Delano Weltevreden – Formatie mislukt, nieuwe coalitie achter rug formateur + Uitgelekt + Ronald Boutkan – Geheim overleg alternatief coalitieakkoord + Voorzitter Stadspartij opgestapt

Formatie mislukt, nieuwe coalitie in de maak achter rug formateur

Er komt geen coalitie van Beter voor Den Helder, VVD, CDA, Seniorenpartij en Stadspartij. Formateur Jan Nagel zegt, dat BvDH achter zijn rug om met een andere coalitie bezig was. “Dit is nog nooit eerder in Nederland vertoond. Onbetrouwbaar.”

De fractie van BvDH heeft donderdagavond na spoedberaad unaniem besloten, dat de door Nagel voorgestelde coalitie niet wordt gesteund. De fractie is met name verdeeld over samenwerking met de VVD, meldt fractievoorzitter Carlo Assorgia.

Jan Nagel is ontzettend boos en teleurgesteld, dat Assorgia achter zijn rug om een coalitie heeft gesmeed met Seniorenpartij, Stadspartij, Behoorlijk Bestuur, ChristenUnie en PVV. “Mogelijk sluit ook Gemeentebelangen hierbij aan”, weet hij. Hij noemt deze combinatie ’een lappendeken’ waar de kiezer geen begrip voor zal hebben. “Het is niet representatief voor de verkiezingsuitslag en vormt geen daadkrachtig bestuur.” Hij benadrukt dat hij een open opdracht had en dat de door hem voorgestelde coalitie in zijn ogen voor vier jaar stabiliteit in Den Helder had kunnen zorgen. “Assorgia had wel gezegd dat samenwerking met de VVD moeilijk lag in zijn partij, maar dat hij en partijvoorzitter Arie Pronk die samenwerking in hun partij zouden verdedigen.”

Assorgia bevestigt, dat er een principeakkoord ligt van de door Nagel genoemde partijen. Hun achterbannen moeten zich de komende dagen daarover uitspreken.

Dat hij door Nagel onbetrouwbaar wordt genoemd, deert hem niet. “Toen ik hem heb benaderd om informateur te worden, heb ik gevraagd om een coalitie te onderzoeken van de partijen, die nu een akkoord hebben bereikt. Hij is vervolgens zijn eigen gang gegaan en is met een voorstel gekomen, waarin ook de VVD zat. Dat was niet ons idee. Ik heb niets anders gedaan dan praten met partijen. Ik weet, dat ook de grote landelijke partijen druk bezig waren met gesprekken om buiten ons om tot een coalitie te komen.”

Harmen Krul (CDA) is boos, verdrietig en teleurgesteld. Dat Assorgia nu precies heeft gedaan waar hij het CDA eerder van beschuldigde, stiekem met een andere coalitie bezig zijn, doet extra zeer. “Want dat klopte helemaal niet.” Krul vindt dat over de kwestie gesproken moet worden, misschien in een extra raadsvergadering.

Noordhollands Dagblad, 26 april 2018, 20:40

Reacties:

Harmanus J Johansen · Founder bij Zelfstandig
Prima,een goede keus en beslissing tenslote is het de partij die het uitmaakt, Succes.

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Den Helder: zoals altijd lekker bezig!

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Hoera gefeliciteerd Carlo je laat nu zien dat je ballen hebt en je niet in een hoek laat drukken door het oude kartel.
En wat zal die Burgemeester hier ziek van zijn { HEERLIJK }
En die arme Krul en Visser en de Vrij die zullen ook wel behoorlijk van de rel zijn { HEERLIJK }
Maar waarschijnlijk nog meer omdat ze nu een koekje van eigen deeg krijgen .
Je oogst wat je zaait .
En hoe zeg je dat ook alweer de bedriegers zijn bedrogen .
Visser nog een fijne vakantie in Turkye .
Dit is een mooie combinatie de tijd van nieuwe bezems vegen schoon is aangebroken .
Veel succes en mag het Den Helder een mooie nieuwe toekomst brengen.
En nou nog die Burgemeester de laan uit sturen geef hem maar een enkeltje Groningen .

