Delano Weltevreden – Coalitie van zeven partijen in Den Helder + Redactie DHA – CDA en Beter voor Den Helder trekken samen op, coalitie met 7 partijen

Coalitie van zeven partijen in Den Helder

Als er geen kink in de kabel komt, krijgt Den Helder een coalitie van zeven partijen en drieëntwintig zetels. Dat hebben CDA en Beter voor Den Helder afgesproken. Zij willen VVD, PvdA, Stadspartij, Seniorenpartij en ChristenUnie erbij hebben.

In een persbericht zeggen CDA en ’Beter’ dat het genoeg is geweest. ’Beter voor Den Helder en het CDA beloofden andere politiek. Sinds de verkiezingen is hier nog weinig van terecht gekomen. Daarom bespraken beide hoe uit de impasse te komen. Partijen verklaren in gesprek te willen om te komen tot een brede en stabiele coalitie’, aldus het persbericht

Assorgia: ,,Als ik naar de verkiezingsuitslag kijk, is een coalitie met een lokale en landelijke kant het beste voor de stad. Deze wens heb ik meermalen uitgesproken.” De leider van de grootste partij wil nu vooruit. Harmen Krul (CDA) vult aan: ,,We willen beiden een streep zetten onder de afgelopen periode. Het wantrouwen moet voorbij zijn en partijen moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Samenwerking is nodig om aan de stad te bouwen.”

Eigenlijk komt er een coalitie die steunt op 24 raadszetels. De vierentwintigste zetel is die van Behoorlijk Bestuur. Die partij zit straks niet bij de onderhandelingen, maar Michiel Wouters is wethouderskandidaat namens BvDH, meldt fractievoorzitter Assorgia.

Noordhollands Dagblad, 10 mei 2018, 15:11

Reacties:

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Vier van de vijf partijen uit de coalitie die werd afgestraft door de kiezer met vijf zetels verlies: Beter voor Den Helder is de weg duidelijk kwijt. Deze coalitie is natuurlijk niet de wens van de kiezer. Je kunt de botsingen die hier uit voortkomen wel uittekenen: het blok CDA VVD PvdA wil, samen met de VVD-burgemeester: 1. ambtenaren nodeloos verhuizen voor 1 miljoen 2. via leegstand nieuw stadhuis doordrukken 3. alle kunst van Scholte vasthouden en niet overleggen met zijn advocaat 4. kunstwerken doordrukken op station en op de dijk 5. geen vraagteken achter slechte burgemeester, maar vierkant achter hem 5. doordrukken locatie coffeeshop 6. geen draagvlak zoeken voor besluiten, maar schijninspraak 7. contract met Zeestad verlengen, en verlengen van de doofpot. Conclusie: Het CDA krijgt veel te veel ruimte, en verbindt alleen met zijn eigen klup. De enige echte vertaling van de wens van de kiezer is: Beter 6 CDA 5 Senioren 2 CU 2 BB 1 GL 1=17. Waarbij ook de PVV rechten heeft, maar dat zullen anderen wel blokkeren. Nu is er weer een machtsblok van de oude coalitie die zo onbeschaafd en onbeschoft handelde naar Scholte, een overval in eendrachtige samenwerking met een VVD-partijdige burgemeester, die de nieuwe raad gewoon passeerde. Met het leugenargument dat de tijd drong. Het was niet zomaar een besluit: het is tekenend hoe het oude blok de lokalen en kleine partijen, en nieuwe raadsleden negeert als het ze uitkomt, inclusief de burgemeester. Hoezo vertrouwen? Gaat Beter opnieuw de fout maken van Trots en de Stadspartij? Met groot verlies over vier jaar? En hoe is het mogelijk dat grote verliezer Stadspartij meedoet? Door de veel te grote broek die dhr Kos aantrekt? Dit is allemaal niet beter voor Den Helder, maar slechter. Het wordt echt hoog tijd dat er na acht jaar wel echt naar de kiezer wordt geluisterd.

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Beste Henk ik hoop het niet maar ben er wel bang voor .
BVDH krijgt op deze manier een bij rolletje .
En ik denk dat de kiezers hier niet blij mee zijn .
We zijn een krimp gemeente en nou willen ze Ja schrik niet 7 wethouders waar je normaal gesproken met 3 a 4 wethouders in een stad als Den Helder genoeg aan hebt .En wat zal de burger blij zijn omdit allemaal te mogen betalen .

