Delano Weltevreden – Coalitie van zeven partijen + Michiel Wouters wordt wethouder voor ‘Beter’ + Onderhandelen + Michiel Wouters wethouder namens Beter voor Den Helder

Coalitie van zeven partijen

Delano Weltevreden - Coalitie van zeven partijen, Helderse Courant, 12 mei 2018

Helderse Courant, 12 mei 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Michiel Wouters wordt wethouder voor ‘Beter’

Delano Weltevreden - Michiel Wouters wordt wethouder voor 'Beter', Helderse Courant, 11 mei 2018

Helderse Courant, 11 mei 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Onderhandelen

Delano Weltevreden - Onderhandelen, Helderse Courant, 12 mei 2018

Helderse Courant, 12 mei 2018

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Michiel Wouters wethouder namens Beter voor Den Helder

Den Helder – De grootste partij in de Helderse gemeenteraad ziet af van een eigen wethouder in de beoogde coalitie van zeven partijen. De geruchten gingen al langer en fractievoorzitter Carlo Assorgia heeft het nu ook bevestigd in de Helderse Courant. Namens Beter wordt Michiel Wouters, voorman van eenmansfractie Behoorlijk Bestuur, wethouder.

Eerder koos Beter nog voor oud-weerman Peter Cruijff, maar die naam viel bij veel andere lokale politici niet goed. De nieuwe optie is dus een buitenstaander, waarmee Behoorlijk Bestuur toch een flinke vinger in de pap krijgt. Vreemd of nieuw is het voor Den Helder overigens niet, tijdens de vorige raadsperiode waren immers Odd Wagner en Pieter Kos (beiden GroenLinks) namens de Stadspartij wethouder.

De nieuwe coalitie moet bestaan uit Beter voor Den Helder, CDA, PvdA, VVD, Seniorenpartij, ChristenUnie en Stadspartij. Volgende week zijn de eerste gesprekken tussen de zeven partijen.

Den Helder Actueel, 11 mei 2018 – 06:05

Reacties:

Reacties:

Jantje123
11 mei 2018 at 07:53
Een hele goede keuze. Vind ik tenminste. Denk dat we aan Dhr. Wouters een goede wethouder hebben.

Ad
11 mei 2018 at 08:16
niets tegen deze keuze. eerst afwachten natuurlijk , maar……
7 clubjes waarvan zeker 4 niet de voorkeur hadden van de bevolking.
drama in wording en wederom de “ouwelullenclub” die we hadden afgestraft.

Jacques Bierens
11 mei 2018 at 09:50
Hopelijk zorgt Michiel Wouters dat er toch enige frisse wind door Den helder gaat waaien.Bestuurlijk gezien .

Gekke Henkie
11 mei 2018 at 10:02
Wiens brood men eet, wiens taal mens spreekt. Eens kijken of de heer Wouters straks nog even kritisch is als voorheen… Ik waag het te betwijfelen. Zijn doel is bereikt: onze gepensioneerde marineklant heeft zijn fel begeerde wethouderspost binnen! Of het gemeentebestuur er ‘behoorlijker’ door wordt, is nog afwachten, maar ik zou me maar niet rijk rekenen. Leer mij de mens kennen… Voorspelling? Er verandert helemaal niets!
Voordeel: de deelnemers aan dit forum, die hun hoop hadden gevestigd op een politieke omwenteling, maar van een koude kermis thuis zullen komen, kunnen weer jaren hun nood klagen over de Helderse gemeentepolitiek. Het is één pot nat en het zal nooit wat anders worden.

DramFull
15 mei 2018 at 00:06
“Zijn doel is bereikt: onze gepensioneerde marineklant heeft zijn fel begeerde wethouderspost binnen! Of het gemeentebestuur er ‘behoorlijker’ door wordt, is nog afwachten, maar ik zou me maar niet rijk rekenen. ”
Ter info hij is nog bijna dagelijks bezig binnen een defensie organisatie die vaak levens red, ik geloof zeer zeker niet dat hij het voor de centen doet om het wethoudersschap aan te nemen. De beste man is zelfs voornemens om die taak neer te leggen als het belangen gaat verstrengelen.
@Gekke Henkie je aannames zijn gezocht.
Ik zelf, geloof in zijn integriteit en denk dat hij het heel goed gaat doen voor Den Helder.