Alida Annie Roffel
Jaja wat zijn we verguld van onszelf👏

Ruud Remmerswaal · TU
Goede zaak Carlo

Ruud Van de Kerkhof · Geen
En ik kan best wel begrijpen waarom J Nagel boos is .
Het voorstel van hem kwam uit de koker van Schuiling samen met het CDA en VVD en de kleine meeloper de PVDA .
Maar daar trapte BVDH gelukkig niet in .

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Het oude kartel had al een graf voor BVDH gegraven maar zijn er zelf gelukkig ingepleurd

JanJannie Boonstra
Jan Nagel weet blijkbaar ook niet hoe het in Den Helder werkt. Want hoe kan die beste Jan een betrouwbare coalitie vormen? Deed de beste Jan het voor het/zijn geld of voor het welzijn van de burgers in Den Helder. Had de beste Jan zich in de zaak verdiept was hij er waarschijnlijk achter gekomen dat “betrouwbaar” in de gemeente Den Helder een vies woord is. Dag Jan !!!!

Kees Jan van Velsen
Burgemeester Koen Schuiling kan beter al zijn koffers gaan pakken. De cassatiezaak tegen de onkruidbestrijder kan meteen gestopt worden. En de ontruiming van het Rob Scholte Museum zal de burgemeester nu ook op persoonlijke titel in zijn schoenen geschoven worden. Want de nieuwe coalitiepartijen hebben altijd gezegd dat het rob Scholte Museum moest blijven en dat Koen Schuiling met ontruiming moest wachten op de bodemprocedure.
Even een kleine rekensom; Schadeclaim onkruidbestrijder circa 2 miljoen euro + Schadeclaim Rob Scholte museum (juridische kosten + schade ontruiming) circa 1.5 tot 2 miljoen euro = 4 miljoen euro die Koen Schuiling nog voor zijn vertrek, persoonlijk in de schoenen moet worden geschoven.
Het is jammer dat NHD geen online gok licentie heeft anders hadden we online kunnen gokken wanneer Koen Schuiling zijn portefeuille inlevert. laten we het er op houden dat dit gebeurt binnen 24 uur na ondertekening coalitieakkoord.

Adelheid Dekker · Sociale Academie
BvdH heft het prima gedaan en Nagel had en heeft blijkbaar geen idee hoe je een coalitie moet sluiten. Die kan dus naar huis. Overigens zie ik de nu ontstane coalitie geen lang leven maar dit terzijde.

Aline Van T Hazeveld · Gastvrouw bij Viore, centrum voor mensen die leven met kanker
Je kunt de partij beter Onbehoorlijk bestuur noemen!

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Maar het allermooiste vind ik nog: de burgemeester is door zijn dubieuze rol inzake het Rob Scholte Museum zo beschadigd geraakt dat hij nooit meer de écht grote stad zal krijgen waar hij al jaren vurig op hoopt! Den Helder is zijn eindstation… Van harte gefeliciteerd met deze sublieme politieke carrière!

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Als die H Krul niet door zijn achterban zo onder druk was gezet en gewoon zich aangesloten had bij BVDH had hij nu in de nieuwe coalitie kunnen zitten .
Maar nee dat wou zijn achterban niet .
Hij heeft maanden lang geroepen dat hij verbinding wilden en samenwerken .
Dit had hij kunnen doen door in een coalitie te stappen met de winnaars van de verkiezingen .
BVDH 6 CDA 5 PVV 3 Seniorenpartij 2 Cu 2 dat is samen 18 zetels een ruime meerderheid .
Maar door het doordram beleid van zijn achterban heeft hij zichzelf buitenspel gezet .
Hij heeft gegokt en verloren .
H Krul je bent misbruikt door je achterban .Ik zou zeggen stap uit de politiek voor je nog meer slachtoffer wordt

