Delano Weltevreden – Coffeeshop naar Zuidstraat + Lijstduwer keert D66 rug toe vanwege Kuipers + Ronald Boutkan – Kandidaat D66 zegt lidmaatschap op + Tweede termijn Kuipers niet haalbaar

Coffeeshop Aktama toch naar Zuidstraat

Helderse Courant, 10 maart 2018

Helderse Courant, 10 maart 2018

Reacties:

Paul Jansen · Marine machinsten opl. stoommachinist
Zo zeg! Dit kan echt niet!!!

Jaco Batenburg · Werkt bij Hvc inzameling
Genuanceerd reageren op deze actie van de wethouder is voor mij onmogelijk.
Motie van wantrouwen is op zijn plaats.
Verder beperk ik mij tot 1 woord:
VERKIEZINGEN

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Lijstduwer Den Helder keert D66 rug toe vanwege gedrag lijsttrekker Kuipers

Lijstduwer Jop Roggeveen heeft zijn lidmaatschap van D66 opgezegd. Hij is niet te spreken over de opstelling van wethouder Lolke Kuipers in de kwestie rond de vestiging van een coffeeshop aan de Zuidstraat in Den Helder.

Kuipers is van plan de vergunning te verlenen. Roggeveen, voorzitter van Belangenvereniging Visbuurt, leidde het verzet van de buurt tegen de verhuizing van coffeeshop Aktama naar het pand van woninginrichter Piet Karsten.

“Ik kan geen campagne voeren met een lijsttrekker tegenover wie ik lijnrecht sta in deze kwestie”, zegt Roggeveen. “Daarom heb ik mijn lidmaatschap opgezegd.”

Roggeveen staat op de tiende plaats, maar kan met voorkeursstemmen in de gemeenteraad komen. Als dat gebeurt, gaat hij niet voor D66 in de raad zitten. “Ik zou wel gek zijn.” Hij is er nog niet uit wat hij met de zetel doet als hij wordt gekozen.

Ook de opstelling van landelijke kopstukken van D66 staat hem tegen. “De partij is veranderd, er gebeuren dingen, waar ik niet achter kan staan. Denk maar aan het penthouse, dat Alexander Pechtold cadeau heeft gekregen, de afschaffing van het referendum.”

De gemeenteraad heeft burgemeester en wethouders onlangs in een motie gevraagd de procedure voor de verhuizing van de coffeeshop stop te zetten. Roggeveen wilde zwart op wit zien, dat de procedure is stopgezet.

Op basis van de Wet openbaarheid van bestuur heeft hij het college donderdag om schriftelijke bewijzen gevraagd.

Inmiddels is bekend dat wethouder Kuipers de vergunning na 29 maart gaat verlenen. Vrijdag meldde hij dat aan zijn collega’s in het college. Hij had de gemeenteraad en de buurtbewoners niet eerder dan na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart daarvan op de hoogte willen stellen.

Roggeveen zegt, dat hij vanwege een onbehaaglijk gevoel over het verloop van de kwestie om de schriftelijke bewijzen had gevraagd. “Mijn gevoel was dus juist.”

Noordhollands Dagblad,

https://www.noordhollandsdagblad.nl/playlist/verkiezingen-den-helder/artikel/lijstduwer-den-helder-keert-d66-rug-toe-vanwege-gedrag

Kandidaat-raadslid D66 zegt na 40 jaar lidmaatschap op

Den Helder – Hij staat op de kandidatenlijst van D66, het volk kan dus 21 maart op hem stemmen, maar voor Jop Roggeveen is de maat vol, de spreekwoordelijke druppel in de emmer gevallen en komt er voor hem persoonlijk een einde aan een tijdperk. Na 40 jaar trouw heeft hij zijn lidmaatschap van D66 opgezegd.

Hij is zeer teleurgesteld in de partij in het algemeen (landelijke ontwikkelingen), maar ook in hoe ‘zijn’ wethouder Kuipers om is gegaan met de verplaatsing van de coffeeshops. Als voorzitter van de Belangenvereniging Visbuurt streed en strijdt hij tegen de komst van een coffeeshop naar de Zuidstraat, maar hij ziet hoe zijn eigen partijgenoot de wil van de bevolking negeert. “Ik had nog goede hoop, dat deze wethouder het fatsoenlijk zou regelen, maar ik heb na 40 jaar mijn lidmaatschap van de partij opgezegd”, vertelde Roggeveen zaterdagochtend in het LOS radioprogramma “De Week op Zaterdag”. Aanleiding was het bericht in de Helderse Courant, dat coffeeshop Aktama wat Kuipers betreft gewoon een vergunning krijgt voor de Zuidstraat.

“Dat ik op de lijst sta maakt me een zeer begeerde man binnen de gemeente, mocht ik met voorkeurstemmen worden gekozen.” Roggeveen benadrukte buiten de uitzending, omdat hij dus hoe dan ook niet namens D66 zitting zal nemen in de raad. Mocht hij het redden, weet Den Helder dus op voorhand al een ding zeker: we zijn de gemeente met na 21 maart de snelste afsplitsing van het land.