Bernard Fritzsche · Koninklijk Instituut voor de Marine
Bij dit bericht past de uitdrukking
Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.

Karel Boot · Werkt bij Koninklijke Marine
Ik leer van mijn fouten, nu de rest nog😜

Ruud Van de Kerkhof · Geen
Wat is de overeenkomst van deze wethouders .
NR 1 K Visser VVD .
NR 2 Pde Vrij PVDA .
NR 3 P Kos STADSPARTIJ .
NR 4 K Bazen CDA .
Heel goed vriendjes van de burgervader .
Zullen ten koste van alles dat in eren willen houden .
NR 5 T Biesteker CU .
NR 6 R Duijnker SENIORENPARTIJ .
NR 7 M Wouters BEHOORLIJK BESTUUR .
Deze drie zullen niks te vertellen hebben .
Dus dit pakt goed uit voor de burgemeester en is een gelopen wedstrijd ..
En veranderd er niks .

Rita van Kleef · Huisduinen
Waar staat dat van die zeven wethouders? Dat is een aanname.

Karel Boot · Werkt bij Koninklijke Marine
Kiezer bedrogen!

Rita van Kleef · Huisduinen
Bovendien is het wel vreemd dat je het doet voorkomen of het enige doel van de coaltie zou zijni om onze burgemeester een hak te zetten. Terwijl dat in geen enkel partijprogramma staat. Ik hoop voor Den Helder en zijn inwoners dat het deze periode over echt inhoudelijke aangelegenheden zal gaan en dat partijen elkaar kunnen vinden daar waar het nodig is.

Henk van Kuijk · Leraar banjo, gitaar, bouzouki en zang bij Muziekleraar
Rita van Kleef De Haagse partijen plus de Stadspartij vonden elkaar perfect in de onbeschofte en onbeschaafde ontruiming. Hup, laten we ook gelijk alle werken van Scholte in beslag nemen, zodat hij voorlopig niet kan exposeren. Een nieuwe raad? Verkiezingen? Nooit van gehoord. En vierkant achter een burgemeester die knalhard in raad en krant loog dat er haast bij was. Nee, hij had haast omdat een nieuwe raad misschien een stokje zou steken voor de plannen van de oude coalitie. Toen ik het hoorde dacht ik: kijk, dat geeft nou inspiratie en vertrouwen, echte verbinding aan de formatie, die politieke blunder.

Anton Jansen
Over buitensluiten gesproken. #PVV

Harmanus J Johansen · Founder bij Zelfstandig
Hopelijk komt er nog een knik in de kabel, en komt men tot inzicht dat om verandering te bereiken er een andere combinatie moet komen.

Henk Klok
Hoop er het beste van maar we hadden net zo goed niet kunnen gaan stemmen, dit zijn dezelfde partijen als enige weken terug die juist afgestraft werden.
Met andere woorden er zal niets veranderen.
Er zal NIET geluisterd gaan worden naar de burger.
Sectie stiekum heeft t weer voor elkaar!

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/coalitie-van-zeven-partijen-den-helder

CDA en Beter voor Den Helder trekken samen op, coalitie met 7 partijen

Den Helder – De fracties van Beter voor Den Helder en het CDA trekken vanaf nu weer gezamenlijk op bij het vormen van een coalitie. Beter voor Den Helder en het CDA beloofden andere politiek. Sinds de verkiezingen is hier nog weinig van terecht gekomen. Daarom bespraken beiden hoe uit de impasse te komen. De twee partijen verklaren in gesprek te willen om te komen tot een brede en stabiele coalitie.

Assorgia: “Als ik naar de verkiezingsuitslag kijk, is een coalitie met een lokale en landelijke kant het beste voor de stad. Deze wens heb ik meermalen uitgesproken.” De leider van de grootste partij wil nu vooruit. Krul vult aan: “We willen beiden een streep zetten onder de afgelopen periode. Het wantrouwen moet voorbij zijn en partijen moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Samenwerking is nodig om aan de stad te bouwen.”

De verkenning, afgelopen week, leverde een formatie op van: Beter voor Den Helder, CDA, VVD, Seniorenpartij, Stadspartij, CU en PvdA. Assorgia erkent dat dit veel partijen zijn die elkaar moeten vinden, maar onmogelijk is het niet. “De coalitie Stiekem is hiermee van de baan. We willen een nieuwe start maken”, aldus Assorgia: “Het is nu zaak om vaart te maken in deze samenstelling.”

