Delano Weltevreden – ’Geen ruzie in coalitie Den Helder’ + Den Helder is ’een grotere uitdaging’ voor Odd Wagner + Redactie DHA – Odd Wagner officieel voorgedragen als wethouder

’Geen ruzie in coalitie Den Helder’

Den Helder – De opmerkingen van wethouder Lolke Kuipers over de geloofwaardigheid van wethouderskandidaat Odd Wagner brengen de samenwerking in de coalitie niet in gevaar.

Dat zegt fractievoorzitter Peter Reenders van de Stadspartij. Hij heeft zich groen en geel geërgerd aan uitspraken van wethouder Kuipers over Odd Wagner. Volgens Kuipers is Wagner niet geloofwaardig als hij nu voor de Stadspartij wethouder wordt, terwijl hij in het vorige college wethouder was voor Behoorlijk Bestuur, GroenLinks en ChristenUnie. ’Ongepast en storend’, vindt Reenders.

Hij wil een goed gesprek met Kuipers voeren. ,,Ik heb hem gebeld, maar heb hem nog niet kunnen bereiken.’’

Kuipers wil best met Reenders praten. ,,Als hij dat op prijs stelt, ben ik daartoe bereid.’’

Of hij na zijn kritiek straks normaal kan samenwerken met Odd Wagner? ,,Daar ben ik professioneel genoeg voor.’’

Wagner is nu wethouder in Halfweg. Hij krijgt nog wachtgeld van Den Helder. Dat speelt een rol in zijn terugkeer naar de marinestad, aldus de Heemskerker. ,,Het brengt een gevoel van verplichting met zich mee.’’

NHD, 17-10-2016, 10:27 (Update 17-10-2016, 10:55)

Reacties:

Hans Kuyper · Auteur bij Zelfstandig
Ontstaat er nu als gevolg van het dualisme een nieuwe kaste van rondtrekkende wethouders? Dat de burgemeester niet gekozen wordt lijkt me prima, dat zorgt voor continuïteit in het bestuur, maar dat de wethouders nu per gemeente een ander jasje aantrekken is een zorgwekkende ontwikkeling die zal leiden tot een steriel soort bestuur dat afstand heeft tot de inwoners.

George Bethlehem · Den Helder
Gewoon een klucht voeren ze op.Begrijpelijk dat ze voorlopig in het theater willen vergaderen

Henk Klok
Snap er niets meer van, elke partij heeft zijn principes deze toekomstige wethouder schijnbaar niet als je zo vaak van partij wisseld.
Wat is een 2 partijstelsel dan ook makkelijk…..

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28647138.ece/Geen-ruzie-in-coalitie-Den-Helder

Den Helder is ’een grotere uitdaging’ voor Odd Wagner

Den Helder – Een baan als wethouder in Den Helder biedt meer uitdaging dan dezelfde functie in Haarlemmerliede, vindt Odd Wagner.

„Haarlemmerliede heeft 5500 inwoners, Den Helder tien keer zoveel”, zegt Wagner. „De uitdaging is dus groter.” In zijn huidige gemeente heeft hij een deeltijdbaan. Wagner gaat ervan uit dat hij in Den Helder een voltijdbaan krijgt. „Ik neem de hele portefeuille van Jacqueline van Dongen over.”

Vorig jaar werd Wagner per sms afgeserveerd door de Stadspartij. In een afscheidsinterview in deze krant noemde hij de manier waarop de coalitie is opgeblazen ’onfatsoenlijk’. „Als je het politiek niet eens bent, moet je het fatsoen hebben om met elkaar om de tafel te gaan zitten en te zeggen ’het houdt op’. Dat doe je niet per sms. Dat is niet beschaafd’’, zei hij toen.

Die plooien zijn inmiddels gladgestreken. „Met fractievoorzitter Peter Reenders heb ik daar een hele tijd geleden al een goed gesprek over gehad, de kou is dus al een tijd uit de lucht. Van de Stadspartij heb ik ook een prachtig afscheidsdiner gehad.” De Stadspartij hoopt dat de nieuwe wethouder op 7 november wordt benoemd.