Boaz
11 mei 2018 at 10:22
Zolang hij de pizzabakker maar weet de mond te snoeren dan ben ik tevreden. Die paar miljoen voor Port Den Helder is hiermee een hamerstukje geworden

Henk van Kuijk
11 mei 2018 at 10:52
Na acht jaar wordt er kennelijk opnieuw niet geluisterd naar de kiezer. Die wil deze coalitie niet. Maar het CDA dirigeert het orkest en dicteert de combinatie. Betere muziek wordt slechter. Draagvlak bij burgers hebben we lak aan, de partijmacht telt alleen. En o ja, CDA VVD PvdA en Stadspartij pleegden ook de onbeschaafde en onbeschofte actie om het museum af te breken voordat de nieuwe raad mocht praten, onder oprechte aanvoering van onze onpartijdige burgemeester, en ze houden keurig volgens de wet al zijn kunst in gijzeling. Dus heerlijk achterbaks, deze combinatie. En de grote verliezer van de bekende handtekening neemt anderen de maat, die zijn beneden peil. Ook zo’n lekkere blokkeerder.

Marinus Vermooten
11 mei 2018 at 12:07
Hoe de samenstelling ook wordt, er zijn die straks de champagnekurk trekken of een fles azijn uit de keukenkast halen. Zo was het een eeuw geleden en zo is het heden ten dage en vermoedelijk over vijftig jaar niets anders. Over één zaak is ieder het eens. Er moet ook in onze gemeente bestuurd worden en met de nu beoogde coalitievorming is een stap in de goede richting gezet. Een frisse zeewind kan hierbij helpen. Dat is al een meevaller, die komt sowieso deze richting ons verwennen en wordt ons, evenals de vele zonuren, gratis uitgereikt.

Henk van Kuijk
11 mei 2018 at 12:23
En zo verdedigt windvaan Marinus historisch het voor gek zetten van de kiezer, binnenkort een boek Marinus: “Kiezer een eeuw belazerd”? De raad heeft al jaren een te laag niveau en niet het lef de leugens van de burgemeester tegen te spreken. En de ondemocratische rattenstreek rond het museum aan te pakken. Het pluche is belangrijker. Nu weer 1 miljoen verspilling naar onnodige en manipulatie-verhuizing ambtenaren, 7 miljoen naar Port of Den Helder, en de raad gaat weer knikken met de Haagse klup erbij. Maar 248.000 van Scholte was niet voldoende, dan nemen we Tuin, is toch een tonnetje meer, we verlengen gewoon de tender, en sturen onze advocaat die het regelde weg.

Ad
12 mei 2018 at 22:30
ik dacht al….. waar blijft het Scholte verhaaltje…… tadaaahhh
#muppetshow

Kees Jan
11 mei 2018 at 12:12
Ruim 10 jaar is Den Helder in handen geweest van de Helderse politieke maffia van VVD, D66 en het CDA. Daarnaast is ook PvdA en Stadspartij deel gaan uitmaken van het Kartel. Deze groep politici en hun ondernemersvriendjes (veelal uit de wereld van de bouw en projectontwikkeling) zijn de oprichters van Palermo aan het Marsdiep.
Er is de afgelopen jaren te veel geld uitgegeven aan de verkeerde dingen. De risico’s stapelen zich op en het kaartenhuis staat op omvallen. En de Helderse inwoner draait er straks weer voor op.
(zie ook commentaar bij “Port of Den Helder vraagt 7 miljoen; https://denhelderactueel.nl/2018/05/port-of-den-helder-vraagt-7-miljoen-extra/
.
En nu willen de huidige oppositie partijen met deze maffiaclub om tafel om een coalitie te smeden… Ok, onze pizzabakker is een italiaan, maar hij heeft juist bij de verkiezingen gezegd dat hij niet meer wilde samenwerken met oa VVD en D66. Hoe haalt hij het dan in zijn hoofd om weer met de Politieke Maffia om tafel te gaan zitten?
.
Er is een veel beter alternatief;
Beter voor Den Helder (6), PVV (3), CU (2), Seniorenpartij (2), Behoorlijk Bestuur (1), Gemeentebelangen (1) en GroenLinks (1) zouden in Den Helder de dienst moeten gaan uitmaken. Een coalitie van 16 zetels, die niets te maken hebben met de corrupte landelijke partijen die al jarenlang onze gemeente kapot maakt.
.
De wethouderssamenstelling kan er dan als volgt uitzien;
Peter de Cruijf (Beter)
Chris Jansen (PVV)
Tjitske Biersteker (CU)
Remco Duinker (SP)
Michiel Wouters (BB)
Geurt Visser (GB)
Marije Boesekool (GL)

b
11 mei 2018 at 17:08
Zeven wethouders? , hoor om me heen dat je het met vier makkelijk zou moeten redden.

