Delano Weltevreden – Burgemeester hekelt actie van villakapers: ‘Imago stad loopt deuk op’ + Arthur Wiggers – Naasten liefde is te veel gevraagd + Lezers schrijven – Jaap Smit: Scholte

Burgemeester hekelt actie van villakapers: ‘Imago van stad loopt deuk op’

Helderse Courant, 15 juli 2017

Helderse Courant, 15 juli 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

Naastenliefde is te veel gevraagd

Den Helder – Gisteren ontving ik, een 16-jarige Castricummer, het bericht over dat een handjevol babyboomers een moraal gevecht met hun onderbuik heeft verloren en daardoor een plaats waar asielzoekers onderdak kunnen krijgen heeft laten opkopen waardoor deze niet bewoont kan worden. Onze lieve buurtbewoners waren heel bang dat zij de reputatie “een fatsoenlijke wijk” zouden verliezen, want daar past een asielzoeker natuurlijk echt niet bij. Een asielzoeker kan namelijk geen fatsoen bezitten volgens deze bewoners.

Het is ook helemaal niet van toepassing uit welk land of welke achtergrond dit individu draagt. Een asielzoeker is namelijk een asielzoeker: Egoïstisch, barbaars en onbeschaafd. Buiten dat dit een naïef en onverantwoordelijk standpunt is, hebben deze babyboomers last van een fundamenteel probleem: iets opkopen omdat je toevallig in een rijke familie bent geboren lost namelijk niks op. Sterker nog, het maakt het probleem alleen maar erger.

Deze vluchtelingen komen nu namelijk in een achterstandswijk, waar er al diverse problemen heersen. Daar denken onze babyboomers helaas niet over na. Laat me jullie één ding zeggen: Naastenliefde is niet te koop en barmhartigheid evenmin. Beide bezitten jullie blijkbaar niks van. Naastenliefde groeit in mensen op wanneer zij merken dat we het met elkaar moeten doen in dit landje. Iets wat jullie in al jullie jaren nog niet door hebben gehad.

Den Helder, 14 jul1 2017 – 07:30

Reacties:

RB
14 juli 2017 at 07:51
Arthur, met zo veel haat jegens babyboomers en als je zo vol zit van naasten liefde voor de asielzoekers kun je deze groep mooi zelf in huis nemen, veel plezier

Hotmail 2
14 juli 2017 at 08:11
RB, linksom of rechtsom worden deze AMA’s toch ergens opgevangen. Wat ik begrepen heb is het een BV van 2 personen die de villa opgekocht hebben en misschien verhuren ze de villa wel aan het COA ? Zo niet dan zijn we in NL diep gezonken en overgeleverd aan het kapitaal. Helaas worden die mensen daar ook ziek en gaan ze dood en dat is niet te koop.

Gekke Henkie
14 juli 2017 at 09:45
Of Nederland diep is gezonken, weet ik niet, maar dat we zijn overgeleverd aan het kapitaal, dat staat als een paal boven water. En het is nooit anders geweest. Het zorgt voor veel ongelijkheid. Dat zie je nu weer. Mensen die flink in de slappe was zitten, kunnen het zich kennelijk financieel veroorloven om hun woonwijk van ‘vreemde smetten’ vrij te houden. Woon je in een huis van de Woningstichting, dan heb je maar te accepteren dat er een asielzoeker met vijf kinderen naast je komt te wonen…. Als de overlast die je daarvan ervaart dan maar groot genoeg is, dan verdwijnen de gevoelens van naastenliefde, waar onze zestienjarige Castricummer zo de mond vol van heeft (wacht maar tot je veertig jaar ouder bent, zou ik hem willen zeggen, dan is het meeste van het idealisme wel verdwenen), met gezwinde spoed.