D66 onwaardig
Fractievoorzitter Hans Verhoef reageert teleurgesteld en verbaasd op het bericht. “Ik vind het bizar om ook maar meteen aan te geven, dat je niet voor D66 in de raad wil, nadat je met volle verstand (dat hoop ik tenminste) je kandidatuur bevestigt en dan zonder met ons in gesprek te gaan zo’n actie? Bizar en tekenend! D66 onwaardig!”

Den Helder Actueel, 10 maart 2018 – 14:57

Reacties:

Judge X
10 maart 2018 at 15:18
D66-onwaardig ?
Vertel mij waar er nog een greintje waardigheid bij D66 valt te vinden …… 😀 😀 😀 !

Hans Verhoef
10 maart 2018 at 16:18
Beste Judge X (blijft voor mij toch lastig om te communiceren met iemand waarvan je denkt waarom durft hij/zij toch niet onder eigen naam te reageren? Wat zit daar toch achter?) wil je weten waar nog een greintje waardigheid valt te vinden bij D66?? Kom maar eens langs bij een fractiebijeenkomst of andere bijeenkomst van D66. Je komt daar echte D66-ers tegen die het echt niet altijd met elkaar eens zijn en het ook wel eens hard tegen hard gaat maar je praat er wel eerst met elkaar over!
Durf je de uitdaging aan of komt er een slap excuus als … daar heb ik geen behoefte aan en …. ach zo valt er vast wel meer te verzinnen….
Hans Verhoef
Fractievoorzitter D66 Den Helder

fFred
10 maart 2018 at 16:56
Inderdaad Meneer Verhoef , Lolke Kuipers is D66 onwaardig. Een wethouder die ronduit schijt heeft aan de raad en de wil van de bevolking, is inderdaad D66 onwaardig ! Niet wachten tot 21 Maart zoals van Dongen van de verraderspartij zegt , nee gelijk afscheid nemen van deze dictatoriale wethouder. En na de verkiezingen , voorlopig geen D33 wethouder ( sorry , gedegradeerd )

André Struijk
10 maart 2018 at 17:15
Echte D66-ers? Zoals Alexander Pechtold of Kees Verhoeven? Als die als kwaliteitsnorm gebruikt worden dan kan D66 in Den Helder beter direct de tent sluiten. Ik neem aan dat ik geen voorbeelden hoef aan te halen. Algemeen is bekend toch waardoor uw partij op dit moment uitgekotst wordt en tot risee verworden is.

RB
10 maart 2018 at 17:28
zowel landelijk als lokaal heeft de D66 gewoon lak aan het volk, kan de naam beter veranderen in Dictatuur66……

Ziener
10 maart 2018 at 17:41
“Je komt daar echte D66-ers tegen”…….
Conclusie: Er zijn dus ook onechte D66-ers. en die nemen in een razendsnel temp toe.
Ik zou dan ook willen zeggen mijnheer Verhoef dat u de echte van de onechte gaat scheiden. Te beginnen met uw wethouder. Want ik denk dat er heel veel mensen nu nieuwsgierig zijn wat uw standpunt gaat worden over diens positie.

Rasjutter
10 maart 2018 at 18:36
Meneer Verhoef, ik heb maar 1 vraag voor u, staat u achter de uitspraak die de heer Kuipers doet in de brief naar het college die gisteren is verschenen in het Noord Hollands Dagblad?

fFred
10 maart 2018 at 19:52
En??? Rasjutter, nu hoor je hem niet meer ! Paniek in het hok van D66 ? Een eigen wethouder die het toch al zeer wankele vertrouwen in de Helderse politiek nu de doodsteek geeft. Je zal maar samen moeten werken met zo’n man .

Hans Verhoef
11 maart 2018 at 00:46
Beste Rasjutter, nog even de Helderse Courant van 10 maart erbij gepakt en het stukje uit de digitale versie en help me even welke uitspraak bedoel je precies?
– de opmerking dat de coffeeshop de vergunning krijgt? Ik haal dat niet uit het digitale stuk op de site van de HC. Ik lees daarin zijn mening richting collega wethouders
– de constatering van de journalist dat de vergunning verleend gaat worden? Kan me vergissen maar tenzij het vanuit rechtswege wordt verleend zal college het moeten vaststellen en voor zover ik weet is dat niet gebeurd !
– De opmerking dat hij het betreurt dat brief gelekt is? Kan ik me voorstellen omdat hij een brief stuurt aan collega wethouders en uit het stukje maak ik op dat er een discussie is. Gezien de problematiek rond de plaatsing van coffeeshops kan ik het mij goed voorstellen maar met elkaar standpunten uitwisselen lijkt me in een collegiaal bestuur niet verkeerd.
Dus welke uitspraak bedoel je precies?
Rasjutter. Ik heb 1 vraag aan jou… Wat is je echte naam?

strandloper
11 maart 2018 at 01:41
In hoeveel bochten wilt u zich nog wringen Hans Verhoef ter ondersteuning van uw heer en meester Kuipers? Zeg gewoon tegen Rasjutter, dat standpunten van Kuipers die hij schriftelijk deelt met de vrinden in het college geen enkele waarde hebben.
Uw werkelijke naam ben ik alweer vergeten bij deze door u geuite onzin.