Vervolg
In petit comité bereiden Beter, CDA, VVD en Stadspartij het vervolg voor, zowel inhoudelijk als op het onderling vertrouwen. Krul: “Met name deze punten zijn in het voortraject niet besproken, terwijl dit wel de belangrijkste onderhuidse issues waren in de afgelopen weken.” Ook bespreken zij de mogelijke aanstelling van een formateur, die draagvlak heeft bij alle partijen aan tafel. Daarna gaan de zeven partijen aan tafel. Assorgia: “Ik verwacht dat we in de loop van volgende week de eerste gesprekken hebben in de brede samenstelling.”

Beide partijen gaan een open proces in, met duidelijke communicatielijnen en een belangrijke ondersteuning vanuit de griffie.

Den Helder Actueel, 9 mei 18 – 14:55

Reacties:

Henk van Kuijk
9 mei 2018 at 15:15
Vier van de vijf partijen uit de coalitie die werd afgestraft door de kiezer met vijf zetels verlies: Assorgia is de weg duidelijk kwijt. Dat is natuurlijk niet de wens van de kiezer. Je kunt de botsingen die hier uit voortkomen wel uittekenen: het blok CDA VVD PvdA wil, samen met de VVD-burgemeester: 1. ambtenaren nodeloos verhuizen voor 1 miljoen 2. via leegstand nieuw stadhuis doordrukken 3. alle kunst van Scholte vasthouden en niet overleggen met zijn advocaat 4. kunstwerken doordrukken op station en op de dijk 5. geen vraagteken achter slechte burgemeester, maar vierkant achter hem 5. doordrukken locatie coffeeshop 6. geen draagvlak zoeken voor besluiten, maar schijninspraak 7. contract met Zeestad verlengen, en verlengen van de doofpot. Conclusie: Het CDA krijgt veel te veel ruimte. De enige echte vertaling van de wens van de kiezer is: Beter 6 CDA 5 Senioren 2 CU 2 BB 1 GL 1=17. Waarbij ook de PVV rechten heeft, maar dat zullen anderen wel blokkeren. Nu is er weer een machtsblok van de oude coalitie die zo onbeschaafd en onbeschoft handelde naar Scholte, een overval in eendrachtige samenwerking met een VVD-partijdige burgemeester, die de nieuwe raad gewoon passeerde. Hoezo vertrouwen?

Hans
9 mei 2018 at 16:12
Henkie Henkie, word je nooit eens moe van jezelf. Pfft pak je spullen als een echte troubadour en gaat naar elders waar ze jouw gezang nog wel waarderen

Henk
9 mei 2018 at 18:42
Mooie woorden zijn niet waar en ware woorden zijn niet mooi, Henk ziet het prima.

Optimist
9 mei 2018 at 16:42
Man man wat heb jij een naar leven!!! Alleen maar mopperen. Hou toch eens op over de burgemeester en Rob Scholte! Er zijn veel belangrijkere dingen gaande in de stad. In mijn omgeving zijn de meeste zeer tevreden over de ontwikkeling in onze prachtstad. Er wordt keihard gewerkt en het is te zien. Nu nog het oude postkantoor een face lift en we hebben een centrum met uitstraling. Ik weet niet wat er met je aan de hand is maar je zou hulp kunnen vragen bij een coach. Misschien wordt je dan weer gelukkig en dat gun ik je oprecht en van harte. Ik ben geen BvDH fan maar deze optie is het beste voor de stad en een goede mix. Ik heb er vertrouwen in.

Sjoerd Hansum
9 mei 2018 at 22:41
Top reactie !!!

Ed
9 mei 2018 at 17:00
Henk Berts, heb even vertrouwen!

Ed
9 mei 2018 at 17:06
Vertel eens wat mensen goed doen! Veel leuker voor beiden.

Ed
9 mei 2018 at 17:16
Maar blijf ons daarnaast ook scherp houden. Top! Politiek lijkt altijd te gaan over wat mensen fout doen. Ik (en ik denk velen) ben dat zat.