DL
11 mei 2018 at 13:15
Op welke partij heb ik eigenlijk gestemd? Was het nu Beter of Behoorlijk. Enfin wel behoorlijk beter zo!!

DenWit
11 mei 2018 at 13:47
“Goede keuze voor Wouters! Nu alleen Duynker nog uitsluiten voor een wethouderspositie en dan kunnen we weer vooruit met de stad. Die man is onbetrouwbaar,handelt puur uit eigen belang en wordt door de halve gemeentelijke organisatie veracht voor zijn bewezen gebrek aan integriteit in het verleden.”

Roel Prins
11 mei 2018 at 15:15
Dat wordt een nieuwe politieke partij: behoorlijk bestuur voor den helder

Arie
11 mei 2018 at 16:59
Kees Jan: zeven wethouders? Samen met die 85 volksvertegenwoordigers (raad en commissies)? Je bent niet goed bij je hoofd. Gemeentebelangen had niet eens genoeg stemmen voor een zetel, Geurt Visser zit er alleen dankzij een restzetel. Hoezo wens van het volk?

Bombong de Geweldige
12 mei 2018 at 10:58
@Henk van Kuijk: gezien uw reacties: u nuttigt (wellicht op doktersvoorschrift) dagelijks voor het ontbijt een pot zure bommen?

Henk van Kuijk
12 mei 2018 at 11:39
Het is een grote zure bombong, als je als kiezer de Haagse coalitie met bijwagen Seniorenpartij niet meer wil en die toch gewoon krijgt, aan het ontbijt. Ik prik vaak het theater van de politiek door, dat is nodig, maak zelf theater, en schrijf gewaardeerde stukken in de krant, als journalist. Geniet van deze Geweldige stad, niet van de schijn van de politiek, en niet van de NHD stadhuiskrant. Actueel is beter.

Judge X
12 mei 2018 at 12:47
U bedoelt waarschijnlijk te zeggen: ‘bijwagen Stadspartij’.

Henk van Kuijk
12 mei 2018 at 12:58
Excuus, ja dat bedoel ik.

Bombong de Geweldige
12 mei 2018 at 12:59
Ik ben er niet geboren, maar Den Helder is een geweldige stad, voor wie de moeite neemt achter het tumult te kijken.
Het doorprikken van het politieke theater lost alleen niets op… Nadeel van de democratie zoals wij die kennen, is dat mensen stemmen om allerlei redenen op een meneer of mevrouw of op één of een verzameling standpunten of op een partij. Aan het eind is bekend hoe de stemverhoudingen liggen, beginnen coalitie-onderhandelingen en wordt een coalitie gevormd, op basis van wat eigenlijk? De kiezer heeft daar geen invloed meer op en er kunnen allerlei belangen meespelen die niet altijd transparant en navolgbaar zijn. Wat daaruit komt is meestal niet wat een meerderheid van de keizers wil, maar altijd een compromis van van alles en nog wat. Kortom een aaneenschakeling van belangen en compromissen en een onuitputtelijke bron om het met de uitslag oneens te zijn. Het doorprikken van dit politieke theater lost alleen niets op…
Den Helder blijft een geweldige stad, voor wie de moeite neemt achter het tumult te kijken.

Henk van Kuijk
12 mei 2018 at 13:23
De formatie moet wel degelijk wél voldoen aan de richting die de kiezer aangaf. Dat is de plicht van de partijen, van allemaal. Dat het al acht jaar niet zo is – we hadden 3 jaar een Junta na een coup tegen de wens van de kiezer – leidt mede tot 48% opkomst, een minderheid van geinteresseerden! Zoals de buschauffeur me zei: “Ik stem niet, ze doen toch daarna wat ze willen!” En de pers moet kritisch zijn, waakhond van de democratie, hier poetst het NHD de schoenen van een liegende burgemeester. Het verslag van de raad over de ontruiming bracht de woorden van de burgemeester uitgebreid, die van dhr Nihot, Friedberg, Assorgia en mevr Biersteker werden niet weergegeven. Zo gaat dat.

Judge X
12 mei 2018 at 17:00
Opkomstpercentage 2018-48,6 % / 2014-47,4 % / 2010-45,3 % / 1986-65,8 %

HaKatje
12 mei 2018 at 16:13
Helemaal met je eens Bombong, Den Helder is echt een geweldige stad!

Judge X
12 mei 2018 at 17:08
Geweldige stad, belabberde colleges.