Dick Berts
11 maart 2018 at 06:47
Beste meneer Verhoef, ik ben ook niet altijd even blij met anonieme reacties op deze site, maar als u niets beters weet te verzinnen in de verdediging van immorele figuren zoals Alexander Pechtold en Lolke Kuipers, dan deze slappe tegenaanval, dan kunt u beter niet reageren. Met dit soort reacties verspeelt u de allerlaatste kans, dat een stel onwetende sukkels D66 in hun totale argeloosheid nog aan een enkele zetel helpen in de raad.

Judge X
10 maart 2018 at 23:28
Lastig communiceren is volgens mij door D66 uitgevonden gezien de telkens terugkerende escapades van niet alleen uw wethouder Lolke Kuipers.
Langskomen bij uw fractie- of andere bijeenkomst lijkt mij dan ook overbodig, de ‘smeuïge feiten’ komen hier en in andere media vanzelf voorbij drijven.

strandloper
11 maart 2018 at 00:03
Hans Verhoef, u reageert hier zelden. De enkele keer dat u wel reageert, toont u zich arrogante Hans en leest een willekeurig iemand de les over zijn of haar gebruik van een nickname. Dat ligt echter aan uzelf, omdat u ervan overtuigd bent, dat hij of zij niet durft te reageren onder eigen naam. Een volstrekt onjuiste aanname. Verder zegt u helemaal nooit iets op DHA. Waarom bent u zo bang om onder eigen naam wel uw mening met enige regelmaat te melden zoals een volksvertegenwoordiger betaamt. En nu geen slappe smoes omdat u het te druk heeft of eerst toestemming moet vragen aan uw partijleiding.
U zou eens heel kritisch moeten kijken naar wat D’66 vandaag is. Een ondemocratische club van betweters, baantjesjagers op de Europese jachtvelden en het liefst miljarden euro’s van door de Nederlandse belastingbetaler opgebrachte gelden met vrachtwagens tegelijk naar Brussel brengt. Daar weet men altijd wel een volstrekt waanzinnig goed doel te verzinnen voor “arme” gebieden. En dan nog die wanstaltige politieke correctheid van D’66. Probeert u eerst eens correct te handelen naar burgers dicht bij u in de buurt.

Ad
11 maart 2018 at 14:06
hier wil ik mij volledig bij aansluiten…..
Had nog wel enkele andere punten, in iets andere bewoording willen toevoegen, maar ik denk dat DHA deze zouden afkeuren.
Laat ik het daarom maar netjes houden. 😉

Willem J. Sloot
11 maart 2018 at 15:18
Beste Hans, je ziet hopelijk toch wel in dat dit een typisch geval van politieke zelfmoord is? Heel slecht voor Lolke Kuipers en slecht voor D66!

fFred
11 maart 2018 at 16:27
Praten wel eerst tegen elkaar , Schijnbaar heeft Kuipers dan stommetje tegen u gespeeld. En heeft hij achter uw rug om , zoals het een echte d 66 er betaamt ,de partij vlak voor de verkiezing , de nek om gedraaid.

scherpe ogen en oren
10 maart 2018 at 15:31
Als D’66 ( de heer Lolke Kuipers) en de heer Roggeveen nu eens echt laten zien dat ze niet voor de pluche gaan maar voor Den Helder en haar inwoners dan zouden beide heren een stap terug moeten nemen. de heer Kuipers treedt af als wethouder ( ivm minachting naar raad en burgers) en de heer Roggeveen omdat hij niet in de raad gaat zitten namens D’66 en daarom de kiezers niet weten waar zij dan op stemmen.

karel
10 maart 2018 at 16:09
Ik vind dit een man met ballen om zo te reagere. Ik wou dat er zo meer mensen waren en niet in direct met de partij discipelen mee lopen en voor je eigen menig uit durven komen.

Walrus
10 maart 2018 at 16:49
Best Hans het is de partij onwaardig zoals nu alle bewoners dus jullie burgers door jullie behandelt worden! Heer Roggeveen heeft juist met gezond verstand gehandeld de partij beslist ook zonder overleg.
Echter ben ik wel van mening dat uw commentaar politiek niet correct is.
Je valt mensen niet persoonlijk aan via de media. Mij is geleerd dat een persoonlijk gesprek eerst komt en media is de laagste vorm in dit geval.

fFred
10 maart 2018 at 17:00
Hoe opvallend, dat partijen vlak voor de verkiezingen , hun eigen ramen ingooien. D 33 gedegradeerd tot vuilnisbak partij.