NHD, 17-10-2016, 10:22 (Update 17-10-2016, 15:30)

Reacties:

Mark Dijkman
Al Bundy�

Ed Schotman · Werkt bij ROC Kop van Noord-Holland
Hierbij heet ik op persoonlijke titel de Hr. Odd Wagner welkom in deze mooie Gemeente Den Helder en dat hij een uitstekende Wethouder mag worden en zijn voor de Stadspartij Den Helder en wens hem hierbij veel succes. Getekend (een echte rasjutter) Ed Schotman

Abraham Mostert
Nou…je bent de enige Ed!
niemand kent deze vrucht , maar ik ga er vanuit dat het “pensioengat” weer gedekt is ()iets met trots wethouder en 3 dagen herriner ik me)

Ed Schotman · Werkt bij ROC Kop van Noord-Holland
Abraham Mostert, Aan uw reactie heb ik het idee dat ik te maken met de vroeger Wethouder van Den Helder die voor de Partij “Trots” in het college heeft gezeten de Hr. Paul Walgering. Die was toen ook volslagen onbekend in Den Helder toen hij hier zijn Wethouderschap ging vervullen met een verschil deze Wethouder de Hr. Odd Wagner is bij ons al bekend met andere woorden: “Deze Vrucht kennen wij al”. Groetjes Ed Schotman

Monique Kohn · Den Helder
Abraham Mostert .. u kent deze ‘vrucht’ niet omdat u niet oplet. In het artikel zelf kunt u al lezen dat Wagner vorig jaar weg moest toen de coalitie werd opgeblazen per sms (in tegenstelling tot de Trots-wethouder die zelf vertrok, iets van 6 jaar geleden). Verder leven we in de tijd van google, even de naam intikken is een kleine moeite toch?

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28647107.ece/Den-Helder-is-een-grotere-uitdaging-voor-Odd-Wagner?lref=SR_4

Odd Wagner officieel voorgedragen als wethouder

Odd Wagner officieel voorgedragen als wethouder (foto Peter van Aalst).Den Helder – Zijn naam zong al even rond en maandag is het dan ook officieel bevestigd door de Stadspartij. Zij willen oud-wethouder Odd Wagner graag als opvolger van de naar Zwijndrecht vertrekkende Jacqueline van Dongen. Wagner is maandag formeel voorgedragen als nieuwe wethouder.

“De fractie en het bestuur van de Stadspartij hebben de afgelopen dagen alle voor- en nadelen van het wel of niet vervangen van de wethouder tegen elkaar afgewogen. Bij die besprekingen is ook wethouder Pieter Kos van de Stadspartij nauw betrokken geweest”, zo meldt de partij in een persbericht. “De doorslag in de keuze voor een nieuwe wethouder was dat de portefeuille van wethouder van Dongen een grote portefeuille is met veel samenhang van alle onderdelen. Bij verdeling van die portefeuille over de overgebleven wethouders zou die belangrijke samenhang verloren gaan en daarmee zouden de in gang gezette projecten versnipperd raken. Dat is slecht voor Den Helder en voor de continuïteit van het beleid.”

“Met wethouder Odd Wagner, als opvolger van Jacqueline van Dongen, krijgen wij een ervaren bestuurder als wethouder terug, die Den Helder en zijn politiek kent. Odd Wagner is de Helderse politiek na zijn vertrek vorig jaar nauwlettend blijven volgen. Wethouder Wagner zal zich, mede om bovenstaande redenen, als gelouterd bestuurder snel kunnen inwerken”, aldus Peter Reenders, fractievoorzitter van de Stadspartij Den Helder.

Den Helder Actueel, 17 oktober 2016 – 17:00

Reacties:

Rasjutter
17 oktober 2016 at 17:57
Zit net te denken aan een opvolger voor Peter Reenders, maar die heeft helemaal geen opvolger nodig natuurlijk, die stoppen in 2018 gewoon op te bestaan 😉
Dat zijn dan toch wel weer fijne vooruitzichten.

eschotman
17 oktober 2016 at 20:03
Hierbij heet ik op persoonlijke titel de Hr. Odd Wagner als Wethouder welkom in deze mooie Gemeente die Den Helder is en dat hij een uitstekende Wethouder in dit college mag worden en zijn voor de Stadspartij in onze woonplaats en wens hem veel succes hierbij. Getekend (een echte Rasjutter) Ed Schotman

Judge X
17 oktober 2016 at 21:11
Stadspartij ‘Odd people’. 🙁

Fred
17 oktober 2016 at 21:44
Oude jongens krentenbrood, zoiets Judge ?

Judge X
17 oktober 2016 at 22:10
Nou eigenlijk meer ‘rare jongens die Romeinen’ (en we weten hoe dat meestal afliep).
Maar goed,ze hebben 12 maanden om de kiezer te overtuigen en dat kun je beter niet doen op de arrogante wijze van H. van Dongen en E. Schotman.