Frk.
9 mei 2018 at 18:58
Zijn natuurlijk ook mensen in dit dorp, die niet tegen hun verlies kunnen , en allerlei fratsen gaan uithalen om de verkiezingsnederlaag om te zetten in winst.

Ad
9 mei 2018 at 17:03
kereltje toch . donder toch eens op met je scholte gedram… strontvervelend aan het worden. je maakt jezelf per letter meer belachelijk.
het is dat deze site (nog) leuk genoeg is om lokaal nieuws te volgen maar dat eeuwige geleuter van jou maakt het er niet beter op.

’t Kraaiennest
9 mei 2018 at 21:03
Beste heer Van Kuijk, een goede zaak dat u aandacht blijft geven aan de uitzetting van de heer Scholte. Gelezen de reacties blijkt maar weer dat u als echte troubadour de juiste snaar raakt.

HaKatje
9 mei 2018 at 15:41
Goed dat ze er samen uit komen! Zo voelen alle kiezers zich waarschijnlijk wel breed vertegenwoordigd (behalve natuurlijk een enkele volhouder). Als dit lukt dan heb ik daar een goed gevoel bij.
Een dingetje nog: Er komen dan toch geen 7 wethouders neem ik aan? Dat zou wel wat veel zijn…..

b
9 mei 2018 at 16:30
Ik heb maar op een partij gestemd en niet op een mogelijke coalitie.

Ad
9 mei 2018 at 17:05
hm…. carlo…. je verkoopt je ziel aan de duivel
de ouwe dievenclub van landelijk er weer bij betrekken.
kiezersbedrog vriendje….. die partijen waren we in DH namelijk zat (zie uitslag)

strandloper
10 mei 2018 at 00:22
En niet te vergeten het bedrog door B&W van de heer Rob Scholte.

rc licht
9 mei 2018 at 17:20
Mooie coalitie moment.Doe hier nog maar een paar rondjes..xD Hoop dat het lukt , anders gaan de beurscijfers van gemeente Den Helder omlaag xD

Karel
9 mei 2018 at 17:39
Ik leer van mijn fouten, nu de rest nog!

Frk.
9 mei 2018 at 19:05
Op jouw leeftijd nog Karel ?

Frk.
9 mei 2018 at 18:05
Zoiets , heet in het pak genaaid. De afgestrafte partijen, komen weer aan het roer. Reken maar dat die Italiaan met zijn partij , helemaal ondergesneeuwd wordt. De kiezer wilde dit niet !!. Samen met drie landelijke partijen en de messentrekkerspartij , heeft Assorgia niets meer te vertellen.

sukkels
10 mei 2018 at 12:26
dit had ik al voorspeld is net zoiets als de kies kees partij je kiest schoenmaker en krijgt visser die daarna zich bij de vvd naar binnen likt om de belangen van schoenmaker veilig te stellen een groot circus van eigen belangen

Hans
9 mei 2018 at 18:16
Het verbaasd me niks het is eigenlijk om te huilen Assorgia heeft gewoon niks te vertellen wordt gewoon opgelegd kan er maar een zijn en wij weten wie .. iedereen moet alles maar vergeten en vergeven ze gaan over lijken vreselijk

Frk.
9 mei 2018 at 18:39
Zal wel een kwestie zijn , Als jij ons dit geeft, krijg jij dat . Assorgia , liep natuurlijk te hoop met zijn mislukte horecaplein, en heeft de helpende hand toegestoken gekregen van de Gemeente. En hij had natuurlijk een ruilmiddel wat de Gemeente maar wat graag in handen wil krijgen. En Assorgia , een gedeelte van V&D pand.

Henk
9 mei 2018 at 18:40
Die assorgia kan zichzelf toch langzamerhand ook niet meer serieus nemen. Kan hij niet gewoon de coulissen zoeken en er pas weer uitkomen als er resultaat is? Wat toch een kansloze mensen die politici….

Judge X
9 mei 2018 at 19:18
Dit krijg je dus als maar 48,6% van de kiesgerechtigden zich verantwoordelijk genoeg acht, om gebruik te maken van hun stembiljet.
En dit krijg je dus als lokale partijen de zaak onderschatten, zich blindstaren op nietszeggende polls van DHA, NHD, Facebook en Twitter en zich niet uiterst actief inzetten om die andere 51,4% – of in ieder geval een flink deel daarvan – te mobiliseren en naar het stemlokaal te ‘sturen’.
Neem het maar 4 jaar lang mee in je rugzakje en pas op dat het onderweg niet nog een keer wordt verloren ….
48,6% pffft… 😉

b
9 mei 2018 at 21:14
En waar zou die resterende 51.4 % voor gegaan zijn?