Anton Hagen
10 maart 2018 at 17:25
Het zou mooi zijn indien de heer Frans Klut als Visbuurtbewoner ook zou opstappen bij D66.
Dit ook uit protest tegen de achterlijke doordrukkerij van zijn wethouder.

Sigmund
10 maart 2018 at 21:44
Waar blijft het antwoord van Hans Verhoef op die ene simpele vraag van ‘Rasjutter’?!?
En verder krijg ik de indruk dat wethouder Lolke Kuipers diens brief aan het college heeft opgesteld en verzonden zònder met de kandidaat-raadsleden van zijn eigen partij “in gesprek te gaan”. Gezien de uitspraak van de raad over deze kwestie vind ik dat op mijn beurt “bizar en tekenend’!

Dick Berts
11 maart 2018 at 07:03
Misschien gaan er weer mensen boos op me worden als ik over het Scholtemuseum begin. Maar nergens blijkt de TOTALE onbetrouwbaarheid van Lolke Kuipers zo afgrijselijk als uit zijn partijprogramma. Daarin staat, dat D66 het museum steunt, terwijl Lolke ondertussen het ene na het andere kort geding aanspant om Scholte met zijn museum en gezin binnen 48 uur op straat te mogen smijten. Binnen 48 uur, dat is de letterlijke eis! Terwijl Scholte met toestemming van de gemeente in het postkantoor woont….. Een beul van een vent die Kuipers. En net zo onbetrouwbaar als Pechtold met zijn appartement. Zelfs als je Scholte haat en het postkantoor plat wilt gooien, is deze totale leugenachtigheid -die ook terugkomt in het koffieshop dossier- zelfs voor een maffiagat als Den Helder te erg. Niet alleen de raad, maar ook de kiezer wordt in zijn gezicht gespuugd. Vierkant bedrog is het. Deze reactie is niet bedoeld om mijn vriendje Rob Scholte te steunen, maar om aan te tonen hoe afgrijselijk onbetrouwbaar Kuipers is.

Kobus
11 maart 2018 at 10:07
Kuipers is net zo arrogant als Pechtholt, hij dominiseert de Raad en zijn eigen partij de Antie Democraten 66 en de Helderse bevolking tot in zijn ogen klootjesvolk.

sukkels
11 maart 2018 at 21:13
hou nu eens op om die klaploper van een scholte in bescherming te nemen die wist heel goed dat hij daar niet mocht wonen hij deed het toch dus moet hij nu niet janken oprotten met dat onderkruipsel

fFred
11 maart 2018 at 21:31
Als , Scholte daar echt woont met instemming van de gemeente, dan geldt voor hem en zijn gezin ook de huurders bescherming. Of je hem nu mag of niet, maar daar ontkom je niet aan.

Dick Berts
11 maart 2018 at 22:16
Niet bij sukkels, als die je vanuit hun onderbuik niet mogen, ben je vogelvrij en totaal rechteloos.

George
11 maart 2018 at 13:07
De heer Kuipers is een slim, zeg maar sluw persoon. En weet dat door een krimpend aantal kiezers een komend wethouderschap klein voor hem is. Mogelijk hebben belanghebbende wat in het verschiet voor hem als die er nog wat door heen weet te drukken. Kan me voorstellen dat overige leden voortijdig het zinkend schip gaan verlaten

fFred
11 maart 2018 at 15:27
Kunnen we Kuipers , net als zijn naamgenoot niet een tijdje de ruimte inschieten ?

https://denhelderactueel.nl/2018/03/kandidaat-raadslid-d66-zegt-na-40-jaar-lidmaatschap-op/

Tweede termijn wethouder Kuipers lijkt niet haalbaar

Den Helder – Hij keert graag terug als wethouder, maar de kans daarop lijkt bijzonder klein. Lolke Kuipers zit niet in het college om vrienden te maken en dat gaat hem goed af. De meeste partijen zien liever niet, dat hij na de verkiezingen opnieuw wethouder wordt.

De door de gehele raad aangenomen motie over het stopzetten van de komst van een coffeeshop naar de Zuidstraat lijkt door Kuipers en het college niet te worden uitgevoerd. De oproep van de raad de vergunningverlening per direct te stoppen, is niet gehonoreerd, zo bleek zaterdag uit een artikel in de Helderse Courant. Dit nieuws is bij de raad hard aangekomen. Uit een snelle rondgang blijkt, dat veel fracties wel klaar zijn met Kuipers en dat een meerderheid meent, dat hij zeker niet na de verkiezingen opnieuw wethouder kan worden.

