Delano Weltevreden – Drogisterij Etos aan de Spoorstraat in Den Helder sluit de deuren + De Kroonpassage loopt steeds verder leeg

Drogisterij Etos aan de Spoorstraat in Den Helder sluit de deuren

Den Helder – Drogisterij Etos vertrekt uit het Helderse straatbeeld.

Waarom de drogisterij aan de Spoorstraat de deuren sluit, wil de eigenaar niet kwijt.

De winkel houdt nu uitverkoop en sluit uiterlijk 1 september de deuren. Als de winkel eerder leeg is, gaan de deuren eerder dicht.

Helderse Courant, 9 augustus 2019, 16:31

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190808_9912125/drogisterij-etos-aan-de-spoorstraat-in-den-helder-sluit-de-deuren

De Kroonpassage loopt steeds verder leeg

Entree Kroon Passage Den Helder (foto blauwhoed.nl)

Entree Kroon Passage Den Helder (foto blauwhoed.nl)

Den Helder – De Kroonpassage loopt steeds verder leeg. Drie bedrijven sluiten daar binnenkort de deuren. Enkele achterblijvers kijken al om zich heen of zijn benaderd voor een plek buiten het overdekte winkelcentrum.

In de Kroonpassage staan al diverse winkelruimten leeg. Sommige winkels zijn verhuisd naar een andere plek in de stad, andere winkels hebben de deuren definitief gesloten. Kledingbedrijven H&M en Steps gaan voorgoed dicht. Reisbureau D-Reizen vertrekt naar een andere plek in de binnenstad. “We willen een plek die beter bij ons past, met meer uitstraling. Vandaar de keuze voor een winkelstraat“, meldt een woordvoerster van D-Reizen. De verhuizing naar de Keizerstraat zal ’ergens in oktober’ plaatsvinden. Na de aankondiging van H&M, dat de winkel in de Kroonpassage na de zomer de deuren definitief zou sluiten, hebben Woningstichting Den Helder en de gemeente Den Helder tevergeefs geprobeerd H&M op andere gedachten te brengen. Een woordvoerder van H&M Nederland zegt, dat de klanten steeds meer via internet aankopen doen.

Webshops

Het bedrijf wil de klanten zo goed mogelijk bedienen via de fysieke winkels en de webshops, zegt zij. In sommige gevallen betekent dit dat sommige fysieke winkels moeten sluiten. “We kunnen bevestigen dat de gemeente Den Helder ons heeft benaderd en dat we met hen verschillende scenario’s hebben besproken“, aldus de woordvoerder. “Gezien bovengenoemde transformatie, waarin we ons bevinden en na gedegen onderzoek, past het sluiten van onze vestiging in Den Helder nu het best in deze strategie.” Mannenkledingzaak Score zit tegenover de H&M in het overdekte winkelcentrum. “Wij vinden het heel vervelend dat H&M vertrekt“, zegt Sanna Minkema, die al jaren in de Helderse winkel werkt. “Op koopavonden hebben we al gemerkt hoe donker het hier is als H&M dicht is. Nu is het nog licht, maar als het weer straks grauwer wordt is het tegenover ons helemaal donker. Dat is heftig. Onze directeur heeft aangegeven, dat we op zoek gaan naar een plek buiten de Kroonpassage.”

Aanloop

Ook de aanloop die H&M voor Score genereert, gaat de mannenkledingzaak missen, zegt zij: “Mannen, die moeten wachten op hun vrouw, die in de H&M winkelt, lopen vaak bij ons binnen.” Opticien Pearle zit op hetzelfde rijtje als Score, tegenover H&M. Een medewerkster wil slechts kwijt, dat de brillenzaak geen nadelig effect verwacht van het vertrek van de drie zaken: “Mensen komen gericht naar ons toe.”

Enige overblijver

Als H&M, Steps en D-Reizen de deuren in de Kroonpassage sluiten, blijft schoenenzaak Van Haren als enige op dat rijtje over. Natasja Scheffer van Van Haren zegt dat dit al aan het hoofdkantoor is doorgegeven. Een Helders vastgoedbedrijf heeft Van Haren onlangs aangeboden te verhuizen naar het leegstaande pand van Spui Tapijt aan de Keizerstraat. “Die brief heb ik doorgestuurd naar het hoofdkantoor“, zegt Scheffer. “Ik heb er vertrouwen in dat Van Haren in Den Helder blijft.”

Helderse Courant, 12 augustus 2019, 20:24

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190812_93404049/de-kroonpassage-loopt-steeds-verder-leeg

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Spoorstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kroonpassage
https://robscholtemuseum.nl/?s=Woningstichting+Den+Helder

1 Comment

  1. Misschien aan twee kanten van de Kroonpassage een bolder plaatsen?

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.