Delano Weltevreden – Commentaar: verantwoordelijk

We gaan iets slims bedenken, moeten ze op het stadhuis hebben gedacht. Dat gedoe met het Rob Scholte Museum brengt ons in problemen.
Eerst was er heisa tussen wethouder Jacqueline van Dongen en Rob Scholte. Daarna overleefde wethouder Pieter Kos ternauwernood een motie van wantrouwen. Dat gelazer moeten we niet nog een keer hebben. Weet je wat we doen? We zeggen dat het hele college en de hele gemeenteraad voortaan verantwoordelijk zijn. Dan maken we de oppositie medeverantwoordelijk en ontnemen we die fracties de mogelijkheid om het ons in dit dossier lastig te maken.
Dat lijkt politiek gezien een strategisch slimme zet, maar deze move van het college is natuurlijk een ontzettend zwaktebod. Als iedereen verantwoordelijk is, is eigenlijk niemand meer verantwoordelijk, De politici gaan nu achterover leunen, wachten tot Rob Scholte met een businessplan komt. En als het spaak loopt, kan iedereen zijn handen in onschuld wassen. Want iedereen, en dus niemand is verantwoordelijk.
Dat kan niet. Bestuurders zijn er niet alleen voor de makkelijke klussen. Die kunnen we allemaal wel klaren. Bestuurders zijn er vooral om oplossingen te zoeken voor lastige kwesties. Dit is een lastige klus. Wie gaat ‘m klaren?

Helderse Courant zaterdag 16 mei 2015

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/

1 Comment

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.