GroenLinks is kritisch, maar wil niet nu al zo ver gaan te stellen, dat Kuipers na 21 maart niet langer welkom is. “We vinden de hele gang van zaken erg slecht”, stelt lijsttrekker Marije Boessenkool. “Een wethouder hoort een raadsbreed aangenomen motie niet op deze manier naast zich neer te leggen. We gaan maandag het collegestandpunt horen. Verder is het aan de kiezers op 21 maart, maar we sluiten niet bij voorbaat wethouders uit voor een komende periode.” Ook de VVD wacht nog even af: “Of Kuipers terugkeert als wethouder is niet aan ons, maar aan D66”, meent Kees Visser. “We hebben inmiddels in de wandelgangen vernomen, dat er een motie van wantrouwen in de maak is met betrekking tot de discussie coffeeshops. We wachten graag eerst even rustig het debat en een eventuele reactie van de wethouder zelf af.”

Onhoudbaar

Voor Beter Voor Den Helder is de positie van wethouder Kuipers onhoudbaar geworden. “Wij zijn van mening, dat hij per direct moet stoppen, voordat hij de gemeente nog meer schade toebrengt”, meldt lijsttrekker Carlo Assorgia. “Het is schandalig hoe Kuipers met de mening van de inwoners is omgegaan. 99 Procent van de wijk is tegen de komst van een coffeeshop en toch blijft deze wethouder koppig zijn eigen mening doordrammen. Door het ondemocratische gedrag van diskwalificeert hij zich voor de baan van wethouder. Zo ga je niet met je inwoners om!”

Ook de Seniorenpartij is van mening, dat een nieuwe termijn voor Kuipers uit den boze is. “Wethouder Kuipers heeft meerdere malen laten zien niet te vertrouwen te zijn”, stelt Remco Duijnker. “Daarmee ondermijnt hij het openbaar bestuur. Aangezien hij heeft laten zien daar geen moeite mee te hebben is wat ons betreft een wethouderspost buiten bereik.” Harrie van Dongen liet zich in het artikel in de HC al namens de Stadspartij uit over de kwestie: “hem nu wegsturen heeft weinig zin, maar wat ons betreft komt hij na de verkiezingen niet terug als wethouder.

Fractievoorzitter Roy Slort van het CDA in hetzelfde stuk: “De gemeenteraad heeft collectief een motie aangenomen, waarin staat dat het proces moet worden stopgezet en dat een zorgvuldige procedure moet worden doorlopen. Nu blijkt, dat er niets is stopgezet en dat de vergunning na de gemeenteraadsverkiezingen gewoon wordt verleend, zonder dat de gemeenteraad wordt geïnformeerd. Juist bij zulke gevoelige onderwerpen is het nodig, dat er zorgvuldig wordt gehandeld. In de raadsvergadering van maandag gaan wij de wethouder om opheldering vragen. Wat we vervolgens doen hangt af van zijn antwoorden.” Vanmiddag stelde het CDA Den Helder via haar eigen pagina op Facebook: “Coffeeshops in een kwetsbare woonomgeving als de Zuidstraat en het negeren van bezorgde omwonenden is onverantwoord en onacceptabel”.

D66 OK, Kuipers niet

“Kuipers hoeft wat Helder Onafhankelijk! betreft niet meer terug te keren als wethouder”, laat Marc Nihot weten. “Hij is naast wethouder ook directeur en eigenaar van diverse vastgoedontwikkelingsbedrijven. Hij heeft door zijn werk nauwe banden met Woningstichting Den Helder en een aantal bevriende aannemers. Al zijn beslissingen zijn gericht op zijn zakenvrienden en niet op de inwoners van Den Helder, Julianadorp en Huisduinen. Helder Onafhankelijk! sluit geen partij uit, ook niet D66. Maar als D66 Lolke Kuipers terug wil als wethouder, zullen wij niet in een coalitie stappen met D66.”

Gemeentebelangen, de partij van oud-wethouder Geurt Visser, zit sinds kort in de raad dankzij Marcel de Knijf. Ook GB heeft het gehad met de D66-wethouder. “Hij negeert wederom de wil van het volk en haar volksvertegenwoordigers, de raadsleden. Officieel mag een wethouder om moverende redenen een motie naast zich neerleggen, maar dient dat dan wel goed onderbouwd te doen. In dit geval is het gewoon misplaatste arrogantie van de D66-wethouder. Als Lolke Kuipers zijn standpunt in dit dossier niet aanpast aan de wil van de gemeenteraad, dan zal Gemeentebelangen hem proberen weg te stemmen en een eventuele voordracht voor de raadsperiode 2018-2022 niet steunen.”

Niet geloofwaardig

“Het lijkt er op, dat hij actief een motie naast zich neer legt, in ieder geval niets doet om hem bij benadering uit te voeren”, reageert Michiel Wouters van Behoorlijk Bestuur. “Een wethouder, die dat doet en er geen redelijke verklaring voor heeft, moet weg. Dat betekent ook, dat je niet geloofwaardig bent in de volgende periode.” Ook voor de Vrije Socialisten is het over en uit: “hij had wat ons betreft al eerder moeten vertrekken”, laat Carla van Driesten weten.