HaKatje
12 mei 2018 at 11:29
Bombong, je reactie is begrijpelijk en zo zal het voor de meeste lezers zijn. Maar….. als je even door de regels heen leest (in de bijdragen van Henk) zie je vaak toch een kern van waarheid tevoorschijn komen. Het is een beetje doorbijten want we willen liever met zijn allen blij door het leven huppelen, maar onder veel zaken ligt toch een “waarheid” (toebedekt met de “mantel der liefde?”) die onbehaaglijk aanvoelt. Ik weet niet of het zin heeft om hier of op andere forums steeds hetzelfde te herhalen. Misschien is het een goed idee om andere benaderingen uit te proberen. Dat zou ik allang gedaan hebben omdat ik het niet lang volhoud om boos, verontwaardigd of ontevreden te zijn. Maar iedereen is weer anders en dat mag. Het is niet verkeerd om wakker en alert te blijven.
Ik vraag er alleen om, om met wat meer respect voor elkaar open te staan. En ik hoop van harte dat de kritische en verontwaardigde burgers van Den Helder ook gewoon een goed leven hebben!

Nico
12 mei 2018 at 15:05
Zo langzamerhand moet je de humor van deze reacties ook in gaan zien. Mensen die reageren met halve informatie, of die hun eigen pad willen effenen om toch nog wethouder te kunnen worden. Een ding wordt vergeten, Den Helder! Jan Nagel, een goede bekende van mij, riep al dat Den Helder ziek is. Is het niet zo dat bij een zieke een arts moet komen. Huismiddeltjes werken niet. Dokters zoals Duinker, G. Visser, Boessekool en de Cruijf zijn nog niet door de selectie gekomen en/of hebben bewezen niet geschikt te zijn om als stadsdokter te fungeren. Ik denk persoonlijk dat er nu echt over schaduwen heen gestapt moet worden en zowel politiek en criticasters zich achter de oren moeten krabben. Zijn niet zij de mensen die de stad bevuilen met hun zwartgalligheid, het alleen maar tegen alles en iedereen aantrappen en alleen maar eigen gelijk willen halen. Open jezelf eens en ga nu echt eens met een open mind kijken naar wat gedaan kan worden zonder anderen af te branden en zwart te maken. Het leven kan dan veel mooier worden.

Anton Hagen.
12 mei 2018 at 16:11
Hoorde vanmorgen Tjiske op de L.O.S. zeggen:
Wij willen wel meedoen met de komende formatie maar gaan er niet als gedoogpartij zitten.
Wij zetten in voor een wethouder uit C.U kringen.
Met andere woorden:De C.U. gaat er niet voor spek en bonen zitten.Vrij vertaald door mij.
en op de vraag betreffende het aantal wethouders het nieuwe college moet hebben had Tjitske er geen moeite mee indien dat er 7 zouden worden,wel NIET allemaal voltijds!!.
Corrigeer mij maar Tjitske als ik het verkeerd heb begrepen.

Henk van Kuijk
12 mei 2018 at 17:18
De LOS-interviews leerden ons: geen woord over de ongelooflijke ondemocratische rotstreek die de kartelpartijen Beter en de CU hebben geleverd met de ontruiming; geen woord over de partijdige en liegende burgemeester; geen woord over de schade aan de bedrijfsvoering Rob Scholte (geblokkeerd), wel over “dat die 7 miljoen van Port wel veel is”, een failliete Port; en geen woord over dat de kiezer zich uitsprak tegen opnieuw een blok van CDA VVD PvdA. Vreemd ook, dat als dhr Wouters wethouder wordt, dat is voor een andere partij; geldt ook al lang voor dhr Kos, GroenLinks voor Stadspartij. Volgens de verkiezingsuitslag is dhr Wouters natuurlijk gewoon wethouder voor Behoorlijk Bestuur, als lijsttrekker (notabene).

Dick Berts
12 mei 2018 at 18:35
Ik kwam Henk net weer eens tegen in de stad. Henk kan een lastpak zijn, maar als je hem in zijn ogen kijkt, dan zie je zo’n liefdevol en oprecht mens. Het totaal oneens zijn met Henk van Kuijk is natuurlijk geen enkel probleem. Maar er is een ding waar ik me wel dodelijk ongerust over maak. Niet over Henk, die vindt zijn weg wel, nee ik maak me dodelijk ongerust over het feit dat veel mensen op deze site zijn enorme integriteit niet herkennen. Dat zegt iets over die mensen. Heel veel zelfs……

wat
12 mei 2018 at 18:47
Uw sterrenbeeld zou Tweeling kunnen zijn…

Dick Berts
12 mei 2018 at 18:52
Ha, ha @WAT?? Bedoel je ons? Klopt inderdaad. Wij zijn tweelingen. Nee, we vechten niet meer met elkaar. En ook geen gespleten persoonlijkheid. “Oneness playing two”. Het hele bestaan in drie woorden.