RB
14 juli 2017 at 15:21
Hotmail, in DH (voor nu even Amstelhaeghe) hebben we zat (lege) opvangruimtes voor asielzoekers, maar het COA of in ieder geval een of andere knuffelaar die vast en zeker Jacques ‘Sjakie’ van Kooten heet wil weer iets anders proberen om zijn eigen ego op te krikken waarschijnlijk en een leuk project voor hem in elkaar flansen in een villawijk wat we dan ook wel tijdelijk even Zonnedael kunnen gaan noemen

Hotmail 2
14 juli 2017 at 16:05
RB, het is heel simpel de NL wet die het COA volgt.

RB
14 juli 2017 at 16:57
kunt u mij een lichtje schijnen op de wet die het COA voorschrijft een kapitale villa te kopen om daar een veel te kleine huisvesting te realiseren voor 16 jongeren?

Hotmail 2
14 juli 2017 at 21:45
RB, lees even het artikel “Nieuwe opvanglocaties voor jonge asielzoekers” in de doggerij. Daar kom je verwijzingen tegen over regiomodel en stichting Nidos. De opvang AMA”s(AMV’s) staat onder toezicht van de inspectie jeugdzorg en deze stelt de eisen.

RB
15 juli 2017 at 06:38
ik kan niets vinden over 4 personen (gemengd) op 1 slaapkamer

Margareth
14 juli 2017 at 08:04
Sorry….maar ik denk dat het meer gaat om de leeftijd en dan ook nog in groepsverband….Want dat is, met recht, een einde aan jou rustige wijk, waar je met veel geld voor gekozen hebt. Deze mensen hebben het recht om dat te verdedigen… en dit blijkt dan de manier om dat te doen. Vind het wel jammer dat je het stuk op een snerende manier hebt neer gezet…had anders gekund.

Hellen
14 juli 2017 at 09:08
Kinderen zouden daar met begeleiding gaan wonen
Minderjarigen wonen niet alleen

RB
14 juli 2017 at 15:16
geloof er geen bal van, met al 16 jongeren uit een andere maatschappij met volkomen andere normen en waarden op een kluitje in een villa met 5 kamers (dus 4 slaapkamers en een woonkamer) waar wil jij dan nog de begeleiding laten bivakkeren, op het toilet?

Kaat
14 juli 2017 at 08:18
Mooi geschreven. Fijn dat je zoveel passie en rechtvaardigheidsgevoel hebt! Hou dat vast! Daar hebben we er te weinig van op deze aarde!

RB
14 juli 2017 at 15:08
gelukkig wel, anders zou het een enorme zooi worden

Ineke
14 juli 2017 at 08:35
Ze wilden 6 ton gemeenschapsgeld uit geven voor een huis met 4 slaapkamers voor 16 jongeren? Vier jongeren bij elkaar op 1 slaapkamer??? Er staat op de hoek Doggersvaart/Nieuweweg een prachtig pand, ooit verbouwd om om jeugd uit de jeugdgevangenis daar het laatste half jaar van hun straf op te vangen, waarom dat niet gebruiken? Ook AZC centrum wordt gesloten, veel woonruimte staat daar dan leeg, dan kan ik niet begrijpen dat voor een dergelijk huis even 6 ton uit gegeven zou moeten worden. En, ik zou ook geen 16 jongeren naast mijn huis willen hebben, of het nu asielzoekers zijn of Nederlanders, wil ze ook niet hebben.

peter
14 juli 2017 at 08:36
Er is genoeg opvang beschikbaar dus waarom zou het COA een villa moeten kopen? Meer dan de helft van de 3 AZC’s staat leeg en er moest er één sluiten waar de bewoners tegen protesteren, maak daar plek voor die jongeren.

Hellen
14 juli 2017 at 09:07
Prima stukje

Albertha Postma
14 juli 2017 at 09:10
Beste schrijver, het opkopen van de woning heeft niets te maken met leeftijd en of geld. Het heeft alles te maken met het angstgevoel dat erbij veel mensen heerst. Angst is een slechte leidraad. De jonge asielzoekers komen al uit een angstige situatie. In de dit geval is de angst in de buurt waarschijnlijk ontzettend groot. Je kan het ook van de positieve kant bekijken en dat is dat deze jonge asielzoekers worden behoed om te gaan wonen tussen mensen met zoveel angst en vooroordelen.