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Zelf smeed je al een coalitie voor de verkiezingen, de kiezersuitspraak negerend, en daarna wil je zoveel mogelijk van die coalitie realiseren door een blokkade op te werpen en eruit te stappen, en daarna weer erin met hoge eisen, en de kiezer weer negerend. Verbinden, samenwerken? Het CDA heeft haar hand overspeeld. Wie een kuil graaft….. deze richting voldoet aan de uitspraak van de kiezer én er zitten zo min mogelijk partijen in die de onbeschaafde, zieke actie van de ontruiming (negeren nieuwe raad) op hun geweten hebben. Overigens, het Turkije-gesprek was ook behoorlijk ziek, achterkamertje in buitenland, heel vreemd. Ook weinig objectiefwas de kop “Ongekend”, van het NHD. Zet het tussen aanhalingstekens als het het gevoel van Jan Nagel uitdrukt. Nu koos de krant erg positie, zoals zo vaak. Waarom dan geen Ongekend bij de ontruiming van het museum waar maar twee mensen vanaf wisten?? Heel stiekem, achter de rug van de nieuwe raad, gesteund door het CDA.

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Wie heeft dat reisje betaald?

Jaap Holtzapffel · Werkt bij Kunstboek Sch60lte
Ik was afgelopen maandag aanwezig bij de raadsvergadering, en hoor het alle partijen die nu zijn buitengesloten nog in koor zeggen: “De wet geldt voor iedereen! Wij staan achter deze burgemeester!”

Kees Jan van Velsen
Het is vandaag een feestdag!
De Koning is jarig… Het is Koningsdag….
Er is in Den Helder een nieuwe coalitie….
Om het feest compleet te maken hoeft de Burgemeester alleen nog maar zijn ontslagbrief in te dienen…

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/formatie-mislukt-nieuwe-coalitie-de-maak-acher-rug-formateur

Besprekingen nieuwe coalitie waren uitgelekt

CDA en VVD wisten al sinds dinsdag, dat Beter voor Den Helder stiekem een andere coalitie formeerde met Seniorenpartij, PVV, Stadspartij, Behoorlijk Bestuur en ChristenUnie. Dat zegt Kees Visser van de VVD.

Volgens Visser heeft Pieter Kos (Stadspartij) Harmen Krul van CDA ingelicht. Krul wil alleen kwijt, dat hij het nieuws heeft gehoord van vertegenwoordigers van verschillende partijen uit de nieuwe coalitie. “We wisten, dat er gesprekken waren. Dat heb ik aan formateur Jan Nagel verteld. Hij zei, dat we all geruchten moesten negeren. Waar ik bij was heeft hij Carlo Assorgia gebeld. Die bevestigde, dat hij serieus met VVD en CDA in zee wilde gaan. Terwijl wij dus bruggen aan het bouwen waren heeft Carlo, die dus met voorbedachten rade opgeblazen. Partijen als de ChristenUnie hebben de mond vol van transparantie en oude politiek. De komende vier jaar wil ik daar dus niets over horen.”

Inmiddels zijn vier namen bekend van de toekomstige wethouders. Tjitske Biersteker wordt wethouder namens ChristenUnie, Peter Cruijff namens Beter voor Den Helder, Remco Duijnker namens Seniorenpartij en Pieter Kos namens de Stadspartij. Wie de PVV naar voren schuift is nog niet bekend.

De portefeuille Sociaal Domein gaat naar Biersteker: “Voor mij is het pas zeker als alles rond is. De Stadspartij moet nog een ledenraad houden.”

Noordhollands Dagblad, 26 april 2018, 22:43

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/besprekingen-nieuwe-coalitie-waren-uitgelekt

Geheim overleg leidt tot alternatief coalitieakkoord

Den Helder – Geen CDA, geen VVD, geen D66 en ook geen PvdA. De nieuwe coalitie bestaat uit Beter voor Den Helder, de Stadspartij, Behoorlijk Bestuur, ChristenUnie, PVV en de Seniorenpartij. Samen goed voor 16 van de 31 zetels, een minieme meerderheid.