“Duidelijk is voor PVV Den Helder, dat na de verkiezingen een dergelijke D66-wethouder absoluut niet mag terugkeren in een nieuw college”, stelt PVV-lijsttrekker Vincent van den Born. “Het is de afgelopen periode ook landelijk nog meer duidelijk geworden, dat D66 een weinig democratisch gehalte heeft. Ook nu blijkt dit wederom in Den Helder, Kuipers heeft lak aan de bevolking en negeert tevens een recent raadsbreed gedragen motie om elke activiteit tot vergunningverlening inzake coffeeshop Aktama op dit moment te stoppen.”

Niet blij

De PvdA meldt via fractievoorzitter en lijsttrekker Peter de Vrij “totaal niet blij te zijn met het feit, dat er door de D66-wethouder geen uitvoering wordt gegeven aan de mede door de PvdA ingediende motie over de coffeeshop aan de Zuidstraat. Deze was zeer duidelijk in zijn strekking, maar dat is ook het geval met de grote financiële en organisatorische problemen bij het havenbedrijf Port of Den Helder, waarbij de CDA-wethouder betrokken is. Of er wethouders al dan niet terugkeren is niet aan de PvdA, dat bepalen de partijen die het betreft zelf. Zij gaan zelf over hun eigen kandidaten. Het zijn de kiezers, die daar mede over zullen oordelen.”

Ook Rachel Post van Sociaal Lokaal Den Helder is duidelijk: “Lolke kan wat ons betreft niet terugkeren als wethouder, aangezien hij overduidelijk geen rekening wenst te houden met de burger en de gemeenteraad”. Tjitske Biersteker, ChristenUnie: “ik vind, dat hij na 12 maart al weg zou moeten zijn. Ik denk, dat het goed is als geen van de collegeleden terugkomt. Ik zie het liefst, dat nu andere partijen de coalitie en college gaan vormen.”

D66

D66 zelf vreest, dat de hele commotie slechts onderdeel is van de verkiezingscampagne en meent dat er wel erg snel gereageerd wordt. “Wat ik begrepen heb is, dat de vergunning is aangevraagd, dat die niet meteen stilgelegd kan worden en dat heeft ook te maken met bescherming van de aanvrager”, zegt fractievoorzitter Hans Verhoef. “Verder is het blijkbaar mogelijk de termijn op te rekken naar 29 maart en ik zie het zo dat daar de discussie ligt! Terugkoppeling naar de raad is uiteraard wel belangrijk.” Verder wil Verhoef eerst weten hoe de andere wethouders over de zaak denken, want “ik zie een bericht naar collega-wethouders waarin standpunten worden uiteen gezet. Daar ga je dan over praten en dan volgt een voorstel en besluit. Ook in de fractie doen we dat op die manier. Zit iedereen op dezelfde lijn? Nee! Moet dat? Nee!”

Dat de woorden van Kuipers zijn gelekt vindt Verhoef treurig. “Je stuurt een brief of mailtje naar collega-wethouders toe om je standpunt te verduidelijken en dan komt het bij de Helderse Courant terecht… Ik dacht, dat vanavond pas Wie is de Mol was, maar blijkbaar wil er nog iemand met het spel meedoen. Tot zover de veilige werkomgeving! Lolke heeft zijn standpunt uiteen gezet en ik heb geen reactie van andere leden gehoord of gezien. In hoeverre alles vastligt is hieruit niet te halen! Ligt er al een besluit? Ook dat kan ik niet uit het stukje e-mail / brief halen. Prima om hier navraag over te doen en dat moet ook, maar om te reageren, zoals sommigen doen (met denigrerende woorden), kan wat mij betreft weer onder het hoofdstukje ‘De verkiezingen komen eraan’.”

Den Helder Actueel, 10 maart 2018 – 19:10

Reacties:

ED
10 maart 2018 at 19:22
Goed stuk Ronald. Een mooie 360 graden. Mijn complimenten.

Judge X
10 maart 2018 at 22:17
Wat ED zegt: mooi stukje werk RoBo !

fFred
10 maart 2018 at 19:36
Ja , de verkiezingen komen er aan. Dus moet Verhoef als fractie voorzitter de rotzooi van zijn doordrammende wethouder , weer recht lullen , teneinde het zinken van D 33 tegen te gaan . Zoals ik al zei , Frapant , hoe partijen vlak voor de verkiezing hun eigen ramen in gooien. Niet alleen Kuiper moet spatten, maar ook heel D33 , die achter hun doordrammende wethouder hebben gestaan. Zij zijn geen haar beter. Bijltjes dag komt er aan .