Judge X
9 mei 2018 at 22:26
Ja, daar ben ik van overtuigd …. 😀

Frk.
9 mei 2018 at 20:04
51,4% vindt het dus prima dat hun zakken door de gemeente leeg geschud worden, en hebben er geen probleem mee , dat de gemeente het hun zuur verdiende / opgebrachte belastinggeld over de balk smijt.

Chinook
9 mei 2018 at 20:50
Sarcasme mode aan “Gelukkig alles is weer als vanouds in Den Helder, ik schrok al, ik hou niet zo van veranderingen” mode uit. Zie hier waar dorpelingen groot in kunnen zijn met een ons kent ons mentaliteit.

Rasjutter
9 mei 2018 at 23:46
Ik vindt de kostenstijging in Den Helder de laatste jaren reuze meevallen als ik zie hoe de stad opknapt, wat is het probleem nu eigelijk? Werkgelegenheid, we kunnen niets aan de bezuinig op defensie doe en er is nou eenmaal niet veel werk in een rand gemeente. Ambtenaren die van werkplek moeten verhuizen, in de jaren 80 90 werdt je van Den Helder naar Den Haag verhuist of nog verder. En we hebben een man weggestuurd die dacht dat hij met het woord kunstenaar een tovenaar was en alles voor niets kon krijgen. En geld over de balk smijten, oke alleen een schouwburg misschien, de rest betaald de woningstichting. Dus waar zit het probleem nou?

Henk
10 mei 2018 at 15:24
Als de woningstichting betaalt dan betekent dit dat het ten koste van de huurders gaat. Ze kunnen het ook steken in huurverlaging of energie neutraal maken van de woningen waar de huurders dan ook weer voordeel bij hem. Woningstichting is eigenlijk een asociaal bedrijf die de stad over de ruggen van de minst bedeelden opknapt…

Jacobus
10 mei 2018 at 18:30
woningstichting is bezig om op de huurwoningen die er voor in aanmerking komen, gratis en voor niets en zonder enige kosten voor de bewoners, zonnepanelen te plaatsen. De opbrengst aan energie is ook voor de bewoners Henk.

Boaz
10 mei 2018 at 00:22
Het probleem is dat de helderse politiek het niveau van pizzabodem niet te boven komt zolang we dit gezelschap behouden die gekozen is door een meerderheid om de beste van het slechte te onderscheiden. Walgelijke vertoning en kiezersbedrog ten top.

Rasjutter
10 mei 2018 at 00:32
wat zijn uw klachten en op welke manier wordt u benadeeld

Hans
10 mei 2018 at 08:15
Meneer de Jutter het gaat niet om de klachten die de mensen hebben, dan begrijpt u het niet, de manier waarop u praat over de heer Scholten zegt mij al genoeg over uw denken .. geld over de balk smijten daar zijn ze zeker goed in. De zg, burgervader zou er goed aan doen om op te stappen hij is de grote veroorzaker van deze ellende dit gaat helemaal nergens over en dan zeven wethouders wie gaat dat betalen .. Den Helder wordt wakker alsjeblieft ..

Nico
10 mei 2018 at 08:47
Beste doemdenkers. Het aantal wethouders is niet gelijk aan het aantal partijen. Deze coalitie kan gemakkelijk met 4 of 5. Dat hoeven ook weer geen voltijds wethouders te zijn. Ik kan me voorstellen dat de grotere partijen er ieder een krijgen en dat de andere partijen er twee mogen verdelen. Kan zijn dat men deze posten gaan halveren, dus iedere partij een halftijds wethouder. Dat samen met 3×0,75% wethouders, zitten we op ongeveer 4 fte. Mooi binnen de grenzen. Krijgt men in het stadhuis wel een extra reorganisatie met zoveel deelgebieden, maar dat zijn we nu wel gewend.
Verder vraag ik me af wat de burgemeester nu weer gedaan heeft. Hij is niet de persoon die deze coalitie smeedt. Was het niet Jan Nagel die aangegeven heeft dat de VVD erbij moest komen. Nu wordt het nog mooier met de PvdA als toetje.
Nu een mogelijke coalitie in de steigers staat en het zo goed als zeker is dat onze burgemeester nog wat jaartjes blijft wordt het tijd om deze man de gelegenheid te geven zich te bewijzen. Bewijzen dat hij daadwerkelijk boven de partijen staat en het goede voor heeft met onze stad. Er komen nog genoeg zaken langs waar we onze energie beter in kunnen steken dan in het neersabelen van eenieder waar men van vindt dat hij/zij niet deugt.
Iedereen heeft recht op een tweede kans, zelfs de criticasters die alleen hun gelijk willen halen op dit forum.
Dus allemaal onze glimlach op het gezicht en vol goede moed en intenties verder.