Buiten de formateur om en in het diepste geheim is sinds afgelopen vrijdag overleg gevoerd tussen deze zes partijen om tot een ‘lokale’ coalitie te komen. En dat lijkt gelukt, volgens direct betrokkenen is het akkoord zo goed als rond. Tot grote schrik van de overige partijen. Harmen Krul van het CDA meldt geschokt, teleurgesteld en verdrietig te zijn. “Ook boos, want we hebben van de week nog een gesprek gehad met Carlo en de formateur en dat blijkt nu dus allemaal een leugen.”

Beter wilde op voorhand geen VVD en D66, daar was de partij voor en na de verkiezingen eerlijk over. Met het CDA lukte het in eerste instantie niet, deze week leek er toch weer een opening en formateur Jan Nagel sprak in Turkije zelfs met Kees Visser van de VVD, want ook die partij was opeens welkom. Allemaal schijn dus, zo blijkt nu, waarbij niet alleen de landelijke partijen op het verkeerde been zijn gezet, maar ook Nagel zelf.

Geen steun fractie

“Ik heb altijd aangegeven dat we alles eerst in de fractie wilden bespreken. De kans, dat de eerder deze week geopperde coalitie zou lukken was bij ons klein, mijn fractie wil het niet, zo bleek vandaag en dus doen we het niet. Dat heb ik Nagel ook gemeld. De coalitie met PVV, CU, Seniorenpartij, BB en Stadspartij was al zo goed als rond. De verschillende fracties moeten het nog wel intern bespreken en dat gaat dit weekeinde gebeuren. Nagel was heel boos, maar ik heb constant aangegeven, dat het lastig zou worden met de door hem voorgestelde optie.”

Ook Duijnker meldt, dat er een akkoord is tussen de genoemde partijen. “Goed en constructief overleg zonder barricades heeft geleid tot deze uitkomst.” Volgens Pieter Kos (Stadspartij) is het allemaal nog niet in kannen en kruiken. “We zijn gevraagd mee te praten. Dat heeft tot een aanbod geleid wat wij nu in de fractie gaan wegen en als we dan nog enthousiast zijn, leggen we het aan de leden voor. Maar meer is het nog niet.” Een opmerkelijke uitspraak, aangezien volgens betrokkenen Peter Cruijff (namens Beter) en Kos samen aan het akkoord hebben geschreven.

Verbolgen

“We wisten, dat er wat speelde op de achtergrond”, zegt Kees Visser. “Maar we hebben wel vol overgave ingezet op de door Nagel voorgestelde coalitie. Nagel wist 100 procent zeker, dat het die coalitie zou worden. Nu niet verbaasd dus, maar wel ontzettend verbolgen. We wilden het beste voor de stad, stapten over de schaduw heen, maar dit heeft dus nooit een eerlijke kans gehad. Ik ben erg benieuwd wat dit gaat betekenen voor Zeestad, Port of Den Helder en de burgemeester.”

“Dit is niet goed voor de stad”, stelt Peter de Vrij van de PvdA. “Het is zo’n kleine meerderheid en er zitten zoveel partijen in, dat iedereen dus vetorecht heeft. Erg instabiel en voor mij totaal onbegrijpelijk, dat de CU al haar grondbeginselen aan de kant gooit en met de PVV samen wil werken. Tijdens het debat over Scholte zijn grote woorden gebruikt over nieuwe politiek, maar dat is dit dus niet. Dit is achterkamertjes politiek en iedereen belazeren, tot de formateur aan toe. De PvdA is buitengewoon teleurgesteld.”