Henk van Kuijk
10 maart 2018 at 20:12
Het hele college minacht de burger, niet alleen dhr Kuipers: geen openheid schouwburg, geen uitvoering van raadsbesluit beperkte renovatie stadhuis (wens van de kiezer in 2014), en pal voor de verkiezingen wel verhuizing ambtenaren, geheel ongewenst door burger, niet de wens van de raad, en peperduur; en geen zin raadsmotie koffieshops uit te voeren. .

fFred
10 maart 2018 at 20:37
En wel heimelijk een potje op het vuur zetten tot na de verkiezingen, daar hij waarschijnlijk verwachtte dat hij weer wethouder zou worden, en dan op zijn drammende wijze zijn werk voort te kunnen zetten. Het moedwillig verzwijgen, dat hij de vergunningsaanvraag gewoon had door laten lopen zonder de raad daarvan in kennis te stellen, is een politieke doodzonde. Niet wachten tot de verkiezingen, maar deze man ,gelijk de wacht aan zeggen en wegsturen. Gelijk maar even het hele college een schop onder de kont en wegwezen. Dit college is een bestuurlijke en financieele ramp voor de gemeente. Kijk alleen maar eens naar de kosten van alle rechtzaken en andere Miljoenen verslindende blunders die dit bestuur op zijn geweten heeft ten koste van de burger. Stem de 21 met verstand en stem dit hele zooitje weg.

De klok tikt door
10 maart 2018 at 20:24
Wethouder D’66 op eigenhoudtje , beslissingen nemen , De Raad is het hoogste orgaan, u mag geen Wethouder zijn .

wat
10 maart 2018 at 20:25
Ik vermoed dat de wind uit de hoek van de overheid komt.De overheid heeft het gelegaliseerd en nu mogen ze het hier uitzoeken hoe het verder moet.

RB
10 maart 2018 at 20:54
er is niets gelegaliseerd, het is jammerlijk gedoogd…..

Judge X
10 maart 2018 at 22:36
O Geschikt — X Ongeschikt

Deze man had nooit nóóit NÓÓIT ! wethouder mogen worden.

fFred
11 maart 2018 at 08:30
Als je naar zijn voorgangster Pia kijkt, Lijken de Wethouders van D66 wel allemaal uit dezelfde doos te komen. De stumpers is het niet luisteren en doordrammen met de paplepel ingegoten.

fFred
11 maart 2018 at 08:30
Als je naar zijn voorgangster Pia kijkt, Lijken de Wethouders van D66 wel allemaal uit dezelfde doos te komen. De stumpers is het niet luisteren en doordrammen met de paplepel ingegoten.

strandloper
11 maart 2018 at 00:33
Kuipers had nooit wethouder mogen worden. Ondemocratisch, rancuneus en agressief zijn eigenschappen hem op het lijf geschreven. De slappe geitenwollenbol reactie van mevrouw Boessenkool van Groenlinks zegt genoeg. Ongeschikt als volksvertegenwoordiger.

Dick Berts
11 maart 2018 at 06:34
Zoals Ed hierboven al schreef, een ontzettend goed stuk. Jammer dat niemand -behalve Marc Nihot- de onaanvaardbare belangenverstrengeling van Kuipers als wethouder onroerend goed annex particulier projectontwikkelaar aan de orde stelt. De gedragscode politieke ambtsdragers verbiedt zelfs de SCHIJN van belangenverstrengeling. Het appartement van Pechold bewijst nog eens, dat de grote shit altijd in het onroerend goed gebeuren zit. Daar zit het grote geld. De wereld van project ontwikkelaars is een landelijk ons kent ons circuit. Dat maakt de verklaring van Kuipers dat hij niet in Den Helder opereert volstrekt ongeloofwaardig.

Kobus
11 maart 2018 at 09:54
Heeft Kuipers belangen, ook financieel, bij Helderse aannemingsbedrijven en/of de woningstichting ? Bij welke pot nat behoort hij thuis?

Kees Jan
11 maart 2018 at 10:31
Onderstaand bericht gaat over LZI Holding BV van Lolke Kuipers en van der Wal Beheer BV.
Beide ondernemingen wilde in Medemblik Hotel Nesbos Bouwen. Nadat dit mislukte hebben ze samen een schadeclaim ingediend. Dit bewijst de nauwe samenwerking tussen Kuipers en de Helderse vastgoedwereld. Immers doet van der Wal ook weer zaken in de Helderse Vastgoed Kombinatie BV, waar een aantal grote spelers in zijn vertegenwoordigd, oa Aannemersbedrijf Tuin.
https://www.medemblikactueel.nl/2014/08/21/medemblik-wil-schikking-nesbos-hotel-wachten-is-antwoord-gemeenteraad/

Dick Berts
11 maart 2018 at 10:49
En de Helderse gemeenteraad doet hier NIETS mee. Lafaards en onbenullen.

fFred
11 maart 2018 at 13:17
Maak je niet zo druk Dick, het hele zooitje is als het ware toch al demissionair , nog goed tien dagen , dan is het Bijltjesdag. Maar het nu wegsturen van Kuipers, heeft wel degelijk zin. Men kan er mee voorkomen dat hij met zijn CV als weggestuurde wethouder, geen poot meer aan de grond krijgt voor een eventuele dergelijke functie in de toekomst..

