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Beste kiezers die doe mijn toedoen op de Stadspartij hebben gestemd mijn excuus daar voor .
Net als jullie ben ik ook verraden door regent P Reenders en zijn 5 meelopers .
We zijn op een schandalige manier geschoffeerd en ze hebben het vertrouwen geschonden .
En dat puur uit eigenbelang alleen maar om op het pluche te kunnen blijven zitten .
We zouden een nieuwe koers gaan varen was het verkiezingsplan van de Stadspartij .
Nou daar is niet veel van over .
We zijn weer terug bij af en dat dankzij deze heren zonder ruggegraat .
Ze moeten zich dood schamen op de manier waarop ze de Stadspartij om zeep hebben geholpen .
Namens de kiezers BEDANKT .

Tjitske Biersteker · Hogeschool ijsselland
het artikel is verwarrend: vandaag is nog steeds dinsdag en de presentatie heeft niet plaats gevonden Als toch bedoeld wordt dat het woensdag gaat gebeuren, dan is in elk geval niet bekend waar en hoe laat . Zou het wel waar zijn dan?

Klaas Otten · Den Helder
In het verre oosten is het al woensdag!

George Bethlehem · Den Helder
Dus niet alleen callcentre, ook verslaggeving komt uit het Oosten. Net als die (drie) wijzen.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Misschien heb je een sms-je gemist, Tjitske?;)

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article27510668.ece/Half-dozijn-wethouders-in-college-Den-Helder_

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image