“Op de Stadspartij na zijn de partijen het wel eens, maar de Stadspartij wil nog een ledenraadpleging doen”, zegt Tjitske Biersteker. “Ik kan me niet voorstellen dat het een nee wordt, want dan zouden Kos en Van Dongen zonder mandaat hebben gehandeld. Het akkoord past ons ook allemaal, denk ik en dat het een kleine meerderheid is hoeft niet direct een probleem te zijn. Groter moet je ook wel gegund worden, maar dat is niet gelukt. Als dit het wordt, dan moet het wel voor vier jaar zijn.” De combi met de PVV is binnen de fractie geen groot probleem. “Het gaat om het coalitieakkoord en daarin zitten voor onze partij enorm veel mooie dingen.”

Wethouders

De nieuwe coalitie gaat 5 wethouders tellen volgens Assorgia. Behoorlijk Bestuur levert geen wethouder en de rest wel. Remco Duijnker wordt wethouder namens de Seniorenpartij, Pieter Kos namens de Stadspartij en oud-weerman Peter Cruijff namens Beter voor Den Helder. Namens de CU krijgt Tjitske Biersteker een functie als wethouder. Wie namens de PVV wethouder wordt is nog niet bekend.

Den Helder Actueel, 6 april 2018 – 20:35

Reacties:

HaKatje
26 april 2018 at 21:10
Over achterkamertjes- en vriendjespolitiek gesproken. Jammer hoor.
Nou, rest mij niets dan u allen veel wijsheid en succes te wensen. En alsjeblieft, zorg heel goed voor onze stad (Mevrouw Biersteker, van u valt me deze streek nog het meest tegen, ik had van u nog wel de indruk dat u open en eerlijk wilde zijn).

Ed
26 april 2018 at 21:11
Moeten we hier blij mee zijn? Lijkt me voorbereid voor fikse ruzies.

Saskia van Kuik
26 april 2018 at 21:24
Je kunt dit moeilijk open en fair play noemen, draag de meeste partijen een warm hard toe die hierin zitting nemen, maar gekonkel en geheimzinnigheid, achter de rug van de formateur om, is zeker niet beter voor Den Helder. Jammerlijke start van wat een hoopvolle vernieuwing had kunnen zijn, maar nu de schijn heeft van meer van hetzelfde met alleen maar andere kopstukken.

Glijn
26 april 2018 at 21:43
Koekje van eigen deeg .

Kees Jan
27 april 2018 at 00:44
ik ben dol op lekker koekjes 🙂

RB
26 april 2018 at 21:45
in ieder geval geen landelijke belazer clubjes in deze coalitie

flipfluitketel
26 april 2018 at 22:04
Hoera gefeliciteerd het is eindelijk gelukt de nieuwe politiek heeft zijn intrede gedaan. Waarde als eerlijk open vertrouwen in een keer over de plint gedonderd. De afbraak is begonnen en art 12 gemeente heel dichtbij. Als of de stadspartij niets heeft geleerd van 4 jaar geleden. Kos moet wel heel krap bij kas zitten om dit te willen

Wup
26 april 2018 at 22:11
Ik snap niet dat hier zo moeilijk om gedaan word!! De premier mag onwaarheden verkondigen aan de kamer. Dat vind ik vele malen erger!

HaKatje
27 april 2018 at 00:02
Daar ben ik ook heel teleurgesteld over hoor Wup, was ook echt een nare vertoning. Maar van dit hele verhaal word ik net zomin vrolijk. Als je het anders wilt doen dan je voorgangers, doe dan niet precies dat wat je je voorgangers hebt verweten. Nu wacht ik maar af en hoop van harte dat er toch wat goeds uitkomt na deze wat mij betreft valse start. Want dat hebben de kiezers wel verdiend.

Wup
27 april 2018 at 15:12
het verdiend misschien niet de schoonheids prijs, maar als je met vuur speeld moet je niet zeuren als je je billen brand en op de blaren moet zitten.
Landelijke partijen wilde blijven samen werken om waarschijnlijk hun ingeslagen weg te beschermen.
gegokt en verloren.

fFred
26 april 2018 at 22:12
Hoe noemen ze zoiets ook alweer ? DE BEDRIEGERS BEDROGEN???

fFred
26 april 2018 at 22:16
Hoe zouden ze daar in Turkye nu op reageren ? Fijne vakantie dagen daar nog !

