Delano Weltevreden – ’College zat niet boven op Gemini’

Den Helder – Burgemeester Koen Schuiling heeft gistermiddag met de directie van Noordwest Ziekenhuisgroep gesproken over het voornemen om de hartzorg weg te halen uit het voormalige Gemini Ziekenhuis.

Intussen scharen steeds meer Helderse gemeenteraadsfracties zich achter het plan voor een spoedvergadering. De vergadering is aangevraagd voor 8 augustus. Behalve Beter voor Den Helder, hebben ook Fractie Vermooten, GroenLinks, ChristenUnie, Vrije Socialisten en Behoorlijk Bestuur de aanvraag ondertekend. Ook Andries Pruiksma van coalitiepartij PvdA heeft er zijn handtekening onder gezet.

,,Wij willen in die vergadering de rol van het college in dit hele proces bespreken’’, legt Michiel Wouters van BB uit. ,,Toen het ziekenhuis ons vroeg om voor zes miljoen euro garant te staan, heb ik gezegd dat wij dan vertegenwoordigd moeten zijn in de Raad van Toezicht. Dat bleek niet te kunnen. Wij hebben het college toen de opdracht gegeven om er bovenop te zitten en ons op de hoogte te houden van ontwikkelingen binnen het ziekenhuis. We hebben nooit wat gezien of gehoord. Als er dan zo’n besluit van de cardiologen komt, moeten we vaststellen dat het college het niet goed heeft gedaan. Dit besluit heeft enorme consequenties, want de ene na de andere afdeling valt straks om. Ik denk dat de ziekenhuisbestuurders ook niet hebben ingeschat wat de consequenties zijn. Nu is er een commissie benoemd die dat gaat onderzoeken. Dat is natuurlijk de verkeerde volgorde. Je onderzoekt eerst wat de consequenties zijn, voordat je ergens mee akkoord gaat.’’ Vanuit buurgemeente Hollands Kroon steekt coalitiepartij Senioren Hollands Kroon de Helderse raadsleden een hart onder de riem.

,,Wij steunen het initiatief voor een extra raadsvergadering’’, zegt fractiesecretaris Peter Meijer. ,,Het verdwijnen van de hartzorg heeft grote consequenties voor mensen in de Noordkop. Het betekent onder meer langere reistijd. Wij gaan aan het college van Hollands Kroon vragen wat die gaat doen om dit te voorkomen. We hebben ook al ongeruste telefoontjes gehad van burgers.’’

NHD, 27-7-2016, 13:19 (Update 27-7-2016, 15:00)

Reacties:
Monique Kohn · Den Helder
De vergadering is aangevraagd voor 8 juli? Komt dat met een tijdreismachine?

http://www.noordhollandsdagblad.nl/stadstreek/denhelder/article28336750.ece/College-zat-niet-boven-op-Gemini_?lref=r_regionaal