Delano Weltevreden – Burgers willen financiën van bouw schouwburg Kampanje inzien

Nieuwedieper Klaas Selie vindt het ongehoord dat de gemeente geen documenten wil overleggen die te maken hebben met de nieuwbouw en de verhuizing van schouwburg De Kampanje.

Selie vraagt inzage in alle financiële stukken die betrekking hebben op het verwerven en ombouwen van twee extra gebouwen voor het realiseren van het nieuwe schouwburgcomplex: het voormalig restaurant Waterworld en de voormalige dansschool van Rik Niks. De gemeente heeft de schouwburg een extra lening van 1 miljoen euro gegeven. De Kampanje had acute geldproblemen, veroorzaakt door de nieuwbouw op en verhuizing naar Willemsoord.

Het college zegt niet over de stukken te beschikken. Bij de bezwaarschriftencommissie stelde ambtenaar Henny Kaag donderdagavond dat ontwikkelbedrijf Zeestad en Willemsoord BV de nieuwe schouwburg hebben ontwikkeld. ,,Het college heeft de stukken niet waar om wordt gevraagd. De gemeente geeft opdracht om bepaalde projecten uit te voeren in het kader van de stadsvernieuwing. Hoe die projecten worden uitgevoerd, is aan de directeur.’’ Onzin, stelt Loes Vermeer-Lagerveld namens Klaas Selie. ,,De gemeente is voor de helft eigenaar van Zeestad, de directeur is daar in dienst. Als de gemeente als aandeelhouder de stukken wil zien, moet de directeur die gewoon geven. Wij hebben niets tegen de schouwburg, maar hebben er als burgers recht op om te weten op basis waarvan de gemeente besluit een lening van een miljoen euro aan de schouwburg te verlenen.’’

NHD, 16 maart 2017, 22.16

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo/burgers-willen-financien-van-bouw-schouwburg-kampanje-inzien

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image