Harmanus J Johansen
26 april 2018 at 22:23
Prima een mooie combinatie,de tijd van nieuwe bezems vegen schoon is aangebroken, Succes.

Dirk
26 april 2018 at 22:37
Even afwachten mensen wie van de gekozen raadsleden van de lokale partijen de komende tijd een eigen fractie start en dus dit hele circus weer opnieuw kan beginnen 🙂 Opkomst volgende GR verkiezing Den Helder ongeveer 30% schat ik zo in.

Sebastiaan Pavlotzky
26 april 2018 at 22:45
Er is hier volgens mij niemand bedrogen. Dit is precies in lijn van verkiezingsprogramma’s. Dat het in stilte en rust is gebeurd zorgt voor ervoor dat alle reaguurders er niet direct afbraak op kunnen plegen. Is het ooit wel goed? De blik is gericht op zaken die beter voor Den Helder zijn. Als dit echt rond komt dan is het pas kijken of de andere partijen ook echt dingen anders willen en echt samen willen werken voor Den Helder of dat het alleen maar stemmen winnen was. Als we gaan beginnen kunnen we het zien. Blijkbaar was het zo nodig om te breken met het oude. Mag het Den Helder veel goeds brengen. Dat heeft het nodig!

Arie
26 april 2018 at 22:53
Twee oud-ambtenaren, van wie eentje een slepend conflict had met de gemeente, die de stad gaan besturen Heel vernieuwend hoor. En nu hoor je hier niemand over baantjesjagers.

Stefan
27 april 2018 at 01:34
Hier hen je een punt Arie!

Gekke Henkie
27 april 2018 at 09:27
Met recht Arie, baantjesjagers, dat zijn het. Zevenduizend euro bruto in de maand, daar willen ze de kluit wel voor belazeren. Zelfs het ‘morele kompas’ Biersteker doet eraan mee. Om met Dick Berts te spreken: Den Helder is reddeloos verloren! En het trieste van alles is: het alternatief (CDA, VVD, PvdA ed) zou geen haar beter zijn. Links om of rechts om: het is één pot nat!

Kobus
27 april 2018 at 11:32
Streep er onder zei Schuiling toch?

wat
27 april 2018 at 13:16
ja, dat zei die

fFred
26 april 2018 at 22:54
Als WE beginnen ! U praat alsof u er bij betrokken bent .

Sebastiaan Pavlotzky
26 april 2018 at 23:23
Ik ben betrokken bij de CU inderdaad, maar met we bedoel ik het geheel deze bestuurlijke periode als in gemeente Den Helder. Je zou haast denken dat er iets op tegen is om als betrokkene te reageren. Niet dat ik me daar iets van aan zal trekken mocht dat het geval zij

Judge X
26 april 2018 at 23:01
Ik wil nog even wachten met mijn felicitaties tot het echt helemaal in kannen en kruiken is, maar er moet gezegd worden alle knowhow is binnen de partijen aanwezig en de lijntjes richting Den haag zijn er ook.
De coalitie zoals Nagel voorstelde kwam uit de koker van Schuiling-VVD-CDA en de kleine meelopers, dat moge duidelijk zijn.
En als de gedachte in Den Helder wringt, terwijl in Turkije onder het genot van pini-colada’s ‘de kool’ wordt gestoofd, dan kan het raar lopen.
Grote Kees had misschien toch beter kunnen besluiten om kleine Kees en ouwe Jan een dagje mee naar De Efteling te nemen.