Fred
17 oktober 2016 at 21:47
Als voor gedragene Ed, ben je nog geen wethouder zoals jij hem al welkom heet. Of spreek je hier voor je beurt.

strandloper
17 oktober 2016 at 23:51
Geachte Ed Schotman, “een echte Rasjutter” is geen lid van de Stadspartij. De Stadspartij heeft een spoor van vernieling getrokken door deze geweldige gemeente. Wegwezen en wel rap.

Dick Berts
17 oktober 2016 at 21:27
Een bevlogen bestuurder, die wethouder van ELKE partij kan zijn, echt geweldig….

Fred
17 oktober 2016 at 21:52
Vliegende keep , Overal , voor wie dan ook inzetbaar, van alle markten thuis, Zoiets Dick? Echt iets voor het huishouden van dit Jan Steen gemeentebestuur

Dick Berts
17 oktober 2016 at 22:56
Een man zonder eigenschappen. Behalve zakkenvuller.

Judge X
17 oktober 2016 at 22:54
In zijn vlucht reeds aangeschoten door Luhh.. Lolke Kuipers van zijn toekomstige ‘team’; friendly fire noemt men dat in militaire vaktermen.

Rasjutter
17 oktober 2016 at 22:41
@Ed Schotman, je hoeft mij niet te overtuigen dat het allemaal koek en ei is in de coalitie dat hebben Reenders en Lolleke toch al gezegd, of toch niet?????

dirk
18 oktober 2016 at 05:18
tjonge wat een reacties zeker allemaal cda stemmers

Anton Hagen
18 oktober 2016 at 08:34
Oude wijn in nieuwe zakken is een spreekwoord wat betekent dat iets wat je al kent op een andere manier wordt gepresenteerd,toch??
Zo wordt je gedumpt door de Stadspartij en zo wordt je de hemel weer ingeprezen.
Wat een waardeloze mentaliteit heerst er toch bij die Stadspartij.
Ben nu echt blij dat ik er niet op heb gestemd en heb medelijden met die plm 7500 stemmers in Den helder die menen eindelijk licht te zien in de politieke duisternis van Den Helder.
NIET DUS!!!!!

Jeffrey
18 oktober 2016 at 10:12
Mijn god wat een azijnzeikers hierboven. Hele dag niks beters te doen zeker?

Fred
18 oktober 2016 at 13:53
Is dat het enige dat je te zeiken hebt ? Ga aan het werk!!!!

Roel Prins
18 oktober 2016 at 15:41
Ben benieuwd wat de Assorgia fractie gaat doen. Immers zijn Van Dongen en Kos destijds in het college gaan zitten namens de toenmalige fractie van de Stadspartij. Een fractie die inmiddels is gehalveerd! Ergo, zonder steun van de Assorgia fractie is Wagners wethouderschap niet legitiem. Wat wel opvalt is dat die liefdesverklaringen van wethouders voor hun nieuwe gemeente getuigenissen zijn van kalverliefdes die op hun beurt weer afhankelijk lijken te zijn van geldelijk gewin. En dat lijkt er op dat deze wethouders de samenleving, die ze naar eigen zeggen dienen, in feite gebruiken voor persoonlijk gewin. En dan staat deze politieke elite nog stom verbaasd en geërgerd te zijn wanneer de burger revolutie predikt en doet. Men benhoeft niet lang na te denken om de reactie van de burger/kiezer te begrijpen. Althans dit laatste geldt wellicht niet voor de politieke elite.

Judge X
18 oktober 2016 at 18:02
U bent ‘Geile Geurt’ vergeten Roel Prins; de Stadspartij met 11 zetels in 2014 leverde 3 wethouders en een simpel rekensommetje leert ons dan dat ze nu dus recht hebben op 3:11×6 = 1,63 wethouders.
Om een Salomonsoordeel te voorkomen,lijkt het mij dus inderdaad beter om het aantal wethouders naar boven af te ronden; dat houdt de zaak ook wat spannender.
‘Het gaat roken!’. 🙂

Anton Hagen
18 oktober 2016 at 16:03
Ook u, geachte heer Prins kunt zich vanaf heden volgens Jeffrey tot de schare der azijnzeikers rekenen
Deze azijnzeiker is het geheel met u eens.

Sjaak
18 oktober 2016 at 16:09
Waar zou het spreekwoord links lullen rechts vullen toch vandaan komen?

wkloosterhuis
19 oktober 2016 at 21:13
naar mijn weten had de heer Wagner een hele leuke baan gevonden na Den Helder. Waarschijnlijk heb ik wat gemist…….

http://denhelderactueel.nl/2016/10/odd-wagner-officieel-voorgedragen-als-wethouder/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image