RB
12 mei 2018 at 19:01
zie zo’n ontmoeting al helemaal voor me, net kijken naar Statler and Waldorf……

Dick Berts
12 mei 2018 at 19:09
Alleen integriteit herkent integriteit. En als je echt van de waarheid houdt, dan kom je er al gauw achter ,dat je zelf ook niet de grotere integere bent die je zo graag zou willen zijn. En toch is er niets belangrijkers in dit leven dan -om met Havel te spreken- een poging te doen om in de waarheid te leven. In het leven sommigen staat het sarren van anderen centraal. Ze zien het bestaan als een grote wip, door een ander naar beneden te drukken denken ze zelf omhoog te gaan.

RB
12 mei 2018 at 19:23
nog eentje van dezelfde Vàclav Havel: Iedereen die zichzelf te serieus neemt, loopt het risico ridicuul te worden.

Dick Berts
12 mei 2018 at 19:32
Die is prachtig RB! En leerzaam voor me. En dat meen ik! Als je je trol neigingen weet te overwinnen, dan kun je ook waardevolle bijdragen leveren aan deze site. En ene Dickje Berts eens inhoudelijk goed aanpakken is alleen maar goed. Daar leer ik mogelijk wat van. Maar als het sarren om het sarren is, dan neem ik je niet serieus meer. Maar er blijft altijd hoop, want eens stopt de puberteit.

Hans
14 mei 2018 at 07:30
Dickie dickie, zal wel gezellig geweest zijn met jou en Henk. Allebei grote onzin uitkramend, schichtig achterom kijkend en elkaar opjuttend de put in pratend. Maar ik denk dat jullie ontmoeting door de burgemeester is geënsceneerd.
Een advies, blijf binnen, laat niets meer van u horen en hoop en bid dat u zo snel mogelijk vergeten wordt.

Bombong de Geweldige
12 mei 2018 at 17:51
Ik ga weer een lange strandwandeling met de hond maken, even het stof van deze forumdisccussie van me af laten waaien en wat vitamine D opdoen..

RB
12 mei 2018 at 18:16
vergeet de zakjes niet

Anton hagen
14 mei 2018 at 09:12
Wanneer is het nu EINDELIJK EENS AFGELOPEN met elkaar AFKATTEN?
Ga jullie nu eindelijk eens gedragen als volwassen mensen op dit reactieforum s.v.p.

Kobus
14 mei 2018 at 11:30
Beste Carlo.
Doodjammer dat je mede mijn stem verkwanselt. Daar heb ik je niet voor gekozen maar wel in de hoop dat je je woord zou houden. Had karakter getoond en de ouwe hap buiten de deur te houden. Je bent geen haar beter dan die hele ouwe zooi.

Henk van Kuijk
14 mei 2018 at 12:37
Het CDA “won” door “vernieuwde OMO wast witter”, niet door de Kooijhaven, Port of de Schouwburgperikelen; en door fraaie woorden van verbinden. Nou, ze wil alleen verbinden met de ouwe klup. En zeker Kobus, Beter hoort woord te houden en de kiezer te respecteren, anders verliezen ze direct veel stemmen. Baantjesjager Kos moet helemaal een toontje lager zingen, na zo’n uitslag. De stiekeme ontruiming (achter de rug van een nieuwe raad) spreekt wel boekdelen, Kos deed ook mee, met handtekening van toestemming om museum uit te breiden namens college. Is de meeste kunst al aan Scholte teruggegeven? Er is sprake van diefstal en inkomenblokkade. O, wat een verbinding….

https://denhelderactueel.nl/2018/05/michiel-wouters-wethouder-namens-beter-voor-den-helder/

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=Michiel+Wouters

2 Comments

  1. N.E. Derlander 13 mei 2018 op 11:06

    Heeft Jan Nagel nou wel of niet een bedenkelijke rol gespeeld bij de formatie?

  2. Loes Vermeer-Lagerveld. 13 mei 2018 op 11:49

    De opdracht was: geen coalitie met VVD, D66 en CDA. Wanneer men zich niet aan de opdracht houdt, komen er conflicten. Niet meer en niet minder.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.