Bodelo
14 juli 2017 at 09:19
Beste Arthur, misschien is het COA wel een beetje losgeslagen? Ik vind een tandartspraktijk in een woonhuis een crime en zou alles wat binnen mijn macht ligt aangrijpen om dit tegen te houden. Datzelfde geldt voor een centrum met veel asiel zoekende jongeren bij elkaar midden in een woonwijk of een coffeeshop. Ze moeten ergens geplaatst worden, de opvang is zondermeer noodzakelijk. Alleen de locatie is verkeerd. En aangezien je met het COA niet kunt praten werd de bewoners weinig keus gelaten. In Den Helder zijn flink wat plekken waar deze asielzoekende jongeren opgevangen kunnen worden. Er staat nog een voormalig belastingkantoor leeg. Een prima locatie die goed aan te passen is aan de behoefte van het COA.

Monique_K
14 juli 2017 at 10:32
Deze jongere heeft dezelfde leeftijd als de AMA’s die in de villa zouden komen. Mooie boodschap voor hem en zijn leeftijdsgenoten, als je jong bent en hulp nodig hebt kan je in de stront zakken want je bent toch alleen maar ‘lastig’, de waarde van een huis is belangrijker.
Een kleine troost Arthur: niet alle babyboomers zijn zo. Helaas heb ik het geld niet, maar als ik het had zou ik zo een villa voor ze kopen, midden in zo’n duitenwijk!

Gekke Henkie
14 juli 2017 at 10:50
Haha, zo ken ik er nog een paar. Wat je niet hebt, kun je makkelijk weggeven. Als ik tien miljoen had, zou ik het onder arme mensen verdelen. En als het oorlog was, zou ik bij het verzet hebben gezeten. Of: als ik een toverstokje had, zou ik er net zolang mee zwaaien totdat er een einde is aan alle ongelijkheid in de wereld.

Monique_K
14 juli 2017 at 15:26
Wat wil je daarmee suggereren dat als ik het wel had ook zou veranderen in zo’n ikke-ikke-en-de-rest-kan-stikke figuur? In dat geval kan ik alleen maar hopen dat ik het geld nooit zal hebben, want in zo’n harteloos mens zou ik niet willen veranderen voor zoiets abstracts als geld. Money can buy me a whore, but money can’t buy me love!

peter
14 juli 2017 at 11:32
Waarom die ophef? Het COA heeft heel veel woonruimte over in Den Helder en dan geld over de balk smijten voor een villa? Dit is een rede om een bestaande locatie niet te hoeven sluiten en dan kunnen de bewoners die er nog zitten ook blijven, een win win situatie. Helaas zien velen alleen de negatieve kant en benaderen de zaak negatief.

Monique_K
14 juli 2017 at 15:38
Het is juist de bedoeling om kinderen (!!!) zonder ouders niet in een AZC setting op te vangen maar in een gewone woonwijk waarin ze weer kunnen worden zoals alle andere kinderen in het land .. iedere dag naar school en na school lekker voetballen in de buurt of zoiets. Er is dus 24/7 begeleiding, in huis net als in een normaal gezin, en voor zoiets zijn AZC accommodaties niet geschikt. Helaas zien veel mensen de hele situatie niet voor wat die is, opvang van kinderen, maar staan wel met hun oordeel klaar, op basis van hun fantasie! Over wie de bewoners zullen zijn (testosteron-bommetjes) en dat ze alleen maar voor overlast zullen zorgen. Dat er ook aardig wat meisjes tussen de AMA’s zitten, bvb meiden die niet willen worden uitgehuwelijkt en de benen hebben genomen (net als Hirsi Ali toen), daar denkt helemaal niemand aan!