Frk.
10 mei 2018 at 09:21
In principe Nico, Geef je hier zelf toe , dat de burgemeester niet goed functioneert. Jij geeft hem immers een tweede kans om het beter te gaan doen ?

Arie
10 mei 2018 at 09:01
Bij salarissen van wethouders is het niet zo dat 2x de helft gelijk is aan 1. Al die parttimers kosten even goed meer geld.

Bombong de Geweldige
10 mei 2018 at 11:07
Omdat er na verkiezingen (zowel landelijk als gemeentelijk) coalities gevormd moeten worden op basis van de verkiezingsuitslag, weet je nooit van tevoren wat je als kiezer krijgt. Het is eigenlijk net zoiets als het verassingsmenu bestellen in een restaurant. Smikkel (of niet).

Monique_K
10 mei 2018 at 11:59
Ik meen me te herinneren dat de leden van BvDH ‘nee’ hebben gezegd tegen een coalitie met de VVD?

wat
10 mei 2018 at 12:24
De landelijke partijen gaan toch echt aanwezig zijn en als je naar het Midden-Oosten kijkt begrijp je misschien waarom..

Judge X
10 mei 2018 at 13:25
‘Als’ deze coalitie er al komt, dan zal zij m.i. geen lang leven beschoren zijn, want ik zie ginds de beren al op de weg en “Het zijn Put-beren, naarstig op zoek naar ….!”; ja hóór let maar op ik heb het goed gezien en wat ze zoeken is ruim voorhanden …. 😉
Ik hoop dat de coalitie snel rond is.

Nico
10 mei 2018 at 15:13
Nee Frk, ik geef niet toe dat hij niet goed functioneert. Ik heb de laatste dagen met mensen gesproken die hem kennen uit de Groningse onderwijs wereld en uit de VVD. Door die gesprekken kreeg ik een bepaald beeld van de burgemeester en heb voor mijzelf een inschatting gemaakt waar de schoen kan wringen. Ik ga niet inhoudelijk in op de gesprekken omdat dit toch privacy gevoelig kan zijn. De tweede kans heeft daar mee te maken en niet met het functioneren van hem. Functioneren waarvan de een zegt dat het goed is en de ander het tegenovergestelde beweert. M.a.w. dat is een persoonlijke opvatting. Voor mij staat vast dat inwoners van Den Helder onbevooroordeeld met hem om de tafel zouden moeten gaan zitten en in die setting op een open en eerlijke wijze zaken bespreekbaar moeten maken. Het mag best kritisch, maar zeker op gelijke basis. Als alles goed gaat zal ik via Ronald Boutkan laten weten wat de uitkomst is en of er een gesprek of gesprekken kunnen komen.

Judge X
10 mei 2018 at 17:04
Was het beeld wat Geurt over Schuiling gaf, na de verkiezingen opeens niet meer van toepassing Nico ? 🙂

Kees Jan
10 mei 2018 at 23:40
Nico, bel ook eens met oud Burgemeester Ouwerkerk hoe Koen Schuiling daadwerkelijk is… Hij was het zover bekend het eerste slachtoffer van de misdragingen van Koen Schuiling.
.
Als Koen Schuiling wil praten, dan zullen we het is uitgebreid gaan hebben over de anonieme brief. Nodig je er ook journalisten bij uit? Dan kan er meteen verslag van komen in de krant. En dan wel een van de landelijke dagbladen, en niet het Helderse sufferdje… DHA is uiteraard ook welkom…

https://denhelderactueel.nl/2018/05/cda-en-beter-voor-den-helder-trekken-samen-op-coalitie-met-7-partijen