Nieuwe politiek ? nou daar is hij dan Carlo Assorgia houdt de vaart er in, PVV wordt direct in de stroom mee genomen …., prachtig positief nieuws zo vlak voor Koningsdag; ik had net een top-fles Whiskey in huis gehaald voor morgen, maar de kurk is er al af kan ik u vertellen want ik vind dit toch wel een momentje om voor te proeven.
Proost ! 😀 en ik wil graag met het volgende besluiten:

Rasjutter
26 april 2018 at 23:01
Je lacht je toch rot, kijk even naar wie er wethouders gaan worden, het eerste voorstel van deze coalitie is de naam van de Razende Bol omzetten naar de nieuwe naam, Sicilië.

HaKatje
26 april 2018 at 23:02
Dhr Pavlotzky is van de CU fFred.

Monique_K
26 april 2018 at 23:20
Tja, de heer Vrij zat zichzelf natuurlijk al rijk te rekenen, op verzoek van het CDA in een college waarin een krappe meerderheid van drie landelijke partijen kan bepalen wat er gebeurt ..

Jantje123
26 april 2018 at 23:30
Tja, pizza, Italie…..say no more…

Willem
26 april 2018 at 23:54
Nou dat wordt smullen de komende vier jaar, wel jammer voor de stad.

Kees Jan
27 april 2018 at 00:39
Burgemeester Koen Schuiling kan beter al zijn koffers gaan pakken. De cassatiezaak tegen de onkruidbestrijder kan meteen gestopt worden. En de ontruiming van het Rob Scholte Museum zal de burgemeester nu ook op persoonlijke titel in zijn schoenen geschoven worden. Want de nieuwe coalitiepartijen hebben altijd gezegd dat het rob Scholte Museum moest blijven en dat Koen Schuiling met ontruiming moest wachten op de bodemprocedure.
Even een kleine rekensom; Schadeclaim onkruidbestrijder circa 2 miljoen euro + Schadeclaim Rob Scholte museum (juridische kosten + schade ontruiming) circa 1.5 tot 2 miljoen euro = 4 miljoen euro die Koen Schuiling nog voor zijn vertrek, persoonlijk in de schoenen moet worden geschoven.
Het is jammer dat DHA geen online gok licentie heeft anders hadden we online kunnen gokken wanneer Koen Schuiling zijn portefeuille inlevert. laten we het er op houden dat dit gebeurt binnen 24 uur na ondertekening coalitieakkoord.

Simon.H
27 april 2018 at 03:34
Si si de bedriegers en wanbestuurders van bella Den Helder bedrogen wat een mooie prestatie van deze nieuwe bestuursperiode pvv eens niet buitensluiten maar meenemen zoals het betaamt bij winnaars. Het cda heeft het aan zichzelf te wijten dat het buitenspel staat altijd aan get handje van de vvd no buono senor Krul

Gorgio
27 april 2018 at 03:49
Hebben de 5 gekozen wethouders wel verstand van zaken? Ik heb daar zo mijn
twijfels…ben bang dat dit alles héélemaal
NIETS wordt waarvan akte! Brrr!

Kobus
27 april 2018 at 08:02
Verstand van zaken? Heeft de vorige coalitie dat dan wel. Ga eens rekenen wat hun gestuntel de stad heeft alleen al heeft gekost aan processsen. Vind het een prima move van Carlo c.s. Veel succes. Breng de stad weer terug naar de bewoners.

Sigmund
27 april 2018 at 06:29
De levensverwachting van deze KI-boreling lijkt mij minimaal…..

Hans
27 april 2018 at 07:52
Wederom heeft assorgia bewezen een onbetrouwbare persoon te zijn.
Agenda is eigenbelang, levert geen wethouder en zo transparant als een pizza calzone. Echt ik eet mijn pizza wel ergens anders
Tjitske heeft als jaren laten zien dat zij in haar eigen wereld leeft, totaal los van de realiteit. Het wordt weer lachen de komende vier jaar. Hoewel halen ze de kerst wel ?

