Delano Weltevreden – De camperplaatsen moeten op termijn weg van Willemsoord: ’Het Algemeen Belang gaat boven het belang van één ondernemer’

Raymond en Cindy Prikken exploiteren de Jachthaven en de camperplaatsen op Willemsoord (foto Peter van Aalst)

De camperplaatsen moeten op termijn weg van Willemsoord: ’Het Algemeen Belang gaat boven het belang van één ondernemer

Den Helder – De camperplaatsen op Willemsoord moeten daar op termijn weg. Dat zeggen de Wethouders Michiel Wouters en Kees Visser.

Raymond en Cindy Prikken exploiteren de camperplaatsen op Willemsoord. Zij mogen daar een beperkt aantal campers toelaten. Directeur Ferdinand Vreugdenhil van Ontwikkelingsbedrijf Zeestad vindt, dat campers niet op het terrein horen. Vanuit zijn kantoor ziet hij mensen, die ’s morgens in hun ondergoed de was staan op te hangen. Dat beeld vindt hij niet bevorderlijk voor de uitstraling, die voor Willemsoord gewenst is, vertelde hij eerder.

Cindy Prikken ergert zich aan die uitspraak. Zij zegt, dat Vreugdenhil vanuit zijn kantoor mensen ziet, die hun camper op een willekeurige parkeerplaats hebben neergezet. Dat zijn geen mensen, die een camper plaats huren op het afgebakende deel, dat door het echtpaar wordt geëxploiteerd.

Volgens Wethouder Michiel Wouters heeft Willemsoord tijdelijk plek beschikbaar gesteld voor de camper plaatsen. “Het is in verband met ontwikkelingen op Willemsoord Noord en de gewenste uitstraling van het complex niet wenselijk om die camper plaatsen daar te houden.”

Om zeep

Als de camper plaatsen weg moeten, moet er eerst een nieuwe plek worden gevonden, vindt D66. Stadspartij vindt, dat het bedrijf van het echtpaar om zeep wordt geholpen als de camper plaatsen daar weg moeten. Dolf Salverda van de Stadspartij is van mening, dat de gemeente de camper plaats juist moet koesteren, omdat tevreden camper eigenaren reclame maken voor Den Helder. Betere ambassadeurs kan de gemeente zich niet wensen, zegt Salverda.

Wethouder Kees Visser verwijst naar miljoenen investeringen, die worden gepland op Willemsoord Noord. In het Marine Museum, verblijfplaatsen voor Adelborsten van het KIM. Ook het Plan De Kleine Werf is bedoeld om het gebied meer smoel te geven. “Het gaat niet om het belang van één ondernemer, maar om het Algemeen Belang.”

Het echtpaar Prikken runt behalve de camperplaatsen ook de Jachthaven op Willemsoord. Raymond Prikken zou het ’niet mooi’ vinden als de camper plaatsen weg moeten van Willemsoord. “Deze locatie is van toegevoegde waarde. Mensen komen er speciaal voor naar Willemsoord. Het ligt centraal en is dichtbij onder andere het centrum en Musea.”

Als de camperplaatsen naar een andere plek moeten, is dat ook lastig voor de bedrijfsvoering, omdat het echtpaar dan twee locaties moet runnen. “Dat hebben we liever niet, het werkt lastig

Helderse Courant, 30 April 2021, 12:12

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/DMF20210430_82752071

Meer informatie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Raymond+Prikken
https://robscholtemuseum.nl/?s=Cindy+Prikken
https://robscholtemuseum.nl/?s=Jachthaven+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Camperplaats+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Ferdinand+Vreugdenhil
https://robscholtemuseum.nl/?s=Zeestad
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Visser
https://robscholtemuseum.nl/?s=Kees+Jan+Tuin
https://robscholtemuseum.nl/?s=Plan+De+Kleine+Werf
https://robscholtemuseum.nl/?s=Dolf+Salverda
https://robscholtemuseum.nl/?s=Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Algemeen+Belang

2 Comments

  1. Vieze voyeur, die Ferdinand Vreugdenhil

  2. Het belang van het ordinaire toeslagenvolk, dat met campers het uitzicht van de heer Vreugdenhil verziekt, behoort niet tot het algemeen belang??

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image