RB
14 juli 2017 at 17:09
waarom kiezen ze dan een pand op de Linieweg waar de gemiddelde leeftijd heerst van 50 jaar?
zie je die mensen al met een rollator in de hand voetballen met de nieuwe Nederlanders?
.
weet niet in welke buurt u woont maar u bent denk ik van harte welkom om een stuk of vier jongeren op te vangen en bij u thuis in een kamertje te proppen, en u als begeleiding kunt mooi op de toilet wonen, net als de Linieweg…. ik snap niet waar het verstand zit van de COA medewerker die dit verzonnen heeft, laat ze toch lekker op Maaskamp bivakkeren waar ze lekker de ruimte hebben, goede (private) sanitaire voorzieningen en de ruimte om te spelen-voetballen wat ze maar willen, nee we willen 16 man exclusief begeleiding in een huis proppen met 4 slaapkamers, hoe hebben ze dit in godesnaam verzonnen??

Judge X
14 juli 2017 at 17:14
Een villawijk is geen gewone woonwijk en is meer een wijk van hackey en tannis dan van voetbal.
De man / vrouw verhouding bij AMA’s in Nederland is +/- 80% / 20%.
En dit is het verhaal van Ayaan Hirsi Ali :
https://nl.wikipedia.org/wiki/Ayaan_Hirsi_Ali

Kees Jan
15 juli 2017 at 00:33
Monique K, Zembla onthulde in 2006 dat Ayaan Hirsi Ali niet alleen haar hele vluchtverhaal heeft verzonnen, maar ook heeft gelogen over andere details uit haar verleden.
.
De oud VVD-politica zei toen ze asiel aanvroeg dat ze uit Somalië kwam. Dat was niet waar: ze woonde als vluchteling in het veilige Kenia. Ze leefde daar in redelijke welstand met haar familie. Nog voordat een burgeroorlog uitbrak, was haar familie al gevlucht uit Somalië.
.
Ook de 24/7 begeleiding klopt niet het gaat om 4 uur begeleiding per dag! en 16 jongeren in één huis is niet een normaal gezin.
.

Stefan
14 juli 2017 at 12:14
In dit verhaal draait eigenlijk alles om Status. Status van de asielzoeker, Status van overbuurman op de Linie. Status van het proces wat door het COA gevoerd is.

Corina
14 juli 2017 at 12:51
Beste Arthur,
blijkbaar ben je niet op de hoogte van het feit dat er een AZC in Den Helder is, waar plaats genoeg is voor deze jongeren. Sterker nog, de COA wilde deze sluiten omdat er te weinig asiel zoekers zijn. Het COA heeft , blijkbaar, teveel geld. Ons belastinggeld (weet dat jij nog geen belasting betaalt maar je ouders wel).
Deze babyboomers hebben de mogelijkheid gegrepen om de overval te verijdelen. Niets mis mee toch?
Deze jongeren worden opgevangen, dat is goed, maar kan veel goedkoper op een plek die er al is.

HZdwg
14 juli 2017 at 13:40
Deze gefortuneerde mensen geven veel geld uit om asielzoekers weg te houden, daar wordt schande van gesproken en dat er een bedenkelijk kantje aan zit is duidelijk.
Maar er zijn ook veel welgestelde mensen die voor hetzelfde nooit geld hoeven uit te geven, omdat ze de politieke middelen en macht hebben om de komst van asielzoekers bij hen in de buurt tegen te houden. Noem eens wat ministers, staatssecretarissen, burgemeesters, … die asielzoekers als buren hebben. En dan liefst natuurlijk van politieke partijen die solidariteit hoog in het vaandel hebben.

Roel Prins
14 juli 2017 at 15:23
Deze emotionele uitbarsting van de 16jarige moet ook als zodanig worden gezien. En niet meer dan dat. Enig onderzoek in de wereld van de ” asielmigratie” zou duidelijk moeten maken met welke problemen onze ” bestuurders” ons opzadelen zonder dat de problemen in de herkomst landen ook maar enigzins verbeterd worden. Integendeel zelfs. Het morele falen van een samenleving die, met valse emotie, wegloopt van de echte problemen. En dat tot eigen schade en schande.

Roel Prins
14 juli 2017 at 15:25
Het lijkt mij verstandig om eens te verdiepen in de Zweedse problemen met de minderjarige asiel zoeker.

Hotmail 2
14 juli 2017 at 16:14
Roel Prins, het VN-verdrag over de rechten van het kind is ook door Zweden geratificeerd

Roel Prins
14 juli 2017 at 16:24
Missing the point

Dick Berts
14 juli 2017 at 16:52
De problemen in Zweden zijn niet meer te overzien. Dat heb ik niet alleen uit de media maar ook via rechtstreekse betrouwbare contacten. Als je het op het moment dat een complete staat ten onder dreigt te gaan nog over formele zaken wilt hebben, dan zeg ik, staatsnoodrecht is hier aan de orde en dat schuift -mits daarvoor een draagkrachtige reden is- op een rechtsgeldige wijze alle formele rechtsregels -inclusief internationale verdragen- aan de kant.

Judge X
15 juli 2017 at 00:23
Dat zelfde verdrag is ook door Somalië getekend (het 196e land okt.2015),maar zij zien er kennelijk een machtiging in om hun jeugd voor onderwijs,werk en inkomen naar het westen te exporteren,waarna ze zodra 18 jaar hier verder in de illegaliteit verblijven.
En Somalië is niet het enige analfabetische,dorre,arme en corrupte land dat zich bezig houdt met jeugdtransport richting het westen; Angola,Sierra Leone,China,Guinee,Congo,Afghanistan,Verweggistan en alle andere -stannen,etcetera ….. zet de kraan maar open en leve de conventie !
Link: ….

Judge X
15 juli 2017 at 00:43
….link:
http://www.nos.nl/artikel/2061319-vs-nu-enige-land-dat-kinderrechtenverdrag-niet-geratificeerd-heeft.html
Het verdrag heeft onze wereld te danken aan de Verenigde Staten; nu moeten ze het alleen ZÉLF nog even ratificeren en dan met z’n ÁLLEN naleven liefst VÓÓR de kerst van de ongelovigen,dan kan iedereen veilig thuis blijven !
U weet wel ….; “vrede op aarde en in de mensen een welbe…..”,juist ! 😛

Diana
14 juli 2017 at 15:46
Superstuk!!!

Dick Berts
14 juli 2017 at 16:08
Goed stuk! Ik ben altijd blij als mensen hun hart laten spreken, want dat gebeurt te weinig. Maar uitsluitend hart, dan word je een kip zonder kop. Een goede hoofd-hart verbinding, daar gaat het om. Deze samenleving gaat ten onder met open grenzen waar tientallen miljoenen vluchtelingen (?) op af stuiven. Sluit de grenzen, onder voorwaarde dat we ergens anders -in de regio bijvoorbeeld- waar minder sociale druk ontstaat bij de opvang van extreme aantallen vluchtelingen, ons hart VEEL meer laten spreken dan we nu doen.

Judge X
14 juli 2017 at 16:56
Geen commentaar:
http://www.beyondborders.nu/nl/over-ex-amas

Omniameamecumporto
14 juli 2017 at 21:19
De ene keer is het “de opvang is te grootschalig” en “niet in een achterstandsbuurt” en dan is het kleinschalig en in een buurt die jongeren kansen kan bieden, is het weer niet goed! Goed stuk!

Kees Jan
15 juli 2017 at 00:21
“een handjevol babyboomers een moraal gevecht met hun onderbuik heeft verloren” niet echt een tekst van een 16 jarige.
.
De aankoop van de Villa is een strakke actie van de buurtbewoners. Ook de 16 jongeren in oud Den Helder zou moeten worden geweigerd. Alleen is het voor die buurtbewoners te duur om het pand weg te kopen.
.
Even de feiten;
* Het gaat om 16 jongeren tussen de 14 & 18 jaar
* De jongeren zijn uitgeprocedeerd en hebben geen verblijfstatus. (kunnen alleen door leeftijd nog niet worden uitgezet)
* Jongeren krijgen 4 uur per dag begeleiding verder zitten ze alleen in het huis.
.
Niet zo vreemd dat buurtbewoners dan in actie komen. Al zouden het Nederlandse jongeren zijn dan wil je ze niet in één huis in je wijk. Je ziet ook bij de Nederlandse jeugd grote problemen als de ouders weekendje weg zijn zonder de pubers.
.
En verder moeten we in ons land en in deze gemeente stoppen met het knuffelen van de asielzoekers. De burgemeester, normaal van openbare orde is ook z’n knuffelaar en vind het normaal dat je de jonge jongens alleen laat wonen zonder begeleiding. (zie lokale sufferdje ook wel de krant)
.
Uitgeprocedeerde asielzoekers zijn volgens de IND personen die geen recht hebben op een verblijfstatus. Ze zullen dus moeten terugkeren naar land van herkomst. Zet ze op een vliegtuig, en stop ze niet in een Villa!
Veel Nederlanders hebben moeite om rond te komen, maar Nederland koopt wel Villa’s voor mensen die hier niet mogen blijven.
.
Vluchtelingen die voor hun veiligheid vluchten uit bv Syrië hebben uiteraard opvang nodig. Deze mensen moet je ook direct een tijdelijke verblijfstatus geven tot zij terug kunnen keren naar hun eigen land. Waar het uiteraard weer veilig en stabiel moet zijn.
.
De economisch “vluchtelingen” direct uitzetten. Geen opvang, geen Iphone 7, Geen zakgeld en geen Villa! Maar een enkele vlucht naar land van herkomst! (en als het even kan die uit eigen zak laten betalen)

Visionair
15 juli 2017 at 09:44
Sjonge jonge. Het lijkt alsof je een vreselijk jeugdtrauma hebt opgelopen zo vaak als je het hebt over de “babyboomers”.

chen zhao
15 juli 2017 at 10:58
Beste Arthur,
Ik heb je preek over naastenliefde en barmhartigheid met veel interesse gelezen. Jammer genoeg is die naastenliefde bij jou zeer selectief en reikt die niet verder dan sympathiebetuigingen voor asielzoekers.
Over de babyboomers laat jij je zeer ongenuanceerd uit en is enig begrip ver te zoeken.
Wat betekent dan die naastenliefde voor jou? Dat vraag ik me af wanneer ik jouw idealistische betoog lees dat gevoed lijkt door het gedachtegoed van “wijze” mannen als Pechtold en Klaver.
Deze “weldoeners” in de Nederlandse politiek vinden dat we lief en tolerant moeten zijn voor asielzoekers, maar verketteren tegelijkertijd twee miljoen Nederlanders die op Wilders gestemd hebben. Bovendien steunen zij in woord en daad de immigratie-industrie waar asieladvocaten en COA medewerkers een goed belegde boterham verdienen. In die industrie, ja zo noem ik het Arthur, krijgt het woord naastenliefde een valse klank.
Als ik je tenslotte nog een wijze raad mag geven, Arthur, lees dan nog eens de reactie van Dick Berts van 14/7, 16.08 uur. Die vind ik in al zijn beknoptheid een juweeltje!

Fred
15 juli 2017 at 14:49
Eens kijken , wat er van de naastenliefde overblijft , als door hun toedoen/aanwezigheid de waarde van jou woning opeens keldert , en niets meer waard is of minder is als waar je het hebt gekocht / laten bouwen en jaren krom voor gelegen hebt. Daar heb ik de naastenlievende prekende mensen nog niet over gehoord.

http://www.denhelderactueel.nl/2017/07/naastenliefde-is-gevraagd/

Jaap Smit: Rob Scholte

Helderse Courant, 15 juli 2017

Helderse Courant, 15 juli 2017

https://www.noordhollandsdagblad.nl/den-helder-eo

 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image