Marinus Vermooten
11 maart 2018 at 09:02
Een vraag die bij mij boven drijft, was het college niet op de hoogte van het opstellen van de veelbesproken brief of wat aan het opstellen hiervan vooraf is gegaan? In zo’n geval hadden de overige collegeleden direct afstand moeten nemen van de gang van zaken. Er vindt regelmatig college overleg plaats en, voor zover ik weet, worden de standpunten en eventuele acties over en weer besproken. Maar er zijn stellig meer vragen en opmerkingen die komende maandag aan de Bijlweg naar voren komen, waarbij uiteindelijk een motie van wantrouwen voor de hand ligt.

Simon.H
11 maart 2018 at 09:04
waarom steunt groenslinks de wethouder en lijsttrekker van d66 dat is toch een tikkeltje bijzonder hoopt deze kleurenwaaier als wethouder plaats te nemen of is die positie na de verkiezingen voor haar man samen met de groenslinks wethouders die er nu zitten wagner en kos die geen trek hebben in een gesprek met wmoers en de gekste brieven rondsturen

Kobus
11 maart 2018 at 09:50
Kuipers go home en weg uit deze mooie stad. Van dit soort eigenheimers hebben we geen behoefte. Dergelijke figuren met overal een eigen ondernemingbedrijfje en dus belangen verstrengeling kunnen we nissen als kiespijn. Doe wel de deur achter je op slot.

fFred
11 maart 2018 at 10:05
Je vergeet het licht Kobus anders krijgen we daar weer de rekening van.

Klaas Otten (@bouwbedrijfweb)
11 maart 2018 at 09:55
Wellicht is het “pluche” te zacht… Ik ken Lolke als een plezierige man die serieus met capaciteiten kan zijn als het moet en waarmee je gezellig een pilsje of e.d. kan drinken, maar laten wij nu eerlijk zijn … Pieter Kos schijnt ook niet tegen de zachtheid van het pluche te kunnen.. ( ik ken hem persoonlijk amper … ) Ook wordt door een v/d reageerders zijn voorganger genoemd … maar dat is niet zo want dat was Jackeline van Dongen en iedereen is het over eens: de voorganger van van dongen is intelligenter dan haar opvolger van, jawel, de stadpartij.. – over en uit –
p.s. Van Dongen heeft haar job niet afgemaakt in Den Helder, voortijdig weer naar haar roots naar Dort gegaan voor een bestuurlijke functie bij Drechtstedenland.

George
11 maart 2018 at 13:13
Wie verlaten ook alweer het eerst het zinkende schip?

fFred
11 maart 2018 at 10:38
D66 partij genoot, dat bedoelde ik Klaas .

Dick Berts
11 maart 2018 at 11:13
“Hoe weten we dat er geen criminelen worden aangesteld als wethouder?”
https://denhelderactueel.nl/2015/09/hoe-weten-we-dat-er-geen-criminelen-worden-aangesteld-als-wethouder/

Ad
11 maart 2018 at 14:14
citaat; (carlo)
“schandalig hoe Kuipers met de mening van de inwoners is omgegaan. 99 Procent van de wijk is tegen de komst van een coffeeshop en toch blijft deze wethouder koppig zijn eigen mening doordrammen. Door het ondemocratische gedrag……”
Is dit niet ongeveer de rode draad van D666 geworden ? maling hebben aan de mening van burger/volk ?
Als de opperhoofden in Den Haag al het “goede” voorbeeld geven (referendum…sleepwet etc) en Pechtold een bewind voert van “braaf achter mij aan lopen en vooral veel juichen” dan kun je lokaal niet veel anders verwachten. In ieder geval niet verbaast zijn om dit soort reacties.

Ad
11 maart 2018 at 14:17
Ook Rachel Post van Sociaal Lokaal Den Helder is duidelijk: “Lolke kan wat ons betreft niet terugkeren als wethouder, aangezien hij overduidelijk geen rekening wenst te houden met de burger en de gemeenteraad”.
hahaha
iets met “spïegeltje spiegeltje” . . . ?

Jonathan
11 maart 2018 at 16:03
#StemZeWeg. Op 21 maart. Doen!

https://denhelderactueel.nl/2018/03/tweede-termijn-wethouder-kuipers-lijkt-niet-haalbaar/

Meer informatie:
https://www.youtube.com/channel/UCnYEZLnc_cuwqzdkTFwDtfA/playlists?view=1&sort=dd&shelf_id=0
https://robscholtemuseum.nl/?s=Gekke+Henkie
https://robscholtemuseum.nl/?s=Lolke+Kuipers