Marinus Vermooten
27 april 2018 at 09:07
Over het betrouwbaar gehalte in met name landelijke politiek kunnen boekdelen geschreven worden. Het enige voordeel van de ene na de andere affaire in Den Haag, binnen de laatste twee kabinetten Rutte is dat de media geen duimen hoef te draaien. Afgezien van de politieke ontwikkelingen aan het Marsdiep, de gerechten van Costa Smeraldo zijn al bijna veertig jaar zeer betrouwbaar van inhoud en bovendien ook nog extra smakelijk.

Sjakie
27 april 2018 at 09:42
Carlo Mark Assorgia-Rutte ik lieg niet spreek hooguit onwaarheden!!

Dick Berts
27 april 2018 at 10:01
De politieke toekomst van Den Helder: Artikel 132 van de Nederlandse Grondwet lid 5: Bij de wet kunnen voorzieningen worden getroffen voor het geval het bestuur van een provincie of een gemeente zijn taken grovelijk verwaarloost. #regeringscommissaris.

Richard Smith
27 april 2018 at 10:31
Gezien het huigelachtige gedrag van de regerings partijen afgelopen week ben ik persoonlijk heel blij dat deze partijen in Den Helder vakkundig buiten spel zijn gezet.Totaal geen respect voor het volk.

Harmanus J Johansen
27 april 2018 at 10:56
Ik wens de nieuwe formatie veel succes.

Jaco Batenburg
27 april 2018 at 12:44
Emotionele werken niet zie ik.
Dan maar zo:
Dikke duim omhoog!

Test1234
27 april 2018 at 21:15
Raar dat er nu in de kranten staat dat de cu den helder overvallen is door deze coalitie en een ledenvergadering wil. Terwijl mevr Biersteker hier schrijft dat ze het vreemd zou vinden als de SpDH nog van mening zou veranderen omdat zij dan zonder mandaat zouden hebben onderhandeld. Wie heeft er nu onderhandeld zonder mandaat mevr Biersteker?

https://denhelderactueel.nl/2018/04/geheim-overleg-leidt-tot-alternatief-coalitieakkoord/

Voorzitter Stadspartij opgestapt

Den Helder – Het heeft niets te maken met de laatste ontwikkelingen in de formatie, maar de voorzitter van de Stadspartij, Robert Klein, blijkt vorige week te zijn opgestapt. “Laten we het houden op een verschil van inzicht”, laat hij weten.

“Ik heb er verder geen ruchtbaarheid aan gegeven, omdat er al genoeg ‘gedoe’ is in politiek Den Helder. Deze beoogde coalitie is overigens niet de reden. Maar na berichtgeving van vanavond wilde ik even gebruik maken van mijn vrijheid om mijn mening te uiten”, aldus Klein, nadat hij via Twitter liet doorschemeren niet meer ‘van de Stadspartij’ te zijn.

Nico van Delft is voorlopig waarnemend voorzitter.

Den Helder Actueel, 26 april 2018 – 21:32

Reacties:

George
26 april 2018 at 22:18
Voortijdig het zinkende schip verlaten

fFred
26 april 2018 at 22:23
Of op tijd het licht gezien .

D.A.
26 april 2018 at 22:28
Heeft een baan bij de Loesje, geluk ermee ! Inzicht,…………..ja, dhu ! ( na een vermoedelijk vrijwilligers traject, uitzendburo, & nu moet ze eigenlijk wel, wilde niet & daarom moet tie stoppen ? ) P.S.: volgende keer is de koffie klaar, gave ” hund ” heb moi toch ?

https://denhelderactueel.nl/2018/04/voorzitter-stadspartij-opgestapt/

2 Comments

  1. Gelukkig gerechtigheid voor het gezin Scholte en dat den Helder een goede toekomst te gemoed gaat met het museum.
    .

  2. In alle opzichten een uniek college. Het gaat al tijdens zijn installatie door het bordes zakken. Het Palermo aan het Marsdiep gaat net als het rovershol Sint Eustatius een regeringscommissaris krijgen;

    https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/02/07/regeringscommissaris-sint-eustatius-beedigd

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.