Delano Weltevreden – Fractie voorzitter Gemeentebelangen sleept gemeente Den Helder voor de rechter

Den Helder – Nancy List, fractie voorzitter van Gemeentebelangen, bereidt zich voor op een juridisch gevecht tegen de gemeente Den Helder en vastgoedbeheerder Camelot Europe.

List huurt een gemeentelijk anti kraakpand aan de Koningdwarsstraat. Camelot Europe beheert dat huis en enkele andere woningen in die straat voor de gemeente Den Helder.
Ik wilde daar graag nog twee jaar blijven wonen. Maar omdat een buurman mij constant terroriseerde, ben ik naar een andere woning gevlucht. Gevlucht inderdaad, niet verhuisd. Volgens Camelot Europe is die buurman redelijk, maar ik heb daar gewoond en weet dus, hoe het écht zit. De gemeente en Camelot Europe hebben verzuimd om maatregelen tegen hem te nemen en hebben mij als huurder dus in de steek gelaten. Ondanks mijn vele klachten hebben zij niets gedaan. Dat heeft ertoe geleid, dat ik mij enorm onveilig voelde. Om die buurman moest ik vluchten, want door de angst functioneerde ik niet meer. Dat is de omgekeerde wereld. Mijn advocaat bereidt hierover een rechtszaak voor. De rechter mag de zaak dan beoordelen.

De bewoners van de gemeentelijke woningen aan de Koningdwarsstraat zitten nog steeds in hun anti kraak woningen. Zij hadden eerder van Camelot Europe te horen gekregen, dat zij hun huis uit moesten, omdat de gemeente de woningen wil slopen. List: “Er zou een bouwkundige inspectie worden uitgevoerd. Op de dag zelf kregen wij te horen, dat de inspectie niet doorging. Camelot verwijst voor een verklaring naar de gemeente.

Gemeentelijk woordvoerster Maria de Wit zegt, dat de bewoners nog niet weg hoeven, omdat een andere volgorde is gekozen voor de facelift van het gebied Koningstraat. “De gemeente gaat de betreffende panden het komende half jaar bouwkundig onderzoeken. Per pand wordt bepaald, of en wanneer de woning leeg moet. Tot die tijd kunnen de woningen bewoond blijven.”

Helderse Courant, 3 januari 2020, 09:20

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200103_96272422/fractievoorzitter-gemeentebelangen-sleept-gemeente-DenHeldervoorderechter

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Nancy+List
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gemeentebelangen
https://robscholtemuseum.nl/?s=anti+kraak
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningdwarsstraat