Delano Weltevreden – Burgemeester dreigt: Als bestuur niet inbindt, komt vergunning er niet + Horeca open + Erik Roquas – Wijkhuis + Casper Duin – Einde tijdperk + Liefde bloeide op

Burgemeester dreigt: Als het bestuur van ’t Wijkhuis niet inbindt, komt de nieuwe drank en horecavergunning er niet

Den Helder – Een nieuwe drank en horecavergunning voor multifunctioneel centrum ’t Wijkhuis komt er alleen als burgemeester Koen Schuiling het vertrouwen heeft, dat de voorziening in Nieuw Den Helder bij het bestuur onder leiding van David Cools in goede handen is.

Dat zegt burgemeester Schuiling. Hij is niet te spreken over de houding van het bestuur, dat volgens hem geen verantwoordelijkheid lijkt te aanvaarden voor het intrekken van de vergunning.

Ontmoetingsplekken

“We hebben als gemeente wijkhuizen. Dat moeten leuke ontmoetingsplekken zijn voor de buurt. Het is niet een particuliere hobby van wie dan ook. Als je een wijkhuis runt, heb je dus een extra verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen, dat het een veilige en leuke plek is voor iedereen. Wat we hier hebben aangetroffen was een bestuurder, die, hoewel hij geen bardienst had, zelf achter de bar stond, dronken was en tot diep in de nacht het Wijkhuis voor zijn eigen plezier openhield. Een paar politieagenten zijn daar voor een gesprek heen gegaan, omdat er vanuit de buurt was geklaagd. Zij zijn buitengewoon onheus bejegend, nota bene door iemand, die een verantwoordelijkheid heeft om van ’t Wijkhuis een leuke plek in de buurt te maken. Nog veel later was ’t Wijkhuis nog steeds open. Er zijn beledigingen geuit aan het adres van handhavers, die daar toen heen zijn geweest. Dan heb je als bestuurder dus niet begrepen wat jouw taak eigenlijk is. Want straks hebben we een buurthuis, waar liever niemand meer komt, want het deugt niet. Zo simpel is het.”

Ook, omdat het niet de eerste keer was, dat ’t Wijkhuis de regels overtrad, is de drank en horecavergunning ingetrokken. Het bestuur van ’t Wijkhuis heeft de voorzieningenrechter vervolgens gevraagd dat besluit te schorsen totdat de bezwarencommissie over deze zaak een uitspraak heeft gedaan. De rechter heeft dat verzoek niet gehonoreerd.

Gebrekkig

De rechter zei wel, dat de burgemeester het besluit gebrekkig had gemotiveerd, maar dat hij dat in de bezwarenprocedure nog recht kon trekken. Schuiling heeft aanstoot genomen aan het persbericht, dat het bestuur van ’t Wijkhuis vervolgens naar de media heeft gestuurd. “Het bestuur is in alle opzichten in het ongelijk gesteld, maar de kop van dat persbericht wekte een andere suggestie. Met andere woorden: men heeft nog steeds niet begrepen wat je in ’t Wijkhuis hoort te doen. Andere soortgelijke voorzieningen snappen het wel. Die doen wel wat zij horen te doen. Zij vragen zich terecht af wat het college en ik doen. Want het is niet de eerste keer, dat ’t Wijkhuis de regels overtreedt. Tijdens de rechtszaak zijn er ook uitspraken gedaan, die er niet op wijzen, dat het bestuur schuldbewust is. Als het bestuur dat doet, kunnen we weer een gesprek beginnen.”

De nieuwe vergunning is in voorbereiding. Als zo’n vergunning wordt aangevraagd, moet de gemeente de aanvraag in behandeling nemen, zegt Schuiling. “Wij gaan graag in zee met mensen, die begrijpen wat de bedoeling is van het buurthuis. Daarom heb ik het bestuur uitgenodigd voor een gesprek, want zo gaat dat dus niet. Als er geen begin is van een besef, dat het bestuur het anders moet doen, zou de uitkomst kunnen zijn, dat de nieuwe drank en horecavergunning niet wordt verleend.”

De bewering, dat ’t Wijkhuis het zonder drank en horecavergunning niet redt, vindt de burgemeester ’van de zotte’. “Het is een buurtvoorziening voor jong en oud, het is geen café. Wij doen er alles aan om te helpen. Het zou het bestuur sieren als dat ook wordt verteld.”

Voorzitter David Cools van ’t Wijkhuis vindt de uitspraken van burgemeester Schuiling over zijn bestuur ’niet netjes’. “Wij zijn voor volgende week donderdag uitgenodigd voor een gesprek. Natuurlijk gaan wij daar graag op in. We hebben gevraagd wat de agenda is, maar hebben daar nog geen antwoord op gekregen. Het is bijzonder, dat de burgemeester vooruitlopend op dat gesprek daarover mededelingen doet tegenover de pers.”

De burgemeester wil graag het hele bestuur spreken. Volgens Cools vertegenwoordigt de voorzitter het bestuur.

Helderse Courant, 12 april 2019, 16:54

Reacties

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190412_15742667/burgemeester-dreigt-als-het-bestuur-van-t-wijkhuis-niet-inbindt-komt-de-nieuwe-drank-en-horecavergunning-er-niet

Horeca open Willemsoord

Den Helder – De horecagelegenheden Bar Bonaire, Odeklonje en Pimpandoer gaan in week 17 van start op Willemsoord.

Bar Bonaire opent op woensdag 24 april de deuren voor de gasten.

Café Pimpandoer opent op dezelfde avond of een dag later op donderdag.

Odeklonje gaat in dezelfde week van start, maar nog niet op de nieuwe locatie. Wel in Studio 62, pal tegenover het nieuwe onderkomen.

Grand café 4711, café Odeklonje, dancing Club 7 en pizzeria Costa Smeralda gaan in het weekend van 17 mei proefdraaien.

De week daarop gaan deze zaken open voor de gasten.

Helder se Courant, 13 april 2019 , 5:59

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190413_92815046/horeca-open-willemsoord

Wijkhuis

Helderse Courant, 13 april 2019

Helderse Courant, 13 april 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Het einde van een tijdperk + Bonaire en Pimpadour gaan eerst + Liefde bloeide op aan ‘korte kant’

Helderse Courant, 13 april 2019
Helderse Courant. 13 april 2019

https://www.noordhollandsdagblad.nl/regio/noordkop

Meer informatie:
https://robscholtemuseum.nl/?s=horeca+Willemsoord
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koningstraat
https://robscholtemuseum.nl/?s=David+Cools
https://robscholtemuseum.nl/?s=Koen+Schuiling

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


CAPTCHA ImageChange Image